Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray

Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video).

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 12.05.2005, 19:25   #1
zzzkuba
Nowy na forum

Data rejestracji: 12.05.2005
zzzkuba w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
NBA 2005 SafeDisc v2.9 jak to skopiować

Pożyczyłem od kumpla orginalne NBA 2005 i żadnym programem nie mogę go skopiować. Próbowałem Nero, Clone CD, Alkoholem, GameJackiem 4 i nic cały czas wyskakują błędy. Pomóżcie jak to skopiować. Napiszcie wszystkie czynności i może jakieś linki do programów.
zzzkuba jest offline  
Stary 12.05.2005, 19:51   #2
downloads
Wymiatacz

Data rejestracji: 07.01.2005
downloads zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Kolejny uzytkownik Clony XXL? Zeskanuj grę A-Ray Scannerem to zobaczysz, że jest zabezpieczona SafeDisc 3.2. Jeżeli nie masz dobrej nagrywarki to nie skopiujesz. Poczytaj sobie wątki o SD 3.2
downloads jest offline  
Stary 12.05.2005, 20:07   #3
zzzkuba
Nowy na forum

Wiatm cie jestem nowy na tym forum. wlasnie pobralem A-Ray Scanner z tego serwisu w wersji 2.0.2.3 mam nagrywarkę LG GCE 8525B w A-Ray Scanner wykrywa mi jako SafeDisc 2.90. Próbowałem już korzystać z FAQ ale tamten poradnik nic mi nie pomógł. Katuje się z profilami w Alkoholu ale nic i prędkość ustawiałem na najmniejszą.
zzzkuba jest offline  
Stary 12.05.2005, 20:09   #4
zzzkuba
Nowy na forum

Pomyłka w opcjach zaznaczyłem skanowanie większych plików niż 20Mb i teraz wykazało SafeDisc 3.20.020 detected -> E:\nba2005.exe czy na mojej Lg da sie to skopiować mam firmware 1.03 to chyba najnowsze do tej nagrywarki jakie znalazłem.
zzzkuba jest offline  
Stary 12.05.2005, 22:47   #5
Yetixxl
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 15.01.2004
Yetixxl zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Twoim LG powinieneś skopiować SD 3.2 mi się udało a występujące błędy przy odczycie to normalne to właśnie SD poczytaj tu masz o SD 3.2 http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...=safe+disc+3.2
Yetixxl jest offline  
Stary 12.05.2005, 23:10   #6
zzzkuba
Nowy na forum

Dzięki niestety alkoholem nie udało mi się skopiować. Ale zrobiłem to innym sposobem bardzo prostym ale troche zmieniłem zawartość płyty dodając cracka.
1.Kopiuję obie płyty na dysk.
2.Szukam cracka w internecie polecam p2p.
3.Uruchamiam nero expres wybieram dysk z danymi wszystkie pliki z pierwszej płyty które mam na dysku zaznaczam i dodaję (ważne by nie był w folderze bo inaczej autorun nie będzie działał)
4.Wypalam pierwszy dysk.
5.Te same czynności z drugim (ja na CD2 dodałem sobie cracka i cd key - według upodobania)
6.Nagrywam CD2

Gra instaluje się normalnie jednak po instalacji aplikacja nba2005.exe żąda orginalnej płyty cd komunikat jest błedny orginalna płyta tu niepomoże nalezy podmienić pliki nba2005.exe (***** chyba każdy wie o co chodzi)

Ta metoda zazwyczaj skutkuje. Jednak w niektórych grach występują problemy podczas grania np. SIMS2 z dodanym krakiem nie było możliwości zapisywania stanu gry.

Jednak należy pamiętać że tak przygotowana kopia nie jest już kopią zapasową orginalnej gry. To poprostu pirat.

PS. Zbyt dużo się denerwowałem z SD 3.2
zzzkuba jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: