![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.12.2005
![]() |
Czyli jakim programem jest najlepiej zrobic obraz plyty w trybie Raw bo ja zawsze robie w ISO?? A co do plyt CD-R to sam nie wiem jakie czyta jest to Carminat 22SY586/62. Nigdy nie robilem obrazu w trybie Raw i nie wiem jak to zrobic czy mozesz mi dokladnie wytlumaczyc ??
Ostatnio zmieniany przez dominior2 : 12.12.2005 o godz. 18:15 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() |
Cytat:
![]() ISO to format piku obrazu a RAW to tryb odczytu - czyli 2 różne bajki. Chodziło mi o to z pytaniem czy sprawdzałeś kiedykolwiek CD-R, bo jak czytnik jest stary albo zakurzona soczewka to moze czytać tylko tłoczone... Uruchom przykładowo Alcohol: Wybierz opcje jak na obrazku poniżej... [ Wybierz DALEJ i obraz zapisz w formacie MDS. Potem wypalasz z takimi opcjami. JAk nie będzie działać to albo cos partolisz albo Twój czytnik navi nie daje rady.
ghost_mode (at) wp . pl ![]() Ostatnio zmieniany przez czary2mary : 15.03.2015 o godz. 12:00 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.12.2005
![]() |
Nagralem jedna plytke Verbatim normlanie nero ale 24x wiec to moze byc powod ze czytnik kilka razy j probuje zaczytac ale po chwili zatrzymuje i tak kilka razy. Na koncu plyta sama wyskakuje z czytnika. Oby czytnik nie byl zepsuty bo wtedy bede mial problem
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() |
1) Edytuj swoje posty a nie pisz 1 pod 2-gim !
2) Zdarzają się stare czytniki NAVI, które nie czytają wszystkich płyt, albo nawet nowsze gdy mają zakurzone soczewki. Wogóle nawigacje Philips/VDO są dosć awaryjne. Pytanie najważniejsze: CZY WOGÓLE TWOJA NAWIGACJA JEST SPRAWNA ? Bo z tego co piszesz, to testowałeś tylko na jednej płycie, którą w dodatku wywala, więc pewnie sam nie wiesz :\
![]() |
|
|