Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray

Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video).

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 10.04.2005, 17:25   #1
matwie
Nowy na forum

Data rejestracji: 10.04.2005
matwie w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Gothic II PL CD1 - bardzo prosze o pomoc.

Witam. Mam następujący problem:
Mam działający obraz pierwszej płytki Gothic II Pl. Mówiąc działający mam na myśli to, że gra bez problemu się z niego instaluje. Jednak kiedy usiłuje go przegrać na płytkę, gra nie instaluje się, tylko włącza się jakiś komunikat o błędzie w wyodrębnianiu plików obsługi i błędzie danych (CRC). Szukałem już na tym forum odpowiedzi na mój problem, jednak nic konkretnego nie znalazłem, gdyż problemy poruszane już dotyczyły zrobienia działającego obrazu, nie nagrania go na płytkę. Dowiedziałem się natomiast, ze CD1 Gothica II jest zabezpieczony zabezpieczeniem SecuRom oraz czytałem artykuł zamieszczony w tym serwisie, dotyczący zabezpieczeń i radzenia sobie z nimi, jednak jestem bardzo początkującym użytkownikiem komputera i nie za wiele z niego zrozumiałem. Dodam tylko , że używam programu Alcohol 1.9.2, a moja nagrywarka to: NEC ND 2500A ( wiem, że sprzedawana jest też pod nazwą Traxdata ND 2500A ). Próbowałem ustawiać te różne opcje i profile w Alcoholu, ale to nic nie dawało. Np. jak dałem profil "Securom *NEW (4.5x/5x) to pokazał mi się następujaćy komunikat : "Źródło nie zawiera informacji o RMPS, kopia z użyciem tego profilu jest niemożliwa". W artykule tym była też mowa o trybach zapisu. Występowała tam opcja DAO-RAW, ja natomiast mam do wyboru tylko RAW DAO - zastanawiam się czy to to samo?? Bardzo proszę o rady! Z góry dzięki!
matwie jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 10.04.2005, 17:47   #2
downloads
Wymiatacz

Data rejestracji: 07.01.2005
downloads zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Gra faktycznie jest zabezpieczona SecuROMem.
Napisz w jakim formacie masz obraz (ISO, BIN/CUE, MDS/MDF itp.) i czy po zamontowaniu w napedzie wirtualnym masz jakis folder "c*ack".
Nie chcę Ci komplikowac sytuacji opisując wszystkie mozliwości, więc napisz co masz to dobierzemy odpowiednie rozwiazanie.

Pozdrawiam
downloads jest offline  
Stary 10.04.2005, 18:04   #3
matwie
Nowy na forum

Jest to obraz w formacie bin. i oczywiscie mam do niego plik cue. Jedyny folder jaki tam występuje to "Autoran". Dzieki bardzo downloads za pomoc.
matwie jest offline  
Stary 10.04.2005, 18:17   #4
downloads
Wymiatacz

Cytat:
Napisany przez matwie
Jest to obraz w formacie bin. i oczywiscie mam do niego plik cue. Jedyny folder jaki tam występuje to "Autoran". Dzieki bardzo downloads za pomoc.
No dobra. To tak. Zamontuj ten CUE w napedzie wirtualnym i zrób z niego Alcoholem obraz z profilem Normal CD. Otrzymasz taki sam obraz tylko w formacie MDS/MDF. Teraz wybierz sie na stronę http://www.copybase.ch/Cb/PHPV2/Data...areName=Gothic i wybierz sobie którys plik MDS (tylko MDS a nie BWA!). Ściągnij go, skasuj ten MDS który stworzyłeś Alcoholem i nazwij ten ściągniety tak jak MDF który Ci został.

Dla pewności sprawdź czy wszystko działa w napedzie wirtualnym. Potem nagraj płytę z profilem SecuROM NEW 4/5, najlepiej na CDRW na próbę.
Tym razem przy wyborze profilu A 120% nie bedzie narzekał na brak RMPS bo to jest w pliku, ktory ściagnąłeś.
UWAGA: Aby grać z takiej kopii musiz miec na dysku A120% z zaznaczona opcją "Emulacja RMPS" i pewnie także "Ignoruj ATIP".

Jeżeli wszystko zadziała to nagrywaj na CDR. Jeżeli nie pasuje Ci taka kopia i chcesz, żeby mozna było grać także bez A120% na kompie to daj znać. Zmienimy metodę na TwinPeakową (ale ona nie działa z każdym napędem)

Pozdrawiam
downloads jest offline  
Stary 10.04.2005, 18:46   #5
matwie
Nowy na forum

Jest problem. Mainowicie pliki które są na tamtej stronie są do CD3, a ja mam póki co problem z CD1. przeglądalem tamta stronke do której dales linka, ale plików do CD1. nie znalzlem. spróbowalem z tymi do 3, ale wywalalo komunikat "Zły plik z obrazem" albo "plik niedostępny". Nie wiem co teraz zrobić barzdzo Cię proszę o jakąs sugestię. Może spróbować z tą drugą metodą...
matwie jest offline  
Stary 10.04.2005, 19:06   #6
downloads
Wymiatacz

Z tego co wiem Gothic 2 jest na 3 krazkach i tylko CD 3 jest zabezpieczony.
Zamontuj CD1 w napedzie wirtualnym i seskanuj A-Ray Scannerem.
Zobaczymy jak to jest w Twojej wersji.
downloads jest offline  
Stary 10.04.2005, 19:15   #7
matwie
Nowy na forum

jak już pisałem jestem niedoświadczonym użytkownikime komputera i nie wiem co to jest A-Ray Scanner i skad go wziać??
matwie jest offline  
Stary 10.04.2005, 20:02   #8
matwie
Nowy na forum

Dobra!! Sory nie pomyslalem... zciagnalem ten A - Ray Scanner i faktycznie nie wykryl zadnego zabezpieczenia, tak samo wszedzie pisza ze 1 plytak jest nie zabezpieczona. Ale kurcze dlaczego tak sie dziwnie dzieje jak przegrywam obraz na plytke (dokladnie opisalem w 1 poście)... Pomocy!
matwie jest offline  
Stary 10.04.2005, 21:03   #9
downloads
Wymiatacz

Cytat:
Napisany przez matwie
Dobra!! Sory nie pomyslalem... zciagnalem ten A - Ray Scanner i faktycznie nie wykryl zadnego zabezpieczenia, tak samo wszedzie pisza ze 1 plytak jest nie zabezpieczona. Ale kurcze dlaczego tak sie dziwnie dzieje jak przegrywam obraz na plytke (dokladnie opisalem w 1 poście)... Pomocy!
Nagraj na CDRW z profilem "Normal CD" a jak to sie zwali to zamontuj w napędzie wirtualnym i skopiuj w locie- prosto z wirtuala na CD.
downloads jest offline  
Stary 10.04.2005, 22:30   #10
matwie
Nowy na forum

No i dziala. a njlepsze jest to ze nic nie trzeba bylo robic. Problem polegal na tym, ze ja od poczatku wszystko probowaloem na plytke CD-RW zeby zwyklych nie marnowac. Teraz w akcie rozpaczy sprobowalem na normalna i dziala bez zarzutu...Nie wiem...Być moze poprostu mam stara to plytke CD-RW, zrysowana. W kazdym razie dzieki za pomoc bardzo. Pozdrawiam.
matwie jest offline  
Stary 11.04.2005, 14:17   #11
loki7777
Guru

Data rejestracji: 05.11.2004
loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
A moze nagrywales w nero
loki7777 jest offline  
Stary 13.04.2005, 19:42   #12
matwie
Nowy na forum

Musze niestety odswierzyc ten temat. Nie nie nagrywalem w nero teraz mam juz obraz 3CD i sprobowalem tak jak radził downloads skopiowac pliki mds. z tamtej strony i nazwac je tak jak ten mdf, ale nic nie działało z tymi plikami tzn. jak chciałem do wirtualnego napedu wgrac to wywalało jakiś błąd ze nieporawny plik itp. Prosze powiedzcie co mam zrobic?
matwie jest offline  
Stary 13.04.2005, 19:53   #13
downloads
Wymiatacz

Możesz jeszcze raz wszystko wyjasnić bo juz sie pogubiłem? Mówisz teraz nadal o CD1 czy o zabezpieczonym CD3?
downloads jest offline  
Stary 13.04.2005, 20:22   #14
matwie
Nowy na forum

Teraz mówie o 3 zabezpieczonym CD. Próbowałem się zastosować do twoich wczesniejszych wskazówek i skopiowac pliki mds. z tamtej strony do 3CD, ale z nimi nie chciał obraz wejść do wirtualnego napędu tylko wywyalało jakiś bład. Nie wiem w tej sytuacji co mam zrobićzeby to nagrac tak, by chodziło z płytki. Sory ze byłem nieścisły.
matwie jest offline  
Stary 13.04.2005, 21:30   #15
downloads
Wymiatacz

A nie ma na tym jakiegoś folderu ze słodzikiem przypadkiem?
Jaki to format plików- też BIN/CUE?
downloads jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: