Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray

Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video).

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 30.09.2004, 16:50   #1
boczi
Bywalec

Data rejestracji: 27.09.2004
boczi zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Question Problem - Przegranie kopii gry na następną kopię

Witam. Wszystkie parametry mojej nagrywarki są dołączone w screenie, który zauploadowałem do załącznika. Mój problem polega na tym:

Ściągnąłem obrazy płyt w formacie MDF. - Kopie oryginału. Nagrałem na płytę, z odpowiednimi parametrami. Wszystko działa. Jednak chciałbym zrobić teraz kolejną kopię, szczególnie CD1. Bo z tego, co słyszałem, z innymi krażkami nie ma problemu. Próbuję Alcoholem ze wszystkimi podanymi przez Was parametrami i nic nie daje, same błędy odczytu. Próbowałem przegrać z płyty na płytę, zrobić obraz płyty na dysk, same błędy odczytu sektora. Jest ich mnóstwo. Zaznaczam, że obrazy płt, które wcześniej ściągnąłem z Internetu usunałem. Czy macie jakaś metodę? Czekać aż zrobi ten obraz na dysk? Zrobiłem prędkość 1x i przez 11 minut trwania operacji zrobiło się 2% odczytu... Proszę o jakieś porady.
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Sims 2 jak nagrac?-liteon.jpg  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 30.09.2004, 18:35   #2
boczi
Bywalec

Data rejestracji: 27.09.2004
boczi zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Update:

Utworzyłem obraz na dysk z płyty, z błędami, ale wszystko działą! Polecam poczekać! Pozdrawiam
Stary 01.10.2004, 01:02   #3
PASIASTY
Nowy na forum

Data rejestracji: 03.01.2003
PASIASTY w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Takie tam

słuchajcie moi mili jaśli chodzi o komunikat o zainstalowanym sofcie emulacyjnym cd/dvd to sprawa się ma tak safedisc 3.2 wyszukuje wpisy w rejestrze które spełniają odpowiednie warunki, nie mam czasu analizować wszystkich ale przyjrzałem się przypadkoowi z zainstalowanym clonecd i tym komunikatem, i wnisek mam taki sf3.2 jest cwane ale na tyle prymitywne aby z nim walczyć przy pomocy " domowych sposobów" Sf 3.2 wyszukuje ( w w/w przpadku), klucza HKEY_CURRENT_USER\Software\Elaborate Bytes\CloneCD\Settings w którym występuje wartość x:\xxx\xxx\xxx\Profiles\CD-ROM.ccp gdzie xxx to ścieżka do clonecd, nie stety zmiana tej wartości nic nie zmieni bo clone przy karzdym uruchomieniu sprawdza i tworzy ten zapis od nowa ;( i tu dla nie których sprawa jest prosta dla innych boląca), wystarczy usunąć bolący wpis i/lub usunąć clonecd. Alkohol 120% załatwia wszystko równie dobrze. Wiem clonecd jest the best i ach... -> czasy są takie a nie inne albo twórcy clonecd zmienią zapisy w rejestrach albo usuwamy soft zawsze możemy nie gramć przy pomocy kopii bezpieczeństwa.
ps. O ile ja bym dał aby mieć czas na te gry.
PASIASTY jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.10.2004, 14:28   #4
biggrzyb
Nowy na forum

Data rejestracji: 01.10.2004
biggrzyb w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Talking Udalo Mi Sie Poprawnie Nagrac

witam
jestem nowy lecz czytalem od poczatku
posiadalem oryginal gry
zrzucilem obraz na dysk Alkoholem 1.9.2 safedisc 2/3
nagrywarka Liteon 52327s
nagranie ta sama pozwalalo zzainstalowac simy lecz nie uruchomic
poszedlem go kolegi ktory posiada naped
Samsung DVD-+RW ostatnio byl w media pojde zaraz spisze nazwe
tam nagralem takze alkoholem rw predkosc 4x profil safedisc 2/3
samsung plyty nie odczytla po nagraniu wiec sie zezlilem lecz moj liteon odpalil gre z RW co prawda lecz pedze teraz z cdr i nagrywam raz jeszcze powodzenia
czyli wystarczy Alkohol 120% profil safedisc 2/3 i odpowiednia wypalarka
pozdro
biggrzyb jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: