![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.11.2005
![]() |
W bardzo prosty sposób można zripować płytę zabezpieczoną najnowszym systemem Macrovision. Ja posiadam świeżą bułeczkę - Turnaua 11:11 wydaną w tym tygodniu.
a oto jak sobie z tym dziadem (CDS-300, nie Turnauem poradziłem:1. wyłącz autorun CD-ROMu - uruchom regedit - HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servic es\Cdrom - zmień wartość AutoRun na "0" 2. jeśli wkładałeś/łaś już wcześniej (kiedykolwiek) płytę zabezpieczoną CDS-300 do napędu, to musisz usunąć plik: c:\windows\system32\drivers\sdcplh.sys (jeśli nie wkładałeś, nie będzie pliku) 2a. REBOOT 2b. pod żadnym pozorem nie uruchamiaj aplikacji dołączonych na CD (ponownie zainstalują CDS-300 - po to wyłączyliśmy autorun)3. teraz możesz już zgrywać, rippować swoje CD dowolnym programem (chyba - ja używałem Exact Audio Copy i Easy CD-DA Extractor i działało )pozdrawiam i radzę cieszyć się wolnością, póki jeszcze można ![]() ray PS. Swoją drogą CDS-300, to BUBEL z odpustu, a nie technologia XXIw. I przy okazji znów ujawnia się wielkość Linux'a - tam coś takiego jak software'owe zabezpieczenie bez Twojej zgody nie przejdzie Linux i w Linuxie nie robi się idoty z użytkownika!
Ostatnio zmieniany przez rayone : 22.11.2005 o godz. 21:02 |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
...wystarczy przytrzymać klawisz SHIFT przy wkładaniu płyty, także deaktywuje autostart
|
|
#3 | |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.11.2005
![]() |
no tak, ale przyjdzie Ci kiedyś ochota posłuchać sobie płyty na komputrze, zapomnisz o autostarcie i znów jesteś o jeden reboot do tyłu
![]() pomijając już fakt, że autorun, to jedna z najglupszych funkcji Windowsa. tak jak pisałem już wcześniej - microsoft począwszy od autorun'a, przez minimalny udział użytkownika w instalacjach aplikacji (przez co system nadaje się do reinsalacji po miesiącu, dwóch), wszelkie "wspaniałe" ułatwienia (np. grupowane ikony w Panelu Sterowania w XP , kreatory, wizardy), a na dymkach od uaktualnień skończywszy daje wyraz temu, że ma swoich klientów za idiotów, skończonych idiotów...
|
|
|
![]() |
|
|