Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray

Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video).

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 20.10.2005, 18:06   #1
PIOTR34
..: DVD-VIDEO :..

Data rejestracji: 20.08.2003
PIOTR34 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jeśli płytka jest nagrywana na nagrywarce stacjonarnej, to najlepszym rozwiązaniem jest zrobienie obrazu za pomocą Isobustera. Soft ze stajni Uleada dobrze sobie radzi z plikami nagrywanymi na stacjonarkach i Tmpgenc DVD Author. Oczywiście dane trzeba wyciągnąć z obrazu, ewentualnie wrzucić pod Daemon Toolsa.

PIOTR34 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 27.10.2005, 23:30   #2
lluk
Nowy na forum

Data rejestracji: 27.10.2005
lluk w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez kamilooos
mam wielki probllem, jakis gamon chce zarobic na najpiekniejszym dniu w moim zyciu, a mianowicie, zatrudnilem goscia zeby nakrecil moj slub a potem nagral go na dvd, z umowy sie wywiazal, ale pojawia sie problem... a mianowicie skubany chce zarobic na moim zyciu czyli dooopeq zabezpieczyl plytke z filmem z moich najszczesliszwszych momentow przed kopiowaniem. A teraz troche technicznego belkotu: alcohol zrobil image 3MB i wg niego wszystko jest ok, clone dvd twierdzi ze nie moze czyac z nosnika (prawa dostepu) nero twierdzi ze nosnik docelowy nie ma wystarczajacej pojemnosci (nawet przy uzyciu image writera), clone xxl nie wyswietla mi zadnego info odnosnie zabezpieczen Prosze ludziska pomozcie chce wyslac rodzinie kopie a nie moge s.o.s.
Witam. Jestem poraz pierwszy na tym forum i mam do Was prośbę. Mam identyczny problem . Nie mogę przegrac płytki z wesela brata. Robiłem to co napisane jest i nic. Nie moge nic zrobic z ta płytką . Możecie mi jakos pomóc Pozdrawiam
Łukasz
lluk jest offline  
Stary 28.10.2005, 00:02   #3
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
no nie... tyle lat nikomu nie udalo sie zabezpieczyc DVD a tu nagle jakies gamonie zabezpieczaja plyty ze ślubów (dlaczego akurat te) i nawet najlepsze programy ich nie ruszaja... ale numer
przydalaby sie probka takiej plyty do testow
niestety wesela nie zdazaja sie zbyt czesto a film z wesela siostry przegral sie alcoholem bez problemu...
sobrus jest offline  
Stary 28.10.2005, 00:34   #4
lluk
Nowy na forum

Udało cos mi sie skopiowac przez IsoBuster.Pliki te sa VOB. Nagralem te pliki ale dvd stacjonarne nie widzi płyty. Moze trzeba zrobic startową płytke? Jak to mozna zrobic ?

ehh żeby nie mozna było sobie zrobic kopi z wesela braciaka a było fajno
A co to za format .tao jest ?

Ostatnio zmieniany przez lluk : 28.10.2005 o godz. 00:45
lluk jest offline  
Stary 28.10.2005, 01:03   #5
PIOTR34
..: DVD-VIDEO :..

Data rejestracji: 20.08.2003
PIOTR34 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez lluk
Udało cos mi sie skopiowac przez IsoBuster.Pliki te sa VOB. Nagralem te pliki ale dvd stacjonarne nie widzi płyty. Moze trzeba zrobic startową płytke? Jak to mozna zrobic ?

ehh żeby nie mozna było sobie zrobic kopi z wesela braciaka a było fajno
A co to za format .tao jest ?
Skopiowałeś same pliki *.vob? bo do odtworzenia płyty są potrzebne jeszcze pliki *.ifo i *.bup a format *.tao to nic innego jak obraz iso.

Ostatnio zmieniany przez PIOTR34 : 28.10.2005 o godz. 01:15
PIOTR34 jest offline  
Stary 28.10.2005, 15:19   #6
lluk
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez PIOTR34
Skopiowałeś same pliki *.vob? bo do odtworzenia płyty są potrzebne jeszcze pliki *.ifo i *.bup a format *.tao to nic innego jak obraz iso.
No to fajnie to IsoBusterem zrobilem obraz *.tao i udało sie wypalic alcoholem
Dzieki za pomoc
PS. Jakie programy uzywacie do wypalania płyt dvd
lluk jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: