![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 08.10.2002
![]() |
NWN....po raz ostatni..
Mam pytanie czy poprawnie skopiowana gra z oryginalu (chodzi oczywiscie o NWN PL) za pomoca Alcoholu i Twinpeaka (metoda opisana w cdr-zabezpieczenia) jest dalej tak samo zabezpieczona jak oryginal.
Tzn. wiem ze jest... ale chodzi mi o to, czy tak zrobona kopie aby moc przegrac trzeba przegrywac tak jak oryginal(alc + twinpeak), czy juz mozna to obejsc zwyczajnie Clonem. Bo skoro Twinpeak cos zmienia z subkanalami (chyba - moge sie mylic) to czy ta kopia zachowuje sie jak oryginal i czy niczym sie nie rozni od oryginalu. Troche pomotalem... ale mam nadzieje ze zrozumieci moje pytanie... |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Moge sie mylic, ale jak skopiujesz poprawnie plyte z zabezpieczeniem to takie zabezpieczenie jest na tej kopii. A zeby przekopiowac trzeba znow kopiowac te zabezpieczenie (przynajmniej jest tak w teorii) w ten sam sposob.
|
![]() |
![]() |
#3 |
hidden
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() |
Siemka
Niestety nie mozna zrobic poprawnej kopii z tak zmodyfikowanej plytki NWN PL. Trzeba sie meczyc z oryginalna plyta . Tak jest napisane w faq VLuki. Czytajcie dokladnie ![]() Pozdro.. |
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 18.09.2002
![]() |
Dajcie już Koledzy spokój z tym NeverWinterNights... VLuka tak pięknie to wszystko opisał, a wciąż ktos pyta o to, co VLuka pisał... Wszyscy pieją z zachwytu nad jego kompendium, a okazuje się, że wielu tego nie czyta (może nie rozumie...).
#5 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.12.2002
![]() |
Cytat:
Gra powinna działać bez cracka jak orginał ale będzie pozbawiona zabezpieczenia czyli wtedy powinno dać się ją poprawnie spalić na zwykłym programie i na zwykłej nagrywarce. No ale mogę się myslić, bo te wypowiedz opieram na opisie programu Twinpeak, może w praktyce jest inaczej. Jeśli ktoś próbował niech napisze jak to jest w rzeczywistości bo jak wiadomo niekiedy teoria odbiega od rzeczywistości. |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() |
Zle Ci sie wydaje.
|
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum