![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 22.01.2002
![]() |
VLuka chyle przed Toba czolo:zeby: Swietna robota!
![]()
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.06.2002
![]() |
Pytanie i Gratulacje za artykuł
Kierujac sie artykulem zrobilem backup gry TAXI CHALLANGE zabezpieczonej SD 2.80.010 i umnie dziala (na komputerze bez ACOHOLA i innych narzedzi) a u kogos nie ... rozumiem ze jest to kwestia czyjegos napedu ?? czy jestem w bledzie .... identyczna sytuacja jest przy MAFII PL SD 2.70.xx u wiecej niz jednej osoby
![]() Coz z tym poczac oprocz odbezpieczonego pliku exe oczywiscie .... eltygryso |
![]() |
![]() |
#3 |
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() |
Jesli u Ciebie dziala bez zadnych zainstalowanych programow typu dt/autoplay/alcohol/clonecd to kopia jest dobra a brak dzialania u innych to najczesciej wina blacklistowanego oprogramowania.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.06.2002
![]() |
A jesli ...
Oczywiscie teoretycznie komputer testowany wczesniej .. zostal teraz zaopatrzoy w swiezy system w ALCOHOLA , CLONE CD , i odpalalem na nim UNSAFEDISKA , skopiowalem od nowa. U mnie znow dziala a u innych nie
![]() SYSTEM TAKI SAM TEN SAM SOFT JA MAM CDRW LITEON x52 ktos MA LG 48X eltygryso |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
Sprawdz na zupelnie czystym systemie (sam system + sterowniki) z napedu CD (nie z nagrywarki). U Ciebie a pozniej jesli bedzie dzialalo (dobra kopia) to u tych innych osob.
|
![]() |
![]() |
#6 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 10.12.2001
![]() |
A ja mam takie pytanko. Skąd wynikają rozbierzności przy zapisie z profili CloneCD i Alcohola przy zabezpieczeniu LaserLok. CloneCD naprawia dane subkanałowe, natomiast Alcohol nie naprawiaich?
|
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
Jak juz wczesniej napisalem niektore nowe wersje Laserlock sprawdzaja dane subkanalowe, niektore nowe maja takze "slabe sektory" podobne do tych w SD2 a niektore jeszcze nowsze korzystaja z danych o nosniku tak jak najnowszy SecuROM czy ProtectCD (jak widac tworcy Laserlock sa dobrzy w przejmowaniu czyichs pomyslow, szkoda tylko, ze sa slabymi programistami i ich implementacje maja mnostwo dziur i dzialaja, ze tak powiem kiepsko
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Maszketne FAQ
|
![]() |
![]() |
#9 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.01.2003
![]() |
niesamowite
wreszcie trafiłem we właśćiwe miejsce VLuka wyrazy wdzięczności |
![]() |
![]() |
#10 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 18.04.2002
![]() |
VLuka
![]() MORE THX !! Świetna profesionalna robota. Pozdrowienia
#11 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.01.2003
![]() |
Mam pytanko.Czy alcohol 120% jest programem darmowym,a jak tak to gdzie sie go rejestruje?.Czy jest mozliwosc pobrania pelnej wersji,jesli tak to skad?.
#12 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
alkohol programem darmowym NIE jest - o czym bys sie przekonal w googlu wpisujac alkohol 120%, znajdujac strone domowa i poczytanui tekstu
wersje pelna a jakze mozna pobrac - jest to nielegalne, nieladne i fuu - wiec o tym tu nie rozmawiamy czym sie rozni trial od retail nie wiem - bo ani jednej ani drugiej sobi enie zalozylem nigdy - ale na pewno wiecej ludzi tu wie co umie retail... mamy slabosc do pelnych produktow... ![]()
![]() |
#13 |
![]() |
W trialu sa tylko 3 ograniczenia: 30 dni, 6 wirtualnych napedow i 2 nagrywarki na raz.
|
![]() |
![]() |
#14 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.01.2003
![]() |
StarForce - FAQ nie pomaga!
Po pierwsze żeby za bardzo się nie powtarzać VLuka - Świetna robota!
Po drugie - nie działa ![]() Zaczęło się od tego że u mojego znajomego nie działa Snajper oczywiście oryginalny. Program StarForce sprawdza wprowadzony kod z płytą, trwa to z minutę (może pół) i komunikat o niezgodności kodu. Dzwoniliśmy do dystrybutora, podano nam jeszcze 2 kody ale żaden nie zadziałał. Pomyślałem sobie że pewnie wymagania nowego zabezpieczenia są jakieś nieprzemyślane i u niego pewnie coś "się gryzie". Faktycznie u mnie zadziałało. No to zacząłem szukać jakiegoś cracka żeby obejść system i kolega by mógł sobie grać. Mniej więcej wtedy trafiłem na ten FAQ. Postanowiłem skorzystać z metody podanej przez VLuka dla StarForce. Niestety próba uruchomienia obrazu płyty z DT lub A120% kończy się komunikatem o braku CD w napędzie (komunikat z StarForce). Co robić? RN19 |
![]() |
![]() |
#15 |
![]() |
StarForce 3 nie moze byc w tej chwili emulowany.
|
![]() |
![]() |
|
|