Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray

Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video).

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 18.11.2003, 21:39   #1
Vavoom
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 15.11.2003
Vavoom zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jak bezstratnie skopiować Iron Maiden - Dance Of Death

Pierwszy raz spotykam się z takim "wstrętnym" zabezpieczeniem płyty audio. Co 6 sekund na każdej ścieżce słychać kliknięcie i wyskakuje Sync Error (EAC). Clonie nie pomaga. To chyba nie w tym rzecz. Płyta już jest tak spreparowana, że tylko odtwarzacze audio nie widzą tego, co próbują przeczytać CD-ROMy. A co najlepsze, na płycie znajduje się specjalny odtwarzacz tylko do tej płyty, który w locie konwertuje ścieżkę audio do MP3 128kbps!!! i bez tych trzasków i klików! Jeśli ktoś zna odpowiedź, to proszę o pomoc. Jestem ciekawy o co tu chodzi. O tym, ŻE płyta jest zabezpieczona jest na www.emimusic.info.
Vavoom jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 19.11.2003, 01:01   #2
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Mialem w reku pirata 1:1 tej plytki, faktycznie jakosc dzwieku zenujaca (na kompie) ....poszedlam na latwizne i sciagnalem z netu w 192kbps i teraz da sie tego sluchac. Swiadczy to tylko o tym ze da sie toto skopiowac, tylko komus tez sie nie chcialo albo nie wiedzial co z tym zrobic, nie mialem czasu sie z tym meczyc.

Mysle ze potrzebna jest tu para czytnik-soft, ktora prawidlowo zobaczy zawartosc plytki - niewykluczone ze jakis stary cdrom (za glupi na nowe zabezpieczenia) o ile przyzwoicie potrafi zczytywac audio. Trzeba probowac... A propos, jakie jest zabezpieczenie tej plyty?
Stary 19.11.2003, 09:58   #3
Pawel_k
User

Data rejestracji: 25.09.2002
Pawel_k zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
takze mam kopie tej plyty z neta, jakosc zadowalajaca i da sie tego sluchac na kompie
Stary 19.11.2003, 12:01   #4
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
hmmm - jesli dobrze pamietam to kopie dalo sie wykonac eac+liteon 6s... mialem w reku taka kopie
mam tez oryginal - na szczescie prezent - bo plyty bym sobie sam nie kupil - i brzmieniem sie nie roznily - o ile moglem poznac...
Stary 19.11.2003, 13:11   #5
Vavoom
Wyjadacz ;)

Mi niestety MP3 192kbps nie wystarczy :-)
Ja sobie tą płytę skopiowałem - od czego jest discman i kabelek z mini-jack? :-)
Ale nawet na tej kopii słychać to świństwo co jakiś czas.
Też mi się tak wydaje (jak mówi kol. wyżej), że potrzeba jakiegoś starego cd-romu. Przeciez tamci jakoś zrzucili dobrze tą płtyę?!
Vavoom jest offline  
Stary 19.11.2003, 22:38   #6
Banana Coctail
Banned

Avatar użytkownika Banana Coctail

Data rejestracji: 27.08.2003
Banana Coctail jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Banana Coctail jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Jest jeden sposób Advanced Mp3/WMA Recorder
Banana Coctail jest offline  
Stary 21.11.2003, 20:47   #7
Vavoom
Wyjadacz ;)

Cytat:
Napisany przez Banana Coctail
Jest jeden sposób Advanced Mp3/WMA Recorder
A czy to jest sprawdzone czy tylko domysł? Bo jeśli ten program polega tylko na tym że nagrywa dźwięk z MIXER OUTPUT, to tak samo jakby odtwarzać tą płytę w jakimś CD-Playerze i nagrywać to np. w Goldwave. -
Przy odtwarzaniu analogowym z mojego DVD lub CD-RW te trzaski i tak się pojawiają.
Vavoom jest offline  
Stary 21.11.2003, 21:10   #8
Banana Coctail
Banned

Avatar użytkownika Banana Coctail

Data rejestracji: 27.08.2003
Banana Coctail jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Banana Coctail jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
U mnie się to sprawdziło do zgrania Avril Lavigne - Let Go bo wtedy nie umiałem kopiować (hehe)
Banana Coctail jest offline  
Stary 25.11.2003, 20:54   #9
Vavoom
Wyjadacz ;)

Kupiłem singiel IM - Rainmaker i sytuacja wygląda tak samo. Może uda mi się wydobyć z WAVA to, co dodatkowo się nakłada na zrzuconą ścieżkę i ktoś rozpozna w czym jest rzecz.
Vavoom jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: