![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.06.2003
![]() |
Sacred PL. !!!???
Czy ktos próbował to chrupnąć,wydaje mi sie iz jest to najnowszy safedisc ,jednakze nie za bardzo chce pozniej działać -jakieś sugestie
pozdraiwam i dzikei za pomoc |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 10.05.2002
![]() |
nie jest najnowszy - to safedisc 2.9 - zabezpieczona płyta CD1 - powinienes to przegrać jak nie alcoholem to blindwritem 5 spokojnie
#3 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
1.nie raz normalnie przegrałem pare gierek safedisca 2.9-3.x i zaleznie chodzilo z emulacja a raz nie , w zwiazku z tym tak jak zawsze(prawie zawsze) odpaliłem alcohola wybralem safedisc tralala ,ustawiłem opcje odczytu x4 i po zrobieniu image podczas instalacji z daemona toola dokładnie na ostatnim % mam komunikat iz mam bład crc :-) dlatego ze nigdy nie miałem takiego objawu dlatego juz kombinuje czy może nie jest to cos o czym nie wiem :-) pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 31.10.2003
![]() |
A jest już polska wersja
![]() ![]()
#5 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
mogę ci powiedzieć ze jest bomba pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
Data rejestracji: 31.10.2003
![]() |
Hehe dzięki za odpowiedź. Jutro swe kroki kieruje do sklepu
![]()
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.05.2004
![]() |
U mnie z kolei jest problem z odczytem orginalnej płytki CD1 Sacred PL(safedisk2.9), w nagrywarce Liteon 52/32/52(firmware QS0E). Zdarza mi się to po raz pierwszy. Inne gry z tym zabezpieczeniem odczytuje bardzo dobrze. Jakaś rada?
|
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.06.2004
![]() |
Ja przepraszam może za głupie pytanie, ale jestem nowy (na forum jak i posiadaczem nagrywarki). Przeczytałem na tej stronie już wszystkie poradniki odnośnie nagrywania zabezpieczonych płyt, przeszukałem też całe forum. Próbowałem już wszystkiego, stosowałem wszystkie wskazówki i nic :-( Chyba po prostu nie umiem tego zrobić. Chodzi mi własnie o kopie bezpieczeństwa Sacred PL (pierwszego CD). Po prostu tworzenie obrazu tego CD trwa nieskończenie długo. Gdybym miał czekać, aż cały proces się zakończy to bym musiał zostawić komp na wiele godzin pracy. W Alcoholu 120% zaznaczałem opcję te, które zostały podane na tej stronie (tj. ignorowanie błedów odczytu, szybkie pomijanie błednych sektorów). Zresztą próbowałem już kupy kombinacji i nic :-( czas kopiowania liczy się dalej w godzinach. Pewno coś źle robię, może ktoś nowicjuszowi pomoże? Moja nagrywarka to Lite-On COMBO SOHC-5232K (bios nagrywarki ver. NK07).
|
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
już sobie poradziłem :-)
zainstalowałem inna wersje alcohola 120 % z wersji 1705 na starsza 1222 i wszystko chodzi bez stresu pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#10 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
To że na początku pokazuje Ci czas w latach świetlnych jeszcze niczego nie przesądza - tak będzie tylko do ok 3-4% a potem już poleci szybko. Ustaw: Ignoruj błędy odczytu, szybkie omijanie błędnych sektorów, obraz w formacie .ccd albo .mdf a potem nagraj to w trybie RAW-DAO z prędkością np. x16 i ma hulać. Powodzenia ! ![]()
![]() |
#11 |
Bywalec
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
Marrio a udało ci się przegrać tę gierkę?
U mnie jak instaluje jeszcze z obrazu to też wyskakuje błąd crc ![]() I jeszcze jedno. Profil z alcoholera włącza mi A.S.S a i bez korekcji EFM a Profil z samego alcohola włącza EFM a nie włącza A.S.S. Który profil jest lepszy? |
![]() |
![]() |
#12 |
Bywalec
![]() |
To czy korekcja EFM ma być włączona zależy od tego jaką masz nagrywarkę - np. na LG 52x24x52 czy na nowych Liteonach powinna ona być wyłączona. Natomiast włączanie A.S.S przy odczycie płyty z safediskiem jest pewnym nieporozumieniem i nie polecam tego robić przy tym zabezpieczeniu.
Więc polecam profil z Alcohola z wyłączoną korekcją EFM a jeśli nie zadziała to z włączoną korekcją EFM. Jeśli to nie zadziała to polecam BlindWrita 5. No i nie zapominaj że jest coś takiego jak płyta RW ![]() Co do błędu crc podczas instalacji to napewno winy za to nie ponosi zabezpieczenie (bo ono działa dopiero podczas uruchamiania aplikacji) albo jest obraz źle zrobiony albo czasem coś takiego się zdarza (przyp.mój) podczas instalacji gry na dużej partycji (przy instalacji na partycji 5 gigowej wszystko przebiegło pomyslnie) albo coś jest w systemie skopane.
GG 409835 Ostatnio zmieniany przez Kulfon : 08.06.2004 o godz. 00:51 |
![]() |
![]() |
#13 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.06.2004
![]() |
Cytat:
No nic :-) Jeszcze raz bardzo Ci Kulfon dziękuję za pomoc! |
|
![]() |
![]() |
#14 |
Bywalec
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
Dzięki. Będę próbował dalej
|
![]() |
![]() |
#15 | |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Safe Disc to nie tylko dedekcja cech nośnika czy płyta to oryginał ,czy też nie. Jednym z ważniejsztch cech SafeDisc ...to uszkodzone sektory jeśli nagrywarka nie poradzi sobie (korekcja EFM) z nimi ...to na kopii powstają dodatkowow błędne sektory ...i w czasie kopiowania (instalacjii) na dysk pojawiają się między innymi błędy CRC. Pisałem już o tym w Topicu "Korekcja EFM".
![]() |
|
|