![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.05.2005
![]() |
NBA 2005 SafeDisc v2.9 jak to skopiować
Pożyczyłem od kumpla orginalne NBA 2005 i żadnym programem nie mogę go skopiować. Próbowałem Nero, Clone CD, Alkoholem, GameJackiem 4 i nic cały czas wyskakują błędy. Pomóżcie jak to skopiować. Napiszcie wszystkie czynności i może jakieś linki do programów.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 07.01.2005
![]() |
Kolejny uzytkownik Clony XXL? Zeskanuj grę A-Ray Scannerem to zobaczysz, że jest zabezpieczona SafeDisc 3.2. Jeżeli nie masz dobrej nagrywarki to nie skopiujesz. Poczytaj sobie wątki o SD 3.2
|
|
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
![]() |
Wiatm cie jestem nowy na tym forum. wlasnie pobralem A-Ray Scanner z tego serwisu w wersji 2.0.2.3 mam nagrywarkę LG GCE 8525B w A-Ray Scanner wykrywa mi jako SafeDisc 2.90. Próbowałem już korzystać z FAQ ale tamten poradnik nic mi nie pomógł. Katuje się z profilami w Alkoholu ale nic i prędkość ustawiałem na najmniejszą.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
![]() |
Pomyłka w opcjach zaznaczyłem skanowanie większych plików niż 20Mb i teraz wykazało SafeDisc 3.20.020 detected -> E:\nba2005.exe czy na mojej Lg da sie to skopiować mam firmware 1.03 to chyba najnowsze do tej nagrywarki jakie znalazłem.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 15.01.2004
![]() |
Twoim LG powinieneś skopiować SD 3.2 mi się udało a występujące błędy przy odczycie to normalne to właśnie SD poczytaj tu masz o SD 3.2 http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...=safe+disc+3.2
|
|
|
|
|
#6 |
|
Nowy na forum
![]() |
Dzięki niestety alkoholem nie udało mi się skopiować. Ale zrobiłem to innym sposobem bardzo prostym ale troche zmieniłem zawartość płyty dodając cracka.
1.Kopiuję obie płyty na dysk. 2.Szukam cracka w internecie polecam p2p. 3.Uruchamiam nero expres wybieram dysk z danymi wszystkie pliki z pierwszej płyty które mam na dysku zaznaczam i dodaję (ważne by nie był w folderze bo inaczej autorun nie będzie działał) 4.Wypalam pierwszy dysk. 5.Te same czynności z drugim (ja na CD2 dodałem sobie cracka i cd key - według upodobania) 6.Nagrywam CD2 Gra instaluje się normalnie jednak po instalacji aplikacja nba2005.exe żąda orginalnej płyty cd komunikat jest błedny orginalna płyta tu niepomoże nalezy podmienić pliki nba2005.exe (***** chyba każdy wie o co chodzi) Ta metoda zazwyczaj skutkuje. Jednak w niektórych grach występują problemy podczas grania np. SIMS2 z dodanym krakiem nie było możliwości zapisywania stanu gry. Jednak należy pamiętać że tak przygotowana kopia nie jest już kopią zapasową orginalnej gry. To poprostu pirat. PS. Zbyt dużo się denerwowałem z SD 3.2 |
|
|
![]() |
|
|