![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 21.02.2004
![]() |
![]()
Jestem zielona o ile chodzi o nagrywanie płyt toteż proszę Was o pomoc.Chcę zrobić kopię bezpieczeństwa gry Heroes IV i Need for Speed Underground. Już próbowałam, ale Herosi nie chodzą, a NFSU wychodzi do windowsa podczas jednej misji kiedy gram. Mam CloneCD(tyle, że coś z nim nie tak), Alcohol 120% i Nero. Który z nich będzie najlepszy do skopiowania? Moglibyście powoli mi wytłumaczyć co mam zrobić, aby dobrze skopiować te gry, ominąć zabezpieczenia i aby prawidłowo chodziły? Proszę, pomóżcie.
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 15.02.2003
![]() |
Jezeli jestes zielona nie wskakuj od razu na gleboka wode, zacznij od lektury FAQ a jezeli szybko potrzebujesz kopii tych gier ( sa baaardzo trudne do skopiowania) przegraj je nawet w Nero i uzyj cracka (sorry, za zakazane slowo, ale przeciez jest zielona)
|
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
![]() |
![]()
No dobrze, może nie kompletnie zielona.Wiem, że mogę użyć, sam wiesz czego, ale mi zależy na zrobieniu kopii bezpieczeństwa.Przypuszczam, że nie będzie to proste, tym bardziej, że combo mi wariuje, ale może się uda.Czy nie mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak to zrobić np. w alcoholu 120%.
|
![]() |
![]() |
#4 |
.:Never Again:.
Data rejestracji: 07.02.2004
![]() |
po pierwsze zorientuj sie jakie to sa zabezpieczenia np. A-Ray Scanner'em albo DiscScan'em (no, ale poniewaz jestes zielona to powiem, ze NFS jest zabezpieczony SafeDisc'em 2.90.040, a Heroes IV SafeDisc 2
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
^_^ czekam na bana ;)
Data rejestracji: 05.03.2004
![]() |
Ja nie jestem aż tak zielony, może niebieski ale chciałem się tylko zapytać czy właśnie safedisc oraz inne zabezpieczenia dotyczą tylko pliku *.exe .Potrzebne jest mi to do zrobienia kopii bezpieczeństwa gry heros IV dokładając samego scracka. I czy bedzie to chodzic nie ustawiając w profilu odczytu zadnego zabezpieczenia lub jeśli ustawie odpowiednie i dodam scracka to również bedzie chodzić. No wiecie takie proste pytanie uzupełniające moją wiedzę
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Cytat:
http://www.cdrinfo.pl/cdr/porady/zab...isc-lista.php3 i http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=22672 ............. ![]()
![]() |
#7 |
^_^ czekam na bana ;)
Data rejestracji: 05.03.2004
![]() |
Dzięki już se poradziłem. Nie chciało mi się tego czytać więc tylko dorzuciłem do obrazu scracka i luzik. A tak nawiasem mówiąc ktoś by napisał czy nie mylę sie z tym że zabezpieczony jest tylko exe. Kopiując alcoholem ustawiłem na profil sd v 2 i potem chcialem zobaczyć czy wystartuje bez scracka ale to nie było możliwe więc podmieniłem go i jakoś poszło.
|
![]() |
![]() |
#8 |
Bywalec
![]() |
![]()
A co do NFS Undergroundto pomimo słodzika zacina się stale w jednym miejscu.Wychodzi na pierwszej misji Sprint do windowsa?Co mam zrobić żeby to zlikwidować?Jakie zabezpieczenia ma NFS UNDERGROUND?I czy można już z źle przegranej wersji zrobić dobrze chodzącą kopię?Dzięki za tamto, z Heroes IV już sobie poradziłam.
Pozdro dla Was. ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 30.01.2004
![]() |
Ze złej wersji nie zrobisz już dobrej , niestety czasami takie rzeczy się zdarzają.
Co do NFS to pojawiły się "egzemplarze" które wykrzaczają się w czasie gry, nawet dobry cukierek temu nie zaradzi - najlepiej znaleźć gierkę zgrywaną przez kogoś innego. Sam miałem taki problem - dopiero kopia z innej ręki poszła na 5. |
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.02.2003
![]() |
Heroes IV - wersja polska - zabezpieczony jest SafeDisc'iem 2.51, więc potrzebujesz nagrywarki z dobrą korekcją EFM. Co do NFS to nie pamiętam zabezpieczenia, ale znając Electronic Arts, to też będzie SafeDisc. Trzeba mieć dobrą nagrywarkę i najlepiej użyć Alcohola 120% oczywiście (profil Safedisc 2/3).
#11 | |
Registered
Data rejestracji: 04.01.2003
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#12 |
Registered
Data rejestracji: 04.01.2003
![]() |
nfs ja pykam na ltr24102b
|
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.06.2002
![]() |
Ja kopię zrobiłem na TEAC CD-W540 i chodzi jak przeciąg.
|
![]() |
![]() |
|
|