![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Wasz Pan i wladca
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
moge tylko powiedziec iz posiadam obraz cd1 w formacie *.mdf
wiec clonem nie nagram
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.09.2004
![]() |
Witam Państwa!
Mam nagrywarkę LiteOn-LTR40125S z firmwarem ZS0R i za cholere nie mogę sobie poradzić Wypróbowałem już chyba wszystkie opcje w Alcohol'u Próbowałem uruchamiać kopie gry na w/w nagrywarce oraz na DVD-ROM'ie, za każdym razem gra zawiesza się na splash screen'ie Z napędu wirtualnego wszystko chodzi cacy, a z płyty nie chce... Nie wiem już, co mam robić... zmieniać nagrywarkę, czy co ![]() Z góry dziękuję za odpowiedź Pozdrawiam Tomasz Wrzesiński |
|
|
|
|
|
#3 |
|
.:Obey Your Master:.
Data rejestracji: 18.12.2003
![]() |
Ukazał się lek na wasze dolegliwości. Radzę poszukać i juz nie powinno być problemów.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.11.2003
![]() |
Tez sie troche pobawilem z nagrywaniem tego. Nagrywalem na Liteonie LTR-40125S (bios ZPS6) po nagraniu plyty gra uruchamiala sie, ale tylko z Liteona. Z innych napedow nie uruchamiala sie. Dzisiaj bede jeszcze mial do testow Liteona LTR 52327S i na nim bede testowal.
|
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.12.2002
![]() |
Witam! a moze mi ktos opisac jak zrobic obraz z orginalu? siostra porzyczyla dla siebie ta giere i musi dzisiaj odac, mecze sie z tym patentem
z gory dzieki. Jak co jestem tez na gg.3916146 pozdro all. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.09.2004
![]() |
Jeżeli ktoś byłby w stanie mi pomóc, byłabym bardzo wdzięczna. Mam na dysku obrazy czterech cd Sims 2. Po zainstalowaniu i uruchomieniu gry początkowo miałam problemy z programami emulującymi, ale poradziłam sobie z nimi (odinstalowałam Clona i Alcohola oraz zainstalowałam Daemona). Ale tym razem Sims-y znalazły sobie inny problem: po uruchomieniu gry wyskakuje komunikat: Nastąpił problem z aplikacją sims.exe i zostanie ona zamknięta. Jeżeli ktoś wie o co chodzi i jest w stanie mi pomóc, to bardzo proszę.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Wasz Pan i wladca
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
a taka propo... piszemy tutaj tylko o tym jak nagrac obraz tej gierki na cd.... a moze ktos wie jak zgrac ta gierke z orginalnej cd na dysk?
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 15.01.2004
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 24.04.2004
![]() |
No dobra mam SIMSY 2 (tak by zrobic kopie sciagnalem z supernovej
![]() ). Ale na tych obrazach z Supernovy ( Clonecd image multilanguage) na plytce pierwszej po zamontowaniu w Alcoholu 1.9.2 wyskakuje zabezpieczenie SafeDisc 2 , a wszyscy mowia o 3.2. Nie wiem co sie dzieje ale w pliku nfo dolaczonym do gry pisze rowniez ze zabezpieczona safedisc 2. Co to za wersja A moze tylko blad programu PS. Jako skanera uzywam ArrayScaner 2.0.1 (czy cos takiego)
|
|
|
#10 | |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 18.09.2004
![]() |
Cytat:
Gra jest podwójnie zabezpieczona. - płyta Safe Disc 2 - gra Safe Disc 3.20.020 skanujac płyte program wskazuje safe disc2 a jeżeki przeskanujesz folder z zainstalowanymi simsami to wskaże Safe Disc 3.20.020 ten Safe disc 2 to zmyłka i należy nagrywać jako płytę zabezpieczoną Safe Disc 3.20.020 Opisałem jak kilka postów wcześniej. |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 18.10.2002
![]() |
Dyskusja kręci się głównie wokół obrazów z torrenta.
Dzięki Wojtek że przeszedłeś do kwestii oryginału. Po rozpoczęciu nowego wątku "Działające kopie oryginału..." najpierw Neo odesłał mnie do tej właśnie dyskusji (zapominając, że już się w nią włączyłem --- widocznie nie znalazłem tego czego szukałem), a potem Maciej zamknął wątek "kopii z oryginału" 20 minut po tym jak obwieścił (gdzieś powyżej) że właśnie pojawiło się lekarstwo No-CD ważące 13 MB.... No nic nie kumam moderatorze Macieju, ale dobra, przenoszę się .... Komu jeszce udało się (i jak) wykonać samodzielnie działające kopie pierwszej płytki The Sims 2 (z oryginału!). Ja zanotowałem fiasko przy : Alcohol 1.9.2.1705, profil Safedisc 2/3, odczyt 1x, zapis 4x (mniej nie mogłem) na Asusie CRW5224A firmware 1.40. Nie zastosowałem odczytu subkanałów i ich korekcji przy zapisie - może to był właśnie błąd? Płytka nie chodzi z napędu ale obraz oryginalnej płyty podpięty do Daemon Tools działa bez zarzutu (tak samo chodził Shrek2). Ponieważ zależało mi na "mobilnej" kopii, póki co płytki 2-4 skopiowałem normalnie, a obraz CD1 zrobiony w/g zaleceń forum Alcohola --- nagrałem w Nero jako dane na płytkę 800MB. Całośc można zainstalować podpinając obraz nagrany na płytkę do DT i tak też po zainstalowaniu grać. Inny sposób na mobilną kopię to nagranie czterech obrazów na DVD. No, ale nie o to dokładnie chodziło.... W sposobie 963852 dziwi trochę zaznaczanie wszystkiego co się da w menu "emulacja" Alcohola" : "Ignoruj typ nośnika" (niepotrzebny w przypadku napędów innych niż nagrywarki) , "Uruchom menedżer..." ( ), " Emulacja RMPS" (potrzebna przy Securomie), "Emulacja błędnych sektorów" ( to mogę zrozumieć i właśnie próbuję dociec, ale chyba SD 3.20.022 to już zupełnie inna bajka...), "Emulacja danych subkanałowych" (też Securom), "Emulacja LaserLock" ( ).Podzielcie się doświadczeniami kopiowania z oryginału. To już kolejna gra z SD 3.20.xx (gamecopyworld uważa że 1:1 niemożliwe). Może komuś jeszcze (oprócz Wojtka) udało się i może wytłumaczyć jak to zrobił, na czym, czym i jaki "kwadracik" zaznaczył (i najważniejsze - dlaczego właśnie ten ). WOJTEK -- jak robiłeś odczyt, parametry i ustawienia (szczególnie subkanały)?
Pozdrawiam, dejmag Ostatnio zmieniany przez dejmag : 20.09.2004 o godz. 01:15 |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
Ja uważam że dużo zależy od sprzętu nawet dwie nagrywarki tego samego typu mogą inaczej nagrywać.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Littoria da bella
Data rejestracji: 13.01.2003
![]() |
a mi wyskakują jakieś błędy przy instalacji z oryginału/obrazu. potem komp sie wiesza na twardo. liteon52327s, alcohol, deamon,
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
Ostatnio zmieniany przez Yetixxl : 20.09.2004 o godz. 17:04 |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 18.10.2002
![]() |
Obrazy płytek zrób Alcoholem, najważniejszy jest CD1, bez niego nie pograsz. Obraz CD1 zrób na profilu safedisc2/3 przy najmniejszej dostępnej prędkości odczytu, nagraj wg schematów opisanych ostatnio przez Wojtka (nie kasuj obrazu CD1 na dysku-może się przydać). Jak ci się poszczęsci gra będzie chodzić z kopii, jak nie obraz CD1 podepnij do Daemon Tools, powinno dać się grać.
|
![]() |
|
|