Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray

Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video).

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 29.11.2003, 02:43   #1
sebo5
Nowy na forum

Data rejestracji: 29.11.2003
sebo5 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nietypowy problem - POMOCY!

Witam!

Zastanawiam się czy są jakieś programy (pewnie są) do zabezpieczania płyt CD? Chodzi mi o to, że np. wypalam sobie płytkę z danymi i chciałbym ją tak zabezpieczyć żeby nie dało się jej przeglądać bez podania hasla..

Są takie programy do zabezpieczania? Najlepiej darmowe

A druga rzecz to chciałbym "kupić" program do szyfrowania danych.. Jakiś dobry.. Co możecie polecic??
Ale nic takiego jak PGP 8.0.2 bo chciałbym coś bardziej zaawansowanego np. łącznie z szyfrowaniem systemu, coś co jest naprawde dobre bo w CHIP'ie czytałem to jeden miał "coś tam" to nie miał znowu "czegos tam" i na odwrot.. Zresztą po co komuś program do szyfrowania jesli da się skasować wirtualne dyski lub odinstalowac program i po bólu.. To ma być ochrona?? Tak ma własnie chyba "Top Secret Next Generation" (ale nie jestem pewny czy to ten). Napiszcie co jest dobre i gdzie to można "kupic".

Na prawdę to jest pilne. Nie mam stałego łącza więc proszę o konkrety..
Z góry dziekuje i pozdroodka wszystkim
sebo5 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 29.11.2003, 10:16   #2
Banana Coctail
Banned

Avatar użytkownika Banana Coctail

Data rejestracji: 27.08.2003
Banana Coctail jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Banana Coctail jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
No comment
Banana Coctail jest offline  
Stary 29.11.2003, 13:48   #3
sebo5
Nowy na forum

Data rejestracji: 29.11.2003
sebo5 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
No to widze ze masz naprawde duzo do powiedzenia na tym forum.. A jak nie uzywasz glowy to po co wogole czytasz posty?? Jesli nie masz zamiaru wypowiadac sie i komus pomagac to najlepiej wylacz kompa!
sebo5 jest offline  
Stary 29.11.2003, 19:28   #4
Banana Coctail
Banned

Avatar użytkownika Banana Coctail

Data rejestracji: 27.08.2003
Banana Coctail jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Banana Coctail jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Dowciapny jesteś kolejno:
1 pliki na płycie zabezpieczysz WINonCD
2 VPN Secuirty Client czy jakoś tak
Banana Coctail jest offline  
Stary 29.11.2003, 21:20   #5
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
nie wiem kto ci wmowil ze pgp jest slabe... ma silny (jawny i sprawdzony) algorytm i pare 'sil' szyfrowania ktore mozesz sobie wybrac
czegos tym zabezpieczonego nikt nie probowalby odszyfrowywac - to zajecie na stulecia
jesli czegos temu brakuje to wodotryskow - w tym moga byc takie ktore tobie sa z jakiegos powodu potrzebne - ale na 100% nie sily kryptograficznej!

do zastosowan pol profesjonalnych polecam zwyklego winrara3+ - do tej pory nie ma lamacza hasel innego niz brute force - dasz haslo all printable na 30 znakach i sprawa jest zalatwiona - a jak zrobisz to 3 razy to kazdy da sobie spokoj
szyfrowanie w winoncd jest niezle - DES, choc program darmowy nie jest - no i sila jednak do pgp nie ma co sie porownywac

ja uzywalem nawet do bardzo waznych danych winrara
mam tez napisany wlasny szyfrator rsa 128bit - ale poza algorytmem niczego w nim nie ma - nie odpala sie pod windowsami tylko pod dosem i tak dalej - raczej zerwoy z niego pozytek - sam juz nie pamietam jak on dziala
Stary 11.12.2003, 21:39   #6
mirobanan1
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 06.11.2003
mirobanan1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
co do pierwszego problemu to radził bym ci wejść na www.pcworld.pl
i tam na pewno znajdziesz taki program bo sam kiedys takiego szukałem.

A jesli chodzi o drugi problem to doracałbbym program Seciurtu Suite 3 lub 4
albo bardzo dobry program do szyfrowania Top Secret 2003!
Oba programy są do pobrania na www.pcworld.pl oczywiście w wersji trial.
ale jak podasz kod rejestracyjny do będziesz mogł ię cieszyć obydwoma programami jak długo chcesz. Jak chcesz kod to ci wyślę - mój e-mail: mirobanan1@o2.pl albo poszukaj np. w kazza
mirobanan1 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: