![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 07.01.2005
![]() |
Cytat:
Ta metoda nikomu nie działa i nikomu nie zadziała- po pierwsze dlatego, że SF 3.4.63.x to nie 3.4.71.x a od takiego zaczęły sie zabezpieczenia SC (potem poszło w górę do 3.4.75.x). Po drugie ludzie z SF wpadli na to, że jeżeli launcher bedzie sprawdzał strukturę katalogów na płycie (czy jest), to przestaną działać mini-image. Po czwarte, tak już namodzili, że SCCT nie da sie uruchomić z napędu wirtualnego (program sprawdza czy w czasie uruchamiania gry pewne specyficzne dane są czytane z HDD, jeżeli tak tzn idzie z wirtuala, a raczej nie idzie ![]() Napiszę to jeszcze raz: gra działą tylko z napędu USB (pewnie FireWire też) lub podłaczona przez dodatkowy kontroler- taki podłaczany do PCI. Innymi słowy z IDE nie da sie uruchomić kopii a z SCSI nawet oryginału. |
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.10.2004
![]() |
witam szerokie forum!!!
mam pytanie do kolegów związane z dwoma grami.są to :SPLINTER CELL CHAOS THEORY I BROTHERS IN ARMS. posiadam o wersje oryginalne obu gier ,ale prosiłbym kolegów o nakierowanie mnie jak z oryginało ów złamać zabezpieczenia tych gier.jakie musze mieć programy do tego i jak się za to zabrać?? jestem w tym temacie 100 % laikiem i prosiłbym o pokierowanie mnie. z góry dziękuję!!! |
![]() |
![]() |
#18 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
Co do Brothers... to jest SafeDisc 4- tak czy inaczej mogłeś przeczytac FAQ o kopiowaniu w przyklejonych- tam wszystko jest opisane i nie ma powodu tego przepisywać. |
|
![]() |
![]() |
#19 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.06.2005
![]() |
Mi natomiast chciało się przeczytac wszystkie 16 postów.
Postępowałem zgodnie z informacjami na forum. Mam DVDrom na USB i niestety nie działa. Ustawiam w starfuck ostatnie zabezpieczenie potem disable cdroms. gra sie zatrzymuje na weryfikacji mniej wiecej w połowie i nic. Może powinienem dłużej poczekać - sam nie wiem Dodam że grę instalowałem bezpośrednio z płyty - którą wczęsniej nagrałem przy pomocy programu Alcohol 120% - wersja - (PC-Game)Splinter.Cell.Chaos.Theory-Multi.5(ENG-ITA-GER-FRE-SPA).BY.MAGIX.rar |
![]() |
![]() |
#20 |
Wymiatacz
![]() |
@Jacek-Placek- no to tak- po pierwsze sprawdź pik MDS programem BWA Builder (musisz mieć BlindWrite 5, albo daj go na forum w załaczniku)- chodzi o jakość DPM. Jeżeli jest OK i nagrałeś go s właściwym profilem, to dalej- napęd DVD nie powinien miec blokady regionalnej ani ustawionego regionu (ponoć
![]() Rozumiem, że pisząc o StarFucku tylko sie pomyliłeś, bo jak nie to przetestuj SFNightmare (disable node i disable CD). Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#21 |
Nowy na forum
![]() |
jeżeli chodzi o plik MDS, to przed chwilą znalazłem cos takiego
http://copybase.ch/PHPV2/Database/Dpm.Download/1047 we włoskiej instrukcji podali ten link specjalnie do wersji ...Multi.5 - czyli chyba do tej co mam. teraz tylko jakby mi ktoś życzliwy powiedział jak wyłączyc blokadę regionalną w LG 4163B, będę bardzo wdzięczny.( na forum nie znalazłem) |
![]() |
![]() |
#22 |
Wymiatacz
![]() |
Skoro grasz z nagrywarki to musisz jeszcze uryć ATIP (ADIP chyba tez ukrywa
![]() A jezeli chodzi o MDS, to czy nagrałeś z tym do którego podajesz link czy z innym? Ten z linku jest świetnej jakości. |
![]() |
![]() |
#23 |
Nowy na forum
![]() |
multi 5 - oznacza ze jest 5 języków. Do tej pory używałem tylko Nero. Dlatego kompletnie nie znam się na nagrywaniu innymi programami. Z Alcoholem pewnie sobie poradze. Wiem ze mam zaznaczyć RMPS. Trochę poesperymentuje, zobacze to z tego wyjdzie. Dzieki za podpowiedzi.
Ostatnio zmieniany przez Jacek-Placek : 04.06.2005 o godz. 09:57 |
![]() |
![]() |
#24 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.06.2005
![]() |
czy ma ktos inne pomysły może pojawiło się juz cos zeby ruszyło bez dvd, albo goscie z ubisoft sa tak dobrzy ze nie ma szans na to zabezpieczenie ?
|
![]() |
![]() |
#25 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
Ale to tylko teoria bo na produkcji cukru się nie znam. Albo słodzik albo USB ![]() |
|
![]() |
![]() |
#26 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#27 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#28 |
Nowy na forum
![]() |
mysle ze jest juz ktos kto zlamal to zabezbieczenie jakis maniak komp. co siedzial w chacie i mu sie nudzilo kwestia tylko kiedy rzuci na neta a moze juz jest tylko nie wiadomo ktore bo tyle ich jest
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
koniec dyskusji...http://forum.cdrinfo.pl/announcement.php?f=11
|
|