![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#46 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.06.2005
![]() |
Moje niestety nieudane w większym stopniu doświadczenia z DX-ami.
Nagrywałem wiele razy na nagrywarce LG 52x a teraz ostatnio na 48x i niestety chodzi mi tylko jedna płytka (BASF) a reszta Platinum, Verbatim, TDK i inne nawet czarne nie działają. Kilka z nich działa natomiast w DX-ie w Audi. Prędkość zawsze 8x Navi DX-R70 , Alkohol 120% v 1.9.2 Teraz skopiowałem sobie na szybko płytkę 2005/06 z Czechami ale w formacie *.iso z wyborem zabezpieczeń w Alkoholu SD 2.9 i SD 2/3 A-Ray wykrył SD v2 CloneXXL wykrył również V2 Mam kilka pytań: 1. Czy da się zmniejszyć prędkość wypalania? np. na 4x 2. Czy nie jest problemem format *.iso ? 3. Na jakiej płycie najlepiej nagrać (wiekszość twierdzi że TDK) Co może być jeszcze powodem że nie widzi mi pozostałych płytek (nawet wcześniejszych wersji). Proszę o podanie jaka jest naprawde wersja zabezpieczeń w płytce na 2005/2006 od tych którym udało się skopiować. Pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez zyziotm : 28.06.2005 o godz. 11:36 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#47 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.07.2005
![]() |
Witam,
Jaka nagrywarka przegra mapę Polski i Czech 2005/2006 ??. Mecze sie juz z tydzien i nic z tego nie wychodzi. Program chyba dobrze ustawiłem i nic ![]() ![]() P.S. Mam Samsunga TS-H552U. Ostatnio zmieniany przez Banan1 : 03.07.2005 o godz. 21:00 |
![]() |
![]() |
#48 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.07.2005
![]() |
Witam,
Ja także próbowałem męczyć się z płytą 05/06 DX Najpierw w Clonie CD jako dane, potem jako game (wtedy raz się uruchomiła, niestety więcej razy już nie chce :- ![]() nastepnie Alcohol 120%, EFL, SD2/3, nic, choc bardzo duzo wyskoczyło mi błędnych sektorów. Nagrywarka to LG Cd RW CED 8120B czyli już swoje lata ma :-) ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Nowy na forum
![]() |
Zmieniłem płytę na TDK, przegrywałem Clonem na kopii i jako gra - poszło :-))
Chodzi dobrze, nie zacina na Blaupunkcie DX R52 |
![]() |
![]() |
#50 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.06.2005
![]() |
Na jakich nagrywarkach wypalacie plyty z mapami dx. Bo jestem zmuszony kupic nagrywarkę i nie mam pojęcia jaka.
|
![]() |
![]() |
#51 |
Nowy na forum
![]() |
Ja wypaliłem płytę , która dobrze chodzi, na nagrywarce , która ma ze 3 lata LG CED 8120B
|
![]() |
![]() |
#52 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.07.2005
![]() |
![]()
Ściągłem z neta "Blaupunkt Teleatlas Travelpilot Dx Polen-Polska 2004 2005" i " Poland Digital Map [GPS]" po wypakowaniu Travelpilota mam pliki ccd, cue, img i sub. A po wypakowaniu Poland mam start.ico i setup. I na tym koniec powiedzcie co mam zrobic bo jestem ciemny w tych sprawach, ktora mapa jest lepsza i jak ja nagrac, jakim programem itd.
Ps. Mam w aucie płyte z nawigacja na niemieckie drogi ale nawet nie wiem jak ja wlaczyc. Wszystko pisze po niemiecku. Proszę o pomoc również w tej kwestii. |
![]() |
![]() |
#53 |
Nowy na forum
![]() |
Pliki które sciągłes to stara mapa, teraz jest juz nowa. W navi mozna zmienic jezyk na Angielski , niemiecki, francuski itd. Czasami przydaje się instrukcja. pytanie tylko, jesli nie umiesz uruchomic navi, to zapytam sie najpierw o to czy wogóle dobrze to podłaczyłes, czyjniki prędkosci, cofania, ewentualnie abs itd
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.07.2005
![]() |
sciagnalem z emula TELEATLAS POLSKA 2004-2005 DX.iso czy to nadaje sie do navigation plus audi
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.07.2005
![]() |
albo moze ktos odpowie na pytanie "paypal" co dalej zrobicjak to wypalic i czym
|
![]() |
![]() |
#56 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.12.2003
![]() |
![]()
Witam , jaką nagrywarkę na dzień dzisiejszy kupić ? ( musi sobie radzić z SD 2,9 lub nowszymi ,cena nie gra roli )
![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Aopenowiec
Data rejestracji: 14.04.2005
![]() |
Cytat:
![]() |
#58 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 07.01.2005
![]() |
Częściowo sie zgadzam z poprzednikiem- do kopiowania nagrywarki na chipie MediaTek czyli LiteON albo Samsung (niektóre). Z tym, że ja bym sugerował LiteONa- 1673/1693S- mają zdecydowanie lepszą jakośc zapisu i wiekszą kompatybilnośc z krążkami nagranymi na innych nagrywarkach.
Pozdrawiam. PS Nic juz więcej nie napiszę na ten temat bo wyrośnie nam drugi superwątek z serii "jaką nagrywarke wybrać?" ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.12.2003
![]() |
![]()
Witam , jestem w posiadaniu mapki POLSKA - CZECHY 2005/2006 DX ( jest to kopia z polskim lektorem ) i usiłuję ją skopiować.Posiadam PLEXTORA 716-kę , ale ona sobie nie radzi ani Clonem ani alcoholem . Pojechałem do skleou i wziołem Litka LTR-52327S i co , d..a! ani clonem ani alcoholem 120 , zepsułem już z 20 płytek ( TDK i Verbatim ) w clonie i alcoholu próbowałem wszystkie opcje ( pc game i dane )
Clone napisał mi że LTR-52327s nie wspiera wybranej funkcji szybkiego omijania błędów sektorów i zmieniono funkcję korekcji na hardware. Jestem zdesperowany , co robić ! w poniedziałek pojadę i wymienię nagrywarkę na LG(może ?) Piszcie co robię źle ! HELP !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
![]() |
![]() |
#60 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.08.2004
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|