Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray

Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video).

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 19.03.2006, 13:52   #1
Fenistil
Nowy na forum

Data rejestracji: 01.10.2005
Fenistil w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Rome Total War problem z nagraniem

Witam!
Mam pewien problem, mianowicie posiadam oryginalna wersje Rome Total War, ale niestety mam problem z zrobieniem jej kopii zapasowej. Przegralem obrazy plyty na dysk usunalem za pomoca Alcohola 120% safedisca i po zainstalowaniu z poziomu dysku gra chodzi, ale kiedy zainstalowalem gre z plyt to niestety mimo ze jest poprawnie zainstalowana nie chce sie wlaczyc. Pewnie zwalilem cos przy nagrywaniu(poczatkujacy) . Dodam jeszcze ze nagrywalem obraz Alcoholem, cos nie tak jest z pierwsza plyta. Jak nagrac by poprawnie chodzilo ?
Pozdrawiam, majac nadzieje ze pomozecie

P.S. Czytnik mieli plyte, ale po paru minutach wystepuje blad i aplikacja zostaje zamknieta
Fenistil jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 19.03.2006, 16:02   #2
wolf
No Guts, No Glory

Data rejestracji: 06.07.2002
wolf zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Fenistil
Witam!
Mam pewien problem, mianowicie posiadam oryginalna wersje Rome Total War, ale niestety mam problem z zrobieniem jej kopii zapasowej. Przegralem obrazy plyty na dysk usunalem za pomoca Alcohola 120% safedisca i po zainstalowaniu z poziomu dysku gra chodzi, ale kiedy zainstalowalem gre z plyt to niestety mimo ze jest poprawnie zainstalowana nie chce sie wlaczyc. Pewnie zwalilem cos przy nagrywaniu(poczatkujacy) . Dodam jeszcze ze nagrywalem obraz Alcoholem, cos nie tak jest z pierwsza plyta. Jak nagrac by poprawnie chodzilo ?
Pozdrawiam, majac nadzieje ze pomozecie

P.S. Czytnik mieli plyte, ale po paru minutach wystepuje blad i aplikacja zostaje zamknieta
Musisz zainstalować program A-Ray Scanner i zobaczyć czym jest zabezpieczony CD potem ustawić odpowiedni profil w A120%. zabezpieczenie to chyba Safedisc 3.20.022 więc zainstaluj CloneCD w najnowszej wersji i zrób kopię za pomocą profilu Protected PC game, powinno zadziałać , tylko żeby gra się uruchomiła musisz mieć CloneCD w trayu z opcją "Ukryj nośnik CD-R"
wolf jest offline  
Stary 19.03.2006, 18:07   #3
Fenistil
Nowy na forum

Tak tylko ze problem tkwi w innym momencie przegrywania. Moze opisze co pokolei robilem i moze wtedy znajdziecie moj blad.
1. Przeskanowalem A-Reyem (znaleziony SafeDisc)
2. Kopiowania Alcoholem 120% obrazu na dysk (Profil SafeDisc 2/3)
3. Zainstalowanie gry z poziomu dysku - wszystko pieknie chodzi gra sie odpala
4. Wypalenie plyt w Alcoholu 120% ale z profilem wlasnym (moze tu takze mialem dac profil SafeDisca 2/3? - ale przeciez juz wczesniej zostal ominiety)
5. Zainstalowanie gry z plyt, wszystko pieknie do momentu proby odpalenia gry (Cd-rom przetwarza plyte ale wyskakuje blad, jednak po wlozeniu oryginalnej plyty gra sie odpala, wniosek jest prosty CD1 jest zle wypalony, moje pytanie - Jak wypalic CD1 tak by gra odpalala sie poprawnie)
Nie chce spalic kolejnej plyty
Pozdrawiam jeszcze raz
Fenistil jest offline  
Stary 19.03.2006, 18:14   #4
wolf
No Guts, No Glory

Żle myślisz wypalasz płytę z profilem SaveDisc 2/3 ( tak jak robiłeś odczyt ) !
a nie własnym ty nie omijasz zabezpieczenia tylko wykonujesz kopię płyty 1:1 czyli kopiujesz też zabezpieczenia z jego strukturą. Ominięciem możesz nazywać znalezienie w internecie NoCD Fix ( czyli zmodyfikowanego pliku exe ). To czy uda Ci się skopiować to zabezpieczenie zależy od nagrywarki którą posiadasz ( dlatego takie próby zawsze wykonuj na CD-RW), polecam Ci CloneCD bo jeżeli A120% nie da rady to CloneCD to zrobisz ( tak było w moim przypadku na LG GCE-8526B).
wolf jest offline  
Stary 19.03.2006, 21:46   #5
Fenistil
Nowy na forum

A no to dzieki ze wyprowadziles mnie z mojego bledu, rozumiem wiec ze nagrywanie rowniez musi odbyc sie z profilem safedisc 2/3. Jezeli nie da rady Alco to sprobuje Clonem.
Fenistil jest offline  
Stary 19.03.2006, 22:31   #6
wolf
No Guts, No Glory

Cytat:
Napisany przez Fenistil
A no to dzieki ze wyprowadziles mnie z mojego bledu, rozumiem wiec ze nagrywanie rowniez musi odbyc sie z profilem safedisc 2/3. Jezeli nie da rady Alco to sprobuje Clonem.
Dokładnie odczyt robisz z profilem SD 2/3 oraz zapis z profilem też SD2/3 o nalepiej z prędkością x8, w CloneCD wybierasz profil protected PC game tak samo zapis jak i odczyt, tylko pamiętaj w trayu musi być ikonka CloneCD z opcją "Ukryj Nosnik CD-R"
wolf jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: