Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray

Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video).

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 18.09.2004, 22:42   #1
qolejowy
Nowy na forum

Data rejestracji: 22.08.2004
qolejowy w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Problem DVD-Video z wesela

siemanko, mam film z wesela siostry nagrany na płycie DVD i chciałbym zrobić sobie kopię ale film jest tak zabezpieczony że ani "alkohol "ani DVD dekrypter nie może sobie z tym poradzić, w alkoholu wyskują błędy odczytu już od pierwszego sektora, próbowałem wielu programów bez rezultatu, poradzcie mi jak to skopiować
pozdrawiam
qolejowy
qolejowy@wp.pl
qolejowy jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 19.09.2004, 00:05   #2
Czołgista
dupa a nie
Zlotowicz

Data rejestracji: 06.08.2004
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez qolejowy
siemanko, mam film z wesela siostry nagrany na płycie DVD i chciałbym zrobić sobie kopię ale film jest tak zabezpieczony że ani "alkohol "ani DVD dekrypter nie może sobie z tym poradzić, w alkoholu wyskują błędy odczytu już od pierwszego sektora, próbowałem wielu programów bez rezultatu, poradzcie mi jak to skopiować
pozdrawiam
qolejowy
qolejowy@wp.pl
Dziwna sprawa ! kto by zabezpieczał film z wesela
Czy DVD Decrypter pokazuje jakieś zabezpieczenie ?
Może płyta jest porysowana , albo padła .
Odtważa się dobrze ?
A próbowałeś poprostu wykopiować całść na HDD ?
Czołgista jest offline  
Stary 19.09.2004, 22:48   #3
qolejowy
Nowy na forum

Data rejestracji: 22.08.2004
qolejowy w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Siemanko, film odtwarza się pięknie płyta nie ma żadnej ryski, na HDD nie daje się skopiować "błąd odczytu danych "CRC" a zabezpieczyła go firma która filmowała wesele i przygotowała tą jedną płytę za każdą następną kopię żądają po 50 zł
qolejowy jest offline  
Stary 19.09.2004, 23:26   #4
Czołgista
dupa a nie
Zlotowicz

Data rejestracji: 06.08.2004
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez qolejowy
Siemanko, film odtwarza się pięknie płyta nie ma żadnej ryski, na HDD nie daje się skopiować "błąd odczytu danych "CRC" a zabezpieczyła go firma która filmowała wesele i przygotowała tą jedną płytę za każdą następną kopię żądają po 50 zł
Zerknij tutaj :

http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=39366

Może coś Ci to da.

Coś gdzieś słyszałem o zabezpieczeniu które daje taki lub podobny efekt, ale za cholerę nie mogę sobie przypomnieć.
Jak coś mi się przypomni lub na coś wpadnę to dam znać.
Czołgista jest offline  
Stary 28.09.2004, 08:36   #5
Koolo
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 15.01.2002
Koolo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
[QUOTE=Czołgista]Dziwna sprawa ! kto by zabezpieczał film z wesela
QUOTE] np. http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=40105 ludzie to świnie tylko bardziej pazerne (50 zł za kopię dvd).
Stary 28.09.2004, 08:38   #6
Koolo
Wyjadacz ;)

Jaka to firma ? trzeba innych ostrzec !!!
Stary 28.09.2004, 13:12   #7
Koolo
Wyjadacz ;)

Może DVDFab pomoże ?
Stary 02.10.2004, 08:53   #8
MagS
Nowy na forum

Data rejestracji: 20.07.2003
MagS w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
to proste....

Przecież to proste. Oczywiście ze zabezpiecza się filmy z wesela. Wtedy za każdą kopię dla kolejnego członka rodziny można wziąć od klienta 100zł!! O zgrozo, są takie firmy weselno-videowe )) Toż to drożej niż za ponad dwugodzinny film z DD5.1 lub DTS. Ale od lat piszę sie na tym forum jaki jest najlepszy program do clonowania filmów z oryginalną jakością dźwięku i obrazu, który również radzi sobie ze wszystkimi typami zabezpieczeń. Także stosowanymi w firmach typy "video wesele". To kochany DVDXCopy np. 1.52 albo 3.2.1. Nie rozumiem w ogóle jak można uzywać innych programów, kiedy ten jest najlepszy.
MagS jest offline  
Stary 27.02.2005, 01:01   #9
Gregorek
Nowy na forum

Data rejestracji: 27.02.2005
Gregorek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam wszystkich Forum! Moj pierwszy posting.

Mam ten sam problem jak opisal to qolejowy. Jest to weselne dvd ktore zadnym znanym mi programem nie dalo sie skopiowiac. Wszystkie proby spelzaly na niczym.
Na dvd znajduje sie tylko plik z .wav dlatego nagrywarka jest oszukiwana ze jest to plyta muzyczna oraz na plycie sa widoczne mikoporysowania aby wykluczyc jej scanowanie. W stacjonarnym dvd plyta gra bez zadnych problemow.
Jezeli ktos zna inna metode jej skopiowiania, prosil bym o instrukcje.
Bye
Gregorek
Gregorek jest offline  
Stary 28.02.2005, 15:23   #10
wolf
No Guts, No Glory

Data rejestracji: 06.07.2002
wolf zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Gregorek
Witam wszystkich Forum! Moj pierwszy posting.

Mam ten sam problem jak opisal to qolejowy. Jest to weselne dvd ktore zadnym znanym mi programem nie dalo sie skopiowiac. Wszystkie proby spelzaly na niczym.
Na dvd znajduje sie tylko plik z .wav dlatego nagrywarka jest oszukiwana ze jest to plyta muzyczna oraz na plycie sa widoczne mikoporysowania aby wykluczyc jej scanowanie. W stacjonarnym dvd plyta gra bez zadnych problemow.
Jezeli ktos zna inna metode jej skopiowiania, prosil bym o instrukcje.
Bye
Gregorek
zainstaluj program AnyDVD i uruchom go żeby był w trayu, potem sprobuj programem CloneDVD
wolf jest offline  
Stary 02.03.2005, 10:48   #11
Jerry from hell
Calibra is the best!!!

Avatar użytkownika Jerry from hell

Data rejestracji: 06.07.2004
Jerry from hell zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Hahahahahaha ja nie moge buhahahaha wielkie koncerny na swiecie co chwilke wypuszczaja nowe zabezpieczenia przeciw przegrywaniu płyt i inni je łamią a tu goście jakimś dziwnym progsem zabezpieczyli płytke z weselem i nikt nijak nie moze tego ugryść. O jezu zaraz mnie rozwali ze smiechu hahahahahahaha. Ktos kto wymyslił ten program do zabezpieczenia tej właśnie płyty powinien pogadać z wydawcami filmów i gier, miałby duuuzooo kasy za takie coś.

Jerry from hell jest offline  
Stary 03.03.2005, 16:13   #12
Oktawian89
Wiszę sobie ...

Data rejestracji: 16.10.2004
Oktawian89 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Oktawian89 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Oktawian89 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
i jak komus udalo sie zlamac zabespieczenia na tych fimach napiszcie !!
cikawa historia
Oktawian89 jest offline  
Stary 03.03.2005, 16:25   #13
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Swego czasu prowadzilismy rozmowy z przedstawicielem firmy Pro Kadr na temat metody zabezpieczania plyt DVD Video. Niestety, kontakt sie urwal wiec nie wiem jak dalej sie to potoczylo. Mozliwe ze czlowiek ow w koncu osiagnal cel i opracowal metode zabezpieczenia plyty DVD.

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline  
Stary 03.03.2005, 18:14   #14
Yetixxl
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 15.01.2004
Yetixxl zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Kopiowałem znajomemu płytę ze studniówki syna,kopię zrobiłem DVD Dekrypterem,choć trochę to trwało,opcja ignoruj błędne sektory, odczyt płyty trwał ponad dwie godziny.Clone,Nero i Alcohol nie dał rady.
Yetixxl jest offline  
Stary 03.03.2005, 19:01   #15
Jerry from hell
Calibra is the best!!!

Avatar użytkownika Jerry from hell

Data rejestracji: 06.07.2004
Jerry from hell zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A co to za program jest do zabezpieczania tych płytek? Może zna ktoś nazwe?

Jerry from hell jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: