Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray

Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video).

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 21.02.2004, 16:23   #1
Zielona
Bywalec

Data rejestracji: 21.02.2004
Zielona w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question Jak skopiować Heroes IV i NFS Underground?

Jestem zielona o ile chodzi o nagrywanie płyt toteż proszę Was o pomoc.Chcę zrobić kopię bezpieczeństwa gry Heroes IV i Need for Speed Underground. Już próbowałam, ale Herosi nie chodzą, a NFSU wychodzi do windowsa podczas jednej misji kiedy gram. Mam CloneCD(tyle, że coś z nim nie tak), Alcohol 120% i Nero. Który z nich będzie najlepszy do skopiowania? Moglibyście powoli mi wytłumaczyć co mam zrobić, aby dobrze skopiować te gry, ominąć zabezpieczenia i aby prawidłowo chodziły? Proszę, pomóżcie.
Zielona jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 21.02.2004, 16:38   #2
Beerra
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 15.02.2003
Beerra zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jezeli jestes zielona nie wskakuj od razu na gleboka wode, zacznij od lektury FAQ a jezeli szybko potrzebujesz kopii tych gier ( sa baaardzo trudne do skopiowania) przegraj je nawet w Nero i uzyj cracka (sorry, za zakazane slowo, ale przeciez jest zielona)
Beerra jest offline  
Stary 21.02.2004, 19:15   #3
Zielona
Bywalec

Question

No dobrze, może nie kompletnie zielona.Wiem, że mogę użyć, sam wiesz czego, ale mi zależy na zrobieniu kopii bezpieczeństwa.Przypuszczam, że nie będzie to proste, tym bardziej, że combo mi wariuje, ale może się uda.Czy nie mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak to zrobić np. w alcoholu 120%.
Zielona jest offline  
Stary 21.02.2004, 23:05   #4
AnarKi
.:Never Again:.

Data rejestracji: 07.02.2004
AnarKi zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
po pierwsze zorientuj sie jakie to sa zabezpieczenia np. A-Ray Scanner'em albo DiscScan'em (no, ale poniewaz jestes zielona to powiem, ze NFS jest zabezpieczony SafeDisc'em 2.90.040, a Heroes IV SafeDisc 2). napisalas, ze combo Ci wariuje wiec pewnie masz jakies nowe, ktore posiada korekcje EFM, wiec SafeDisca mozesz skopiowac bez wiekszych problemow ( teoretycznie). Heroes IV ma SafeDisca 2 wiec nie jest tak zle - po prostu wlacz Alcohola 120%, odczyt i nagrywanie na profilu SafeDisc 2( obraz rob najlepiej predkoscia 4x albo 8x - taka sama predkoscia nagrywaj). no z NFS to bedzie juz zabawa na dluzsza chwilepotrzebny Ci bedzie Alcoholer www.alcoholer.com ( by uruchomic program musisz sciagnac dodatkowe pliki z downloadu).uruchamiasz Alcoholer'a i ustawiasz profil na SafeDisc 2.9, robisz obraz najlepiej 4x. Tak nagrany obraz wypalasz Alcoholem na profilu SafeDisc 2.9 z wlaczana korekcja EFM( predkosc najlepiej jak najmniejsza).tak spreparowana plyta powinna dzialac (jak nie dziala sprobuj odinstalowac CloneCD). ech, ale sie rozpisalem jak bedziesz miala jakies problemy to napisz, a wysle ci cracka( przepraszam za wyrazenie) bo akurat posiadam obydwa. wyjasnilem to najprosciej jak umialem i tak zrozumiale jak tylko moglem no w koncu temat SafeDisc'a to temat rzeka...
AnarKi jest offline  
Stary 23.04.2004, 21:22   #5
kodziu
^_^ czekam na bana ;)

Data rejestracji: 05.03.2004
kodziu zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja nie jestem aż tak zielony, może niebieski ale chciałem się tylko zapytać czy właśnie safedisc oraz inne zabezpieczenia dotyczą tylko pliku *.exe .Potrzebne jest mi to do zrobienia kopii bezpieczeństwa gry heros IV dokładając samego scracka. I czy bedzie to chodzic nie ustawiając w profilu odczytu zadnego zabezpieczenia lub jeśli ustawie odpowiednie i dodam scracka to również bedzie chodzić. No wiecie takie proste pytanie uzupełniające moją wiedzę I nie dawajcie mi linków tylko napiszcie czy tak czy nie lub co jak zrobić.
kodziu jest offline  
Stary 23.04.2004, 22:20   #6
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez kodziu
Ja nie jestem aż tak zielony, może niebieski ale chciałem się tylko zapytać czy właśnie safedisc oraz inne zabezpieczenia dotyczą tylko pliku *.exe .Potrzebne jest mi to do zrobienia kopii bezpieczeństwa gry heros IV dokładając samego scracka. I czy bedzie to chodzic nie ustawiając w profilu odczytu zadnego zabezpieczenia lub jeśli ustawie odpowiednie i dodam scracka to również bedzie chodzić. No wiecie takie proste pytanie uzupełniające moją wiedzę I nie dawajcie mi linków tylko napiszcie czy tak czy nie lub co jak zrobić.
a ja nie będe pisał tego co już ktoś napisał...:
http://www.cdrinfo.pl/cdr/porady/zab...isc-lista.php3
i
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=22672

.............
Stary 23.04.2004, 23:47   #7
kodziu
^_^ czekam na bana ;)

Data rejestracji: 05.03.2004
kodziu zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dzięki już se poradziłem. Nie chciało mi się tego czytać więc tylko dorzuciłem do obrazu scracka i luzik. A tak nawiasem mówiąc ktoś by napisał czy nie mylę sie z tym że zabezpieczony jest tylko exe. Kopiując alcoholem ustawiłem na profil sd v 2 i potem chcialem zobaczyć czy wystartuje bez scracka ale to nie było możliwe więc podmieniłem go i jakoś poszło.
kodziu jest offline  
Stary 25.04.2004, 10:47   #8
Zielona
Bywalec

Question Nfs Underground

A co do NFS Undergroundto pomimo słodzika zacina się stale w jednym miejscu.Wychodzi na pierwszej misji Sprint do windowsa?Co mam zrobić żeby to zlikwidować?Jakie zabezpieczenia ma NFS UNDERGROUND?I czy można już z źle przegranej wersji zrobić dobrze chodzącą kopię?Dzięki za tamto, z Heroes IV już sobie poradziłam.
Pozdro dla Was.
Zielona jest offline  
Stary 25.04.2004, 13:25   #9
kostianek
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 30.01.2004
kostianek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ze złej wersji nie zrobisz już dobrej , niestety czasami takie rzeczy się zdarzają.
Co do NFS to pojawiły się "egzemplarze" które wykrzaczają się w czasie gry, nawet dobry cukierek temu nie zaradzi - najlepiej znaleźć gierkę zgrywaną przez kogoś innego.
Sam miałem taki problem - dopiero kopia z innej ręki poszła na 5.
kostianek jest offline  
Stary 21.05.2004, 19:00   #10
szaman_master
Nowy na forum

Data rejestracji: 26.02.2003
szaman_master w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Heroes IV - wersja polska - zabezpieczony jest SafeDisc'iem 2.51, więc potrzebujesz nagrywarki z dobrą korekcją EFM. Co do NFS to nie pamiętam zabezpieczenia, ale znając Electronic Arts, to też będzie SafeDisc. Trzeba mieć dobrą nagrywarkę i najlepiej użyć Alcohola 120% oczywiście (profil Safedisc 2/3).
Stary 20.06.2004, 21:49   #11
giena
Registered

Data rejestracji: 04.01.2003
giena zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez szaman_master
Heroes IV - wersja polska - zabezpieczony jest SafeDisc'iem 2.51, więc potrzebujesz nagrywarki z dobrą korekcją EFM. Co do NFS to nie pamiętam zabezpieczenia, ale znając Electronic Arts, to też będzie SafeDisc. Trzeba mieć dobrą nagrywarkę i najlepiej użyć Alcohola 120% oczywiście (profil Safedisc 2/3).
u mnie pokazuje s 2 tylko
giena jest offline  
Stary 20.06.2004, 21:51   #12
giena
Registered

Data rejestracji: 04.01.2003
giena zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
nfs ja pykam na ltr24102b
giena jest offline  
Stary 21.06.2004, 14:13   #13
Wuba
Nowy na forum

Data rejestracji: 28.06.2002
Wuba w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja kopię zrobiłem na TEAC CD-W540 i chodzi jak przeciąg.
Wuba jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: