Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray

Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video).

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 09.02.2004, 18:01   #1
tomboy
Nowy na forum

Data rejestracji: 15.04.2003
tomboy w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
problem z kopią Piraci z Karaibów PL

Oto jak sie do tego zabrałem najpierw ClonyXXL(wykrył na cd1 safedisc 2 a na cd2 nic) , pozniej Profiler i na koncu zrobiłem obraz CloneCD uzywajac profilu z Profilera. Teraz chciałem nagrać i za kazdym razem jak wybiore w clonecd utworzony profil i zaczynam nagrywanie to mi sie komp wyłącza. Co jest? Co to za zabezpieczenie?

Moja nagrywarka to LG 8160B a system to Windows XP

Ostatnio zmieniany przez tomboy : 09.02.2004 o godz. 18:05
tomboy jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 09.02.2004, 21:04   #2
JaHo
Bywalec

Data rejestracji: 27.02.2002
JaHo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez tomboy
Oto jak sie do tego zabrałem najpierw ClonyXXL(wykrył na cd1 safedisc 2 a na cd2 nic) , pozniej Profiler i na koncu zrobiłem obraz CloneCD uzywajac profilu z Profilera. Teraz chciałem nagrać i za kazdym razem jak wybiore w clonecd utworzony profil i zaczynam nagrywanie to mi sie komp wyłącza. Co jest? Co to za zabezpieczenie?

Moja nagrywarka to LG 8160B a system to Windows XP
Poczytaj uważnie i wyciągnij wnioski: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=29565
To było obok Twojego postu...
JaHo jest offline  
Stary 09.02.2004, 22:08   #3
tomboy
Nowy na forum

Słabo sie orientuje w zabezpieczeniach płyt
Czyli to zabezpieczenie to safedisc 2.9? Jak to sprawdzić bo profiler pokazuje tylko 2, wiec myslalem ze da rade przez clonecd.
gra działa z obrazu w emulatorze wiec chyba obraz jest dobrze zrobiony. Teraz tylko nagrać. Mam już alcoholera i alcohola 120%. Jakie zrobić ustawienia zeby nagrało płyte.

P.S. Nadal nie wiem czemu niby restartuje mi sie komputer podczas próby nagrania przez clonecd.
tomboy jest offline  
Stary 09.02.2004, 22:38   #4
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
P.S jeśli to nowy CLoneCD np. ver.4.3.1.9 ....to częstym objawem restartów systemu może być "piracki" klucz. (Zmień na inny).
Stary 09.02.2004, 23:20   #5
tomboy
Nowy na forum

tak to nowy clonecd. Nagralem plytke alcoholem, ale niestety chyba cos zle bo nie odpala sie pozniej gra? Pokazuje sie komunikat ze wystąpił problem z aplikacja i zostanie ona zamknięta Moze cos inaczej trzeba skonfigurować podczas nagrywania (uzylem profilu z alcoholera zabezpieczenia ktore wykryl clonyxxl)?

Update:
Chciałem uzyć safedisc cleanera na pliku gry i wyświetliło mi się że to wersja 2.90.040. Ciekawe czemu Clonyxxl tego nie wykrył (pokazał v2)? Bede próbował nagrać to Alcoholem, jak macie jakies wskazówki to byłbym wdzięczny za nie.

Ostatnio zmieniany przez tomboy : 10.02.2004 o godz. 20:55
tomboy jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: