Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray

Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video).

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 17.02.2004, 14:27   #1
Air
.:Obey Your Master:.

Data rejestracji: 18.12.2003
Air zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Światynia pierwotnego zła!!

czy ktoś przegrał juz wersję polską?? Czy ma takie samo zabezpieczenie jak na zachodzie Securom 4,84,84,0019??
Air jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 17.02.2004, 15:45   #2
Ziemas
Latający Most

Data rejestracji: 21.09.2003
Ziemas w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Air23
czy ktoś przegrał juz wersję polską?? Czy ma takie samo zabezpieczenie jak na zachodzie Securom 4,84,84,0019??
Niestety Polska wersja jest zabezpieczona jeszcze bardziej bo SecuRom'em 5.00.03. probuje zrobic kopie bezpieczenstwa ale narazie bez skutku. jak co to dam znac. A jak Ty cos wymyslisz to tez sie podziel.
Ziemas jest offline  
Stary 17.02.2004, 17:58   #3
Ziemas
Latający Most

Data rejestracji: 21.09.2003
Ziemas w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Air23
Udało mi się zrobić kopię bezpieczeństwa na CD . Pelna dzialająca kopia.
Co potrzebaja tego używałem)
Alcohol120% 1.4.8.1222 + BlindWrite 4.5.7 (chodzi o BWABuilder)+Twinpeak.exe
Za pomocą tych narzędzi można zrobić kopie bezpieczenstwa drugiego CD Świątyni Pierwotnego Zła.
Ziemas jest offline  
Stary 17.02.2004, 20:31   #4
AnarKi
.:Never Again:.

Data rejestracji: 07.02.2004
AnarKi zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ziemas mam pytanko : udalo ci sie zrobic dzialajaca kopie SecuROM'a 4.8.x ( a nawet 5.x), ale czy miales na dysku CloneCD ? Bo slyszalem ze kopia odmawia uruchomienia, gdy masz niektore programy do backup'u.
AnarKi jest offline  
Stary 18.02.2004, 08:16   #5
Air

Cytat:
Napisany przez Ziemas
Niestety Polska wersja jest zabezpieczona jeszcze bardziej bo SecuRom'em 5.00.03. probuje zrobic kopie bezpieczenstwa ale narazie bez skutku. jak co to dam znac. A jak Ty cos wymyslisz to tez sie podziel.
Zrobiłem działająca kopię samym Alcoholem 1,4,8,122 bez dodatkowych programów, nagrywara TEAC W524E. Wkładasz płytkę i ustawiasz w Alcoholu profil Securom NEW 4,5. Program pyta się z jaką predkościa odczytu to zrobić - oczywiście max. Jak juz masz obraz na twardym mozna grać bez przeszkód ustawiając emulacje na w/w profil. Tak samo przy nagrywaniu. Wszystko działa be znajmniejszego problemu.

P.S. Mam zainstalowanego Clona. U mnie emulacja Deamon Tool'em nie zadziałała. Alcohol Rulez!!
Air jest offline  
Stary 21.02.2004, 18:04   #6
Black Ajgor
Bywalec

Data rejestracji: 18.05.2003
Black Ajgor w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
No tak! Faktycznie wystarczy sam Alcohol120% 1.4.8.1222 z profilem Securom *NEW (4.x/5.x), wszystko działa bez problemu! Teac W552E (1.09) :zeby:
Black Ajgor jest offline  
Stary 21.02.2004, 21:01   #7
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Jestem szczesliwym posiadaczem bialego kruka Świątyni i nie wiem czy u was tez tak jest ze gra strasznie muli. Ciekawa czy czytnik tak sie katuje przez tego nowego securoma czy cholera wie co
pawelblu jest offline  
Stary 22.02.2004, 16:02   #8
Black Ajgor
Bywalec

Data rejestracji: 18.05.2003
Black Ajgor w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez pawelblu
Jestem szczesliwym posiadaczem bialego kruka Świątyni i nie wiem czy u was tez tak jest ze gra strasznie muli. Ciekawa czy czytnik tak sie katuje przez tego nowego securoma czy cholera wie co
Program jest dobry! Securom odpala się szybko! Raczej masz coś z czytnikiem. Może coś z systemem albo jakiś program do emulacji.
Black Ajgor jest offline  
Stary 22.02.2004, 19:23   #9
pawelblu
Zlotowicz
CDRinfo VIP

pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ale kilka osob ma taki problem. Np. po nacisnieciu ESC dopiero po ok 2 sekundach pojawia sie menu.
pawelblu jest offline  
Stary 23.02.2004, 09:25   #10
Air

Cytat:
Napisany przez pawelblu
Ale kilka osob ma taki problem. Np. po nacisnieciu ESC dopiero po ok 2 sekundach pojawia sie menu.
Jeżeli to płytka to możesz napisać do CDPROJEKTU żeby przysłali ci nową. Chodzi chyba w tym przypadku o drugą płytę. Ja dostałem maila od wydawcy (mam również kruka) że zauważyli wiele uszkodzeń płyt nr 2 i jeżeli ktoś ma kłopoty ma wysłać im maila zwrotnego. Ja napisałem i już czekam na nową (moja była strasznie porysowana). A co do odpalania, to w DVD ROM'ie chwilę czekam a w nagrywarce rusza od razu.
Air jest offline  
Stary 23.02.2004, 16:10   #11
pawelblu
Zlotowicz
CDRinfo VIP

No ja mam inny problem ale nie powoduje on takich objawow.
Otoz moje plytki maja pekniecie idace od srodka w strone pierscienia z numerem seryjnym
pawelblu jest offline  
Stary 24.02.2004, 10:04   #12
Air

Cytat:
Napisany przez pawelblu
No ja mam inny problem ale nie powoduje on takich objawow.
Otoz moje plytki maja pekniecie idace od srodka w strone pierscienia z numerem seryjnym
To zapewne wina maszyny która wkładała płyty do opakowania. Zauważ że były one tak przymocowane, że bardzo łatwo je uszkodzić tzn. złamać. Zapewne maszyna też je na chama wkładała. A co do gry: Podoba Ci się, bo mnie troche ta walka turowa deneruje. W Falloucie było to wg mnie lepiej rozwiązane.
Air jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: