![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 04.10.2003
![]() |
Kopia zapasowa
Witam jestem pierwszy raz na tym forum i proszę o wyrozumiałość!!
Mam płytę VCD i chciałem zrobić kopię zapasową ale ani cd clone ani alkohol120 nie dają rady utworzyć obrazu. w clone XXL nie pokazuje żadnego zabezpieczenia. Obraz tworzy się do 84% a potem prawie same bud sektory. Płyta pokazuje w Nero że ma 95 min. ok. 880MB. Wygląda na to że to płyta 99min. Te 84% to ok. 706MB. Podgląd płyty ujawnia pliki z kyórych większość ma 3,4GB co oczywiście jest niemożliwe a jest wynikiem pewnie jakiegoś zabezpieczenia. Czy można coś z tym zrobić ![]() ![]() Czekam na wszelkie wskazówki za które dziękuję. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() |
pierwsze podstawowe pytanie.
czy to oryginał czy już wypalane cdr ? Jeżeli oryginał to zabezpieczenie może polegać na dummy files, błędnym tocu i bad sectorach... podczas kopiowania w clonecd/alcohol 120% zaznacz opcję FAST error skip ewentualnie inteligent bad sector scaner a gdy będzie wywalało błąd o złym toc to pozostaw go bez zmian płyta się powinna zgrać a błędami nie należy się przejmowoać - o ile to część zabezieczenia ... pozdro
#3 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Próbowałem tak zrobić i owszem szło do przodu ale bud sektorów było tyle że 2 godz. zapisał ok.7 MB (2%) a gdzie jeszcze 15% przecież nie poświęcę dwuch dni na robienie obrazu z niewiadomym skutkiem. Może masz jeszcze jakieś pomysły. Płytka jest orginalna.
|
![]() |
![]() |
#4 | |
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
jakie wybrałeś opcje - dokładnie jaki mazs napęd - od tego zależy szybkość zgrywania zabezpieczeń i włącz INTELIGENT BAD SECTOR SCANNER ustaw na większą wartość - wtedy nie będzie pomijał po 1 sektorze ale po 100 albo nawet tysiące będnych sektorów w tym samym czasie ...
![]() |
#5 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Najlepiej spisywał mi się Teac 540E(jeżeli się nie pomyliłem bo piszę teraz nie na swoim kompie) gożej radził sobie DVD-ROM Asus, a całkowicie nie czyta tej płyty TDK 880N. Obraz robię Alcoholem120 trial przy ustawieniu:
- ignoruj bud sektory - ignoruj bud sektory, szybkie pomijanie bud sektorów - ignoruj bud sektory, szybkie pomijanie bud sektorów, inteligentne....coś tam niepamiętam - jak poprzednio ale jeszcze coś tam z sub kanałami Oprócz tego wprowadzałem profil VCD z bud sektorami, samo VCD, i jeszcze pare innych ale skótek zawsze ten sam do 83,8% bez problemu a potem prędkość spada do 0,1 iczyta te bad sektory na początku to jest nawet co 5 a później wszystkie po kolei od czasu do czasu tylko jakiś dobry. Przy inteligentnym.... pojawiła się liczba500 (zmiana ze 100) ale i tak czyta pokolei ama ponad 150 tys. sektorów do końca. Na stacjonarnym DVD płyta chodzi dobrze i na tych dwóch napędach w kompie też. Płyta robiona była na zamówienie więc może zastosowano jakieś nietypowe zabezpieczenia? Ciekawe czy uda się pokonać te trudności? |
![]() |
![]() |
#6 |
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP
![]() |
jak będziesz miał okazję to spróbuj to skopiować za pomocą clonecd
na liteonie albo LG opcje dokładnie - ignore bad sectors - fast error skip - intelligent bad sector scaner (zmeń wartość ze 100 na powiedzmy 5000) - odczyt subkanałów i płyta powinna szybko śmignąć ... (jak dobrze pójdzie to poleci ponizej godziny a moze nawe w 15min - trudno powiedzieć)
#7 |
No Guts, No Glory
Data rejestracji: 06.07.2002
![]() |
odp
Wszystko zależy od nagrywarki lub napędu CD/DVD w moim DVD jak dałem żeby skopiował taką płytę z bad Sectorami to po 3 godzinach skopiował 5% spróbuj na nagrywarce powinien być lepszy wynik
145 Sqr PFT Skalski's Circus: February - July 1943 Thomas St John Marmaduke "Pat" Pattle (AS988)80 Sqr RAF 20 April 1941 - credited with 50 victories, 8 probable Ray "Throttle" Thorold-Smith (BS231)452 Sqr RAAF 15 March 1943 - credited with 5.5 victories |
![]() |
![]() |
#8 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Dzięki na razie nie mam dostępu do innych napędów, ale skoro na dwóch jest tak samo to czy na innym będie lepiej?
|
![]() |
![]() |
#9 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Obraz PŁyty Zrobiony Cdroller
Zrobiłem obraz płyty progr. CDROLLER (odzyskiwanie danych z cd) wielkości ok. 681MB. W alkohulu odpaliłem i nawet ruszyło. Jest Intro, Menu i wszystkie strony-obrazy, ale nie da się wyświetlać sekwencji filmów ani w ekranie ani na całym monitorze. Czy jest to powodem wyciecia bud sektorów?
|
![]() |
![]() |
#10 | |
No Guts, No Glory
Data rejestracji: 06.07.2002
![]() |
odp
Cytat:
145 Sqr PFT Skalski's Circus: February - July 1943 Thomas St John Marmaduke "Pat" Pattle (AS988)80 Sqr RAF 20 April 1941 - credited with 50 victories, 8 probable Ray "Throttle" Thorold-Smith (BS231)452 Sqr RAAF 15 March 1943 - credited with 5.5 victories |
|
![]() |
![]() |
#11 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Nadmienię tylko że to nie gra ale interaktywne menu z planszami i filmikami.
Pozdro |
![]() |
![]() |
|
|