![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.05.2005
![]() |
Driver oraz iniemamocni
Witam serdecznie!
Znalazłem kilka postów na temat tych gier ale w żadnym nie jest napisane czy się da czy się nieda skopiować w/w gier. Mam orginały gier "Driver" (extra klasyka) kupione w empiku oraz gre "iniemamocni". Na obydwie mam rachunek żeby nie było że chce rozpowszechniać grę, w skrócie gra ma być dla dzieci a niestety orginałów boje się im dać bo po tygodniu nic z nich nie odczytam! Bo porysują! I doszedłem do wniosku że najlepiej zrobić kopie, co według polskiego prawa jest dozwolone. Z tego co się doczytałem obydwie gry zabezpieczone są SecuRom 5.03.13.0021 oraz 5.03.13.0026. Próbowałem już alcoholem 120% ustawiłem opcje SecuROM *NEW* 4/5 ale niestety przy próbie uruchomienia gry wyskakuje błąd o zabezpieczeniu antypirackim.. i aby wejść na www.securom.com/emulation Niestety nigdzie nie moge znaleść rozwiązania jak poprawnie skopiować te gry. Obydwie gry są wersjami polskimi! Pozdrawiam serdecznie i dziekuje. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
..:: Ju-Jitsu ::..
Data rejestracji: 06.11.2004
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#3 | |
captain u-k
Data rejestracji: 20.12.2004
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
IceManSpy: Niestety nic z tego wyskakuje ze to kopia i abym wlazl na jakas tam strone zrobilem juz z CloneCD i Alcohol 120%...
rembrant: Oczywiscie ze mam orginaly! Nie bede zalowac 180 zł na alcohola! Bez przesady to nie taki duze pieniadze za tak dobry program. Co do Twojego pomyslu p2p to nie bawi mnie to, mam orginal i chce zrobic kopie.. a nie uzywac cracka czy cos w tym stylu!!! Poczytajcie nawet tutaj na forum kilka Osob pisalo jak zrobic ale nikt nie napisal jak zrobic aby kopia na innej plycie dzialala! Posiadam CloneCd: 5.2.1.1 Alcohol 120%: 1.9.5.2802 Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 07.01.2005
![]() |
Cytat:
Wyłacz napęd wirtualny A 120% bo jest blacklistowany (albo zmień odpowiednie wpisy w rejestrze). I jak to zrobisz to sprawdź jeszcze raz swoją kopię. Poprawnie powinieneś miec zaznaczona wykoka precyzję analizy DPM i prędkość x1 (dla analizy). Odinstaluj CloneCD- A 120% jest lepszy (moim zdaniem) a nie wiem jak jest z blasklistowaniem Clona. Jeżeli dalej nie działa to może oznaczać, że Twoja nagrywarka robi kiepskie DPM- możesz otworzyc plik MDS programem BWA Builder 5 (dodatek do BlindWrite) i tam masz wykres i ocene jakości. Jeżeli MDS jest kiepski to ściągnij sobie pliki MDS ze strony www.copybase.ch -one ważą kilka KB każdy a za to są zrobione jak trzeba. Potem zastąp swojego MDS ściągnietym i nagraj jeszcze raz. Pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Witam serdecznie.
Widze ze niestety mnie zle zrozumiales! Nie chodzi mi o zrobienie obrazu z plyty, tylko chodzi mi o zrobienie wiernej kopii orginalu!!! Czyli aby miec 1 orginal i jedna kopie orginalu na plytce!!! Nie obraz na dysku!!! |
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
Data rejestracji: 04.04.2005
![]() |
@taken, rozumiem twoje zdenerwowanie, ja nie raz męczyłem się żeby zrobić kopie jakiejś gry. Jednak aby zrobić kopie swojej gry potrzebujesz "doskonały" obraz ze wszystkimi zabezpieczeniami- o tym pisał @downloads (najlepiej go "ukrycie" zemulować, żeby sprawdzić, czy na pewno jest OK), później trzeba tylko wypalić na dobrej płytce i dla pewności bardzo powoli w trybie RAW DAO i z odpowiednim profilem. Najlepiej próbować na RW. Powodzenia
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 18.10.2002
![]() |
Moim zdaniem to Ty źle zrozumiałeś @downloads'a, który wyłuszczył wszystko jak trzeba.
Wykonanie kopii 1:1 bezpośrednio, przy użyciu tylko softwaru do nagrywania, nie jest możliwe. Albo nie będzie na tej kopii dokładnych danych o struturze oryginalnego nośnika (będzie wymagała tzw. emulacji), albo w celu zawarcia na kopii danych o strukturze nośnika odpowiadających oryginałowi trzeba te dane dokładnie odczytać/skorygować/zastąpić i dopiero potem nagrać na płytkę. W Alcoholu : 1. Robisz kopię emulującą zabezpieczenie umieszczone na płycie, by korzystać z takiej kopii trzeba wykonać operacje opisane przez @downloads'a. 2. Wykonujesz kopię nie wymagającą póżniej emulacji poprzez dokładne odczytanie fizycznej struktury nośnika (DPM - Data Position Measurement) , co jest zapisywane w trakcie robienia obrazu w pliku .mds. Jeśli napęd nie potrafi tego dobrze wykonać, lub Ty nie potrafisz tego dobrze zrobić - plik jest bezużyteczny przy próbie nagrania. Wtedy najlepiej użyć pliku który ktoś wykonał dobrze, na dobrym sprzęcie i póżniej sprawdził. Trzeba ściągnąć plik .mds z sieci i zastąpić nim swój własny, powstający w czasie robienia obrazu. Potem oba pliki mdf i mds wypalić w Alcoholu. Przy Securomie nie jest problemem zrobienie obrazu (który może działać poprawnie w DT) tylko jego wypalenie. Pliki z danymi o strukturze nośnika noszą rozszerzenie .bwa lub .mds. Bez względu na rodzaj metody możesz mieć problemy z blacklistowaniem - tu też posłuchaj @downloads'a.
#9 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 07.01.2005
![]() |
Dzieki za poparcie panowie
![]() @taken Jak już koledzy słusznie napisali, nie da się zrobić kopii 1:1 (ze względu na podwójne sektory) Jeżeli nie pasuje Ci kopia emulowana RMPS to możesz użyć TwinCreatora (część programu A-Ray Scanner) i "wprowadzić" dane z MDS do MDF a potem nagrać to z profilem SecuROM*NEW (ale nie 4/5 tylko zwykły). Taka kopia bedzie działac bez żadnej emulacji itp na dowolnym kompie ale: nie da sie juz robic kopii z kopii i niektóre napedy nie czytają takich krążków (niby nieliczne ale ja juz znalazłem 2 takie). |
![]() |
![]() |
|
|