Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray

Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video).

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 13.07.2004, 15:42   #1
albertino
Nowy na forum

Data rejestracji: 13.07.2004
albertino w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
copy floppy...

hi, to troche zly dzial, ale...
czy ktos wie jak skopiowac zabezpieczona dyskietke licencyjna? "floppy image" i "diskdupe" nie pomagaja "floppy image" wykazal 3 bledne sektory...
nie wiem jak to ugryzc, a to dla mnie bardzo wazne... nie moge znalezc zadnego info na ten temat, chyba zle szukam...

Ostatnio zmieniany przez albertino : 13.07.2004 o godz. 15:49
albertino jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 13.07.2004, 15:56   #2
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...zona+dyskietka
Stary 13.07.2004, 20:00   #3
albertino
Nowy na forum

dzieki Maciej.
sprawdzilem wszystkie programy oprocz procopy (nie znalazlem jak na razie), ale nic nie chce tej dyskietki ugryzc. juz nie wiem, co moge jeszcze wyprobowac...
albertino jest offline  
Stary 13.07.2004, 21:05   #4
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
a może skopana jest ta dyskietka?
Stary 13.07.2004, 22:46   #5
wolf
No Guts, No Glory

Data rejestracji: 06.07.2002
wolf zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A programik BadCopyPro ? może on pomoze
wolf jest offline  
Stary 13.07.2004, 22:49   #6
albertino
Nowy na forum

wydaje mi sie, ze jest w porzadku. ale dla pewnosci sprobuje wgrac licencje z kompa na dyskietke. slyszalem kiedys o takim zabezpieczeniu jak przesuniete sciezki. moze to ten rodzaj zabezpieczenia? niestety nie jestem w tej dziedzinie asem...
albertino jest offline  
Stary 13.07.2004, 22:53   #7
albertino
Nowy na forum

witaj wolf.
badcopypro skopiowal wprawdzie wszystkie pliki, ale opuscil zle sektory. podejzewam, ze wlasnie tam miesci sie informacja producenta. nie znam niestety nikogo z dobrymi znajomosciami sterownika stacji dyskietek, bo moze taki "czarodziej" znalazlby jakies rozwiazanie...
albertino jest offline  
Stary 14.07.2004, 06:58   #8
kazik5533
Bywalec

Data rejestracji: 20.12.2003
kazik5533 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Spróbuj programem "Anadisc", jeżeli będziesz miał problem ze znalezieniem to podaj namiary, podeślę.
kazik5533 jest offline  
Stary 14.07.2004, 23:11   #9
albertino
Nowy na forum

witaj kazik.
anadisk znalazlem i wydawalo mi sie, ze moj problem zostal rozwiazany. program przeczytal cala dyskietke listujac wszystkie sektory wraz z bledami. trudnosc pojawila sie jednak przy zapisaniu nowej dyskietki. przy 22 cylindrze (ostani sektor na tej sciezce ma wadliwa dlugosc) wyswietla sie nagle komunikat, Drive A: not ready i zapis zostaje przerwany. nadal nie wiem jak to ugryzc. czy istnieja w ogole dyskietki, ktorych nie mozna skopiowac dyskietka nie jest wadliwa - sprawdzilem...
w kazdym razie dziekuje ci bardzo za rade i interesujacy program...
albertino jest offline  
Stary 15.07.2004, 06:50   #10
kazik5533
Bywalec

Nie chce mi się wierzyć, że dyskietki nie można skopiować. Przecież ktoś ją nagrał. Spróbuj jeszcze programem "WinImage". Może podasz do jakiego programu ta dyskietka jest niezbędna, lub do czego ta dyskietka służy.
kazik5533 jest offline  
Stary 15.07.2004, 11:48   #11
Loczek
Kocham Agnieszke T. !!!

Data rejestracji: 24.02.2003
Loczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez albertino
witaj kazik.
anadisk znalazlem i wydawalo mi sie, ze moj problem zostal rozwiazany. program przeczytal cala dyskietke listujac wszystkie sektory wraz z bledami. trudnosc pojawila sie jednak przy zapisaniu nowej dyskietki. przy 22 cylindrze (ostani sektor na tej sciezce ma wadliwa dlugosc) wyswietla sie nagle komunikat, Drive A: not ready i zapis zostaje przerwany. nadal nie wiem jak to ugryzc. czy istnieja w ogole dyskietki, ktorych nie mozna skopiowac dyskietka nie jest wadliwa - sprawdzilem...
w kazdym razie dziekuje ci bardzo za rade i interesujacy program...
Jeśli ten program ktory skopiowal niechce nagrac sprobuj za pomoca innego programu to zrobic.
Loczek jest offline  
Stary 15.07.2004, 13:11   #12
albertino
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez kazik5533
Nie chce mi się wierzyć, że dyskietki nie można skopiować. Przecież ktoś ją nagrał. Spróbuj jeszcze programem "WinImage". Może podasz do jakiego programu ta dyskietka jest niezbędna, lub do czego ta dyskietka służy.
WinImage wykoleja sie przy wczytywaniu dyskietki, meldujac bledny sektor i kopiowanie zostaje przerwane. To jest dyskietka licencyjna do programu CASE firmy Sauter (Szwajcaria). Program umozliwia tworzenie kompletnych projektow urzadzen grzewczo-chlodniczych. Licencja jest wlasnie na dyskietce zapamietana, a po instalacji programu CASE mozna te licencje wgrac w komputer, na ktorym zostal zainstalowany. Wtedy znika z dyskietki. Mnie sie tez tak wydawalo, ze skopiowanie dyskietki to pikus. Wystarczy czytac sciezke po sciezce i koniec. A tu dzieja sie jaja.
Probowalem zapisac na dysk obraz dyskietki (anadysk, funkcja dump), ale potem nie moge tego obrazu przekopiowac na dyskietke. Ten program zachowuje sie inaczej pod DOSem, Win98 i W2k. Najlepsze efekty sa pod Win98.
Moze jest jakis program rezydentny? Gdzies o tym slyszalem.
Dzieki wszystkim za pomoc
albertino jest offline  
Stary 16.07.2004, 07:35   #13
kazik5533
Bywalec

A próbowałeś zrobić obraz dyskietki którymś programem do wypalania płyt. CDMate v2.5.4.17 jeśli się nie mylę ma w narzędziach funkcję zrzucania obrazu dyskietki. Spróbuj, może zrzuci, mając pełny obraz w zjadliwym formacie będziesz mógł kombinować co dalej z tym fantem robić.
kazik5533 jest offline  
Stary 16.07.2004, 08:16   #14
albertino
Nowy na forum

Nie, tego nie probowalem. Nie korzystalem nigdy z CDMate, ale jeszcze dzisiaj sciagne i sprobuje. Jesli nic z tego nie wyjdzie to sprobuje jeszcze w Krakowie wsrod znajomych popytac. Dzis jade do Polski.
Na razie dzieki
albertino jest offline  
Stary 16.07.2004, 21:10   #15
albertino
Nowy na forum

Witaj Kazik.
Zainstalowalem CDMate i sprobowalem zrobic image. Pojawia sie jednak blad przy kopiowaniu cylindra 22. Tam znajduje sie sektor o niestandardowej dlugosci. Wiem to z programu Anadisk. Anadisk potrafi to skopiowac, ale nie zapisac Musze niestety jechac do Krakowa, ale moze tam znajde kogos, kto potrafi napisac program kopiujacy dyskietke doslownie bajt po bajcie.
Zycze wszystkim milego weekendu i czekam na dalsze pomysly
albertino jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: