![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() |
Przewodnik: Kopiowanie SecuROM 7
![]() ![]() Przewodnik jak wykonać kopię bezpieczeństwa 1:1 płyty CD zabezpieczonej Securom 7.x
ghost_mode (at) wp . pl ![]() Ostatnio zmieniany przez Ghost_mode : 20.03.2006 o godz. 10:55 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wujek Cięta Riposta ;D
Data rejestracji: 22.11.2005
![]() ![]() |
super dałbym repute ale najpierw trzeba obdarować innych 20 userów
![]() |
![]() |
#3 |
Pento Sqad
Data rejestracji: 28.12.2005
![]() |
robiłem tak jak jest napisane w Crime life i nie działa,wyskakuje inny błąd,coś podobny do tamtego też coś pisze o orginalnej płycie i jest jeszcze linka na stronke tego securom 7 i lipa.Może napisz jak zrobic to w Crime Life.
pozdro ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
2. obraz jest poprawny ? tzn czy działa w napędzie wirtualnym ? 3. dobrze dobrałeś skok twinsectora ? 4. na jakiej nagrywarce testowałeś i na jakim nośniku ? odpowiadaj po kolei i szczegółowo, a nie chaotycznie a znajdziemy rozwiązanie ... Crime Life: Gang Wars 1.09 jest zabezpieczone SecuROM 7.00.00.0008 czyli jedną z nastarszych wersji 7 generacji SR więc nie powinno by problemów. ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Pento Sqad
![]() |
ten błąd wygląda tak
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#7 |
Pento Sqad
![]() |
2.działa w napędzie
3.dobrze dobrałem 4.Nagrywarka DVD LG GSA-4166B (light scribe) PS.Jak byś mógł to byś mi morze opisał jak to się robi na Crime Life ok. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
Uznałem ją za wartą opisania bo jest najprostsza i działa średnio w 8 z 10 napędów. Możesz spróbować różnych skoków twinsectorów przy modyfikacji: 6, 15 i 50 ! Upewnij się czy ATIP jest ukryty - bo zabezpieczenie wykrywa kopię bezpieczeństwa ! Spróbuj nagrywać na płycie CD-RW TDK 4X-12X. Te płyty dobrze się sprawują przy tym zabezpieczeniu. Czy któreś oprogramowanie lub emulacja nie jest blacklistowana ? Moze został obraz przez przypadek w wirtualu... Jeżeli te wskazówki nie pomogą, to albo robisz coś źle, albo masz pecha i Twoje LG nie wypali tego poprawnie...
![]() |
![]() |
#9 |
Pento Sqad
![]() |
Dobra dzięki spróbuje jeszcze raz.....dam ci repute za tą pmoc
Ostatnio zmieniany przez dramina : 07.01.2006 o godz. 09:26 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pento Sqad
Data rejestracji: 20.12.2005
![]() |
Trzeba kupic nowego procka 4GHz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wujek Cięta Riposta ;D
Data rejestracji: 22.11.2005
![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 06.01.2006
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
Możesz zrobić obraz z odczytem DPM na HIGH i odpalać go w napędzie wirtualnym lub wypalić ten obraz z emulacją RMPS. Jednak płyta będzie działać tylko wtedy gdy mamy zainstalowany Alcohol, Daemon lub tym podobny program z włączona emulacją RMPS. -EDIT- Wykonałem kilka testów na różnych nagrywarkach
Rodzaj zabezpieczonej płyty: CD-ROM Na GCE kopia wykonana bezproblemowo, weryfikacja przebiega szybko i sprawnie. Na GSA nie udało się poprawnie wypalić ani uruchomic zmodyfikowanego obrazu. Na LTR wszystko działa podobnie jak na GCE. Jak widać także w tym zabezpieczenieu sporo zależy od posiadanego sprzętu.
ghost_mode (at) wp . pl ![]() Ostatnio zmieniany przez Ghost_mode : 03.02.2006 o godz. 11:20 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.03.2006
![]() |
Mam problem!!!!!!
Sciągnołem lustro płyty Tycoon City: New York. Po zamontowaniu w Alcoholu i odpaleniu wyskakuje komunikat że to backup i proszę włożyć orginał. Metoda z opisu nie działa a bardzo zależy mi na tej grze. Gra jest zabespieczona SecuROM 7 z końcówką 089 cz jakoś tak. Wiem że zaraz ktoś napisze że takie ściąganie to piractwo no ale nie wszystkich stać na nowe gry przy Polskich zarobkach. PROSZĘ O POMOC!!!!!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 06.01.2006
![]() |
Cytat:
Jak SecuRom 7 ,to nie lepiej znalesc do tego "slodzika" Mialem tak z Project Snowblind,w ogole Alcohol odrzucal mi zrobienie obrazu,to samo zabezpieczenie. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|