![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.12.2005
![]() |
Mapa GPS nawigacji CARMINAT
Witam!!! Chciał bym przegrać płytę do nawigacji GPS Carminat czy ktoś mi może pomóc nie wiem jakim programem to najlepiej zrobić ?? HELP
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() |
Z tego co wiem to te płyty nawet nie są zabezpieczone (Philips / VDO / BMW) więc możesz kopiować czym kolwiek np Nero lub Alcohol 120%.
Dla pewności wybierz tryb RAW i tyle. Dobrze te płyty nagrywać na nośnikach wysokiej jakości np TDK. NA czym nie nagrałem to i tak czytało ale na firmowych znacznie szybciej wgrywało mapę.
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Właśnie nagrałem jedną cd z mapą Polski na Verbatimie normalnie nero i jak wkladam do czytnika to kilka razy probuje ja zaczytac ale po chwili wysuwa ja nie wiem dlaczego sprawdzalem na ClonyXXL i pokazuje moc zabezpieczenia 5/10 ale nie rozpoznaje jakie to jest zabezpieczenie. Wiec nie wiem czy to czytnik czy to ta plyta
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Ta płyta ma chodzić na carminat 22SY586/62 a jak biore na wlasciwosci plyty to ma ona jedyne 21 MB A-ray scaner nic nie wykrywa nie wiem dlaczego tak sie dzieje ?? POMOCY !!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP
![]() |
Nawigacja to wredna rzecz...
1) zobacz programem Alcohol 120% 2) zmień nośnik na inny (jak wspomniałem TDK się sprawdzają) 3) zmień prędkość zapisu - z jaką nagrywałeś ? -edit- z ciekawości też sprawdziłem swoją płytkę przez clonyXXL ale te 5 czaszek nic nie oznacza !! bo wykrywa BRAK/NIEZNANE ZABEZPIECZENIE Zarówno kopia zapasowa mapy Polski czy zagranicznych map działa bezproblemowo.
ghost_mode (at) wp . pl ![]() Ostatnio zmieniany przez Ghost_mode : 12.12.2005 o godz. 10:44 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Ad.
1)Normalnie przegrac alcoholem 120% czy wybrac jakies opcje ?? 2)Moja nagrywarka to Asus CRW-5232AS jesli to cos wniesie do naszej dyskusji. 3)A jaka predkoscia nagrac ta plytke bo ja nagralem jakas x24 chyba troche za duzo ?? 4)A moze cloneCD i wolne nagrywanie na TDK cos mi da ?? Prosze o odpowiedz |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
Każda nagrywarka z przyzwoitą jakością zapisu sobie z tym poradzi ( te stare z zakurzonymi soczewkami gorzej ![]() Teraz zrób obraz w trybie RAW ! W trybie DAO RAW wypal. Nagraj 8X na TDK i powinno być OK. Zauważyłem, że navi nie lubią niektórych płyt dlatego czasem warto spróbować na innym nośniku. Z własnego doświadczenia wiem, że każde navi 'trawi' TDK. ![]() A Twoja nawigacja wogóle czyta płyty CD-R ? (bo RW oczywiście żadna nie czyta)
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
Czyli jakim programem jest najlepiej zrobic obraz plyty w trybie Raw bo ja zawsze robie w ISO?? A co do plyt CD-R to sam nie wiem jakie czyta jest to Carminat 22SY586/62. Nigdy nie robilem obrazu w trybie Raw i nie wiem jak to zrobic czy mozesz mi dokladnie wytlumaczyc ??
Ostatnio zmieniany przez dominior2 : 12.12.2005 o godz. 18:15 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
![]() ISO to format piku obrazu a RAW to tryb odczytu - czyli 2 różne bajki. Chodziło mi o to z pytaniem czy sprawdzałeś kiedykolwiek CD-R, bo jak czytnik jest stary albo zakurzona soczewka to moze czytać tylko tłoczone... Uruchom przykładowo Alcohol: Wybierz opcje jak na obrazku poniżej... [ Wybierz DALEJ i obraz zapisz w formacie MDS. Potem wypalasz z takimi opcjami. JAk nie będzie działać to albo cos partolisz albo Twój czytnik navi nie daje rady.
ghost_mode (at) wp . pl ![]() Ostatnio zmieniany przez czary2mary : 15.03.2015 o godz. 12:00 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
Jutro nagram bo dzisiaj nie mam takiej plytki. Dzieki za to
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
![]() |
Nagralem jedna plytke Verbatim normlanie nero ale 24x wiec to moze byc powod ze czytnik kilka razy j probuje zaczytac ale po chwili zatrzymuje i tak kilka razy. Na koncu plyta sama wyskakuje z czytnika. Oby czytnik nie byl zepsuty bo wtedy bede mial problem
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP
![]() |
1) Edytuj swoje posty a nie pisz 1 pod 2-gim !
2) Zdarzają się stare czytniki NAVI, które nie czytają wszystkich płyt, albo nawet nowsze gdy mają zakurzone soczewki. Wogóle nawigacje Philips/VDO są dosć awaryjne. Pytanie najważniejsze: CZY WOGÓLE TWOJA NAWIGACJA JEST SPRAWNA ? Bo z tego co piszesz, to testowałeś tylko na jednej płycie, którą w dodatku wywala, więc pewnie sam nie wiesz :\
![]() |
#13 |
Nowy na forum
![]() |
Nom zgadza sie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP
![]() |
Sprawdź najpierw na jakiejś oryginalnej płycie, a grzebać w czytniku nie radzę bo wcale nie to musi być przyczyną. Najlepiej idź do kogos kto Ci to sprzedał albo innej osoby znającej sie na tym, żeby rozwiazać problem i w szelkie wątpliwości.
Narazie nie widzę dalszego sensu w kontynuowaniu tego topic'u.
![]() |
#15 |
Nowy na forum
![]() |
Nagralem ta plyte na nosniku TDK z szybkoscia 8x tylko zapomnialem i nagralem w formacie RAW SAO czy to ma wplyw na to ze dalej czytnik nie czyta tej plyty ?? No i sprawdzilem czytnik na oryginalnej tloczonej plytce i wszystko dziala ok wiec czytnik jest dobry. Nagrac ja jeszcze raz w formacie RAW DAO czy to nic nie pomoze i trzeba kupic tloczona plytke z mapa ??
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|