![]() |
Nagrywałem w CloneCD v5.x, właśnie
na profilu nazwa_pliku.ccp, na nośnikach Sony lub TDK Niestety, moja Octavia nie chce ich czytać. Może głupio jest pytać, ale nie wiem co to jest: [CODE][CloneCD WritePrefs] Kod:
[CloneCD WritePrefs] |
W acloholu w większosci przypadków nie da rady. Nie chce mi się od nowa pisac dlaczego.
Nagraj w CloneCD v5.x na profilu nazwa_pliku.ccp Kod:
[CloneCD WritePrefs]jak nie da rady to zmień nagrywarkę. Prędkosć tak na prawdę nie jest kluczowa, jeżeli nagrywarka ma odpowiednia korekcję EFM to poprawnie wyapli płytę zarówno x16 czy x4 Nagrywaj po prostu z najmniejszą dostępną przez nagrywarkę, a to, że musi być x1 lub x2 to są zabobony. |
Blaupunkt Teleatlas Polska 2007-2008 DX
Witam!!!
Jestem już po wielu próbach nagrania obrazu mapy Blaupunkt Teleatlas Polska 2007-2008 DX - która zawiera 4 pliki: mapa ccd mapa img mapa sub mapa ccp Próbowałem ją wypalić w clonecd i w alkoholu 120% na różnych płytkach ale nic z tego.Wypalałem na: GCE - 8523B GCE - 8526B Czy oba programami mogę to zrobić i z jakimi ustawieniami, bo podczas wypalania ustawiałem w clonecd prędkość 1 a on automatycznie zwiększał prędkość na 8 Czy możesz mi coś doradzić bo nie wiem co robię źle. Czy tymi nagrywarkami da się to wykonać??? Proszę o odp. Pozdrawiam!!! |
Jak najbardziej normalne.
|
Re:
Może zadam inaczej pytanie :) Czy to, że pojawił się ten komunikat - czy to jest normalne ? Też tak mieliście drodzy koledzy użytkownicy?
|
Cytat:
|
Re:
Czyli powinno wszystko działać ? Bo o to głównie chodzi.
|
S***322;abe/uszkodzone sektory to cz***281;***347;***263; zabezpieczenia.
|
Problem przy nagrywaniu płyty z nawigacją Blaupunkt DX
Witam, jestem w takich sprawach zupełnie zielony.
I mam problem, podczas nagrywania płyty z profilem oryginalnym dołączonym do ściągniętych plików albo z profilem SafeDisc 3.X ( wypalam przez clonecd ) wyskakuje mi komunikat " Słabe sektory znalezione w lba [i tu numer] " nie testowałem płyty bo się trochę boje czy nic się nie stanie, a z drugiej strony nie wiem czy to normalne bo skanowałem płytkę programem CdCheck i niby jest ok. Jeśli wie ktoś czy to dobrze czy nie - napiszcie. |
Cytat:
|
mapa
a te mapy będa chodzic w RNS2 (radionawigacja)
|
a to jest płyta z polska mapa bo szukam do RNS2 masz do przesłania?
Cytat:
|
Cytat:
|
ma kto***347; map***281; dx z chorwacj***261; bo nie mog***281; nigdzie znale***347;***263;
|
Próbuje zrobić kopie ale jak na razie bez powodzenia, przypuszczam że wina leży po stronie sprzętu: Benq DW-1655 , LG GCE-8524B, LG GCE-8527, GCC-H10N wypalałem na Sony Supremas, TDK, EMTEC.
Jednych płyt nawigacja nie widzi zupełnie, jedne wczytuje ale po załadowaniu przestaje widzieć :( Poprosiłem kuzyna który pracuje w firmie gdzie mają dużo nagrywarek o ich spisanie - czy jest szansa żeby na którejś z poniższych udało się zrobić backup: LG: GDR-8164B, GCR-8522B, GCE-8526B, GSA-H10N LiteOn: LTN-489S, LTN-527T, SOHC-4836K |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:13. |