![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.04.2005
![]() |
Medieval lords
chciałem pograć w gre medieval lords PL , ale po jej zainstalowaniu komputer stwierdził że jest nieprawidłowa i należy włożyć porawny cd do nośnika, zapewne jest jakieś zazbezpieczenie . Jak je moge wykryć i rozpoznać a później odpalić gre? To samo działo sie w deamone tools ia alcoholu, ale nie wiem , może źle ustawiałem programy. JAk mam odpalić te gre?
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 07.01.2005
![]() |
Wersja niemiecka była zabezpieczona Starforce 3.4
![]() Granie z kopii Starforce bez cukierka jest troche skomplikowane- wymaga dobrego obrazu (MDS) i przejściówki z IDE na USB + Starforce nightmare. Ewentualnie miniimage ale z tym są podobne problemy. |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
TEn program nic nie wykrył na tej płytce , próbowałem kilka razy, może jakiś inny polecisz . Ale jakieś zabezpieczenie musi przecież być. Obok linku z którego ściągałem te gierke pisało że jest to zabezpieczenie safedisc 3 . Może o to chodzi?
|
![]() |
![]() |
#4 |
Wymiatacz
![]() |
No nie wiem- SafeDisc jest łatwo wykrywalny. Sprawdź jeszcze tym: http://www.makeabackup.com/contentid-3.html ale A-Ray jest lepszy.
Tak na marginesie A-Ray'a zeskanuj katalog w którym masz zainstalowaną grę. |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Tak, wykryło w katalogu gry starforca 3.4 w pliku medieval_lords.exe i protect.dll . Co teraz?
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
![]() Trzecia najciekawsza- jeżeli masz odpowiednio zrobiony MDS to wypalasz go z RMPS i kupujesz przejściówkę z IDE na USB. Podłaczasz napęd do USB, wkładasz grę i grasz. Problem w tym, że nie widziałem w Polsce takiej przejściówki. Ta opcja rzczej odpada- podaje tylko jako ciekawostkę. Mini image prawdopodobnie nie musi byc do polskiej wersji. Cukierka do PL chyba nie łatwo znalźć, więc polecam mini-image. W razie problemów przyjrzyj sie wątkom dot. TOCA 2 i Starforce 3- one dotycza głównie problemów ze Star Fuckiem i nowszym Starforce nightmare. Pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
a czy może to być obraz *iso lub *bin?
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
Co do mini image to bierz jaki jest- to nie takie łatwe zrobic działający. A gra musi być MDS lub BWA zeby mogła zadziałać z wirtuala bo musi być to format pliku zawierający informacje DPM. |
|
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
mam na myśli obraz do gry . co w tym starforce nightmare mam zrobić , jest tam z 20 przycisków , nie znam sie na tym.
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
Opis starforce nightmare jest w wątku o Toca 2. Nie pomogę Ci z nim bo nie mam teraz nic zabezpieczonego SF wiec nie mam jak sprawdzić. |
|
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
![]() |
ten mini image jak już sćiągnąłem to mam zwyczajnie tylko w deamonie otworzyć?
|
![]() |
![]() |
#12 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
![]() |
no i to samo , ma ktoś może cukierka do tej gry?
|
![]() |
![]() |
#14 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#15 |
Nowy na forum
![]() |
udało mi sie po cieżkich próbach uruchomiłem , ale dlaczego po wyłączeniu gry komputer sie zawiesza podczas wyłączania kompa , może to przez ten program STARFUCK
|
![]() |
![]() |
|
|