![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.04.2005
![]() |
Gothic II PL CD1 - bardzo prosze o pomoc.
Witam. Mam następujący problem:
Mam działający obraz pierwszej płytki Gothic II Pl. Mówiąc działający mam na myśli to, że gra bez problemu się z niego instaluje. Jednak kiedy usiłuje go przegrać na płytkę, gra nie instaluje się, tylko włącza się jakiś komunikat o błędzie w wyodrębnianiu plików obsługi i błędzie danych (CRC). Szukałem już na tym forum odpowiedzi na mój problem, jednak nic konkretnego nie znalazłem, gdyż problemy poruszane już dotyczyły zrobienia działającego obrazu, nie nagrania go na płytkę. Dowiedziałem się natomiast, ze CD1 Gothica II jest zabezpieczony zabezpieczeniem SecuRom oraz czytałem artykuł zamieszczony w tym serwisie, dotyczący zabezpieczeń i radzenia sobie z nimi, jednak jestem bardzo początkującym użytkownikiem komputera i nie za wiele z niego zrozumiałem. Dodam tylko , że używam programu Alcohol 1.9.2, a moja nagrywarka to: NEC ND 2500A ( wiem, że sprzedawana jest też pod nazwą Traxdata ND 2500A ). Próbowałem ustawiać te różne opcje i profile w Alcoholu, ale to nic nie dawało. Np. jak dałem profil "Securom *NEW (4.5x/5x) to pokazał mi się następujaćy komunikat : "Źródło nie zawiera informacji o RMPS, kopia z użyciem tego profilu jest niemożliwa". W artykule tym była też mowa o trybach zapisu. Występowała tam opcja DAO-RAW, ja natomiast mam do wyboru tylko RAW DAO - zastanawiam się czy to to samo?? Bardzo proszę o rady! Z góry dzięki! |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 07.01.2005
![]() |
Gra faktycznie jest zabezpieczona SecuROMem.
Napisz w jakim formacie masz obraz (ISO, BIN/CUE, MDS/MDF itp.) i czy po zamontowaniu w napedzie wirtualnym masz jakis folder "c*ack". Nie chcę Ci komplikowac sytuacji opisując wszystkie mozliwości, więc napisz co masz to dobierzemy odpowiednie rozwiazanie. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Jest to obraz w formacie bin. i oczywiscie mam do niego plik cue. Jedyny folder jaki tam występuje to "Autoran". Dzieki bardzo downloads za pomoc.
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
Dla pewności sprawdź czy wszystko działa w napedzie wirtualnym. Potem nagraj płytę z profilem SecuROM NEW 4/5, najlepiej na CDRW na próbę. Tym razem przy wyborze profilu A 120% nie bedzie narzekał na brak RMPS bo to jest w pliku, ktory ściagnąłeś. UWAGA: Aby grać z takiej kopii musiz miec na dysku A120% z zaznaczona opcją "Emulacja RMPS" i pewnie także "Ignoruj ATIP". Jeżeli wszystko zadziała to nagrywaj na CDR. Jeżeli nie pasuje Ci taka kopia i chcesz, żeby mozna było grać także bez A120% na kompie to daj znać. Zmienimy metodę na TwinPeakową (ale ona nie działa z każdym napędem) Pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Jest problem. Mainowicie pliki które są na tamtej stronie są do CD3, a ja mam póki co problem z CD1. przeglądalem tamta stronke do której dales linka, ale plików do CD1. nie znalzlem. spróbowalem z tymi do 3, ale wywalalo komunikat "Zły plik z obrazem" albo "plik niedostępny". Nie wiem co teraz zrobić
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wymiatacz
![]() |
Z tego co wiem Gothic 2 jest na 3 krazkach i tylko CD 3 jest zabezpieczony.
Zamontuj CD1 w napedzie wirtualnym i seskanuj A-Ray Scannerem. Zobaczymy jak to jest w Twojej wersji. |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
jak już pisałem jestem niedoświadczonym użytkownikime komputera i nie wiem co to jest A-Ray Scanner i skad go wziać??
|
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
Dobra!! Sory nie pomyslalem... zciagnalem ten A - Ray Scanner i faktycznie nie wykryl zadnego zabezpieczenia, tak samo wszedzie pisza ze 1 plytak jest nie zabezpieczona. Ale kurcze dlaczego tak sie dziwnie dzieje jak przegrywam obraz na plytke (dokladnie opisalem w 1 poście)...
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
No i dziala. a njlepsze jest to ze nic nie trzeba bylo robic. Problem polegal na tym, ze ja od poczatku wszystko probowaloem na plytke CD-RW zeby zwyklych nie marnowac. Teraz w akcie rozpaczy sprobowalem na normalna i dziala bez zarzutu...Nie wiem...Być moze poprostu mam stara to plytke CD-RW, zrysowana. W kazdym razie dzieki za pomoc bardzo. Pozdrawiam.
|
![]() |
![]() |
#11 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A moze nagrywales w nero
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
![]() |
Musze niestety odswierzyc ten temat. Nie nie nagrywalem w nero
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wymiatacz
![]() |
Możesz jeszcze raz wszystko wyjasnić bo juz sie pogubiłem? Mówisz teraz nadal o CD1 czy o zabezpieczonym CD3?
|
![]() |
![]() |
#14 |
Nowy na forum
![]() |
Teraz mówie o 3 zabezpieczonym CD. Próbowałem się zastosować do twoich wczesniejszych wskazówek i skopiowac pliki mds. z tamtej strony do 3CD, ale z nimi nie chciał obraz wejść do wirtualnego napędu tylko wywyalało jakiś bład. Nie wiem w tej sytuacji co mam zrobićzeby to nagrac tak, by chodziło z płytki. Sory ze byłem nieścisły.
|
![]() |
![]() |
#15 |
Wymiatacz
![]() |
A nie ma na tym jakiegoś folderu ze słodzikiem przypadkiem?
Jaki to format plików- też BIN/CUE? |
![]() |
![]() |
|
|