![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 18.10.2002
![]() |
SecuROM 5.03.06.0002
postanowilem stworzyc obraz 5. plyty Half-Life'a 2, gdyz nie mialem ochoty caly czas wkladac plyty do napedu, zeby uruchomic gre.
Wykrylem typ zabezpieczenia A-Ray Scanner'em [ 2.0.1.1 ] - SecuROM 5.03.06.0002. Stworzylem obraz Alcoholem 120% [ 1.9.2, profil Securom *NEW (4.x/5.x) ]. Po stworzeniu zamontowalem obraz w Daemon Tools [ 3.47 ] i wlaczylem emulacje RMPS. Uruchomilem gre i...moim oczom ukazal sie komunikat: "Conflict with Disc Emulator Software detected. See www.securom.com/emulation for more details" Nie moglem odmontowac obrazu [ nastapila blokada napedu wirtualnego ], dopiero po restarcie kompa moglem to uczynic. Zamontowalem obraz w Alcoholu i wlaczylem emulacje RMPS [ w Daemonie wylaczylem ] - ten sam efekt, czyli ten sam komunikat...oczywiscie obraz moglem odmontowac dopiero po restarcie kompa. Safedisc 3.2 nie pozwalal uruchomic oryginalnej gry z plyty, gdy byly zainstalowane napedy wirtualne [ nie dotyczy Daemon Tools 3.47 i Alcoholu 1.9.2, nie wiem jak jest z nowa wersja Clone'a - 5.0.4.2 ]; Securom 5.03.06.0002 pozwala uruchomic gre z oryginalnej plyty [ gdy mamy wirtualne napedy ], ale niemozliwe jest odpalic gre montujac obraz... Nie wiem jak wyglada sprawa uruchamiania gry z plyty "backup" [ emulacja bedzie musiala byc wlaczona, ale za to obraz nie bedzie zamontowany...hm...nie mam zielonego pojecia ] Wyglada na to, ze rozwiazanie moze nadejsc wraz z nowym Daemonem i/lub Alcoholem. Czego zycze Wam jak i rowniez sobie... Ostatnio zmieniany przez Radaar : 24.11.2004 o godz. 00:45 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|