![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#91 | |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Re: zabezpieczony obraz płyty
Cytat:
Masz odpowiedz przeciez juz w tym wczesnij zadanym a jak czego nie wiesz to sie spytaj w tym samym topicu.Po co dopisujesz sie do tego? Bo ma wieksza ogladalnosc? |
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#92 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.05.2003
![]() |
Re: FAQ: Kopiowanie zabezpieczonych gier v1.63
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#93 | |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Re: Re: FAQ: Kopiowanie zabezpieczonych gier v1.63
Cytat:
.................. ![]()
![]() |
#94 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.05.2003
![]() |
Re: Re: Re: FAQ: Kopiowanie zabezpieczonych gier v1.63
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#95 | |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Re: Re: Re: Re: FAQ: Kopiowanie zabezpieczonych gier v1.63
Cytat:
![]()
![]() |
#96 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.04.2003
![]() |
Niezły materiał.
Muszę jednak zadać "głupie" pytanko. Mam EuroPlus+ sprachkurs zabezpieczenie SecuRom New 4.77..... i nie mogę wypalić kopii - co robię nie tak. Nagrywarka to LG |
![]() |
![]() |
#97 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.06.2003
![]() |
Re: FAQ: Kopiowanie zabezpieczonych gier v1.63
Cytat:
Inna kwestia to fakt, że wszystkie kroki wykonałem dokładnie jak w opisie (na nagrywarce SCSI Plextor PX-R412C - w tabeli z dwoma szarymi barankami) i niestety nie udało mi się utworzyć działającej płyty NWN PL. Nadmieniam, że image z Clone CD uzyskał wielkość 709 524, a po przekonwetowaniu za pomocą Twinpeak uzyskał wielkość aż 731 762. Czy tak ma być, czy coś pokopałem z przekonwertowywaniem? Bo chyba taka różnica wielkości jest nieprawidłowa?! A może moja nagrywarka jest do kitu? Pytam się o to, ponieważ nie jest to model obsługujący kasowalne płyty, a jest to już 4 płyta i poza czasem, trochę szkoda mi tych zniszczonych płyt. |
|
![]() |
![]() |
#98 | |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Re: Re: FAQ: Kopiowanie zabezpieczonych gier v1.63
Cytat:
![]()
![]() |
#99 |
Bywalec
Data rejestracji: 25.11.2001
![]() |
CD - COPS
zna moze ktos zabezpieczenie CD-Cops jak to zkopiowac ale zeby działało bez emulacji RMPS
|
![]() |
![]() |
#100 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.03.2003
![]() |
Dzięki, dzięki za te informacje. Jako początkujący muszę zadać to pytanie. Jeśli kopia CD jest już z "rodzynkiem" to w sumie nie istotne chyba czym jest ona zabezpieczona, wystarczy zwykłe kopiowanie?
#101 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
tak - wystarczy przegrac nero czy czymkolwiek innym
![]() |
#102 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 27.03.2003
![]() |
Re: IL2 Forgotten Battles - kopia oryginału :(
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#103 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 27.03.2003
![]() |
eduROM'y
Czy któryś z Panów orientuje się jakimi SecuROM'ami (numery wersji) zostały pozabezpieczane poszczególne płyty edusów z materiałami? Za cholerę nie mogę zdiagnozować wersji. ClonyXXL 2.0.1.5 podczas "System Monitoring" wywala tylko SecuROM *new*. Inne programy diagnozujące takie jak:
Scout 2.2 Protection ID 2.1 CD Protection Detective v1.0 CD Protection Detector 1.0 ... nie wykrywają niczego. Możliwe że robię coś nieumiejętnie. Jednakowoż w PIŚMIE stoi: głodnego nakarmić, nieumiejętnego przysposobić, [wymagam od forumowiczek] ciekawemu z uśmiechem okazać. Istnieje jakaś tabelka wersji tych zabezpieczeń? A może SecuROM *new* to inaczej SecuROM 4.00.00.0000? Jeśliby ktoś chciał się ze mną zaprzyjaźnić to nichaj mi przyśle linki do poprawionych .exe dla edusów wraz z instrukcjami. ;- > Z pamiętnika VLuka'i: [I] 5. -=SecuROM *NEW* (<4.8x)=- (Sony DADC) (...) Kopiowanie: odczyt: Prędkość odczytu: Maksimum* Ignoruj błędy odczytu: Tak (czasem musisz wyłączyć tą opcję) Szybkie pomijanie błędnych sektorów: Nie Odczyt danych subkanałowych: Tak5. -=SecuROM *NEW* (<4.8x)=- (Sony DADC) Gdy znalazłem Bad Sectors at 341099 to jest to sytuacja w której "czasem musisz wyłączyć tą opcję" ![]() pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#104 | |
Bywalec
Data rejestracji: 29.10.2002
![]() |
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#105 | |
Guru
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Re: Re: CD - COPS
Cytat:
obraz był bez RMPS i zadziałał za 1 razem. Wypalałem za pomocą Alcohola (obraz nie był robiony przeze mnie), jedyne co ustawiłem to RAW DAO (płyta Verbatim Crystal). Wykonałem kilka prób (dla pewności po udanym rozpoznaniu płyty przywracałem system ghostem) i stwierdziłem, że pomaga włączona opcja ukrywanie ATIP nośnika. |
|
![]() |
![]() |
|
|