![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.11.2006
![]() |
![]()
Witam,
Zakupiłem oprogramowanie, które jest zabezpieczone przed kopiowaniem, które nie jest w stanie określić ClonyXXL. Wygląda to tak, jakby na nośniku została wypalona kropka o średnicy 1mm czymś rozgrzanym. Kropka ta jest na samym obrzerzu płyty. Pomóżcie, może ktoś się już z czymś takim spotkał. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Ismail Delivered
Data rejestracji: 29.08.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zobacz jakie zabezpieczenie "widzi" A-Ray Scanner
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Najlepiej exe'ka przeskanowa***263; PIDem (Protection ID Scanner).
#4 |
Ismail Delivered
Data rejestracji: 29.08.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A wydaje mi si***281;, ***380;e kropka do elementu zabezpieczenia nie powinna nale***380;e***263;
![]() P***322;yta uszkodzona ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
kewlarowy serwomechanizm
Data rejestracji: 10.11.2004
![]() |
dlaczego od razu płyta uszkodzona?
jesteście lekarzami bez papierów ? ![]() gdzieś czytałem taki artykuł o płytach fizycznie zabezpieczanych przez fiyczne uszkodzenie nośnika i była tam fotka płyty z kilkumilimetrową kreską wyżłobioną w nośniku, gdzie odczyt przebiegał normalnie ale za chiny nie dało się jej skopiować...
#6 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ale da si***281; skopiowa***263; bez wi***281;kszych problem***243;w ![]() nawet z 3 rysami ![]() ju***380; o tym by***322;o nie raz ![]() sam robi***322;em taki test na DVD z filmem ![]() http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=65346 |
|
![]() |
![]() |
#7 | |
kewlarowy serwomechanizm
![]() |
Cytat:
gdzie stacjonarka czy nawet komp to odtworzy ale skopiować ni huhu.... ![]()
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
Scan A-ray
Przeskanowa***322;em p***322;yte A-ray Scanner:
![]() Uszkodzenie napewno jest celowe Poniewa***380; mam cztery p***322;yty tego oprogramowania i na ka***380;dej ta kropka jest. Zdj***281;cie zabezpieczenia (p***322;yty) prze***347;l***281; p***243;***378;niej - jak je zrobi***281; P***322;yta ma dwie sesje. Mo***380;e ta kropka jest zrobiona na drugiej sesji. Przez co nie mo***380;na jej skopiowa***263;. Kropka mo***380;e by***263; zrobiona na ma***322;o znacz***261;cych danych. Mo***380;e kto***347; wie jak to obej***347;***263;? Ostatnio zmieniany przez Pepe_J : 22.11.2006 o godz. 12:35 Powód: błąd literowy |
![]() |
![]() |
#9 |
kewlarowy serwomechanizm
![]() |
spróbuj skopiować ręcznie pliki z tych płytek, najlepiej na dvd-rw i sprawdź czy działa instalacja i wogóle uruchamianie, czasami da się tak banalnie skopiować płytę, a w razie niemożności skopiowania któregoś pliku z obszarów z kropką , spróbuj może nie są aż tak istotne w działaniu programu
#10 |
Nowy na forum
![]() |
![]()
Nareszcie udało się skopiować płytę
Bardziej zadziałała psychologia niż zabezpieczenia. ![]() Sprzedawca tak nastraszył, że płyta jest tak dobrze zabezpieczona, że nawet specjalnie nie próbowałem zmieniać ustawień programu kopiującego. ![]() Od razu zacząłem analizować płytę programami od zabezpieczeń i dywagować o co w tym wszystkim chodzi ? Bo przecież pomimo, że mam oryginały to aż mnie korciło żeby udowodnić sobie, że wszystko się da zrobić. ![]() Sprawa była prosta - zaznaczyć opcje aby program ignorował błędy w odczycie i nie korygował ich. Wszystko się przegrało, program się instaluje i uruchamia bez najmniejszego problemu. Widocznie to wypalenie było zrobione na nie istotnym dla programu obszarze. Wielkie dzięki za zaangarzowanie w tej sprawie. |
![]() |
![]() |
#11 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |