![]() |
To znaczy ze musisz wyczyścić laser w nawigacji... lub nagraj na cd sony ja to nie pomorze to zmień nagrywarkę na inna
|
Ja nagrałem mapę na płytę, wszystko ładnie pięknie:D wkładam do navigacji w VW touranie i jest aktualizacja i następnie wyskakuje że płyta nie jest kompatybilna z navi
i nie wiem co jest grane czy mam do dupy płytkę czy co prosze o pomoc;d |
ja próbowałem na Pionierze 216D ok 10 razy wypalać z róznymi ustawieniami na płytach TDK i Verbatim, bez skutku, natomiast na najtańszej Sony i Shivaki za pierwszym razem się udało i to z prędkością 4x, więc jak komuś się nie udaje proponuję testować rózne płytki
|
Miałem okazję jeździć na mapach TT 7.x i 8.x - spisywały sie bardzo dobrze, ale wracając do tematu:
DX PL CZ 2009/2010 - zabezpieczenie jest takie samo jak w wersji poprzedniej, poziom trudności wykonania kopii zapasowej oryginału nie uległ zmianie, pewnie ucieszy to kilka osób ;) |
Najnowsza Polska Czechy 2009 2010 jest wykonana na mapach TomToma. pokrycie jest rewelacyjne - porównywalne z mapami 7.20 Tomtoma. blisko 99% pokrycia polski. przetestowana w trasie - działa bez zarzutu
|
Na Sony DW-Q58A UDS2 nie poszlo
Natomiast poszlo na LG GSA-4167B DL13 CD zwykle najzwyklejsze z Tesco (bo takie akurat mialem pod reka) SuchyX Bledy sypalo takie same jak u Ciebie na obu nagrywarkach |
Odświeżę trochę temat.
Mam problem!!!! Porfil posiadam. Nagrywarka LG GSA-4163B (A104, A105, A106 te wersje firmware miałem wgrane) prędkość x1 Płytki TDK-a Verbatim dupa itd.... Mapa Teleatlas Polska Czechy 2008-2009 TravelPilot DX PL wrzucona przez SUPERSONIX Płyty sprawdzam w Skoda Octavia rok 2000 Nawigacja taka: http://img24.imageshack.us/img24/7839/544242030db8.jpg Nic mi nie chodzi wie ktoś jak coś z tym fantem zrobić??? Dodam iż przy nagrywaniu wywala: W 20:26:23 Słabe sektory znalezione w LBA 92 W 20:26:23 Słabe sektory znalezione w LBA 123 W 20:26:23 Słabe sektory znalezione w LBA 124 W 20:26:23 Słabe sektory znalezione w LBA 125 W 20:26:23 Słabe sektory znalezione w LBA 126 W 20:26:23 Słabe sektory znalezione w LBA 127 itd.. Pytanie do tych co im działa czy podczas wypalania też wywala wam te błędy??? |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
pokrewne modele GCE oparte na mediateku też dawały radę |
Cytat:
|
Spis nagrywarek które radzą sobie z TeleAtlasem itp.
Nigdzie nic takiego nikt nie napisał więc podaje modele nagrywarek na których robię kopie Teleatlasu i działa w 99%(1% pozostawiam dla uszkodzonych radii i ich laserów bądz uszkodzonych lub zabrudzonych czy w audi ,czy sodzie i vw.Dają rade także w oplach, mercedesach itp i itd.:
LG-GSA-H42N LG-GCE-8525B LG-GCE-8320B:P |
Cytat:
H22N - nie wiem, mozliwe, trzeba sprawdzic... |
Nagrywamy w CloneCD za pomocą dołączonego profilu.Starsze wersje CloneCd podobno sobie lepiej radzą.
Poprawne nagranie płyty zależy głownie od nagrywarki, plyta nie ma wielkiego znaczenia ale zalecam markowy nośnik, jeżeli mimo nagrania Twoja nawigacja nie chcę czytać mapy to prawdopodobnie Twoja nagrywarka nie obsługuje dołączonego profilu CloneCD (spróbuj na innej nagrywarce).Profil Teleatlas2008.ccp do którego dołączam link kopiujemy do folderu "Profiles" programu Clone CD i tym profilem nagrywamy. link do Profil Teleatlas2008.ccp http://rapidshare.com/files/13524737...rofil_2008.rar |
BLAUPUNKT Poland Czech Republic 2008 [Travel Pilot DX]
Mam oryginalną płytę z softem do navi i chcę zrobić backup'a .
-W nero wywala błędne sektory w czasie robienia obrazu - w cloneCD jak próbowałem w normalnym trybie to też były błędy a jak wybrałem zabezpieczona gra itp. to błędów nie było ale nie chce działać kopia - w alkoholu znajomy przegrywał i też nic. czy ktoś może mi w wytłumaczyć jak to przegrać??? jakim programem i jak go skonfigurować. czytałem że musi być odpowiednia nagrywarka???? posiadam takie: IDE\CDROM HL-DT-ST_DVD-RAM_GSA-H22N IDE\CDROM HL-DT-ST_CD-RW_GCE-8160B poniżej skan płytki http://images33.fotosik.pl/343/cc04cc5e5e8bd7a0.jpg |
Dzięki za odp.
Ten profil na którym wypalałem jest poprawny, odczytałem jego tekst. Navi nie ma problemu z czytaniem orginału, miałem również od znajomego kopie innej mapy i również mi ją navi czytała ale niestety sie trochę zniszczyła i już nie działa. Najwyrażniej moje LG GCE 8523B, GCE 8526B nie radzą sobie z tymi zabezpieczeniami.Bedę musiał zmienić nagrywarkę tylko jaką??? |
Cytat:
...Program Files\SlySoft\CloneCD\Profiles... jak nie wiesz co to jest to niby jak wybra***322;e***347; odpowiedni profil || je***380;eli czytnik odczytuje orygina***322;y a ma problem z kopi***261; zapasow***261; to zmie***324; nagrywark***281;, je***380;eli czytnik ma problem z odczytaniem t***322;oczonej p***322;yty, nawi byc mo***380;e ma zabrudzona soczewk***281; |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:54. |