Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray

Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video).

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 07.07.2003, 20:43   #1
czero
-=| GodFather |=-

Data rejestracji: 30.04.2003
czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Mozliwe? kopiowanie zabezpieczonych plyt i Nero?

Mam pytanie.
Poniewaz na zabezpieczeniach nie znam sie zbytnio. Prawde mowiac programy typu: CloneCD, ClonyXXL mam zainstalowane od niedawna, ale do rzeczy.
Do tej pory (zanim zainstalowalem ClonyXXL i CloneCD) plytki przegrywalem NERO i wszystkie przegrane gierki chodza bez problemow np. Colin3, Splinter Cell, Silent Hill 2, Enter The Matrix (wszystkie przegrywane z tzw."Kopii Bezpieczenstwa" czesto nazywanej "piratem"). Wiec moje pytanie brzmi czy to mozliwe, aby kopiowac takie gierki (zabezpieczone) poprzez Nero, bez uzycia zadnych profili czy programow typu Clony. Czy moze po prostu przegrywane przeze mnie gry nie byly niczym zabezpieczone, poniewaz byly to "kopie".

Reasumujac mam pytanie czy zabezpieczone sa jedynie oryginaly, a przegrane z nich kopie przestaja byc zabezpieczone, czy nie?
Czy moze kopie mozna przegrywac bez uzycia zadnych profili i wystarczy do tego Nero?

Ps. Teraz sprawdzalem moja kopie Splinter Cella w ClonyXXL i 3 plytka jest zabezpieczona SecRom v 2.8, Colin 3 zabezpieczony jest SecuRom v.4.84... gry byly przegrane w Nero, nie rozumiem.

Z tego co wiem to chyba nikt z moich kumpli nie uzywa zadnych profili, czy programow typu ClonyXXL do kopiowania gierek i podobnie jak ja kopiuja z "kopii bezpieczenstwa", a gierki dzialaja bezproblemowo.

Aha i jeszcze jedno jezeli plyta jest zabezpieczona to jakiedo typu bledy powinny mi wyskakiwac podczas jej przegrywania?

Z gory dziekuje za odpowiedz.
Pozdrawiam

Ostatnio zmieniany przez czero : 07.07.2003 o godz. 23:47
czero jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 08.07.2003, 13:30   #2
grzeniu
XV1100
Zlotowicz

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Jak piszesz, przegrywales piraty wiec zapewne na plytkach juz sa cracki ktore zalatwiaja sprawe zabezpieczenia. Sprobuj przegrac w nero zabezpieczony oryginal gry to sie przekonasz
Stary 08.07.2003, 14:06   #3
czero
-=| GodFather |=-

czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
grzeniu napisa***322;(a)
Jak piszesz, przegrywales piraty wiec zapewne na plytkach juz sa cracki ktore zalatwiaja sprawe zabezpieczenia.
OK dzieki.

Mam tylko jeszcze jedno pytanie: Jezeli na tych plytkach sa cracki, ktore niweluja zabezpieczenie to dlaczego ClonyXXL wykrywa na nich zabezpieczenie. Nie to ze sie czepiam, bo ja nie mam o tym zielonego pojecia. Po prostu zastanawia mnie na jakiej zasadzie to dziala. Czy te cracki nie usuwaja zabezpieczenia, a jedynie pozwalaja normalnie przegrac plytke, czy jak?

Z gory dziekuje za odpowiedz.
Pozdrawiam.
czero jest offline  
Stary 08.07.2003, 23:23   #4
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
ClonyXXL wykrywa ci zabezpieczenia, bo jest tylko PROGRAMEM i nie jest wszechwiedzacym guru, kotry spojrzy na plytke i po kacie odbicia swiatla od powierzchni odpowie Ci czym i czy w ogole jest zabezpeiczona. Clony wykrywa zabezpeiczenie, bo sprawdzanei zabezpeiczen w Clony (przynajmniej tych popularniejszych) opiera sie na analizie pliku EXE, gdyz zabezpeiczenia typu SecuROM czy SafeDisc opieraja sie na tej samej sygnaturze w pliku EXE, niezaleznie od gry. Tym samym Clony "znajduje oryginalnego exe", skanuje go i podaje ze "Ten i ten exe w momencie uruchamianai bedzei weryfikowal plyte metoda charakterystyczna dla SD/SR|". A to ze Ty po instalacji podmieniasz ten plik jego wersja scrackowana juz go nie obchodzi. Tak to dziala :-)

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:

M@X jest offline  
Stary 09.07.2003, 17:49   #5
czero
-=| GodFather |=-

Juz rozumiem

Wielkie dzieki za wyczerpujaca odpowiedz.

Pozdrawiam.
czero jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: