![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 15.11.2003
![]() |
Jak bezstratnie skopiować Iron Maiden - Dance Of Death
Pierwszy raz spotykam się z takim "wstrętnym" zabezpieczeniem płyty audio. Co 6 sekund na każdej ścieżce słychać kliknięcie i wyskakuje Sync Error (EAC). Clonie nie pomaga. To chyba nie w tym rzecz. Płyta już jest tak spreparowana, że tylko odtwarzacze audio nie widzą tego, co próbują przeczytać CD-ROMy. A co najlepsze, na płycie znajduje się specjalny odtwarzacz tylko do tej płyty, który w locie konwertuje ścieżkę audio do MP3 128kbps!!! i bez tych trzasków i klików! Jeśli ktoś zna odpowiedź, to proszę o pomoc. Jestem ciekawy o co tu chodzi. O tym, ŻE płyta jest zabezpieczona jest na www.emimusic.info.
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mialem w reku pirata 1:1 tej plytki, faktycznie jakosc dzwieku zenujaca (na kompie) ....poszedlam na latwizne i sciagnalem z netu w 192kbps i teraz da sie tego sluchac. Swiadczy to tylko o tym ze da sie toto skopiowac, tylko komus tez sie nie chcialo albo nie wiedzial co z tym zrobic, nie mialem czasu sie z tym meczyc.
Mysle ze potrzebna jest tu para czytnik-soft, ktora prawidlowo zobaczy zawartosc plytki - niewykluczone ze jakis stary cdrom (za glupi na nowe zabezpieczenia) o ile przyzwoicie potrafi zczytywac audio. Trzeba probowac... A propos, jakie jest zabezpieczenie tej plyty? |
![]() |
![]() |
#3 |
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
takze mam kopie tej plyty z neta, jakosc zadowalajaca i da sie tego sluchac na kompie
![]()
#4 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
hmmm - jesli dobrze pamietam to kopie dalo sie wykonac eac+liteon 6s... mialem w reku taka kopie
mam tez oryginal - na szczescie prezent - bo plyty bym sobie sam nie kupil - i brzmieniem sie nie roznily - o ile moglem poznac...
![]() |
#5 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Mi niestety MP3 192kbps nie wystarczy :-)
Ja sobie tą płytę skopiowałem - od czego jest discman i kabelek z mini-jack? :-) Ale nawet na tej kopii słychać to świństwo co jakiś czas. Też mi się tak wydaje (jak mówi kol. wyżej), że potrzeba jakiegoś starego cd-romu. Przeciez tamci jakoś zrzucili dobrze tą płtyę?! |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
Data rejestracji: 27.08.2003
![]() ![]() |
Jest jeden sposób Advanced Mp3/WMA Recorder
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
![]() Przy odtwarzaniu analogowym z mojego DVD lub CD-RW te trzaski i tak się pojawiają. |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
Data rejestracji: 27.08.2003
![]() ![]() |
U mnie się to sprawdziło do zgrania Avril Lavigne - Let Go bo wtedy nie umiałem kopiować (hehe)
|
![]() |
![]() |
#9 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Kupiłem singiel IM - Rainmaker i sytuacja wygląda tak samo. Może uda mi się wydobyć z WAVA to, co dodatkowo się nakłada na zrzuconą ścieżkę i ktoś rozpozna w czym jest rzecz.
|
![]() |
![]() |
|
|