![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#91 |
Bywalec
Data rejestracji: 27.09.2004
![]() |
![]()
Witam. Wszystkie parametry mojej nagrywarki są dołączone w screenie, który zauploadowałem do załącznika. Mój problem polega na tym:
Ściągnąłem obrazy płyt w formacie MDF. - Kopie oryginału. Nagrałem na płytę, z odpowiednimi parametrami. Wszystko działa. Jednak chciałbym zrobić teraz kolejną kopię, szczególnie CD1. Bo z tego, co słyszałem, z innymi krażkami nie ma problemu. Próbuję Alcoholem ze wszystkimi podanymi przez Was parametrami i nic nie daje, same błędy odczytu. Próbowałem przegrać z płyty na płytę, zrobić obraz płyty na dysk, same błędy odczytu sektora. Jest ich mnóstwo. ![]() ![]()
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#92 |
Bywalec
![]() |
Update:
Utworzyłem obraz na dysk z płyty, z błędami, ale wszystko działą! Polecam poczekać! Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#93 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.01.2003
![]() |
Takie tam
słuchajcie moi mili jaśli chodzi o komunikat o zainstalowanym sofcie emulacyjnym cd/dvd to sprawa się ma tak safedisc 3.2 wyszukuje wpisy w rejestrze które spełniają odpowiednie warunki, nie mam czasu analizować wszystkich ale przyjrzałem się przypadkoowi z zainstalowanym clonecd i tym komunikatem, i wnisek mam taki sf3.2 jest cwane ale na tyle prymitywne aby z nim walczyć przy pomocy " domowych sposobów" Sf 3.2 wyszukuje ( w w/w przpadku), klucza HKEY_CURRENT_USER\Software\Elaborate Bytes\CloneCD\Settings w którym występuje wartość x:\xxx\xxx\xxx\Profiles\CD-ROM.ccp gdzie xxx to ścieżka do clonecd, nie stety zmiana tej wartości nic nie zmieni bo clone przy karzdym uruchomieniu sprawdza i tworzy ten zapis od nowa ;( i tu dla nie których sprawa jest prosta dla innych boląca), wystarczy usunąć bolący wpis i/lub usunąć clonecd. Alkohol 120% załatwia wszystko równie dobrze. Wiem clonecd jest the best i ach... -> czasy są takie a nie inne albo twórcy clonecd zmienią zapisy w rejestrach albo usuwamy soft zawsze możemy nie gramć przy pomocy kopii bezpieczeństwa.
ps. O ile ja bym dał aby mieć czas na te gry. |
![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() |
![]()
witam
jestem nowy lecz czytalem od poczatku posiadalem oryginal gry zrzucilem obraz na dysk Alkoholem 1.9.2 safedisc 2/3 nagrywarka Liteon 52327s nagranie ta sama pozwalalo zzainstalowac simy lecz nie uruchomic poszedlem go kolegi ktory posiada naped Samsung DVD-+RW ostatnio byl w media pojde zaraz spisze nazwe tam nagralem takze alkoholem rw predkosc 4x profil safedisc 2/3 samsung plyty nie odczytla po nagraniu wiec sie zezlilem lecz moj liteon odpalil gre z RW co prawda lecz pedze teraz z cdr i nagrywam raz jeszcze powodzenia czyli wystarczy Alkohol 120% profil safedisc 2/3 i odpowiednia wypalarka pozdro |
![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Nowy na forum
![]() |
Ja scianelam sobie alcohol, zrobilam wszstko wg w.w. instrukcji. Nagralam 4 plytki, odinstalowalam alcohola. Wrzucam plytki i ciesze sie niezmiernie ze sie instalnelo. Body sjop dziala ale po wrzuceniu pierwszej plytki i odapleniu simsow.. nic nie dziala... Wyskakuje tylko duze logo i sie nic nie dziej.. Przeciez plyta jest dobrze wypalona bo sie instalnelo... Pisaliscie ze komus brakoalo jakiegos malego pliczku. To przez to? Sciagajac z suprnovej mialam 4 obrazy na 4 plyty...
Pomozecie?? Katarzyna |
![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() |
po wypaleniu liteonem instalowalo sie ale nie uruchamialo
wypalilem teraz plytke CD-R LG 80min bialy nadruk zielona nagrane tym napedem simsy odpalaja z liteona ( w samsungu mieli plyte) SAMSUNG DVD+-R/RW TS H542 nagrywalem alkoholem 1.9.2 safedisc 2/3 4x no i bratowa bedzie sie ciszyc |
![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 18.10.2002
![]() |
Zabezpieczenie SD 3.20.020 (SD 3.20.022) użyte m.in. w Doom3 i Sims2 jest obecnie nie do skopiowania w postaci 1:1. A tak właściwie potrafi podobno to zrobić tylko jedna (kompletnie mityczna) nagrywarka DVD Toshiba, o której wspominano na forum jako o napędzie 3sheep. Nie wystarczy więc soft i "odpowiednia" wypalarka...(bo trzeba by mieć tę właśnie Toshibę). Każda wypalarka 2sheep jest odpowiednia, bo jedyny obecnie sposób na skopiowanie to emulacja. CloneCD nie wykonuje kopii 1:1, emuluje zabezpieczenie --- podobnie jak Alcohol gdy postępuje się w/g podanej gdzieś wyżej instrukcji. Można też obraz zrobić na profilu SD2/3 i włączyć emulację Daemon Tools. Ale emulacja jest konieczna, nic innego na razie nie wymyślono (Pomijam lekarstwa, "maleńkie pliczki" itp., bo kopia z ich użyciem nie wymaga myślenia).
Jest jednak szkopuł -- nagrane przez was płytki nie chcą chodzić w każdym napędzie. Świadczy to tylko o tym, że nie są to kopie 1:1 bo takowym jest obojętne w czym się kręcą, i tak będą działać. Nie jest to dziwne bo nikomu nie udało się jeszcze takiej kopii wykonać. Jeśli więc decydujecie się na użycie CloneCD lub emulacji w Alcoholu --- róbcie to świadomie i nie oczekujcie cudów. Wtedy rzeczywiście dużo zależy od sprzętu bo w jednym może to działać, w innym nie. By pozbyć się tych problemów - emulujcie przez Daemon Tools. Jeśli nie chcecie mieć problemów typu "u mnie działa a u niego to już nie" trzeba dysponować obrazem CD1 (a nie emulowaną kopią CD1 nagraną już na płytkę). Obraz nie może być typu ISO. Pisałem już o tym na początku dyskusji, ale chcę powtórzyć bo : 1. sprawdziłem już kilka razy i jest to skuteczne. 2. nie można inaczej pozbyć się ryzyka związanego z typem napędu (zadziała , nie zadziała). Obraz CD1 trzeba nagrać na płytkę 800 MB. Jeśli na tę samą płytkę nagracie też Daemon Tools to z takim zestawem pod pachą możecie śmiało walić do kumpla by zainstalować i uruchomić The Sims2... I nie musicie wgrywać obrazu na twardy dysk - po włożeniu płytki z obrazem do napędu mozna go stamtąd podpiąć do napędu wirtualnego Daemon Tools, będzie chodzić a 750 MB miejsca na HDD ciągle będzie wolne.
Pozdrawiam, dejmag Ostatnio zmieniany przez dejmag : 02.10.2004 o godz. 00:32 |
![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#99 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.10.2004
![]() |
Teraz z innej beczki
dostałem od kumpla 5 dni temu obrazy mdf z alkohola on mówieł że jemu to pięknie ładnie smiga ALE przyniosłem sobie to do domu zaczynam instalowac i podczas wgryania tych 300 M na poczatku wyskakuje mi ze błąd przy odczycie z nośnika i wyskakuje taka ścieżka TSdata\res\sims3D\pacge8.zip
i kupa dam podów to idzie dalej ale jak dojdzie do 100 to kaplica. Robiłem wszystko wtwaliłem wszystkie virtuale zainstalowałem tego nowego A120% zaznaczyłem te pola i KUPA wywaliłem A120% zainstalowałem Daemona nowego i to samo niewiem co z tym fantem zrobić bo sie męcze już 4 dzionek wiec pytam was mądre głowy JAK TO USTROJSTWO DOPROWADZIĆ DO ŁADU Za odpowiedz z góry dziękuje LAZARUS |
![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.03.2004
![]() |
lazarslaw mam to samo ale u dziewczyny, u niej wywala tego błeda a u mnie nie :\ i też nie moge dojść czemu tak jest, te same wersje alkohola instalowałem system na nowo, stawiałem ten sam co u mnie, u kumpla sprawdzaliśmy te image to też mu idą, a u niej nie. A te piepszene simsy dla niej ściągałem bo ja w ten syf nie gram
|
![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zaprenumerowany
Data rejestracji: 16.09.2003
![]() |
A znacie może serwer ftp albo stronę (byle nie torrent ani emule), z której można ściągnąć The Sims 2?
Bardzo mi na tym zależy, a nie chce mi się czekać na Torrencie, bo kiepski transfer jest - zajmie to rok... ;( |
![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Cytat:
![]() za takie pytania, normalnie wylatuje się z Forum. Żeby ostatni raz mi to było. ![]() PS. Jak tak bardzo Ci zależy ...idż do sklepu i sobie kup Simsów!
![]() |
![]() |
#103 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Maciej,
Właśnie zapomniałem, że zamknąłeś mój wątek o sporządzaniu kopii The Sims 2 z oryginału. ![]()
Pozdrawiam, dejmag Ostatnio zmieniany przez dejmag : 04.10.2004 o godz. 22:52 |
![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zaprenumerowany
Data rejestracji: 16.09.2003
![]() |
Normalnie was nie rozumiem. Najpierw piszecie posty typu: "jak nagrać Sims 2 ściagnięte z sieci", a potem jak ktoś się spyta skąd ściągnęliście, to bronicie się tu, że nie można "piracić". A inni to co, sporządzają legalną kopię? Phi!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Cytat:
a skąd kto ma obraz gry... mam to głęboko gdzieś. Trzymajmy się tematu działu, a będzie okay.
Jak mądrze zadawać pytania Ostatnio zmieniany przez Maciej : 05.10.2004 o godz. 15:17 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|