Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray

Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video).

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 30.09.2004, 16:50   #91
boczi
Bywalec

Data rejestracji: 27.09.2004
boczi zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Question Problem - Przegranie kopii gry na następną kopię

Witam. Wszystkie parametry mojej nagrywarki są dołączone w screenie, który zauploadowałem do załącznika. Mój problem polega na tym:

Ściągnąłem obrazy płyt w formacie MDF. - Kopie oryginału. Nagrałem na płytę, z odpowiednimi parametrami. Wszystko działa. Jednak chciałbym zrobić teraz kolejną kopię, szczególnie CD1. Bo z tego, co słyszałem, z innymi krażkami nie ma problemu. Próbuję Alcoholem ze wszystkimi podanymi przez Was parametrami i nic nie daje, same błędy odczytu. Próbowałem przegrać z płyty na płytę, zrobić obraz płyty na dysk, same błędy odczytu sektora. Jest ich mnóstwo. Zaznaczam, że obrazy płt, które wcześniej ściągnąłem z Internetu usunałem. Czy macie jakaś metodę? Czekać aż zrobi ten obraz na dysk? Zrobiłem prędkość 1x i przez 11 minut trwania operacji zrobiło się 2% odczytu... Proszę o jakieś porady.
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Sims 2 jak nagrac?-liteon.jpg  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 30.09.2004, 18:35   #92
boczi
Bywalec

boczi zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Update:

Utworzyłem obraz na dysk z płyty, z błędami, ale wszystko działą! Polecam poczekać! Pozdrawiam
Stary 01.10.2004, 01:02   #93
PASIASTY
Nowy na forum

Data rejestracji: 03.01.2003
PASIASTY w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Takie tam

słuchajcie moi mili jaśli chodzi o komunikat o zainstalowanym sofcie emulacyjnym cd/dvd to sprawa się ma tak safedisc 3.2 wyszukuje wpisy w rejestrze które spełniają odpowiednie warunki, nie mam czasu analizować wszystkich ale przyjrzałem się przypadkoowi z zainstalowanym clonecd i tym komunikatem, i wnisek mam taki sf3.2 jest cwane ale na tyle prymitywne aby z nim walczyć przy pomocy " domowych sposobów" Sf 3.2 wyszukuje ( w w/w przpadku), klucza HKEY_CURRENT_USER\Software\Elaborate Bytes\CloneCD\Settings w którym występuje wartość x:\xxx\xxx\xxx\Profiles\CD-ROM.ccp gdzie xxx to ścieżka do clonecd, nie stety zmiana tej wartości nic nie zmieni bo clone przy karzdym uruchomieniu sprawdza i tworzy ten zapis od nowa ;( i tu dla nie których sprawa jest prosta dla innych boląca), wystarczy usunąć bolący wpis i/lub usunąć clonecd. Alkohol 120% załatwia wszystko równie dobrze. Wiem clonecd jest the best i ach... -> czasy są takie a nie inne albo twórcy clonecd zmienią zapisy w rejestrach albo usuwamy soft zawsze możemy nie gramć przy pomocy kopii bezpieczeństwa.
ps. O ile ja bym dał aby mieć czas na te gry.
PASIASTY jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.10.2004, 14:28   #94
biggrzyb
Nowy na forum

Data rejestracji: 01.10.2004
biggrzyb w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Talking Udalo Mi Sie Poprawnie Nagrac

witam
jestem nowy lecz czytalem od poczatku
posiadalem oryginal gry
zrzucilem obraz na dysk Alkoholem 1.9.2 safedisc 2/3
nagrywarka Liteon 52327s
nagranie ta sama pozwalalo zzainstalowac simy lecz nie uruchomic
poszedlem go kolegi ktory posiada naped
Samsung DVD-+RW ostatnio byl w media pojde zaraz spisze nazwe
tam nagralem takze alkoholem rw predkosc 4x profil safedisc 2/3
samsung plyty nie odczytla po nagraniu wiec sie zezlilem lecz moj liteon odpalil gre z RW co prawda lecz pedze teraz z cdr i nagrywam raz jeszcze powodzenia
czyli wystarczy Alkohol 120% profil safedisc 2/3 i odpowiednia wypalarka
pozdro
biggrzyb jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.10.2004, 15:26   #95
Shylina
Nowy na forum

Shylina w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja scianelam sobie alcohol, zrobilam wszstko wg w.w. instrukcji. Nagralam 4 plytki, odinstalowalam alcohola. Wrzucam plytki i ciesze sie niezmiernie ze sie instalnelo. Body sjop dziala ale po wrzuceniu pierwszej plytki i odapleniu simsow.. nic nie dziala... Wyskakuje tylko duze logo i sie nic nie dziej.. Przeciez plyta jest dobrze wypalona bo sie instalnelo... Pisaliscie ze komus brakoalo jakiegos malego pliczku. To przez to? Sciagajac z suprnovej mialam 4 obrazy na 4 plyty...

Pomozecie??
Katarzyna
Shylina jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.10.2004, 00:14   #96
biggrzyb
Nowy na forum

Data rejestracji: 01.10.2004
biggrzyb w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
po wypaleniu liteonem instalowalo sie ale nie uruchamialo
wypalilem teraz plytke CD-R LG 80min bialy nadruk zielona
nagrane tym napedem simsy odpalaja z liteona ( w samsungu mieli plyte)

SAMSUNG
DVD+-R/RW
TS H542
nagrywalem alkoholem 1.9.2 safedisc 2/3 4x

no i bratowa bedzie sie ciszyc
biggrzyb jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.10.2004, 00:21   #97
dejmag
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 18.10.2002
dejmag zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Zabezpieczenie SD 3.20.020 (SD 3.20.022) użyte m.in. w Doom3 i Sims2 jest obecnie nie do skopiowania w postaci 1:1. A tak właściwie potrafi podobno to zrobić tylko jedna (kompletnie mityczna) nagrywarka DVD Toshiba, o której wspominano na forum jako o napędzie 3sheep. Nie wystarczy więc soft i "odpowiednia" wypalarka...(bo trzeba by mieć tę właśnie Toshibę). Każda wypalarka 2sheep jest odpowiednia, bo jedyny obecnie sposób na skopiowanie to emulacja. CloneCD nie wykonuje kopii 1:1, emuluje zabezpieczenie --- podobnie jak Alcohol gdy postępuje się w/g podanej gdzieś wyżej instrukcji. Można też obraz zrobić na profilu SD2/3 i włączyć emulację Daemon Tools. Ale emulacja jest konieczna, nic innego na razie nie wymyślono (Pomijam lekarstwa, "maleńkie pliczki" itp., bo kopia z ich użyciem nie wymaga myślenia).

Jest jednak szkopuł -- nagrane przez was płytki nie chcą chodzić w każdym napędzie. Świadczy to tylko o tym, że nie są to kopie 1:1 bo takowym jest obojętne w czym się kręcą, i tak będą działać. Nie jest to dziwne bo nikomu nie udało się jeszcze takiej kopii wykonać.

Jeśli więc decydujecie się na użycie CloneCD lub emulacji w Alcoholu --- róbcie to świadomie i nie oczekujcie cudów. Wtedy rzeczywiście dużo zależy od sprzętu bo w jednym może to działać, w innym nie.

By pozbyć się tych problemów - emulujcie przez Daemon Tools. Jeśli nie chcecie mieć problemów typu "u mnie działa a u niego to już nie" trzeba dysponować obrazem CD1 (a nie emulowaną kopią CD1 nagraną już na płytkę). Obraz nie może być typu ISO.
Pisałem już o tym na początku dyskusji, ale chcę powtórzyć bo : 1. sprawdziłem już kilka razy i jest to skuteczne. 2. nie można inaczej pozbyć się ryzyka związanego z typem napędu (zadziała , nie zadziała).
Obraz CD1 trzeba nagrać na płytkę 800 MB. Jeśli na tę samą płytkę nagracie też Daemon Tools to z takim zestawem pod pachą możecie śmiało walić do kumpla by zainstalować i uruchomić The Sims2... I nie musicie wgrywać obrazu na twardy dysk - po włożeniu płytki z obrazem do napędu mozna go stamtąd podpiąć do napędu wirtualnego Daemon Tools, będzie chodzić a 750 MB miejsca na HDD ciągle będzie wolne.

Ostatnio zmieniany przez dejmag : 02.10.2004 o godz. 00:32
dejmag jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.10.2004, 00:40   #98
dejmag
Stały bywalec ;)

Cytat:
Napisany przez Shylina
Ja scianelam sobie alcohol, zrobilam wszstko wg w.w. instrukcji. Nagralam 4 plytki, odinstalowalam alcohola. Wrzucam plytki i ciesze sie niezmiernie ze sie instalnelo. Body sjop dziala ale po wrzuceniu pierwszej plytki i odapleniu simsow.. nic nie dziala... Wyskakuje tylko duze logo i sie nic nie dziej.. Przeciez plyta jest dobrze wypalona bo sie instalnelo... Pisaliscie ze komus brakoalo jakiegos malego pliczku. To przez to? Sciagajac z suprnovej mialam 4 obrazy na 4 plyty...

Pomozecie??
Katarzyna
Nagrałaś w/g "instrukcji" a potem odinstalowałaś Alcohola --- to czym jest to teraz u ciebie emulowane? Ano w niczym i działać nie będzie (patrz post wyżej) dopóki nie zacznie być emulowane. Musisz włączyć gdzieś umulację, Katarzyna. Albo w Alcoholu (usuwać trzeba CloneCD, coś ci się pomyliło) albo w Daemon Tools. W obu naraz też można ...
Stary 02.10.2004, 11:32   #99
lazarslaw
Nowy na forum

Data rejestracji: 02.10.2004
lazarslaw w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Teraz z innej beczki

dostałem od kumpla 5 dni temu obrazy mdf z alkohola on mówieł że jemu to pięknie ładnie smiga ALE przyniosłem sobie to do domu zaczynam instalowac i podczas wgryania tych 300 M na poczatku wyskakuje mi ze błąd przy odczycie z nośnika i wyskakuje taka ścieżka TSdata\res\sims3D\pacge8.zip
i kupa dam podów to idzie dalej ale jak dojdzie do 100 to kaplica. Robiłem wszystko wtwaliłem wszystkie virtuale zainstalowałem tego nowego A120% zaznaczyłem te pola i KUPA wywaliłem A120% zainstalowałem Daemona nowego i to samo niewiem co z tym fantem zrobić bo sie męcze już 4 dzionek wiec pytam was mądre głowy JAK TO USTROJSTWO DOPROWADZIĆ DO ŁADU
Za odpowiedz z góry dziękuje
LAZARUS
lazarslaw jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.10.2004, 13:57   #100
BIGuś
Nowy na forum

Data rejestracji: 03.03.2004
BIGuś w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
lazarslaw mam to samo ale u dziewczyny, u niej wywala tego błeda a u mnie nie :\ i też nie moge dojść czemu tak jest, te same wersje alkohola instalowałem system na nowo, stawiałem ten sam co u mnie, u kumpla sprawdzaliśmy te image to też mu idą, a u niej nie. A te piepszene simsy dla niej ściągałem bo ja w ten syf nie gram
BIGuś jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.10.2004, 20:05   #101
KaPi
Zaprenumerowany

Data rejestracji: 16.09.2003
KaPi zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A znacie może serwer ftp albo stronę (byle nie torrent ani emule), z której można ściągnąć The Sims 2?

Bardzo mi na tym zależy, a nie chce mi się czekać na Torrencie, bo kiepski transfer jest - zajmie to rok... ;(
KaPi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.10.2004, 20:21   #102
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez KaPi
A znacie może serwer ftp albo stronę (byle nie torrent ani emule), z której można ściągnąć The Sims 2?

Bardzo mi na tym zależy, a nie chce mi się czekać na Torrencie, bo kiepski transfer jest - zajmie to rok... ;(
i co jeszcze byś chciał ...?

za takie pytania, normalnie wylatuje się z Forum. Żeby ostatni raz mi to było.

PS. Jak tak bardzo Ci zależy ...idż do sklepu i sobie kup Simsów!
Stary 04.10.2004, 22:49   #103
dejmag
Stały bywalec ;)

Maciej,
Właśnie zapomniałem, że zamknąłeś mój wątek o sporządzaniu kopii The Sims 2 z oryginału.

Ostatnio zmieniany przez dejmag : 04.10.2004 o godz. 22:52
dejmag jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.10.2004, 12:53   #104
KaPi
Zaprenumerowany

Data rejestracji: 16.09.2003
KaPi zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Normalnie was nie rozumiem. Najpierw piszecie posty typu: "jak nagrać Sims 2 ściagnięte z sieci", a potem jak ktoś się spyta skąd ściągnęliście, to bronicie się tu, że nie można "piracić". A inni to co, sporządzają legalną kopię? Phi!
KaPi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.10.2004, 15:04   #105
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez KaPi
Normalnie was nie rozumiem. Najpierw piszecie posty typu: "jak nagrać Sims 2 ściagnięte z sieci", a potem jak ktoś się spyta skąd ściągnęliście, to bronicie się tu, że nie można "piracić". A inni to co, sporządzają legalną kopię? Phi!
to nie forum warezowe, i o takie rzeczy nie pyta się na ogóle, popytaj na priv.
a skąd kto ma obraz gry... mam to głęboko gdzieś. Trzymajmy się tematu działu, a będzie okay.

Ostatnio zmieniany przez Maciej : 05.10.2004 o godz. 15:17
Maciej jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: