Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray

Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video).

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 28.09.2004, 16:51   #1
xarek
Nowy na forum

Data rejestracji: 27.09.2004
xarek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Unhappy

Mam problema

mam nagrywarke LiteOn LTR 52327S i nie moge nagrac simsów Robie dokładnie z instrukcjami 963852 i po nagraniu i zainstalowaniu nie moge odpalic gry poniewaz pojawia sie logo simsow i mruga lampka w nagrywarce i nic sie nie dziele. Co to moze byc? Tylko nie piszcie na poczatkuze to nagrywarka :/ Z gory dzieki.
xarek jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 28.09.2004, 21:08   #2
emma_emma
Nowy na forum

emma_emma w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
I nic... "Lekarstwo"?
emma_emma jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.09.2004, 14:37   #3
mariuszmarszale
Bywalec

Avatar użytkownika mariuszmarszale

Data rejestracji: 08.04.2003
mariuszmarszale zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Czy jest już lekarstwo na sims 2 bo szlak mnie trafia i nic mi ne pomaga a lekarstwo by się przydało
mariuszmarszale jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.09.2004, 17:13   #4
bakupl
Banned

Data rejestracji: 29.03.2004
bakupl w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja obrazy z netu nagrałem 4x i działają i mogę budować..
bakupl jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.09.2004, 18:15   #5
Arow
Data rejestracji: 13.05.2004
Arow w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
mnie tesh nie pomaga opis 963852 jak nagrać simy i już powoli zaczyna mnie to grzać.
Arow jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.09.2004, 20:04   #6
Radaar
Bywalec

Data rejestracji: 18.10.2002
Radaar zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
no i pojawil sie problem...

pare postow powyzej napisalem, ze nie otrzymywalem komunikatu, ze mam zainstalowane napedy wirtualne...przeinstalowalem system, zainstalowalem tradycyjnie alcohol, daemon'a, clone'a i service pack'a 2 i juz mam ten komunikat

z pewnoscia nie chodzi o SP2, bo znajomy nie ma zainstalowanego a rowniez otrzymuje ten komunikat, nie mam zamiaru pozbywac sie tych programow - czy mozna uzyc czegos w zastepstwie?
Radaar jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.09.2004, 16:46   #7
emma_emma
Nowy na forum

emma_emma w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A ja już mam!
Musiałam ściągnąć taki mini-obraz cd1 (bardzo malutki) - .mdf + .mds i zamontowałam go przez Daemona; gra odpala się właśnie z niego. Alcohola i Clona usunęłam. Z budowaniem nie mam żadnych problemów.
Przypuszczam, że u każdego istnieje inne, indywidualne rozwiązanie i trzeba po prostu pokombinować
Ale wszystkim bardzo dziękuję za rady.
Pozdrawiam, życzę wytrwałości i uciekam do Sims - ów!!
emma_emma jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.10.2004, 15:26   #8
Shylina
Nowy na forum

Shylina w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja scianelam sobie alcohol, zrobilam wszstko wg w.w. instrukcji. Nagralam 4 plytki, odinstalowalam alcohola. Wrzucam plytki i ciesze sie niezmiernie ze sie instalnelo. Body sjop dziala ale po wrzuceniu pierwszej plytki i odapleniu simsow.. nic nie dziala... Wyskakuje tylko duze logo i sie nic nie dziej.. Przeciez plyta jest dobrze wypalona bo sie instalnelo... Pisaliscie ze komus brakoalo jakiegos malego pliczku. To przez to? Sciagajac z suprnovej mialam 4 obrazy na 4 plyty...

Pomozecie??
Katarzyna
Shylina jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.10.2004, 00:14   #9
biggrzyb
Nowy na forum

Data rejestracji: 01.10.2004
biggrzyb w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
po wypaleniu liteonem instalowalo sie ale nie uruchamialo
wypalilem teraz plytke CD-R LG 80min bialy nadruk zielona
nagrane tym napedem simsy odpalaja z liteona ( w samsungu mieli plyte)

SAMSUNG
DVD+-R/RW
TS H542
nagrywalem alkoholem 1.9.2 safedisc 2/3 4x

no i bratowa bedzie sie ciszyc
biggrzyb jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.10.2004, 00:40   #10
dejmag
Stały bywalec ;)

dejmag zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Shylina
Ja scianelam sobie alcohol, zrobilam wszstko wg w.w. instrukcji. Nagralam 4 plytki, odinstalowalam alcohola. Wrzucam plytki i ciesze sie niezmiernie ze sie instalnelo. Body sjop dziala ale po wrzuceniu pierwszej plytki i odapleniu simsow.. nic nie dziala... Wyskakuje tylko duze logo i sie nic nie dziej.. Przeciez plyta jest dobrze wypalona bo sie instalnelo... Pisaliscie ze komus brakoalo jakiegos malego pliczku. To przez to? Sciagajac z suprnovej mialam 4 obrazy na 4 plyty...

Pomozecie??
Katarzyna
Nagrałaś w/g "instrukcji" a potem odinstalowałaś Alcohola --- to czym jest to teraz u ciebie emulowane? Ano w niczym i działać nie będzie (patrz post wyżej) dopóki nie zacznie być emulowane. Musisz włączyć gdzieś umulację, Katarzyna. Albo w Alcoholu (usuwać trzeba CloneCD, coś ci się pomyliło) albo w Daemon Tools. W obu naraz też można ...
Stary 10.11.2004, 23:09   #11
Agusia
forumholiczka
Zlotowicz

Data rejestracji: 09.11.2004
Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Ja nie usunęłam ani alcohola, ani Clone'a a gra mi działa, łącznie z trybem budowania
Po pierwsze - nie podmieniałam pliku sims2.exe tylko zostawiłam oryginalny. Potem zrobiłam obraz cd1 i zainstalowałam w wirtualnym napędzie Alcohola - do tej pory nic się nie działo pokazywał się komunikat, że gra wykryła w komputerze emulatory
Otworzyłam clone cdn tray, odznaczyłam opcję "ukryj nośnik CDR" i gra się uruchomiła i wszystkie opcje działają
Dlaczego tak - nie mam pojęcia, sama jestem ciekawa
Stary 02.10.2004, 00:21   #12
dejmag
Stały bywalec ;)

dejmag zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Zabezpieczenie SD 3.20.020 (SD 3.20.022) użyte m.in. w Doom3 i Sims2 jest obecnie nie do skopiowania w postaci 1:1. A tak właściwie potrafi podobno to zrobić tylko jedna (kompletnie mityczna) nagrywarka DVD Toshiba, o której wspominano na forum jako o napędzie 3sheep. Nie wystarczy więc soft i "odpowiednia" wypalarka...(bo trzeba by mieć tę właśnie Toshibę). Każda wypalarka 2sheep jest odpowiednia, bo jedyny obecnie sposób na skopiowanie to emulacja. CloneCD nie wykonuje kopii 1:1, emuluje zabezpieczenie --- podobnie jak Alcohol gdy postępuje się w/g podanej gdzieś wyżej instrukcji. Można też obraz zrobić na profilu SD2/3 i włączyć emulację Daemon Tools. Ale emulacja jest konieczna, nic innego na razie nie wymyślono (Pomijam lekarstwa, "maleńkie pliczki" itp., bo kopia z ich użyciem nie wymaga myślenia).

Jest jednak szkopuł -- nagrane przez was płytki nie chcą chodzić w każdym napędzie. Świadczy to tylko o tym, że nie są to kopie 1:1 bo takowym jest obojętne w czym się kręcą, i tak będą działać. Nie jest to dziwne bo nikomu nie udało się jeszcze takiej kopii wykonać.

Jeśli więc decydujecie się na użycie CloneCD lub emulacji w Alcoholu --- róbcie to świadomie i nie oczekujcie cudów. Wtedy rzeczywiście dużo zależy od sprzętu bo w jednym może to działać, w innym nie.

By pozbyć się tych problemów - emulujcie przez Daemon Tools. Jeśli nie chcecie mieć problemów typu "u mnie działa a u niego to już nie" trzeba dysponować obrazem CD1 (a nie emulowaną kopią CD1 nagraną już na płytkę). Obraz nie może być typu ISO.
Pisałem już o tym na początku dyskusji, ale chcę powtórzyć bo : 1. sprawdziłem już kilka razy i jest to skuteczne. 2. nie można inaczej pozbyć się ryzyka związanego z typem napędu (zadziała , nie zadziała).
Obraz CD1 trzeba nagrać na płytkę 800 MB. Jeśli na tę samą płytkę nagracie też Daemon Tools to z takim zestawem pod pachą możecie śmiało walić do kumpla by zainstalować i uruchomić The Sims2... I nie musicie wgrywać obrazu na twardy dysk - po włożeniu płytki z obrazem do napędu mozna go stamtąd podpiąć do napędu wirtualnego Daemon Tools, będzie chodzić a 750 MB miejsca na HDD ciągle będzie wolne.

Ostatnio zmieniany przez dejmag : 02.10.2004 o godz. 00:32
dejmag jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.10.2004, 11:32   #13
lazarslaw
Nowy na forum

Data rejestracji: 02.10.2004
lazarslaw w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Teraz z innej beczki

dostałem od kumpla 5 dni temu obrazy mdf z alkohola on mówieł że jemu to pięknie ładnie smiga ALE przyniosłem sobie to do domu zaczynam instalowac i podczas wgryania tych 300 M na poczatku wyskakuje mi ze błąd przy odczycie z nośnika i wyskakuje taka ścieżka TSdata\res\sims3D\pacge8.zip
i kupa dam podów to idzie dalej ale jak dojdzie do 100 to kaplica. Robiłem wszystko wtwaliłem wszystkie virtuale zainstalowałem tego nowego A120% zaznaczyłem te pola i KUPA wywaliłem A120% zainstalowałem Daemona nowego i to samo niewiem co z tym fantem zrobić bo sie męcze już 4 dzionek wiec pytam was mądre głowy JAK TO USTROJSTWO DOPROWADZIĆ DO ŁADU
Za odpowiedz z góry dziękuje
LAZARUS
lazarslaw jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.10.2004, 13:57   #14
BIGuś
Nowy na forum

Data rejestracji: 03.03.2004
BIGuś w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
lazarslaw mam to samo ale u dziewczyny, u niej wywala tego błeda a u mnie nie :\ i też nie moge dojść czemu tak jest, te same wersje alkohola instalowałem system na nowo, stawiałem ten sam co u mnie, u kumpla sprawdzaliśmy te image to też mu idą, a u niej nie. A te piepszene simsy dla niej ściągałem bo ja w ten syf nie gram
BIGuś jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.10.2004, 22:21   #15
qolejowy
Nowy na forum

Data rejestracji: 22.08.2004
qolejowy w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez BIGuś
lazarslaw mam to samo ale u dziewczyny, u niej wywala tego błeda a u mnie nie :\ i też nie moge dojść czemu tak jest, te same wersje alkohola instalowałem system na nowo, stawiałem ten sam co u mnie, u kumpla sprawdzaliśmy te image to też mu idą, a u niej nie. A te piepszene simsy dla niej ściągałem bo ja w ten syf nie gram
Siemka Miałem problemy podobne do waszych tzn. Gierkę miałem na dysku w obrazach Clone i Alkohola, nagrałem to wszystko na CDreki i zabrałem się za instalowanie, ale zaczęły wyskakiwać błedy więc zrezygnowałem, podpiąłem te pliczki pod Alkohola i pięknie się zainstalowało. CD 1 podpięte pod napęd Alkohola i śmiga że aż miło. Na tym forum wyczytałem że komuś się udało się wypalić poprawnie Clone Cd więc i ja zainstalowałem sobie wersję 5.00. restart kompa i wielkie zdziwienie nie ma mojej nowej gierki usunęla się całkowicie, w rejestrze pozostało tylko kilka wpisów na pamiątkę. Ponowna instalacja z virtuala w alkoholu i podpięcie na stałe CD 1 i gra ponownie śmiga.
qolejowy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: