![]() |
A znacie może serwer ftp albo stronę (byle nie torrent ani emule), z której można ściągnąć The Sims 2?
Bardzo mi na tym zależy, a nie chce mi się czekać na Torrencie, bo kiepski transfer jest - zajmie to rok... ;( |
Cytat:
za takie pytania, normalnie wylatuje się z Forum. Żeby ostatni raz mi to było. :bicz: PS. Jak tak bardzo Ci zależy ...idż do sklepu i sobie kup Simsów! |
Maciej,
Właśnie zapomniałem, że zamknąłeś mój wątek o sporządzaniu kopii The Sims 2 z oryginału. :papa: |
Normalnie was nie rozumiem. Najpierw piszecie posty typu: "jak nagrać Sims 2 ściagnięte z sieci", a potem jak ktoś się spyta skąd ściągnęliście, to bronicie się tu, że nie można "piracić". A inni to co, sporządzają legalną kopię? Phi!
|
Cytat:
a skąd kto ma obraz gry... mam to głęboko gdzieś. Trzymajmy się tematu działu, a będzie okay. |
Cytat:
|
Cytat:
|
jak zrobisz kopie clonem 5.0.2.2 to bedzie dzialc jesli zaznaczysz (jest domyslnie) emulacje EMF. Taka kopia bedzie dzialac, jesli masz zainstalowanego clona i zaznaczona opcje ukryj nosnik cdr. Jak clon jest nie zaintalowany to kopia ne dziala (nie dziala emulacja). Oczywiscie aby safedisc sie nie czepial, ze mamy zaintalowanego clona, musimy sie pozbyc wpisow w rejestrze ( http://kickme.to/c4cu )
|
Witam!
Chciałbym spytać w jaki sposób można zrobić kopię zapasową oryginalnej gry. Właśnie sobie kupiłem i chciałbym ją skopiować, żeby nie niszczyć oryginałów. Mam nagrywarkę TEAC CD-W524E i poinstalowane Alcohol 120%, Nero, DaemonTools i CD Clone oraz CD Mate. Czy ktoś już doszedł do tego? W końcu musi być jakiś sposób, bo prawo pozwala na wykonanie kopii bezpieczeństwa ;) |
Jeśli tu nie znalazłeś czego szukałeś (choć trochę o tym było) to np. tutaj jest ponad 180-postowy wątek o kopiowaniu SD3.20.022 (in english).
|
Witam...
Mam dla was "lekarstwo" "cukierka" jak kto woli to nazywac mam nadzieje ze wiecie o czym pisze. Dziala w 100% wystarczy podmienic i wsio... Tylko trzeba uzywac CD nawet jezeli jest zle nagrana tj. ze wczesniej nie dzialala. Tryb Budowania dziala jak trzeba A oto namiary : <<<link skasowany by Maciej>>> SSAJcie ten ---> THE SIMS 2 v1.0 [ENGLISH] *DVD RELEASE* FIXED EXE (12.7MB) Nie wazne ze podpisany EN i DVD dziala i nie przeszkadza nic i budowanie dziala w 100% :) Pozdrawiam |
Cytat:
Skotnik ...jesteś użytkownikiem ponad rok i takie numery odpierd.... :bicz: Poczytaj...http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=11762 niestety :banan2: na czas określony. |
@Skotnik napisał o "cukiereczku" zassałem i działa. Ale gra chodzi o wiele wolniej
ale niewiem do końca czy to spowodowanie jest tym cukierkiem ponieważ już dawno nie odpalałem Simów czekam na dalsze opinie i stwierdzenia odnoszące się do tej witaminki |
czesc ej mozesz podac mi jeszcze raz link do cukiereczka dla sims 2 odpisz na jaszu13@interia.pl
|
Cytat:
|
a ja mam takie pytanko: czy jeżeli np. ma się sprawnego cracka to trzeba ustawiać ten profil Safdisc2/3 ????
|
Nie, nie trzeba... A an drugi raz pytajcie na privach...
|
trzeba ściągnąć craka do simsów
;) niewiem może ktoś już to napisał nie czytałem wypowiedzi
ściągnąć craka - najlepiej emule - dostaniesz sztuczną płyte sims i deamona - odpalić w deamonnie obraz - (gra musi być bez żadnych kracków aby żądał płyty) :klnie: jeżeli przy odpaleniu sims2.exe nie będzie chciał ruszyć próbowac kilka razy -ruszy- Sims 2 wersia full można budowac hate |
A ja w tym samym temacie ale z innym problemem.
Gry nie obsługuje win2k, chodzi tylko pod 9xx/XP. Czy ktoś widział w necie lekarstwo na tą dziwną przypadłość? 8 ) |
sims 2
pilnie poszukuje lekarstw :jem: :jem: a
|
Cytat:
|
Cytat:
|
***** do sims 2 w którym diała budowanie
|
Aaa, simsy dwa, nie mogą budować ale za to kupować...
I dzięki temu da się grać!!! Chociaż że nieobecność trybu budowania przeszkadza jednak nia aż tak. W jedynce to by było normalnie *********** (cenzura zamierzona) ale w dwójce jest wieeele domostw które można wykorzystać... Ale lekarstewko rzeczywiście by się przydało... A jak tu nie można gadać o takich rzeczach no to niech ktoś wreście założy własne forum i tam przejść!!! Dobra, a chociaż ktoś ma "sposób" na obrazek mini-iso bo mi nie działa, po uruchomieniu gry z oryginalnego pliku pojawia się logo, tak minutkę, a potem prosi o włażenie oryginalnej płyty... Emuluje ten obrazek w Daemonie i próbowałem wszystkich możliwych kompinacji emulacji, próbowałem tak samo wcześniej w Alocoholu ale wtedy pojawiało się że znalazło emulatorek... A nie chce mi się ściągać z neta aż 600 mega na pełny obrazek. Może ktoś mi pomóc? |
Cytat:
Cytat:
Informacje o crackach ...zamieszkaj na innym Forum :bicz: Oczywiście od jutra tymczasowy banned :fiu: |
Witam
Też walczyłem z Sims 2 i bez żadnych cukierków ruszyło przy pomocy mini-iso wystarczy tylko ustawić emulacje zabezpieczeń w tych programach w Alcoholu opcje dodatkowe lub w Daemonie też coś dodatkowo nie pamiętam co :| i wszystko działa :] Pozdrowienia z MON-u PS. Jak fajnie mieć w wojsku stałe łącze :] |
kazikrycho jeżeli byś mi mógł wysłać te cracki to byłbym wdzięczny mail to>>sakosowano by Maciej>> z góry dziękuje i pozdrawiam
|
Cytat:
Ps.Prośby o cracki tylko na priv! :cisza: |
Ja chcialbym zebys mi wyslal na maila z gory dzieki
|
Cytat:
|
gallus, nie rob nam z Macieja znowu takiej Milicji Obywatelskiej... On po prostu sumiennie wypelnia swoje obowiazki. Poza tym nie od dzis wiadomo ze jezeli forum ma regulamin to sie go czyta i przestrzega, wiec go nie bron ;-D
|
Maciej to swój chłop i nie denerwujcie go!
To forum to nie burdel a po cracki na www.wykaz.prv.pl Powodzenia 8 ) |
wiadomość do kazikrycho
(ciach) Co do reszty tematu chciałbym złożyć protest przeciwko polityce niektórych firm. Przykład działania mamy tutaj - aby coś zadziałało trzeba coś innego usunąć. W którymś z ostatnich Chipów był artykuł jak trzeba było co 5 dni pobierac licencje na płytę DVD z filmem - oryginalną i jak najbardziej legalnie kupioną. ------------------- Dziękuję :cool: |
Ludzie! Próbowałem już chyba wszystkiego z porad tutaj zamieszczonych,i o skopiowaniu cd1 nawet nie mogę pomażyć. Mam nagrywarkę LG8016B. i mimo wielu prób na różnych nośnikach cd (używałem ClonaCd5042,nowego Alcohola i GameJacka),i jedyne co mi się udało to zrobić obraz GameJackiem (bez żadnych problemów) i załadować go do Daemona i chodzi bez problemów bez włączonej emulacji SafeDisca.I pozostaje tylko przy pomoce Overburningu w Nero go przepalić na cd 800Mb. i po kłopocie.
|
a co na to najnowszy cloneCd pisza ze obsluguje S3
|
Ja nie usunęłam ani alcohola, ani Clone'a a gra mi działa, łącznie z trybem budowania
Po pierwsze - nie podmieniałam pliku sims2.exe tylko zostawiłam oryginalny. Potem zrobiłam obraz cd1 i zainstalowałam w wirtualnym napędzie Alcohola - do tej pory nic się nie działo pokazywał się komunikat, że gra wykryła w komputerze emulatory Otworzyłam clone cdn tray, odznaczyłam opcję "ukryj nośnik CDR" i gra się uruchomiła i wszystkie opcje działają Dlaczego tak - nie mam pojęcia, sama jestem ciekawa |
Tak Agusia, niedawno o tym słyszałem, ale sprawdzac sie nie chce :lol:
|
nagrac najlepiej alkoholem
Cytat:
|
Ja nie mam juz sily mam obrazy SIMS 2 w *.mdf i za zadnego grzyba tego przegrac nie moge. W alcoholu na SD2/3 nagrywanie/odtwarzanie 4x/4x i nic na szczescie testowalem na rw i nic nie spapralem sobie :D.
mam nagrywarke LG GCE-8524 moze ona jest tu winna ??? |
Cytat:
http://www.serv-net.pl/~usr40/jpg/shit.jpg zanim cos napiszesz sprawdz :wsciekly: :klnie: |
Witam
Kolega mi zrobił kopię Sims 2 DVD lecz jak ją uruchamiam to mi pisze, żebym usunął wirtualne napędy. Jesli usune CloneCd to problem znika. Jak zainstaluje to problem się znów pojawia. Czy idzie to jakoś ominąć bo CloneCD jest mi b.potzrebny :) |
Przeczytaj mój post u góry strony - nr 136
Działa wszystko, bez odinstalowania Clone CD ( można też budować ) |
Serdeczne Dzięki
Pozdrawiam i życzę Wesołych Świat |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Dzisiaj sprawdziłem. LG GSA-4040B, Alcohol 120% 1.9.2 (1705), z ustawieniem safedisc 2/3, prędkość odczytu i zapisu x8. Smiga u mnie i u kolesia na kompie z cd-romem samsunga. Tylko trochę dłużej się odpala niż oryginał. To jedyna wada. ;)
Jutro spróbuję Shreka 2 i dam znać :peace: |
Hejka Ludzie!
Niech mi ktoś pomoże!!!!!!! Mam Sims2 ale sa zabezpieczone i ni wiem jak te głupie(chcialem napisac co innego ale regulamin nie pozwala)zabezpiczenia ominąc!!!!!!! Znalazłem kilka potrzebnych informacji od kilku userów ale musze wiedzic wiecej :) Uzytkownik "AIR" napewno posiada ogromną wiedze od nagrywaniu :) "szafran1988" też jest niezłym łamaczem zabezpieczeń i dlatego do tej dwójki zwracam się o pomoc, czy poradzicie krok po kroku jak te łupie SIMS2 odbepieczyćź!!!!!! P.S Mam kompa Celeron 2,4, 512 ddr 400, 80 GB, Radeon 9200 Saphire 128 oraz combo i cd :) |
Agusia!!!!!!! POMÓŻ!!!!!!!!!!
|
Cytat:
|
Rozumiem. Mam Combo LG 52x24x52 .
|
I dodatkowo napęd cd Samsung 52x
|
Witam.
Przeczytałem chyba całe forum i nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi na mój problem. Jestem początkujący i terminy typu "emulowanie" czy "safe disc" są mi niestety obce. Problem mój dotyczy jednak nie nagrania a działania gry. Ale od początku: miałem obrazy 4 płyt cd nagrałem je w Nero 6 na płytach TDK 800MB. Nie miałem z tym żadnego problemu. Dodatkowo mam zainstalowane programy: AnyDVD 4.1.1.2, CloneDVD 2, Alcohol 120% 1.9.2, Instant CD+DVD. Nagrywałem na DVDRW Samsunga TS-H552B z max prędkością czyki 40x. Zadowolony zainstalowałem grę ładując po kolei wszystkie płyty. Problemów żadnych nie było. Zrestartowałem komputer co by mi nic nie zepsuło zabawy i uruchomiłem grę. Wyświetliło się okno powitalne The Sims 2, czekam, czekam, czekam... i nic. Napęd pracuje i nic. Kilka prób, nie pomaga. Poczytałem tutaj i zainstalowałem DaemonTools347. Spróbowałem uruchomić grę i... wywaliło mi system!!! Odpalał się potem dwie godziny, bo naprawiał skrzyżowane pliki w alokacjach czy coś. Kolejna próba i to samo. Chciałem spróbować uruchomić grę z obrazu, ale podczas rozpakowywania (obrazy mam spakowane i nagrane na płytę DVD) mój komputer również odmawiał posłuszeństwa (wcześniej było dobrze). Usunąłem DaemonTools, bo to chyba przez niego i jestem w kropce. Jeśli ktoś mógłby powiedzieć mi co zrobić będę wdzięczny. Który program usunąć (nie chcę się rozstawać z żadnym ale jak mus to mus), co jak ustawić i jak w końcu zacząć się cieszyć grą? A chcę zagrać na: (słabiutko wiem) Duron700Mhz, 384MB SDRAM, Geeforce FX5200, DirectX 9.0c, DVDRW Samsung TS-H552B lub DVDRom Liteon LTD-163 (JLMS HJ-HD166S), Windows XP - chyba wszystko? Aha i nie mam Service Pack'a 2. Potrzebny jest? Pomoże mi ktoś? |
Zrobiłem Agusia jak mówilaś i dalej buła, nic nie chodzi.
Żagnych komunikatów nie dostalem :( |
A czy marka płyt cd jest wazna???
Moje simsy sa na media-tech. |
Sims 2 i ska
Sims 2- kopia bez EFM.
Nagrywarka: LiteON LTR40125S ZSOR płyta: Memorex CDRW i MediaTech CDRW (na CDR nie nagram bo nie chce grać-robię to dla przekonania) prędkość odczytu: x12 prędkość zapisu:x4 Program:Alcohol 120% 1.9.2.1705 Profil: SafeDisc 2/3 (bez korekcji EFM, chociaż z nia też oczywiście działa :) Emulacje: W Alcoholu włączona jest tylko opcja "ukryj rodzaj nośnika"- reszta wyłączona. Po splash screenie przez kilka sekund nic sie nie dzieje i gra dopiero rusza (trwa to dłużej niż z oryginału) więc sprawdze jeszcze w innych napędach. Może jednak nagram CDR i dam znajomym do sprawdzenia czy u nich działa. Edit:Sorry,pomyłka, na MediaTech nie działa a to na Memorexie nagrałem juz działajaca 3 razy (na 3 próby). Na CDR nie zadziałało na: BASF (staroć) i Hawk (kiepska płyta). Niedługo kupię CDR o których są raporty, że na nich działa i sprawdzę. Do hacker150: dokładniej pisz o napędach-prędkość to za mało. Sprawdź sobie czy nagrywarki są zdolne do poprawnej korekcji EFM na stronie Alcohol 120%-tam jest link bo gdzieś tą liste przenieśli. Jesli chodzi o emulacje to Clone CD moze byc blacklistowany ale w alcoholu na 100% dziala z obrazu (sprawdziłem przed nagraniem). Do brucek: jak masz obraz z Nero, to zostaje tylko "słodzik". Nic nie pomogą napedy wirtualne itp. To jest dobre jak masz obraz z Alcoholu ale nie *.nrg czy *.iso. |
Do Downloads => Ale ja mam obrazy nie z nero tylko nagrywałem na płytę w nero. Mam obrazy w 4 formatach *ccd, *cue, *img i *sub. Nero umożliwia nagranie obrazu *cue i tak też zrobiłem.
|
Cytat:
.sub ...informacje z subkanałów .img ...obraz płyty .cue ...arkusz dyrektyw cue-sheet .bin ...obraz płyty tak więc masz tylko obrazy w dwóch formatach .bin i .img, a reszta to pliki pomocnicze do tych obrazów. |
nadal nie działa
Witam :)
Przeczytałam już ten wątek chyba z 10 razy cały, próbowałam już chyba wszystkiego i dalej nie działa :( Może ktoś z Was odpowie mi na kilka pytań: - miałam obrazy gry .msd i .mdf, które tak po prostu (Alcoholem 120%) zgrałam na 4 płytki i obrazy płyt skasowałam (wtedy jeszcze nie wiedziałam, że ta gra ma zabezpieczenia), - zainstalowałam grę na dysku, - i tak jak większości z Was tutaj, gra po zainstalowaniu już nie chce się uruchomić. I teraz: 1) Jak zrobić teraz z tych płyt z powrotem ich obrazy, tzn. z CD 1, bo podobno reszta nie ma zabezpieczeń? (Robiłam Alcoholem 120% i niby coś się zrobiło, ale cały czas wyskakiwały błędy odczytu, więc podejrzewam, że ten obraz CD 1 i tak będzie zły) 2) Czy mam teraz z tej płyty CD 1 zrobić obraz już bez zabezpieczeń? I jak to zrobić? 3) Czy mam zanim zacznę to wszystko robić odinstalować grę z dysku i od nowa z nowego obrazu płyty puścić ją Deamonem? Mam nadzieję, że ktoś mi pomoże pomimo, że już tyle zostało napisane na ten temat :) Z góry dziekuję :) Ewa |
Cytat:
Siedziałem do 5-tej rano i jest prawie dobrze. Rozpakowałem sobie obraz cd1 na dysk, zainstalowałem DaemonTolls347, potem zainstalowałem grę i wyjąłem płytę z napędu. Zamontowałem w Daemonie obraz *cue i włączyłem emulację Safedisc. Ruszyło! Co prawda uruchamia się wolno i wczytuje również ale to już pewnie wina mojego komputera. Raz mi się też zawiesił. No ale najważniejsze, że wszystko gra i działa włącznie z trybem budowania. |
programy odnoszą sie do .cue bo w nim zawarte są informacje o obrazie (tylko) i on odnosi się do rzeczywistego obrazu np. w formacie .bin
więcej o pliku .cue..: http://www.cdrinfo.pl/software/slown...?ID=3127004330 plik .cue można także łatwo edytować np.w notatniku. |
Do Brucek: *.cue i *.bin to taki sam duet jak*.mds i *.mdf z Alcoholu, czyli ten pierwszy "opisuje" obraz a ten drugi nim jest (porównaj wielkości plików)
Z obazu ta gra działa zawsze (chyba nie działa z CloneCD- blacklist). Cała filozofia w nagraniu. Do gwiazdeczka2: 1. Błędy odczytu to zabezpieczenie SafeDisca-on tak działa. Włącz "szybkie pomijanie błędnych sektorów" i rób obraz dość wolno (x10 czy x12 powinno byc ok, nie trzeba schodzić do x4) 2. Przy kopiowaniu, wiele zależy od CD, wziąłem moją nieudaną kopię i zrobiłem obraz x16 z pomijaniem sektorów, zamontowałem w wirualu i nie działa- czyli nie masz szans bez oryginalnego CD1. Dla porównania zrobiłem to samo z kopią działającą i nagraną bez korekcji EFM (czyli prawie na 100%) i obraz tej kopii działa. Innymi słowy- musisz jeszcze raz zrobić obraz CD1 z oryginału albo (prawie) idealnej kopii. |
LUDZIE!
Przeleciałem całe forum dotyczacego pregrywania SIMS2, stosowałem wszystkie(prawie) metody dotytczące tej gry i nic! Pytalem się wielu ludzi, tez z poza forum i każdy mi odpowiadał, że mam płyty juz zjarane i muszę od nowa ściagac obrazy. Na moje łacze Neo 128 to jest osrobinkę za słabe :( Kiedy tą gre dostałem tylko zainstalowałem i sprawdziłem czy działa. Ja jako nic nie wiedziałem o SD3 i o wszystkich zabezpiczeniahc przegrałem sobie te 4 cd NERO expressem z prędkoscią 52x. I od tej pory miałem kłopoty z tym wrednym zabezpieczeniam. POMOCY!!! P.S Zdaje mi sie, że wy macie Neo1024 albo coś lepszego :( |
Ja mam radiowke 160 wiec do neo 1mbita mi troche brakuje:).Spoko tez ciaglem 3 plytke dwa razy (no prawie, bo kumpel przyniosl oryginal:)
|
Apro poz Sims2 to widziałem taki manewr że płytki skopiowane standardowo alcocholem i nie ważne że gra nie chodzi bo jako krack jest użyty plik dms i dmf i emulowany deamonem pic jest taki że te pliki mają odpowiednio pare kilo i 1,5 MB
jak to jest zrobione? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Mne nie chodzi o żadnego cracka ale o to jak zrobić 1,5 MB obraz (chyba media descryption) płyty 700 MB
|
Cytat:
|
Ej, hamuj troche!
Kompa z nagrywarką mam od grudnia 2004 a tak przedtem to nie wiedziałem nic o zabezpieczeniach (tylko troche z KŚ), myślalem, że wystarczy włożyć czystą płytke w nero i już. Dopiero teraz co zaczynam rozumiec :bicz: P.S Więcej luzu :piwo: |
To ja dla podsumowania :)
Sims 2 dopiero co mi wpadlo w rece wiec mam kilak pytań. Przeczytalem prawie caly watek i wynika z niego, ze aby dzialalo normalnie nagrane na CD to trzeba miec szczescie lub uzyc cracka ktory sie nazywa Sims2v*** F******e DVDEng :) . Jeśli chodzi o emulatory to działa z D T lub z Alcoholem. Może to ktos potwierdzic i poprawic w razie czego bledy?? :) Pozdro |
Szczęscia nie potrzeba- masz odpowiednia nagrywarkę do skopiowanie tego zabezpieczenia. Emulacja nie bardzo na miejscu chyba, że chodzi o ukrywanie ATIP.
EDIT: Chyba, że emulacja nazwałeś mini-image. Powodzenia |
Ej, dlaczego autocenzura nie usunela slowa na "c" ;-D?
|
Czyli przy uzyciu mojego Litka nie bedzie problemu z nagraniem tego na cd??
Obraz pierwszej plytki zrobilem w formacie mdf, reszty w iso, czy to ma jakies znaczenie?? Acha, odnosnie tej wytaminki 12 MB. jak ją skopiuje to bedzie dzialac wszytsko OK?? @ M@X.666: Słowo ***** nie jest zakazane, tylko podawanie linkow do niego itp, ja ocenzurowalem nazwe zeby nie bylo latwo tego znalezc choc w poprzednich wypowiedziach jest pelna nazwa :) Pozdro |
Nie bedzie problemu ze skopiowaniem, więc witaminka tez sie nie przyda. tylkok nie za szybko na dobrej płycie i ukryj ATIP.
:piwo: |
pomoc
prosze mi powiedzieć jak mam uruchomić gre the sims wypaliłem ją już ale jak chce ją włonczyć to wskakuju mi włurz płyte do napendu
|
Cytat:
|
A najsampierw http://so.pwn.pl - miłej lektury. :>
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:30. |