![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.06.2004
![]() |
Ja przepraszam może za głupie pytanie, ale jestem nowy (na forum jak i posiadaczem nagrywarki). Przeczytałem na tej stronie już wszystkie poradniki odnośnie nagrywania zabezpieczonych płyt, przeszukałem też całe forum. Próbowałem już wszystkiego, stosowałem wszystkie wskazówki i nic :-( Chyba po prostu nie umiem tego zrobić. Chodzi mi własnie o kopie bezpieczeństwa Sacred PL (pierwszego CD). Po prostu tworzenie obrazu tego CD trwa nieskończenie długo. Gdybym miał czekać, aż cały proces się zakończy to bym musiał zostawić komp na wiele godzin pracy. W Alcoholu 120% zaznaczałem opcję te, które zostały podane na tej stronie (tj. ignorowanie błedów odczytu, szybkie pomijanie błednych sektorów). Zresztą próbowałem już kupy kombinacji i nic :-( czas kopiowania liczy się dalej w godzinach. Pewno coś źle robię, może ktoś nowicjuszowi pomoże? Moja nagrywarka to Lite-On COMBO SOHC-5232K (bios nagrywarki ver. NK07).
|
![]() |
|
|