![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 14.02.2007
![]() |
BLAUPUNKT Poland Czech Republic 2008 [Travel Pilot DX]
Mam oryginalną płytę z softem do navi i chcę zrobić backup'a .
-W nero wywala błędne sektory w czasie robienia obrazu - w cloneCD jak próbowałem w normalnym trybie to też były błędy a jak wybrałem zabezpieczona gra itp. to błędów nie było ale nie chce działać kopia - w alkoholu znajomy przegrywał i też nic. czy ktoś może mi w wytłumaczyć jak to przegrać ![]() czytałem że musi być odpowiednia nagrywarka ![]() posiadam takie: IDE\CDROM HL-DT-ST_DVD-RAM_GSA-H22N IDE\CDROM HL-DT-ST_CD-RW_GCE-8160B poniżej skan płytki ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nagrywamy w CloneCD za pomocą dołączonego profilu.Starsze wersje CloneCd podobno sobie lepiej radzą.
Poprawne nagranie płyty zależy głownie od nagrywarki, plyta nie ma wielkiego znaczenia ale zalecam markowy nośnik, jeżeli mimo nagrania Twoja nawigacja nie chcę czytać mapy to prawdopodobnie Twoja nagrywarka nie obsługuje dołączonego profilu CloneCD (spróbuj na innej nagrywarce).Profil Teleatlas2008.ccp do którego dołączam link kopiujemy do folderu "Profiles" programu Clone CD i tym profilem nagrywamy. link do Profil Teleatlas2008.ccp http://rapidshare.com/files/13524737...rofil_2008.rar |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() |
Cytat:
H22N - nie wiem, mozliwe, trzeba sprawdzic...
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.07.2008
![]() |
Spis nagrywarek które radzą sobie z TeleAtlasem itp.
Nigdzie nic takiego nikt nie napisał więc podaje modele nagrywarek na których robię kopie Teleatlasu i działa w 99%(1% pozostawiam dla uszkodzonych radii i ich laserów bądz uszkodzonych lub zabrudzonych czy w audi ,czy sodzie i vw.Dają rade także w oplach, mercedesach itp i itd.:
LG-GSA-H42N LG-GCE-8525B LG-GCE-8320B ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() |
Najlepiej samemu sprawdzać, bo kto zrobi to lepiej od nas samych
![]() potwierdzam ![]() tych akurat nie testowałem, ale całkiem możliwe, pokrewne modele GCE oparte na mediateku też dawały radę
![]() |
|
|