Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray

Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video).

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 05.08.2008, 20:22   #1
grzesioi
Bywalec

Data rejestracji: 14.02.2007
grzesioi w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
BLAUPUNKT Poland Czech Republic 2008 [Travel Pilot DX]

Mam oryginalną płytę z softem do navi i chcę zrobić backup'a .
-W nero wywala błędne sektory w czasie robienia obrazu
- w cloneCD jak próbowałem w normalnym trybie to też były błędy a jak wybrałem zabezpieczona gra itp. to błędów nie było ale nie chce działać kopia
- w alkoholu znajomy przegrywał i też nic.

czy ktoś może mi w wytłumaczyć jak to przegrać jakim programem i jak go skonfigurować.

czytałem że musi być odpowiednia nagrywarka?
posiadam takie:
IDE\CDROM HL-DT-ST_DVD-RAM_GSA-H22N
IDE\CDROM HL-DT-ST_CD-RW_GCE-8160B

poniżej skan płytki
grzesioi jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.08.2008, 13:24   #2
czary2mary
Zamaskowany

Data rejestracji: 12.10.2005
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Nagrywamy w CloneCD za pomocą dołączonego profilu.Starsze wersje CloneCd podobno sobie lepiej radzą.
Poprawne nagranie płyty zależy głownie od nagrywarki, plyta nie ma wielkiego znaczenia ale zalecam markowy nośnik, jeżeli mimo nagrania Twoja nawigacja nie chcę czytać mapy to prawdopodobnie Twoja nagrywarka nie obsługuje dołączonego profilu CloneCD (spróbuj na innej nagrywarce).Profil Teleatlas2008.ccp do którego dołączam link kopiujemy do folderu "Profiles" programu Clone CD i tym profilem nagrywamy.

link do Profil Teleatlas2008.ccp

http://rapidshare.com/files/13524737...rofil_2008.rar
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.08.2008, 12:24   #3
Ghost_mode
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 25.02.2004
Ghost_mode niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez grzesioi Podgląd Wiadomości
czytałem że musi być odpowiednia nagrywarka?
posiadam takie:
IDE\CDROM HL-DT-ST_DVD-RAM_GSA-H22N
IDE\CDROM HL-DT-ST_CD-RW_GCE-8160B
8160B - na pewno nie radzi sobie z DX
H22N - nie wiem, mozliwe, trzeba sprawdzic...

Ghost_mode jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.09.2008, 18:51   #4
szpryczek
Nowy na forum

Data rejestracji: 09.07.2008
szpryczek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Spis nagrywarek które radzą sobie z TeleAtlasem itp.

Nigdzie nic takiego nikt nie napisał więc podaje modele nagrywarek na których robię kopie Teleatlasu i działa w 99%(1% pozostawiam dla uszkodzonych radii i ich laserów bądz uszkodzonych lub zabrudzonych czy w audi ,czy sodzie i vw.Dają rade także w oplach, mercedesach itp i itd.:
LG-GSA-H42N
LG-GCE-8525B
LG-GCE-8320B

szpryczek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.09.2008, 21:26   #5
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez szpryczek Podgląd Wiadomości
Nigdzie nic takiego nikt nie napisał więc podaje modele nagrywarek na których robię kopie Teleatlasu i działa w 99%(1% pozostawiam dla uszkodzonych radii i ich laserów bądz uszkodzonych lub zabrudzonych czy w audi ,czy sodzie i vw.Dają rade także w oplach, mercedesach itp i itd.:
LG-GSA-H42N
LG-GCE-8525B
LG-GCE-8320B

Jak mamy w to uwierzyć?
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.09.2008, 22:27   #6
Ghost_mode
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 25.02.2004
Ghost_mode niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat: