Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray

Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video).

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 08.05.2005, 11:56   #16
downloads
Wymiatacz

Data rejestracji: 07.01.2005
downloads zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez king
...6. Później klikamy ikonkę Enable CDroms...
Disable jeżeli już...
Ta metoda nikomu nie działa i nikomu nie zadziała- po pierwsze dlatego, że SF 3.4.63.x to nie 3.4.71.x a od takiego zaczęły sie zabezpieczenia SC (potem poszło w górę do 3.4.75.x). Po drugie ludzie z SF wpadli na to, że jeżeli launcher bedzie sprawdzał strukturę katalogów na płycie (czy jest), to przestaną działać mini-image. Po czwarte, tak już namodzili, że SCCT nie da sie uruchomić z napędu wirtualnego (program sprawdza czy w czasie uruchamiania gry pewne specyficzne dane są czytane z HDD, jeżeli tak tzn idzie z wirtuala, a raczej nie idzie ). SCSI zablokowali w ogóle bo na nim są napędy wirtualne (inne rzeczy też ale co ich to obchodzi...)
Napiszę to jeszcze raz: gra działą tylko z napędu USB (pewnie FireWire też) lub podłaczona przez dodatkowy kontroler- taki podłaczany do PCI. Innymi słowy z IDE nie da sie uruchomić kopii a z SCSI nawet oryginału.
downloads jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 11.05.2005, 11:30   #17
miRRaseq
Nowy na forum

Data rejestracji: 11.10.2004
miRRaseq w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
witam szerokie forum!!!
mam pytanie do kolegów związane z dwoma grami.są to :SPLINTER CELL CHAOS THEORY I BROTHERS IN ARMS.
posiadam o wersje oryginalne obu gier ,ale prosiłbym kolegów o nakierowanie mnie jak z oryginało
ów złamać zabezpieczenia tych gier.jakie musze mieć programy do tego i jak się za to zabrać??
jestem w tym temacie 100 % laikiem i prosiłbym o pokierowanie mnie. z góry dziękuję!!!
miRRaseq jest offline  
Stary 11.05.2005, 11:37   #18
downloads
Wymiatacz

Cytat:
Napisany przez miRRaseq
witam szerokie forum!!!
mam pytanie do kolegów związane z dwoma grami.są to :SPLINTER CELL CHAOS THEORY I BROTHERS IN ARMS.
posiadam o wersje oryginalne obu gier ,ale prosiłbym kolegów o nakierowanie mnie jak z oryginało
ów złamać zabezpieczenia tych gier.jakie musze mieć programy do tego i jak się za to zabrać??
jestem w tym temacie 100 % laikiem i prosiłbym o pokierowanie mnie. z góry dziękuję!!!
Ten watek ma 16 postów (do Twojego) i nie chciało ci sie przeczytać? Z tego co do tej pory jest napisane wynika dośc jasno, że SCCT nie uruchomisz z kopii, chyba, że masz napę USB.
Co do Brothers... to jest SafeDisc 4- tak czy inaczej mogłeś przeczytac FAQ o kopiowaniu w przyklejonych- tam wszystko jest opisane i nie ma powodu tego przepisywać.
downloads jest offline  
Stary 03.06.2005, 19:30   #19
Jacek-Placek
Nowy na forum

Data rejestracji: 03.06.2005
Jacek-Placek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mi natomiast chciało się przeczytac wszystkie 16 postów.
Postępowałem zgodnie z informacjami na forum.
Mam DVDrom na USB i niestety nie działa. Ustawiam w starfuck ostatnie zabezpieczenie
potem disable cdroms. gra sie zatrzymuje na weryfikacji mniej wiecej w połowie i nic.
Może powinienem dłużej poczekać - sam nie wiem
Dodam że grę instalowałem bezpośrednio z płyty - którą wczęsniej nagrałem przy pomocy programu Alcohol 120% - wersja - (PC-Game)Splinter.Cell.Chaos.Theory-Multi.5(ENG-ITA-GER-FRE-SPA).BY.MAGIX.rar
Jacek-Placek jest offline  
Stary 03.06.2005, 20:43   #20
downloads
Wymiatacz

@Jacek-Placek- no to tak- po pierwsze sprawdź pik MDS programem BWA Builder (musisz mieć BlindWrite 5, albo daj go na forum w załaczniku)- chodzi o jakość DPM. Jeżeli jest OK i nagrałeś go s właściwym profilem, to dalej- napęd DVD nie powinien miec blokady regionalnej ani ustawionego regionu (ponoć ). W A 120% musiz miec włączoną emulacje RMPS.
Rozumiem, że pisząc o StarFucku tylko sie pomyliłeś, bo jak nie to przetestuj SFNightmare (disable node i disable CD).
Pozdrawiam
downloads jest offline  
Stary 03.06.2005, 21:39   #21
Jacek-Placek
Nowy na forum

jeżeli chodzi o plik MDS, to przed chwilą znalazłem cos takiego
http://copybase.ch/PHPV2/Database/Dpm.Download/1047
we włoskiej instrukcji podali ten link specjalnie do wersji ...Multi.5 - czyli chyba do tej co mam. teraz tylko jakby mi ktoś życzliwy powiedział jak wyłączyc blokadę regionalną w LG 4163B, będę bardzo wdzięczny.( na forum nie znalazłem)
Stary 03.06.2005, 22:21   #22
downloads
Wymiatacz

Skoro grasz z nagrywarki to musisz jeszcze uryć ATIP (ADIP chyba tez ukrywa ). Czy "multi 3" i "multi 5" to nie są przypadkiem jakieś konsolowe oznaczenia? Na konsolach sie zupełnie nie znam ale coś takiego mi sie kojarzy.
A jezeli chodzi o MDS, to czy nagrałeś z tym do którego podajesz link czy z innym? Ten z linku jest świetnej jakości.
downloads jest offline  
Stary 03.06.2005, 23:56   #23
Jacek-Placek
Nowy na forum

multi 5 - oznacza ze jest 5 języków. Do tej pory używałem tylko Nero. Dlatego kompletnie nie znam się na nagrywaniu innymi programami. Z Alcoholem pewnie sobie poradze. Wiem ze mam zaznaczyć RMPS. Trochę poesperymentuje, zobacze to z tego wyjdzie. Dzieki za podpowiedzi.

Ostatnio zmieniany przez Jacek-Placek : 04.06.2005 o godz. 09:57
Stary 06.06.2005, 22:19   #24
utasz
Nowy na forum

Data rejestracji: 06.06.2005
utasz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
czy ma ktos inne pomysły może pojawiło się juz cos zeby ruszyło bez dvd, albo goscie z ubisoft sa tak dobrzy ze nie ma szans na to zabezpieczenie ?
utasz jest offline  
Stary 06.06.2005, 23:39   #25
downloads
Wymiatacz

Cytat:
Napisany przez utasz
czy ma ktos inne pomysły może pojawiło się juz cos zeby ruszyło bez dvd, albo goscie z ubisoft sa tak dobrzy ze nie ma szans na to zabezpieczenie ?
StarForce w tej wersji tez jest crackowalny- dobry manewr UBI polegał na wypuszczeniu patcha wraz z grą. Jeżeli ktoś zajmował sie wersją 1.0, to pewnie przerezucił się od razu za 1.1 a UBI znowu patcha. No i jaka grupa teraz to wypuści? Nikt nie pokaże sie jako ten, któremu zabrało to tyle czasu...
Ale to tylko teoria bo na produkcji cukru się nie znam.
Albo słodzik albo USB
downloads jest offline  
Stary 08.06.2005, 10:12   #26
utasz
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez downloads
StarForce w tej wersji tez jest crackowalny- dobry manewr UBI polegał na wypuszczeniu patcha wraz z grą. Jeżeli ktoś zajmował sie wersją 1.0, to pewnie przerezucił się od razu za 1.1 a UBI znowu patcha. No i jaka grupa teraz to wypuści? Nikt nie pokaże sie jako ten, któremu zabrało to tyle czasu...
Ale to tylko teoria bo na produkcji cukru się nie znam.
Albo słodzik albo USB
lepiej zeby jakas grupa wypuscila dobra landrynke bo mysle ze motyw z usb, nie każdy sobie go kupi a landrynke mozna szybko znalesc i skonsumowac
utasz jest offline  
Stary 08.06.2005, 11:37   #27
downloads
Wymiatacz

Cytat:
Napisany przez utasz
lepiej zeby jakas grupa wypuscila dobra landrynke bo mysle ze motyw z usb, nie każdy sobie go kupi a landrynke mozna szybko znalesc i skonsumowac
Niestety obawaim sie, że SCCT podzieli los TOCA 2 i cuksa nie będzie...
downloads jest offline  
Stary 09.06.2005, 00:28   #28
utasz
Nowy na forum

mysle ze jest juz ktos kto zlamal to zabezbieczenie jakis maniak komp. co siedzial w chacie i mu sie nudzilo kwestia tylko kiedy rzuci na neta a moze juz jest tylko nie wiadomo ktore bo tyle ich jest
utasz jest offline  
Stary 10.06.2005, 17:42   #29
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
koniec dyskusji...http://forum.cdrinfo.pl/announcement.php?f=11

Twoje uprawnienia: