![]() |
a jakby tak zripowac gre? www.osloskop.net jest tam 7sins rip . myslicie ze ripowanie cos daje? jesli nie macie pojecia trzbe bedzie sciaganc i sier przekonac :]
|
Cytat:
|
Cz Y Moze Mi Ktos Pomoc?:/
|
Pomocy !!!!!!!
Jak odłączyc napędy fizyczne aby został tylko napęd wirtualny. Nie mogę ominąć
zabezpieczeń trackmani sunsrise . Pomocy !!!! dzięki :smutny: :smutny: |
mam pewien problem:)
wiem ze to chyba nie zabezpieczenie starforce, ale wie ktos jak ominac zabezpieczenie w grze driv3r ? mam odegrane z oryginału i wsadzam plytke do napedu i wlasnie jest problem:( probowalem z emulatora lecz wie o emulatorze cd, jest to wersja 5cd czy wie ktos jak ominac te zabezpieczenie, czy zrobil ktos "ciasteczko" albo cracka? prosze o odpowiedź:)
|
Cytat:
tak wiem ale nie do ostatniej versji mam na mysli 2.24 do tej nie ma nigdzie :( |
Zrobił ktoś kopię płytki audio Eve Mendes?? Jest zabezpieczone tym ustrojstwem.
|
jesli chodzi o Ive Mendes, to ja robilem ale nie PeCeTeM;-) tylko oryginał do CDka sprzężonego z nagrywarką audio "po cyfrze". Pędkość x1 (przy okazji można posłuchać heheehh - choć tę panią wolę oglądać) i kopia bez zabezpiecznienia ;-)
Pozdrawiam serdecznie |
Cytat:
Czekam na jej koncert na DVD, to będzie dopiero przyjemność :D |
LUDZIE!!1 czy ktos mnei tu slucha :/ co ma robic jesli chce pograc w gre ze SF mam naoped na usb
|
Cytat:
z tego co sam pamietam to trzeba odlaczyc napedy, wypalic plytke ... wiecej niepamietam :/ |
Cytat:
Chyba juz otrzymales odpowiedz !!! " Cytat: Napisany przez STARFORCEISSHIT Mam naped na Usb walsciwie przejscowke chce zagrac w gre kozacy 2 i SCCT . Co mam poczac ? " " Odłaczyć napędy IDE (SFnightnare), zainstalować DT lub A120% i właczyć emulację RMPS i ukrywanie ATIP i spróbowac uruchomić. Jeżeli się nie uda to usunąć napędy wirtualne i blokadę regionalną z napędu DVD " |
Dzieki i sorry za problem
skoro taki oto spoob dziala to chyba mozemy powiedziec zeSF jest zlamany , czy moze czegos nei zrozumialem?
|
Nie, nie mozemy... To jest tak jakbys slodzil herbate burakiem cukrowym, a przeciez chodzi o to, by moc siegnac po kostke cukru. Poki nie bedzie dzialajacego "patcha" nie mozna mowic o jego zlamaniu...
|
@STARFORCEISSHIT, daj cynk jak odpalisz SCCT
|
troszke mnie nie bylo ;P:P ale Diablolique chial zebym dal znac to daje ^^ odpalilem go ;)
nei probowalem narazioe z innymi grami ;P PS. a propo jakich zespolow sluchasz?^^ ja : Iron Maiden , Black Sabbath , Guns N Roses , Nightwish etc :P |
Cytat:
co do kapel to slucham ciezszych :) sluchalem takich jak Ty pare lat temu jak bylem mlodszy ;) |
nawet
najnowszy starforce jest do złamania przez dobrego programistę oczywiście nie c++ ale asemblera gdzie uzuskujemy pełną kontrolę nad maszyną a kwestie jakiegoś kodowania danych najlepszych kluczy to tak naprawdę ściema gdyż komputer ich nierozmuie i je odkodowuje wtedy należało by wykonać zrzut pamięci
|
Ostatnio w moje ręce wpadła europejska wersja Silent Huntera III (v1.0) jak wiadomo zabezpieczona StarForce'm v.3.4.71.19. Wraz z nią dostałem stosownego jak mi się wydaje cukiereczka. Gra się uruchamia (bez tego sprawdzania), już mają załadować się opcje (pasek loadingu dochodzi prawie do końca) i wyskakuje mi błąd w stylu: pamięć nie może być read i tu jakiś adres FFcośtam. I teraz mam pytanie, może ktoś będzie potrafił odpowiedzieć:
czy ten błąd "wyskakuje" przez starforce'a czy ja mam coś nie tak (w systemie\sterownikach\inne). Próbowałem także spatchować grę do ver 1.2 (udało się) potem cukiereczek dla tej wersji, alu przy takiej próbie odpalenia wyskakuje znane wszystkim zabezpieczenie płyty... Co robić? Dodam, że nie mam napędu na usb, a na przejściówkę chwilowo nie mam pieniędzy. Jeśli ktoś sobie poradził z uruchomieniem SH III, ma jakiegoś działającego cukierka, czy inne rady, byłbym wdzięczny za pomoc. Podam jeszcze mój konfig, może to coś pomoże: Athlon Xp 2600 512 MB DDR 400 Mhz GeForce 5900XT 128 MB Win XP Professional + SP2 Pozdrawiam vanyel |
Cytat:
pozdrawiam Deus |
c to wogóle nie znam
asembler cieńutko ale pomysły się przydadzą apropos to jak było by możliwe to mógłbyś napisać jakis program który wykonał by część pracy za ciebie albo poszukać jakiś programów, nie wiem.
|
Witam jako nowy user :)
Mam następujące pytanie. Jestem w posiadaniu adaptera USB>IDE. Czy można użyć takiego adaptera w połączeniu z nagrywarką aby oszukać Starforce'a trikiem z nagrywarką na usb? Szukałem podobnego tematu jednak nic nie znalazłem:[. Z góry dziękuję za odpowiedź. |
Chyba cos zaczelo sie dziac...
Cytat:
|
gdyby to była prawda - oznaczałoby to przełom... tylko, że już kilka razy widziałem podobne informacje...
|
Cytat:
co do trackmanii, mirror wypuscili clon tej gierki ktory podobno dziala. niestety dowalili taki obraz ze nie moge go zgrac bez spawarki dvd. @Deus jesli mozna CI jakos pomoc do wal. |
a co, Diabolique znasz się na reverse engineering'u? Pomocy będę potrzebował potem - aktualnie pracuję nad driverami w wersji 3.3 - jeżeli się powiedzie będę potrzebował 'dostawy' driverów z kilku innych wersji /prodrv0x i prohlp0x - gdzie x to numer konkretnej wersji sterownika/. W starej dokumentacji do sf była informacja w stylu: 'złamanie zabezpieczenia jest możliwe, ale wymagałoby głębokiej ingerencji w system zabezpieczenia' czy coś w tym sensie - a najgłębsza ingerencja to przepisać na nowo /bezpośredniu w asm/ i dodanie 'czegoś' od siebie... ale wolę raczej być pesymistą - albo zawiodę albo zanim skończę z 3.3 wyjdzie 5.5 ;)
|
Cytat:
|
pojawił sie w końcu zwykły cukierek do gry Soldiers - Ludzie Honoru wer 1.28
1. instalcja gry 2. instalacja patcha 1.28 3. uzycie cukierka 8 ) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
|
Hm... przeczytałem wszystkie posty, ale nie dowiedziałem się dlaczego odpina się napędy? możecie mi naświetlić tę sprawę ;)
|
z prostej przyczyny - SF ignoruje SCSI w obecności napędów IDE. Dla przypomnienia - dotychczas wszystkie virtuale pracowały na SCSI.
|
Cytat:
|
akualnie nie jest możliwe zrobienie kopii 1:1 a co za tym idzie odpalenie gry\programu z backup'a... /jest niby metoda związana z przejściówką z USB=>IDE, ale... nie wiem, nie sprawdzałem/. Obrazy natomiast w napędach wirtualnych działać będą bez problemu - wypalanie nie pozwala na 100% odtworzenie struktury płyty /w teorii... w praktyce cuda się trafiają /.
|
Cytat:
|
poprawka - SF jest w zainstalowanym oprogramowaniu i w jądrze systemu ;) A tak dokładniej to:
-exec zainstalowanej gry przy odpaleniu skacze do pliku protect.dll czyli serca zabezpieczenia w trybie użytkownika a ten z kolei robi kilka ciekawych rzeczy: *wyświetka okienka ;) *prosi o serial i weryfikuje jego poprawność /pod względem budowy/ *wywołuje sterowniki -a teraz czas na sterowniki - podstawowe to prodrv0x i prohlp 0x /gdzie x to nr. konkretnej wersji drivera/a one natomiat zajmują się: *spadzaniem czy przypadkiem 'zły cracker' nie ma w systemie swoich narzędzi - debuggera *sprawdzeniem obecności napędów /chodzi o to o czym pisałem 2 posty temu/ *sprawdzanie poprawności struktury płyty względem seriala *jeśli dotychczas wsio jest OK odbudowują exec'a ;) Taki się to m\w przedstawia... aha... przy pierwszym odpaleniu programu wyskaktuje zwykle pytanie o instalację sterowników - tak to nasz kochany SF 'infekuje' jądro systemu :D |
@Deus dziękuję :piwo: ;)
|
http://www.nforce.nl/nfos/shownfoblack.php?nfoid=94942
nawet nowe sf jest do obejscia co widac powyzej |
jak narazie to na sieci są tylko 2 działające, możliwe do wypalenia obrazy - ktoś się postarał, albo miał wielkie szczeście /jak mój znajomy - wypalił płytę, którą raz na kilka razy SF przyjmował/. Tak czy inaczej nie jest to rozwiązanie problemu, tym bardziej, że panowie z SF szykują już kolejne ulepszenia\udziwniwnia...
|
Witam,
chcialbym sie dowiedziec na jakiej zasadzie dzialaja obrazy zrobione przez "TEAM MiRROR". W nfo. napisali ze nalezy wypalic A120% z profilem SECUROM NEW ale z WYLACZONYM RMPS (dlaczego przeciez to wlasnie w rmps sa zawarte informacje na temat sygnatury nosnika). Logicznie rzecz biorac nie ma prawa dzialac, jak narazie "TEAM MiRROR" udostepnila dwa obrazy 1."Trackmania Sunrise" 2.Pro Cycling Manager. Czy ktos testowal te obrazy ?? Jezeli by rzeczywiscie zadzialala metoda opisana przez "TM", to czy to oznacze ze StarForce w wersji 3.5- nie zabezpiecza tak jak powinien :) pozdrawiam i dziekuje z gory za wyjasnienie. |
jeżeli te obrazy faktycznie działają - zostały poddane obróbce - standardowy obraz nie ma prawa działać... znajdze się ktoś kto łaskawie sprawdzi czy to naprawde chodzi ??
|
podobno trackmania nie dziala wszystkim ktorzy ja wypalili, sa i odstepstwa. mam ten obraz ale niestety to ponad 800 mb ktore nie wejdzie na plytke 700 mb heh. czy to normalne ze nie da sie podejrzec zawartosci mdf'a pod napedem wirtualnym?
Deus, jakie masz zdanie na temat DT4 i emulacji SF? |
Cytat:
a co do widoczności danych z tych obrazów na wirtualu to wygląda na to, że moje przypuszczenia się potwierdziły - obrazy są zdrowo zmodyfikowane i stąd ten efekt /chciałbym tylko wiedzieć na czym te modyfikacje polegają a przy moim dostępie do netu to raczej nie ściągnę/. Te obrazy to nie rozwiązanie - nadal na rynku nie ma tak idealnych płyt i napędów o takiej precyzji aby odwzorować w 100% oryginalną płytę. Istnieje szansa zrobienia działającej kopii na CloneCD z profilem Normal CD, ale już przędzej trafię w totka/zważywszy, że nie gram/ niż komuś się to powiedzie... Zawsze kopia w porównaniu do oryginału ma jakieś odchylenia - stąd nawet przy specjalnie spreparowanych obrazach mogą być problemy... jedynym pewnym wyjściem jest 'zreverse'ować' /czy jak to ktoś określił 'zreinżynierować'/ serce zabezpieczenia - drivery. W starej dokumentacji autorzy piszą, że owszem da się złamać ale wymagałoby to głębokiej ingerencji w system zabezpieczeń - ktoś kiedyś tego dokona. |
Cytat:
|
Scaigam z emula tego PCM wypuszczonego przez Mirrorów. Zobacze iel w tym wszystkim jest prawdy
|
DT4... virtual to virtual - są określone reguły wiec nie spodziewałbym się rewelacji...chociaż kto wie... może pojawi się wreszcie opcja instalacji virtuala jako napęd podpięty do usb ;) /z technicznego punktu widzenia to jest możliwe, pytanie tylko czy SF by się na to nabrał/
|
Co do Pro.Cycling.Manager.SFClone.READNFO-MiRROR to czytajcie:
Functioning copies of this CD, however, can only be created on certain burners and with certain types/brands of CDs. A DVD-reader (NOT a burner) is also required to play the game, because if you put even a good copy of the CD in a burner SF3 will realise it's a burned CD and not a store bought original. |
Cytat:
|
jestem lekko do tyłu, jeśli chodzi o najnowszy soft... IDE brzmi świetnie, ale obawiam się, że jeżeli SF jeszcze nie wykrywa wirtualnych IDE to w najbliższym czasie zostanie to dodane... pożyjemy - zobaczymy.
|
Czy ktoś może napisać jak obejść zabezpieczenie w TrackMania Sunrise i Cross Racing Championship 2005 ? Chciałbym w nie pograc. Wypalałem tak jak jest napisane w NFO (niestety 8x bo to najwolniejszy tryb w mojej palarce).
|
minimalna pędkość zależy od płyty i nagrywarki, ale 4x to tylko wartość umowna... chciałoby się popiracić co? te obrazy nie są na 100% pewne i poprawnie dają się odtworzyć tylko w czytnikach DVD /nie nagrywarkach/. A propos... twój post nie dotyczył robienia kopii zapasowej, ale piracenia - a to nie zgodne z regulaminem ;)
|
witam...
miałbym taką jedną sprawę... a mianowicie prosiłbym Was o przesłanie mi na maila paru drobiazgów a mianowicie: -exec gry zabezpieczonej SF -plik protect.dll -ew. mini image /chociaż nie konieczne, a przy nowszym SF wręcz zbędne/ no właśnie nowszym - potrzebuję zrobić porównanie SF 3.3 z nowszym /najlepiej jak najnowszym/, gdyby nie sprawiło to komuś zbytniego kłopotu to byłbym bardzo wdzięczny... mail: deus_kontakt@o2.pl pozdrawiam Deus p.s. nie oznacza to, że jestem bliski rozpracowania tego 'sprzętu', ale... |
Deus, masz juz te bonusy? bo ja moge cos podrzucić jesli to nadal aktualne.
|
jak masz to podrzuć, będę wdzięczny - jeszcze nic nie dostałem...
|
w ... pupe troche sie rozpedzilem z checia pomocy :) nie mam obecnie nic z niezmodyfikowanymi plikami SFa, tylko dzialajace juz przerobki :(
|
Przeglądałem forum i zarejestrowałem się tylko dla tego, żeby napisać, że kopia mirror trackmanii sunrise działa!!! Ale co dziwne. Wypaliłem jedną kopię na badziewnej CD z prędkością 4x i giera śmiga. Więc chciałem wypalić kolejną tym razem na markowej CD i co? I nic. Zabezpieczenie zadziałało. Pomyślałem sobie, że to pewnie przez prędkosć zapisu 4x. Wiec nastepnego dnia objeździłem sklepy komputerowe i nakupiłem najróżniejszych płytek, żeby działały na 4x. Niestety żadna nie zeszła poniżej 8x. (( . Więc poszedłem do brachola i wypaliłem na Liteonie z prędkością 4x. Co dziwne u niego większość płytek widziana była jako 4x ale żadna kopia nie odpaliła. Ja wypalałem na mojej MSI 52xMaxx. Sprawdzałem u siebie na 8x i też żadna nie odpaliła. W sumie z 10CD poszło do kosza. A ta jedyna pierwsza działa! 8 ) Giera nie odpali z nagrywarki. Kopia 1:1 musi iść z CDromu albo DVD. No i o co tu chodzi? Jutro wpadne do MM i zobacze te ich CD. Może coś odpali na 4x. :\ Aha. czasami nie chce zaskoczyć i trzeba wyjąć i włożyc CD ponownie.
pozdro |
Mam Toca Race Driver obraz DVD i nie wiem jak ja odpalić. Czy może mi ktoś wysłać na maila działający miniimage?
max2004@interia.pl |
Czy podczas uruchamiania StarFuck miniimage musi być zamontowany w wirtualnym napedzie?
|
a ja z innej beczki troszke:) dzisiaj wyszla TOCA.Race.Driver.2 z cukierkiem.... czyli starforce powoli odchodzi w zapomnienie :)
|
Cytat:
|
MaX2004 >> a to juz nie jest zgodne z regulaminem forum :)
|
dziala komus Cold War bo ja probowalem prawie wszystkiego i nic
zainstalowalem sfcure drivers odpialem napedy starforce nightmare ale nic nie dal, probowalem starfuckiem ale tez nie poszlo. ps. jaka wersje starforce ma ta gra? jakim progsem sie to sprawdza ? |
Odepnij recznie, a nie przez SFN. W nowym SF zabezpieczenie blacklistuje odpinanie software'owe.
|
Właśnie zakupiłem przejściówkę ide usb lecz problem z zabezpieczeniem np splinter cell pozostaje,prosi p właściwego seriala.Co z tym zrobic,ktoś się orientuje?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja zacholowałem Trackmanie i nie moge jej odpalić.W pliku nfo pisze że jest zabezpieczone StarForc'em 3.5.ClonyXXL nie wykrył nic tzn. czaszek było 5 ale nie wykrył nazwy tego "dziada".Próbowałem już Starforce nieghtmare i strafuck i wszystkiego i niccccc (( (( ((
|
Witam wszystkich!!! Mam pytanie i zarazem prośbę. Znalazłem w necie jakąś instrukcję która prawdopodobnie pozwala na odpalenie gier przy zabezpieczeniu SF 3 a dokładniej chyba chodzi o jedną z gier ***8220;Splinter Cell: Chaos Theory***8221;. Instrukcja jest w języku angielskim a u mnie jest nie za specjalnie z tym językiem więc prosiłbym kogoś o objaśnienie. Dzięki z góry.
Info: If you have installed DTOOLS, remove and uninstall them first. Use and install Alcohol 120% v1.9.5.3105 All your internal ATAPI CD/DVD ROM/RW drives MUST be connected just and only to SECONDARY IDE CHANNEL! SFCure NEEDS Windows XP SP2 installed! If you don't have it, download SP2 and run its installation first! Don't attempt to continue with installing this game if you don't run Windows XP SP2! Pre-step: If you already have SCCT installed, uninstall it. Use sfdrvrem.exe from sfdrvrem.zip to remove StarForce 3. Step 1: Unzip 'sfcure.zip' Step 1.1: Run SFCure (SFAFSB.EXE). Step 1.2: Press button 'Install SFAFSB' Step 1.3: Press button 'Start SFAFSB' Step 2: Unzip SFNightmare.zip Step 2.1: Run SFNightmare.exe Step 2.2: Press 'Disable Node'. Step 2.3: Press 'Disable CD'. (It may take up to 20 seconds to disable CD, wait until done!) Step 3: Reboot (even if you are not prompted.) Step 4: Run SFAFSB.EXE. Step 4.1: Press button 'Start SFAFSB'. Step 5: Run SFNightmare.exe Step 5.1: Press 'Disable Node'. Step 5.2: Press 'Disable CD'. (It may take up to 20 seconds to disable CD, wait until done!) Step 6: Make a copy of SCCT with Alcohol 120% with exact DPM (or you could use the one from the archive (DPM.zip)). Step 6.1: Mount SCCT image to 'Alcohol 120% v1.9.5.3105' Step 6.2: Install the game from your virtual driver. Step 7: Reboot once again. Step 8: Run SFAFSB.EXE. Step 8.1: Press button 'Start SFAFSB'. Step 9: Run SFNightmare.exe Step 9.1: Press 'Disable Node'. Step 9.2: Press 'Disable CD'. (It may take up to 20 seconds to disable CD, wait until done!) Step 10: (optional) Update SC:CT from v1.00 to v1.04 game using update file (86MB). Step 11: Click on SCCT desktop icon. You will be asked to reboot. Do it! Step 12: Run SFAFSB.EXE. Step 12.1: Press button 'Start SFAFSB'. Step 13: Run SFNightmare.exe Step 13.1: Press 'Disable Node'. Step 13.2: Press 'Disable CD'. (It may take up to 20 seconds to disable CD, wait until done!) Step 13.3: Still in SFNightmare, press 'Disable CH2'. Step 14: Click on SCCT desktop icon. Step 14.1: Enter your serial. Step 14.2: Wait for 3-6 seconds for SF3 to check the disc. Step 15: Play! When you finsh playing and want to revert all drives back, follow these steps: Step 1: Unmount image from Alcohol 120%! (Stopping SFAFSB below with still mounted image may crash your PC into BSOD. Never leave the image mounted if you revert drives back!) Step 2: Run SFNightmare.exe Step 2.1: Press 'Enable CH2' Step 2.2: Press 'Enable CD' Step 2.3: Press 'Enable Node' Step 3: Run SFAFSB.EXE Step 3.1: Press 'Stop SFAFSB' Step 4: You can now safely un-mount you image. Enjoy! Te wszystkie programiki które są wymienione w tej instrukcji były dołączone do opisu. Jeżeli będą komuś potrzebne to mogę je podesłać. |
Cytat:
|
Cytat:
|
dobra.. moze juz ktos ma myk na toce 3 bez odpinania napedow?:P
|
Kupić oryginał ? :)
|
Cytat:
Poczytaj trochę artykułów @Ghost_mode'a poszukaj na forum albo na gamecopyworld.Pozdrawiam. :piwo: |
na gamecopyworld nic nie znajdziesz mozę jedynie super c.racki w rarach w których śą SFnightmare albo Starfak itym podone które szczerze piszać gó*no dadzą bo i tak trzeba odpiąć napedy :)
|
@qwerty01 tyle to i ja wiem.. tylko ile mozna czekac na orginal ktory wyjdzie w polsce.. jak wyjdzie to kupie
@Burt co sie stresujesz... dla mnie nie jest problemem odpiecie napedu.. dla mnie problemem jest to zeby pograc w toce to musze miec 10 gb wolnej partycji a tak swoja droga... nie mam humoru i musze sie troche dzisiaj wyzyc ;) pozakladali se tacy konta 2 miesiace temu i nabijaja posty by poprzesuwac liczniki... troche z glowa piszcie a nie walicie za przeproszeniem texty z du*y.. to by bylo na tyle.. ;) |
No widzisz ,ty zakładałeś konto w 2002 i nic się nie nauczyłeś.A co do ''textów do du*y to takie właśnie było twoje pytanie.
|
Cytat:
|
hehe :) zaloze sie ze zyjecie krocej niz ja siedze w kompach :) ale nie wazne... szkoda robic OT
|
No i nareszcie!!! Grupa RELOADED opublikowala zrodla (C++ i Delphi) do reverse-engineeringu zabezpieczenia StarForce - zestaw narzedz pozwala tez na uruchomienie kazdej gry zabezpieczonej StarForce 3! Polecam poszukac na torrentach - to maly plik, a daje kupe radochy!
|
No właśnie probem jest w tym że nie zawsze chce działać...
|
Mo***380;na gdzie***347; to dosta***263; pomijaj***261;c torrent/p2p?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Pomocy!!!
HELP!!! HELP!!! HELP!!
Zainstalowałem Splinter Cella 3 wg instrukcji. Zostało mi zamontować mini obraz, odłaczyc napedy i grac. Ale tutaj niespodzewanko- mini obraz nie chce sie zamontowac ani w deamonie ani w alkoholu- nigdzie. Wyskakuje "Unable to mount image. File not accessable" (dysk nie dostepny). Co mam zrobić?! Pomożcie?! Jak co to mój email vcres@o2.pl Prosze o szybka odpowiedz! |
Cytat:
Może mini image jest walnięty? |
Lepiej wydać te 50 zł i kupić oryginał, a nie męczyć się.
|
Mogę montować wszystkie obrazy tylko tego nie. Chyba bedzie cos z ustawieniami tylko nie wiem co. Ściągnolem taki sam z neta i tez mi nie zamontuje.
|
Jest taki program kt***243;ry ***322;amie StarForce'a bez odpinania nap***281;d***243;w nazywa si***281; StarForce 3 Reverse-Engineering Tools stworzony przez grup***281; Reoladed
Oto instrukcja: Program stworzony przez grup***281; Reloaded do hackowania oprogramowania StarForce, kt***243;re instaluje si***281; wraz z najnowszymi grami, bez naszej wiedzy i zgody. Za pomoc***261; tego programu mo***380;na odpali***263; gr***281; zabezpieczon***261; w***322;a***347;nie StarForcem, bez konieczno***347;ci wcze***347;niejszej weryfikacji oryginalnej p***322;yty z gr***261;. Zazwyczaj jest tak, i***380; trzeba fizycznie od***322;ancza***263; nap***281;dy CD-ROM i gra wtedy dzia***322;a. Ten program umo***380;liwi odpalenie gry bez ***380;adnego kombinowania. Opis, kt***243;ry pomo***380;e wam jak zrobi***263; gr***281;, aby chodzi***322;a jak to si***281; m***243;wi bez p***322;yty: - po pierwsze instalujemy gr***281; zabezpieczon***261; StarForcem - po drugie zamykamy wszystkie inne chodz***261;ce aplikacje - po trzecie rozpakowujemy do jednego folderu plik rld-sfrt.rar - po czwarte wchodzimy do folderu bin_log i naciskamy dwukrotnie myszk***261; na plik sf3_reg.cmd - po pi***261;te z tego samego folderu kopiujemy dwa pliki: sf3.dll i sf3_ext.dll i wklejamy je do folderu z zainstalowan***261; gr***261; (tam gdzie znajduje si***281; plik exe gry) - po sz***243;ste restartujemy kompa i cieszymy sie gr***261; odpalan***261; bez ***380;adnych kombinacji z odpinaniem nap***281;d***243;w |
Nie ma pliku sf3.sys - bez tego gry nie uruchomisz.
|
dobra udalo mi sie poszukac toola reloaded na http, oto link dla zainteresowanych w celach naukowych i edukacyjnych itp.
www.chip-on.com/rld-sfrt.rar |
czy ktoś wogóle uruchomił cokolwiek wykorzystując StarForce 3 Reverse-Engineering Tools??
|
Nawet Norris nie odpalił softu za pomocą StarForce 3 Reverse-Engineering Tools. :)
|
widze ze link wrocil, wlasnie za pomoca tego nie da sie nic odpalic, tylko mozna przygotowac cr a cka.ale to juz wyzsza szkola jazdy:)
|
I znajomo***347;***263; C++. Pewnie nasi s***261;siedzi z Litwy chcieli aby nauczyciele informatyki zacz***281;li uczy***263; w szkole reverse engineeringu ;)
|
Od***347;wie***380;am temat.
jak obej***347;***263; Star Force dla gry Pro Cycling Manager 2006?? |
@brajo tak trudno poszuka***263; ?
|
OK Grupa Reloaded wydała już fixy do SF3. Ale jak jest z działaniem. Czy gry uruchamiają się bez problemów??
|
A co my***347;lisz, ***380;e nie szuka***322;em? Ot***243;***380; szuka***322;em i jak w***322;***261;czy***322;em StarForce Nightmare to wysz***322;o tylko na gorsze ni***380; na lepsze... Komp wogle si***281; zawiesi***322; bez mo***380;liwo***347;ci w***322;***261;czenia kompa na nowo...musia***322;em pod***322;***261;czy***263; cd-rom'a r***281;cznie jescze raz by m***243;c uruchomi***263; kompa... Tak wi***281;c pytam> Jka obej***347;***263; tego StarForce????
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:55. |