![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Zaprenumerowany
Data rejestracji: 16.09.2003
![]() |
GameJack 4: Kopiowanie SafeDisc 3
Właśnie dorwałem się do programiku GameJack 4. Podobno bardzo dobrze kopiuje się w nim najnowsze zabezpieczenie - SafeDisc 3. Chciałbym prosić o krótki opis, co i jak poustawiać oraz przykład jak skopiować zabezpieczony tytuł, z jakimi opcjami itp. Z góry dzięki za pomoc!
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 07.01.2005
![]() |
Ja nim sopiowałem SD 4 i bardzo sie do tego nadaje bo nie jest blacklistowany (A 120 już jest w SD4) Odczyt w "copy to hard disc"- nie używałem clony ani tych jego profili bo są dziwne (np dlaczego w NEW_EFM jest ignorowanie błędów odczytu?) Ustawiłem tylko tryb RAW i optimizing EFM. Obraz wychodzi jak sie patrzy.
Potem w "copy to CD/DVD" jako źródło wybierasz obraz, ustawiasz prędkośc i oczywiście RAW + opcjonalnie optymalizację EFM. Gdyby Twój napęd nie radził sobie z szybkim pomijaniem błędnych sektorów to pozostaje zakładka "readning optimization"- ale takich napędów chyba już nie ma. To tyle o SD, SecuROMa nagrywam zawsze Alcoholem 120 i generalnie bardziej go lubię. Dziwny w tym progu jest ClonyXXL, profile których nazwy nic nie mówią a ustawienia są podejrzane i mała intuicyjność- w A 120 wszystko jest ustawione w jednym miejscu, profile łatwo sie edytuje itp a tu jest jeszcze sporo do zrobienia. Czekam z niecierpliwością na A 120 v 2.0 ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
..:: Ju-Jitsu ::..
Data rejestracji: 06.11.2004
![]() ![]() |
A mi wogole Game Jack 4 nie nagrywa plyt. Tzn nagrywa ale pozniej nie da sie odtworzyc
|
![]() |
![]() |
#4 |
Zaprenumerowany
![]() |
Downloads, dzięki bardzo za rady! Chciałbym jeszcze spytać o te profile przy odczycie płyty. Do czego poszczególne służą i które stosować (a może nie stosować) przy poszczególnych zabezpieczeniach. Trochę to dziwnie zrobione - w Alcoholu 120% wiadomo do czego każdy służy...
Czyli rozumiem, że tak: przy kopiowaniu z CD na obraz ustawiam "Kopiowanie na dysk twardy", Napęd źródłowy to CD/DVD, nie ustawiać żadnego profilu, Tryb kopiowania RAW i Optymalizacja EFM? Potem przy zapisywaniu obrazu na CD (Kopiowanie na CD/DVD): Napęd źródłowy - Czytaj z pliku obrazu, Nagrywarka to TEAC, jaka prędkość?!, nie używać żadnego profilu, Tryb kopiowania RAW i Optymalizacja EFM czy nie? Opisana przez Ciebie metoda dotyczy kopiowania SafeDisc 3 czy SafeDisc 4? P.S. Zrobiłem sobie test na korekcję EFM i udało mi się skopiować wszystkie pliki prócz bad.dat - co to oznacza? Podobno nagrywarki z dwoma owieczkami nie przechodzą tego testu. Mnie jednak udało się skopiować plik sheep3.dat, który wg opisu wskazuje na to, że nagrywarka zasługuje na 3 owieczki... ![]() Ostatnio zmieniany przez KaPi : 13.03.2005 o godz. 17:29 |
![]() |
![]() |
#5 |
Wymiatacz
![]() |
SafeDisc 3 i 4 nagrywa sie dokładnie tak samo. Z tymi profilami to który jest do czego można poznac dopiero jak przeczytasz ich ustawienia (czy ma DPM czy subkanały itp)
Przy nagrywaniu zaznacz optymalizacje EFM (nie zaszkodzi) i nagraj powoli x 4 czy x8 ale nie szybciej. Co do sheep3.dat to najczęstsze przekłamania sa takie: albo nagrałeś na DVD-RW albo nie użyłeś Mode 1 Level 1. Ja jeszcze nie widziałem żadnej nagrywarki która to nagra. (chociąz moja nagrała- z zawieszonym A 120 w tle, dalej nie wiem jak to sie stało :\ ) |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Zaprenumerowany
![]() |
Cytat:
Cytat:
P.S. Mam dwie płytki "Samsung Music". Nie ma na nich informacji z jaką prędkością je nagrywać. Chyba z jak najwolniejszą? Miał ktoś już z czymś takim do czynienia? Ostatnio zmieniany przez KaPi : 13.03.2005 o godz. 19:27 |
||
![]() |
![]() |
#7 | |||
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() |
![]() |
#8 | |
Zaprenumerowany
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
No tak tak- pamietam, że OEM ale to juz raczej masz z "dobrodziejstwem inwentarza". Zobacz w Nero w Recorder/Choose Recorder/ Options czy masz zaznaczone SMARTBURN. Jeżeli tak to jest i działa. Na wszeli wypadek na starych płytach nagrywaj wolniej niż on pozwala bo czsem mu sie zdaży przesadzić. Ja mam BASFy max x8 (PRODISC) które LItek pozwala mi nagrać x40. Jak tak zrobię (sprawdziłem z przekory) to w pewnym punkcie nagrywarka robi błędy, orientuje się i zwalnia. Co prawda płyta jest czytelna ale nagraniem x40 to bym tego nie nazwał ![]() |
|
![]() |
![]() |
#10 |
Zaprenumerowany
![]() |
Rozumiem, że chodzi o to okienko? Nie widzę tu żadnej opcji SmartBurn - aktywnej czy nieaktywnej...
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wymiatacz
![]() |
No niestety nie ma
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zaprenumerowany
![]() |
Cóż... uważam że obejdzie się bez tego - zawsze przecież nagrywam jak najwolniej. Moje pytanie tylko brzmi: czy da się jeszcze wolniej? Na przykład czy ja mogę 4x, może 2x albo 1x?
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
Powodzenia |
|
![]() |
![]() |
#14 |
Zaprenumerowany
![]() |
A czy da się uzyskać jeszcze niższe prędkości? Uważam, że najlepiej te płytki Samsung Music palić jak najwolniej, a więc najlepiej na 1x - niestety już nie mam takiej starej nagrywarki
![]() Ostatnio zmieniany przez KaPi : 14.03.2005 o godz. 14:20 |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Zaprenumerowany
![]() |
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() |