![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.04.2005
![]() |
The sims 2 (jak przegrać)
jak przegrać The sims 2 z PIRACKIEJ płyty
![]() ![]() ![]() dodam że NIE INSTALOWAŁAM jeszcze simsów bo narazie mam mało pamięci, a za jakis tydzień będe miała znowu instalowanego windowsa i pare rzeczy będzie wymienianych, więc chciałam sobie narazie skopiować tą gre na płyty (póki je jeszcze mam, bo będe musiała oddać koleżance) moja nagrywarka: LITE ON LTR 523275S prosze o pomoc ( taką "krok po kroku") i z góry dziękuje |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wiszę sobie ...
Data rejestracji: 16.10.2004
![]() ![]() ![]() |
1 uruchamiasz alcohola 120%
2 wkladasz sims cd1 3 w alcoholu dajesz kreator odczytu( tam zaznaczasz gdzie ma sie zgrac obraz plyty ktory mozna potem wypalic ) 4 kreator nagrania : w profilu ustawiasz NORMAL CD wybierasz pretkosc nagrywania i tak oto wypalilac sims 2 cd1 ![]() to samo robisz z reszta cd pozdrawiam ![]()
DVD-RW SAMSUNG 182-M BLACK OEM ![]() MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM "One World, One Web, One Program" Microsoft slogan "Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitler |
![]() |
![]() |
#3 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 07.01.2005
![]() |
Regulamin tez warto poczytać...
|
![]() |
![]() |
#4 | |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Cytat:
![]() I tak jak radzil @downloads koniecznie przeczytaj regulamin! |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
przeczytałam regulamin, jeśli chodzi o ten punkt:
"Redakcja serwisu CDRinfo.pl zabrania użytkownikom zamieszczania i publikowania treści niezgodnych z prawem, reklam, spamu, a w szczególności numerów seryjnych, kluczy programowych, c r a c ków, czy tzw. 'wspomagaczy', 'poprawek', 'łatek' etc. umożliwiających nielegalne użytkowanie komercyjnych aplikacji." to troche nie rozumiem po co w takim razie jest dział CDR Zabezpieczenia związany z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania, bo przecież odbezpieczanie płyt też "umożliwia nielegalne użytkowanie komercyjnych aplikacji" ![]() a jesli chodzi o kopiowanie w nero to już próbowałam, clonem też i się nie da (pewnie chodzi o te zabezpieczenia), dlatego czytając jeden z podobnych tematów ściągnęłam alcohol |
![]() |
![]() |
#6 |
Wymiatacz
![]() |
Podkładka prawna jest taka: zgodnie z prawem autorskim możesz wykonac jedna kopie zapasową ale jeżeli używasz zmodyfkowanego EXE to łamiesz prawa autorskie bo bez zgody własciciela praw intelektualnych modyfikujesz jego działo.
A tak merytorycznie- stwórz obraz Alcoholem i jeżeli w trakcie pojawia sie na początku błedne sektory to to jest kopia 1:1 i wtedy musisz ja kopiowac jak oryginał. A jeżeli ich nie ma a na płycie jest jakis katalog z cukierkiem to tak jak juz ktos napisał kopiujesz normalnie w DAO itp. Co sie dzieje z tymi nieudanymi kopiami- nie instaluja się, nie uruchamiają? |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
ahaaa
a co do tego: "A tak merytorycznie- stwórz obraz Alcoholem i jeżeli w trakcie pojawia sie na początku błedne sektory to to jest kopia 1:1 i wtedy musisz ja kopiowac jak oryginał." no własnie pojawiają się jakieś błędy ... więc jak to kopiować "jak oryginał" , nie rozumiem, poproszę jaśniej jeśli mozna |
![]() |
![]() |
#8 |
Wymiatacz
![]() |
No więc robiąc kopię bezpieczeństwa z oryginału- stwórz obraz Alcoholem 120% z profilem SafeDisc 2/3 i dodatkowo zaznacz odczyt danych subkanałowych (jeżeli pierwszy kopiujacy tego nie zrobił to nic nie da ale i nie zaszkodzi). Jak juz zrobisz obraz (błędne sektory powinny byc przez pierwsze 20MB do sektora około 10000), zamontuj w napedzie wirtualnym, i sprawdź czy działa. Jeżeli tak to zabierz sie za wypalanie. Profil taki sam SD2/3 i minimalna prędkośc. Niestety, żeby zrobić kopie działajacą bez cukierka musisz miec odpowiednia nagrywarkę. Niewiele jest w stanie zrobic taką kopię. Spróbuj nagrać na CDRW. Moze być tak, że zadziała tylko nagranie na CDRW. Daj znać jaka masz nagrywarkę.
Pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez downloads : 09.04.2005 o godz. 12:13 |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
oj dzięki bardzo downloads, ale najpierw spróbowałam tego co napisał Oktawian_15 i działa !! nagrałam już pierwszą płyte
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
![]() |
"do słodzenia"
![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez Aniaa_1989 : 09.04.2005 o godz. 15:13 |
![]() |
![]() |
#12 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#13 |
Wiszę sobie ...
Data rejestracji: 16.10.2004
![]() ![]() ![]() |
Ciesze sie ze momoglem i pozdrawiam
![]() ![]()
DVD-RW SAMSUNG 182-M BLACK OEM ![]() MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM "One World, One Web, One Program" Microsoft slogan "Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitler |
![]() |
![]() |
|
|