Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray

Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video).

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 14.12.2003, 14:15   #1
Dominik
Nowy na forum

Data rejestracji: 15.05.2003
Dominik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
SafeLock

Mam pare pytań na temat sposobu zabezpieczania płyt CD przez SafeLock.
Czy można zrobić następującą rzecz:
Mam pewien problem, ponieważ nie mogę zabezpieczyć pliku wykonywalnego exe, instalka programu zawiera tylko plik exe instalatora InstalShield, którego nie mogę zabezpieczyć SafeLockiem, więc czy w miejsce nazw plików korekcji 1 i 2, lub zaszyfrowanego pliku exe możemy wpisać nazwy plików z których korzysta program (małych rozmiarów) podczas instalacji? np. archiwum *.cab, *.rar, *dll lub innych.
SafeLock.dat
SafeLock.001\
SafeLock.002 >zamiast tych 3 nazw podać nazwy plików wykorzystywanych przez instalator SafeLock.128/
Który z plików jest zapisywany w subkanale Q płyty.
Czy możliwe jest wypalenie płyty zabezpieczonej korekcją EFM 2 nie modyfikując płyty SafeLockiem do poziomu CloneCD, ale od razu wypalając go w programie CDRwin?
Jeśli tak to czy można taki obraz ISO zmodyfikować np. programem TZCopy Protection tworząc dummy files (NIE ścieżki audio) (i przy budowie obrazu ISO zaznaczyć opcję Diable DOS Compatibility dla zwiększenia zabezpieczenia?)
Proszę o odpowiedź. Dziekuje.
Dominik jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 15.12.2003, 14:35   #2
Dawid Partyka - Koli
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 05.01.2002
Dawid Partyka - Koli zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Dominik
Mam pare pytań na temat sposobu zabezpieczania płyt CD przez SafeLock.
Czy można zrobić następującą rzecz:
Mam pewien problem, ponieważ nie mogę zabezpieczyć pliku wykonywalnego exe, instalka programu zawiera tylko plik exe instalatora InstalShield, którego nie mogę zabezpieczyć SafeLockiem, więc czy w miejsce nazw plików korekcji 1 i 2, lub zaszyfrowanego pliku exe możemy wpisać nazwy plików z których korzysta program (małych rozmiarów) podczas instalacji? np. archiwum *.cab, *.rar, *dll lub innych.
SafeLock.dat
SafeLock.001\
SafeLock.002 >zamiast tych 3 nazw podać nazwy plików wykorzystywanych przez instalator SafeLock.128/
Który z plików jest zapisywany w subkanale Q płyty.
Nie. Gdyz program sprawdza ich sumy crc. Jesli instalator InstallShield jest 32bitowym plikiem exe i nie jest pakietem internetowym to można go zabezpieczyc wykorzytujac metode pakowania w safelocku
Cytat:
Napisany przez Dominik
Czy możliwe jest wypalenie płyty zabezpieczonej korekcją EFM 2 nie modyfikując płyty SafeLockiem do poziomu CloneCD, ale od razu wypalając go w programie CDRwin?
Mozna tylko jesli korzyta sie z zabezpieczeń: EFM, EFm v2, ATIP. Inne wymagaja konwersji.
Cytat:
Napisany przez Dominik

Jeśli tak to czy można taki obraz ISO zmodyfikować np. programem TZCopy Protection tworząc dummy files (NIE ścieżki audio) (i przy budowie obrazu ISO zaznaczyć opcję Diable DOS Compatibility dla zwiększenia zabezpieczenia?)
Mozna zrobic dummy files. tylko troche z tym zabawy i jak powiedziałem wczesniej tylko jesli wykorzytuje sie zabezpieczenia ATIP, EFm v1 i EFM v2 (lecz nie mozna dawac dummy files na pliki safelock.
http://SafeLock.CDRinfo.pl
Dawid Partyka - Koli jest offline  
Stary 16.12.2003, 12:52   #3
Dominik
Nowy na forum

Data rejestracji: 15.05.2003
Dominik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Plik avi zabezpieczony SafeLockiem da się zgrać na dysk twardy. Robi się obraz takiej płyty np. CloneCD a gdy przy końcu płyty występują błędne sektory można anulowac kopiowanie, następnie programem typu WinISO wyciągnąć plik avi z obrazu
Dominik jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: