Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray

Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video).

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 06.03.2004, 19:52   #1
kwlthc85
Bywalec

Data rejestracji: 06.02.2004
kwlthc85 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Problem

Mam problem z nagraniem gierki. Jest ona w obrazie ISO i jest tam zabespieczenie SafeDisk 2,81, a w alcoholu jak dam to zabespieczenie i przy wypalaniu nie idzie. Zajmuje cała pamiec i procesor i alej nic, cały czas stoi na 0% i niechce nagrac. Moja nagrywara to teac cd-w540e. Prosze o rady
kwlthc85 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.03.2004, 20:19   #2
AnarKi
.:Never Again:.

Data rejestracji: 07.02.2004
AnarKi zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Niestety, nie skopiujesz tego zabezpieczenia, bo twoja nagrywarka nie potrafi dobrze skopiować błędnych sektorów, które są istotą zabezpieczenia SafeDisc 2.9. A tutaj dowód http://www.cdrinfo.pl/software/stron...eid=2036011752
AnarKi jest offline  
Stary 06.03.2004, 20:27   #3
kwlthc85
Bywalec

czyli musze isc do kogos kto ma nowsza nagryware iwtedy moge ja przegrac. A clonem tez mozna nagrac?
kwlthc85 jest offline  
Stary 06.03.2004, 23:49   #4
mallow
Koordynator
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 03.03.2003
mallow zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Clonem raczej nie objedziesz SD2.9, wyjsciem jest najnowszy Alcohol i BlindWrite
pozdro
Stary 07.03.2004, 12:16   #5
wolf
No Guts, No Glory

Data rejestracji: 06.07.2002
wolf zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez kwlthc85
Mam problem z nagraniem gierki. Jest ona w obrazie ISO i jest tam zabespieczenie SafeDisk 2,81, a w alcoholu jak dam to zabespieczenie i przy wypalaniu nie idzie. Zajmuje cała pamiec i procesor i alej nic, cały czas stoi na 0% i niechce nagrac. Moja nagrywara to teac cd-w540e. Prosze o rady
Jezeli jest w ISO to i tak zabezpieczenie nic nie da musisz poszukać NO CD Fix *.exe nagraj go poprostu w Nero o ile obraz jest dobrze zrobiony
wolf jest offline  
Stary 07.03.2004, 14:30   #6
kwlthc85
Bywalec

wolf
Sciagnałem gre Syberia. Przy sprawdzaniu ClonyXXl mialem SD2,9 a w katalogu tam gdzie sciagnałem grę jest Syberia_NoCD_v1.0.exe. Oto Ci chodziło. Moge to normalnie wrzucuc na obraz drugiej płyty? I jak mam nagrać jako CD DATA? Moze lepiej bedzie jak pójde i spróbuje nagrac u kumpla z zabespieczeniem? A moge nie nero tylko alcoholu, bo nero pali mi płytki?
kwlthc85 jest offline  
Stary 07.03.2004, 14:55   #7
wolf
No Guts, No Glory

odp

Nagraj to normalnie jako DataCD obojętnie jakim programem do nagrywania po zainstalowaniu gry musisz uruchomić ten plik Syberia_NoCD_v1.0.exe
{ przedtem umieść go w katalogu z grą } jeżeli chcesz zobaczyć czy to działa to Alcohol ma wirtualne napędy podmątuj ten plik pod taki napęd i tak zainstaluj grę, pytanie dlaczego Ci nero pali płytki ? jaką masz nagrywarkę jakie nero ?
wolf jest offline  
Stary 07.03.2004, 15:03   #8
kwlthc85
Bywalec

Mam nagrywarke Teac cd-w540e a nero to miałem 5.xxxx nie pamietam które bo tych nr jest w cholere i jeszcze wiecej. Na poczatku wszystko ladnie pieknie, ale potem juz po 3 miechach zwariowała nagrywara, na róznych % stawała i koniec. Moze to wina nero, jakies błedy bo na WinOnCd ani razu mi nie spaliło cd, a nawet jak mi cos 2 razy zacieło sie nagrywanie to potem mogłem dograc jeszcze cos, co w nero nie było szans.
Mam nagrac jako cd data w alcoholu? A moge wrzucic ten plik na obraz cd2 bez uszkodzenia, programem ultra iso?
A tak poza temat to znalazłem biosy do mojej nagrywary, i pytanie tyczy sie czy mam instalowac po kolei wszystkie czy tylko najnowszy, bo tam zaczyna sie chyba od 1,0a i leci dalej czyli 1,0b ...1,0e?
Aa i mam problem, bo jest bios tylko pisze ze do wersji OEm wydana przez microsoft, i mam sprawdzic firmware ale nie wiem jak? Nagrywara jest z wrocka wiec wiadomo od kogo
kwlthc85 jest offline  
Stary 07.03.2004, 17:54   #9
wolf
No Guts, No Glory

Cytat:
Napisany przez kwlthc85
Mam nagrywarke Teac cd-w540e a nero to miałem 5.xxxx nie pamietam które bo tych nr jest w cholere i jeszcze wiecej. Na poczatku wszystko ladnie pieknie, ale potem juz po 3 miechach zwariowała nagrywara, na róznych % stawała i koniec. Moze to wina nero, jakies błedy bo na WinOnCd ani razu mi nie spaliło cd, a nawet jak mi cos 2 razy zacieło sie nagrywanie to potem mogłem dograc jeszcze cos, co w nero nie było szans.
Mam nagrac jako cd data w alcoholu? A moge wrzucic ten plik na obraz cd2 bez uszkodzenia, programem ultra iso?

Zainstaluj najnowsze Nero 6 odinstaluj to Nero co masz do tej pory zainstalowane. Jak ASPI ? czy jest poprawnie zainstalowane wypadało by to sprawdzić ściągnij ForceASPI i Kill aspi restart potem install ASPI i restart po tych zabiegach ściągnij plik AspiFix.reg i uruchom go i znowu restart systemu Możesz programem UltraISO tak zrobić i nagrać jako DataCD w nero lub alcoholu jako Normal CD
wolf jest offline  
Stary 07.03.2004, 18:13   #10
kwlthc85
Bywalec

Troche mi namieszałes z tym ASPI. Sciagnałem juz ForceASPI, ale nie wiem skad siagnac plik AspiFix.reg . Czy jak usune ASPI to nic mi nie grozi, bo boje sie że potem moge nie zainstalować. Czy to ASPi trzeba instalowac przy kazdym instalowaniu windowsa?
Prosze jeszcze o odpowiedz na temat biosu, wiem ze to nie tutaj ale tak przy okazji.
kwlthc85 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: