Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   StarForce 3,czy da się przeskoczyć? (https://forum.cdrinfo.pl/f11/starforce-3-czy-da-sie-przeskoczyc-45128/)

STARFORCEISSHIT 26.08.2005 07:43

a jakby tak zripowac gre? www.osloskop.net jest tam 7sins rip . myslicie ze ripowanie cos daje? jesli nie macie pojecia trzbe bedzie sciaganc i sier przekonac :]

sight 26.08.2005 22:52

Cytat:

Napisany przez DJ_Yano
sacred podziemia maja 3.4.77.00 ?

macie jakies pomysly na to ???
okienko sf pyta sie o serial w dodatku :(

wyszedł cukierek 8 )

STARFORCEISSHIT 29.08.2005 07:32

Cz Y Moze Mi Ktos Pomoc?:/

zraziu 30.08.2005 10:07

Pomocy !!!!!!!

Jak odłączyc napędy fizyczne aby został tylko napęd wirtualny. Nie mogę ominąć
zabezpieczeń trackmani sunsrise . Pomocy !!!! dzięki :smutny: :smutny:

didny 30.08.2005 10:38

mam pewien problem:)

wiem ze to chyba nie zabezpieczenie starforce, ale wie ktos jak ominac zabezpieczenie w grze driv3r ? mam odegrane z oryginału i wsadzam plytke do napedu i wlasnie jest problem:( probowalem z emulatora lecz wie o emulatorze cd, jest to wersja 5cd czy wie ktos jak ominac te zabezpieczenie, czy zrobil ktos "ciasteczko" albo cracka? prosze o odpowiedź:)

DJ_Yano 30.08.2005 14:41

Cytat:

Napisany przez sight
wyszedł cukierek 8 )

tak wiem ale nie do ostatniej versji mam na mysli 2.24 do tej nie ma nigdzie :(

Air 30.08.2005 14:48

Zrobił ktoś kopię płytki audio Eve Mendes?? Jest zabezpieczone tym ustrojstwem.

String 31.08.2005 12:40

jesli chodzi o Ive Mendes, to ja robilem ale nie PeCeTeM;-) tylko oryginał do CDka sprzężonego z nagrywarką audio "po cyfrze". Pędkość x1 (przy okazji można posłuchać heheehh - choć tę panią wolę oglądać) i kopia bez zabezpiecznienia ;-)

Pozdrawiam serdecznie

Air 31.08.2005 14:45

Cytat:

Napisany przez String
jesli chodzi o Ive Mendes, to ja robilem ale nie PeCeTeM;-) tylko oryginał do CDka sprzężonego z nagrywarką audio "po cyfrze". Pędkość x1 (przy okazji można posłuchać heheehh - choć tę panią wolę oglądać) i kopia bez zabezpiecznienia ;-)

Pozdrawiam serdecznie

Ja mam jedynie nagrywarkę w PC, więc będę nadal próbował.

Czekam na jej koncert na DVD, to będzie dopiero przyjemność :D

STARFORCEISSHIT 02.09.2005 21:49

LUDZIE!!1 czy ktos mnei tu slucha :/ co ma robic jesli chce pograc w gre ze SF mam naoped na usb

Diabolique 02.09.2005 22:11

Cytat:

Napisany przez STARFORCEISSHIT
LUDZIE!!1 czy ktos mnei tu slucha :/ co ma robic jesli chce pograc w gre ze SF mam naoped na usb

sadze ze nie bardzo kto zna odpowiedź na to pytanie :) poszukaj na zagranicznych forach.
z tego co sam pamietam to trzeba odlaczyc napedy, wypalic plytke ... wiecej niepamietam :/

Starfuck 02.09.2005 22:15

Cytat:

Chyba juz otrzymales odpowiedz !!!

" Cytat:
Mam naped na Usb walsciwie przejscowke chce zagrac w gre kozacy 2 i SCCT . Co mam poczac ? "

" Odłaczyć napędy IDE (SFnightnare), zainstalować DT lub A120% i właczyć emulację RMPS i ukrywanie ATIP i spróbowac uruchomić. Jeżeli się nie uda to usunąć napędy wirtualne i blokadę regionalną z napędu DVD "

STARFORCEISSHIT 04.09.2005 06:51

Dzieki i sorry za problem

skoro taki oto spoob dziala to chyba mozemy powiedziec zeSF jest zlamany , czy moze czegos nei zrozumialem?

M@X 04.09.2005 07:22

Nie, nie mozemy... To jest tak jakbys slodzil herbate burakiem cukrowym, a przeciez chodzi o to, by moc siegnac po kostke cukru. Poki nie bedzie dzialajacego "patcha" nie mozna mowic o jego zlamaniu...

Diabolique 04.09.2005 07:33

@STARFORCEISSHIT, daj cynk jak odpalisz SCCT

STARFORCEISSHIT 10.09.2005 07:22

troszke mnie nie bylo ;P:P ale Diablolique chial zebym dal znac to daje ^^ odpalilem go ;)
nei probowalem narazioe z innymi grami ;P

PS. a propo jakich zespolow sluchasz?^^ ja : Iron Maiden , Black Sabbath , Guns N Roses
, Nightwish etc :P

Diabolique 10.09.2005 23:13

Cytat:

troszke mnie nie bylo ;P:P ale Diablolique chial zebym dal znac to daje ^^ odpalilem go ;)
nei probowalem narazioe z innymi grami ;P

PS. a propo jakich zespolow sluchasz?^^ ja : Iron Maiden , Black Sabbath , Guns N Roses
, Nightwish etc :P

to dobre wiesci, masz naped usb czy przejsciowke?

co do kapel to slucham ciezszych :) sluchalem takich jak Ty pare lat temu jak bylem mlodszy ;)

Qkio 11.09.2005 10:47

nawet

najnowszy starforce jest do złamania przez dobrego programistę oczywiście nie c++ ale asemblera gdzie uzuskujemy pełną kontrolę nad maszyną a kwestie jakiegoś kodowania danych najlepszych kluczy to tak naprawdę ściema gdyż komputer ich nierozmuie i je odkodowuje wtedy należało by wykonać zrzut pamięci

Vanyel 13.09.2005 10:10

Ostatnio w moje ręce wpadła europejska wersja Silent Huntera III (v1.0) jak wiadomo zabezpieczona StarForce'm v.3.4.71.19. Wraz z nią dostałem stosownego jak mi się wydaje cukiereczka. Gra się uruchamia (bez tego sprawdzania), już mają załadować się opcje (pasek loadingu dochodzi prawie do końca) i wyskakuje mi błąd w stylu: pamięć nie może być read i tu jakiś adres FFcośtam. I teraz mam pytanie, może ktoś będzie potrafił odpowiedzieć:
czy ten błąd "wyskakuje" przez starforce'a czy ja mam coś nie tak (w systemie\sterownikach\inne).
Próbowałem także spatchować grę do ver 1.2 (udało się) potem cukiereczek dla tej wersji, alu przy takiej próbie odpalenia wyskakuje znane wszystkim zabezpieczenie płyty...
Co robić? Dodam, że nie mam napędu na usb, a na przejściówkę chwilowo nie mam pieniędzy.
Jeśli ktoś sobie poradził z uruchomieniem SH III, ma jakiegoś działającego cukierka, czy inne rady, byłbym wdzięczny za pomoc.

Podam jeszcze mój konfig, może to coś pomoże:
Athlon Xp 2600
512 MB DDR 400 Mhz
GeForce 5900XT 128 MB
Win XP Professional + SP2

Pozdrawiam

vanyel

Deus 13.09.2005 15:17

Cytat:

Napisany przez Qkio
najnowszy starforce jest do złamania przez dobrego programistę oczywiście nie c++ ale asemblera gdzie uzuskujemy pełną kontrolę nad maszyną a kwestie jakiegoś kodowania danych najlepszych kluczy to tak naprawdę ściema gdyż komputer ich nierozmuie i je odkodowuje wtedy należało by wykonać zrzut pamięci

tak jest do złamania, ale jeśli uważasz, że to takie proste to naucz się asma i droga wolna... a swoją drogą C można zastosować z powodzeniem przy rekompilacji sterowników SF. A co do rekompilacji driverów naszego 'milusińskiego' to od jakiegoś czasu nad tym pracuję ***8212; jedyne rozsądne rozwiązanie problemu... tylko, że... albo to trochę jeszcze potrwa albo poprostu zrezygnuję /analiza i przepisywanie ton kodu jest naprawdę męczące a nie mam nieograniczonych zasobów czasu.../.

pozdrawiam
Deus

Qkio 14.09.2005 13:17

c to wogóle nie znam

asembler cieńutko ale pomysły się przydadzą apropos to jak było by możliwe to mógłbyś napisać jakis program który wykonał by część pracy za ciebie albo poszukać jakiś programów, nie wiem.

TakiKtos 14.09.2005 16:10

Witam jako nowy user :)

Mam następujące pytanie. Jestem w posiadaniu adaptera USB>IDE. Czy można użyć takiego adaptera w połączeniu z nagrywarką aby oszukać Starforce'a trikiem z nagrywarką na usb? Szukałem podobnego tematu jednak nic nie znalazłem:[. Z góry dziękuję za odpowiedź.

M@X 15.09.2005 01:37

Chyba cos zaczelo sie dziac...

Cytat:

Napisany przez MiRROR
This is a 1:1 true clone of a starforce protected disc, not some upgrade/downgrade starforce driver workaround or a usb nonide only clone. This image is a true 1:1 replica of the original disc, sectors are replicated using tools designed to copy the uncopyable starforce sectors and implant them in the image, thus the larger than toc size. This is considered ***HIGHLY EXPERIMENTAL.*** This means that we can not say 100% for sure your burned image will work however if you use the the media listed in the included html( in the zip) which we will include and update on every pre you should be fine. ( we did not find an problems with certain burners or readers seems to be only media depended). Even though this is experimental we are ready to release this to the public after 1 month of intense internal testing of various drives, media and readers and have some decent compatibility for a clone that we can warrant this release and all future ones. Unfortunate dvd clones will not work as the burners simply cant do it yet. Remember again this is experimental if your version seems not to try different media and at one point you will find a working one. since sf checks the media type/chemicals of the media the game is burned on, only certain media will work, specifically ones that are close to the store bought game. The media that we have had successes on are included in the html fail also the ones we failed are listed. Be aware that other medias can work just as well as what we have listed. Again, this is a EXPRIMENTAL IMAGE, we are still running tests on it to see what other configs work, but at the same time, we cannot test every single piece of media that is made to see if it works with this image. If you discover other media types that work and you know how to contact us, then tell us your own experiences. Assuming you got the right media, we have found that most readers are able to verify the protection and run the game, but this is to a point. (in other words, dont expect your crappy 5 dollar 4x TAO burner to be able to burn starforce clones and dont expect your crappy 10x reader from 1997 to work with these clones)

Secondly, this game will work on IDE drives, but they have to be cdrom/dvdrom (not burner) drives. This is because Starforce checks the ATIP on the media, and today's ATIP hiders are not advanced enough to hide the atip through starforce's drivers. We have had some success with using plextool's atip hider, but the results with plextools are spotty and very drive dependent. You just have to wait until someone else with intelligence comes along and makes an atip hider that isnt weak. Also note mounting these images in a120 wont work, there needs modifications done on vdrives to recognize the implanted data.

the bottom line - burn with good media listed above, and we recommend good burners like plextors, liteys, etc, and use good cdrom/dvdrom readers to read the clone. make sure you stay at 4x speed, raw dao, dont enable stupid emulation crap like rmps, it is not needed as this is a true sfclone. remember, this is still cutting edge experimental stuff, experiment with it, if it doesnt work, try another media type/reader/burner until you get it to work.

TEAM MiRROR 2005

Informacja pochodzi z NFO do gry Trackmania Sunrise zabezpieczonej SF 3.5.

Deus 15.09.2005 08:56

gdyby to była prawda - oznaczałoby to przełom... tylko, że już kilka razy widziałem podobne informacje...

Diabolique 15.09.2005 12:23

Cytat:

Napisany przez Vanyel
Ostatnio w moje ręce wpadła europejska wersja Silent Huntera III (v1.0) jak wiadomo zabezpieczona StarForce'm v.3.4.71.19. Wraz z nią dostałem stosownego jak mi się wydaje cukiereczka. Gra się uruchamia (bez tego sprawdzania), już mają załadować się opcje (pasek loadingu dochodzi prawie do końca) i wyskakuje mi błąd w stylu: pamięć nie może być read i tu jakiś adres FFcośtam. I teraz mam pytanie, może ktoś będzie potrafił odpowiedzieć:
czy ten błąd "wyskakuje" przez starforce'a czy ja mam coś nie tak (w systemie\sterownikach\inne).

do SHIII w ver. 1.0 jest cukierek ktory masz :) Twoj problem lezy albo w systemie albo w obrazie gry. Do dalszych paczy1.1-1.4 nie ma cukierka i zapewne nie bedzie.

co do trackmanii, mirror wypuscili clon tej gierki ktory podobno dziala. niestety dowalili taki obraz ze nie moge go zgrac bez spawarki dvd.

@Deus jesli mozna CI jakos pomoc do wal.

Deus 15.09.2005 14:16

a co, Diabolique znasz się na reverse engineering'u? Pomocy będę potrzebował potem - aktualnie pracuję nad driverami w wersji 3.3 - jeżeli się powiedzie będę potrzebował 'dostawy' driverów z kilku innych wersji /prodrv0x i prohlp0x - gdzie x to numer konkretnej wersji sterownika/. W starej dokumentacji do sf była informacja w stylu: 'złamanie zabezpieczenia jest możliwe, ale wymagałoby głębokiej ingerencji w system zabezpieczenia' czy coś w tym sensie - a najgłębsza ingerencja to przepisać na nowo /bezpośredniu w asm/ i dodanie 'czegoś' od siebie... ale wolę raczej być pesymistą - albo zawiodę albo zanim skończę z 3.3 wyjdzie 5.5 ;)

Diabolique 15.09.2005 17:23

Cytat:

Napisany przez Deus
a co, Diabolique znasz się na reverse engineering'u?

:\ < -- i wszystko jasne :)

sight 16.09.2005 17:28

pojawił sie w końcu zwykły cukierek do gry Soldiers - Ludzie Honoru wer 1.28
1. instalcja gry
2. instalacja patcha 1.28
3. uzycie cukierka 8 )

Diabolique 16.09.2005 17:52

Cytat:

Napisany przez sight
1. instalcja gry
3. uzycie cukierka 8 )

łee. teraz to gramy w czesc 2 :D

M@X 16.09.2005 18:34

Cytat:

Napisany przez sight
1. instalcja gry
3. uzycie cukierka 8 )

Z wieloma grami bylo to mozliwe. Po prostu gry w wyzszej wersji nie zawieraly juz SF ("postarzaly sie"), dlatego nieraz mozliwe jest uruchomienie tylko gry w wyzszej wersji niz 1.0!

sight 16.09.2005 19:12

Cytat:

Napisany przez Diabolique
łee. teraz to gramy w czesc 2 :D

jakią czesc 2 przeciez nie ma

demek 17.09.2005 21:33

http://www.nforce.nl/index.php?menu=...ewnfo&id=94942

PIOTR34 18.09.2005 00:21

Hm... przeczytałem wszystkie posty, ale nie dowiedziałem się dlaczego odpina się napędy? możecie mi naświetlić tę sprawę ;)

Deus 18.09.2005 13:21

z prostej przyczyny - SF ignoruje SCSI w obecności napędów IDE. Dla przypomnienia - dotychczas wszystkie virtuale pracowały na SCSI.

PIOTR34 18.09.2005 13:35

Cytat:

Napisany przez Deus
z prostej przyczyny - SF ignoruje SCSI w obecności napędów IDE. Dla przypomnienia - dotychczas wszystkie virtuale pracowały na SCSI.

A jak sprawa wygląda z wypalaniem? załóżmy że będę posiadał obrazy płyt zabezpieczone SF3 będę mógł to nagrać czy nie? Liczę na wyrozumiałość z waszej strony ;)

Deus 18.09.2005 13:42

akualnie nie jest możliwe zrobienie kopii 1:1 a co za tym idzie odpalenie gry\programu z backup'a... /jest niby metoda związana z przejściówką z USB=>IDE, ale... nie wiem, nie sprawdzałem/. Obrazy natomiast w napędach wirtualnych działać będą bez problemu - wypalanie nie pozwala na 100% odtworzenie struktury płyty /w teorii... w praktyce cuda się trafiają /.

PIOTR34 18.09.2005 14:08

Cytat:

Napisany przez Deus
akualnie nie jest możliwe zrobienie kopii 1:1 a co za tym idzie odpalenie gry\programu z backup'a... /jest niby metoda związana z przejściówką z USB=>IDE, ale... nie wiem, nie sprawdzałem/. Obrazy natomiast w napędach wirtualnych działać będą bez problemu - wypalanie nie pozwala na 100% odtworzenie struktury płyty /w teorii... w praktyce cuda się trafiają /.

Intryguje mnie jeszcze jedna rzecz, czy SF jest w obrazie czy w instalacji danego programu?

Deus 18.09.2005 14:20

poprawka - SF jest w zainstalowanym oprogramowaniu i w jądrze systemu ;) A tak dokładniej to:
-exec zainstalowanej gry przy odpaleniu skacze do pliku protect.dll czyli serca zabezpieczenia w trybie użytkownika a ten z kolei robi kilka ciekawych rzeczy:
*wyświetka okienka ;)
*prosi o serial i weryfikuje jego poprawność /pod względem budowy/
*wywołuje sterowniki
-a teraz czas na sterowniki - podstawowe to prodrv0x i prohlp 0x /gdzie x to nr. konkretnej wersji drivera/a one natomiat zajmują się:
*spadzaniem czy przypadkiem 'zły cracker' nie ma w systemie swoich narzędzi - debuggera
*sprawdzeniem obecności napędów /chodzi o to o czym pisałem 2 posty temu/
*sprawdzanie poprawności struktury płyty względem seriala
*jeśli dotychczas wsio jest OK odbudowują exec'a ;)
Taki się to m\w przedstawia...
aha... przy pierwszym odpaleniu programu wyskaktuje zwykle pytanie o instalację sterowników - tak to nasz kochany SF 'infekuje' jądro systemu :D

PIOTR34 18.09.2005 14:27

@Deus dziękuję :piwo: ;)

demek 18.09.2005 14:33

http://www.nforce.nl/nfos/shownfoblack.php?nfoid=94942

nawet nowe sf jest do obejscia co widac powyzej

Deus 18.09.2005 14:39

jak narazie to na sieci są tylko 2 działające, możliwe do wypalenia obrazy - ktoś się postarał, albo miał wielkie szczeście /jak mój znajomy - wypalił płytę, którą raz na kilka razy SF przyjmował/. Tak czy inaczej nie jest to rozwiązanie problemu, tym bardziej, że panowie z SF szykują już kolejne ulepszenia\udziwniwnia...

xxx3900 18.09.2005 16:26

Witam,

chcialbym sie dowiedziec na jakiej zasadzie dzialaja obrazy zrobione przez "TEAM MiRROR". W nfo. napisali ze nalezy wypalic A120% z profilem SECUROM NEW ale z WYLACZONYM RMPS (dlaczego przeciez to wlasnie w rmps sa zawarte informacje na temat sygnatury nosnika). Logicznie rzecz biorac nie ma prawa dzialac, jak narazie "TEAM MiRROR" udostepnila dwa obrazy 1."Trackmania Sunrise" 2.Pro Cycling Manager. Czy ktos testowal te obrazy ?? Jezeli by rzeczywiscie zadzialala metoda opisana przez "TM", to czy to oznacze ze StarForce w wersji 3.5- nie zabezpiecza tak jak powinien :)

pozdrawiam i dziekuje z gory za wyjasnienie.

Deus 18.09.2005 16:29

jeżeli te obrazy faktycznie działają - zostały poddane obróbce - standardowy obraz nie ma prawa działać... znajdze się ktoś kto łaskawie sprawdzi czy to naprawde chodzi ??

Diabolique 18.09.2005 17:25

podobno trackmania nie dziala wszystkim ktorzy ja wypalili, sa i odstepstwa. mam ten obraz ale niestety to ponad 800 mb ktore nie wejdzie na plytke 700 mb heh. czy to normalne ze nie da sie podejrzec zawartosci mdf'a pod napedem wirtualnym?
Deus, jakie masz zdanie na temat DT4 i emulacji SF?

Deus 18.09.2005 23:35

Cytat:

Napisany przez Diabolique
Deus, jakie masz zdanie na temat DT4 i emulacji SF?

Zależy co rozumiesz poprzez DT4 - coś nie mogę załapać o co chodzi ;)
a co do widoczności danych z tych obrazów na wirtualu to wygląda na to, że moje przypuszczenia się potwierdziły - obrazy są zdrowo zmodyfikowane i stąd ten efekt /chciałbym tylko wiedzieć na czym te modyfikacje polegają a przy moim dostępie do netu to raczej nie ściągnę/. Te obrazy to nie rozwiązanie - nadal na rynku nie ma tak idealnych płyt i napędów o takiej precyzji aby odwzorować w 100% oryginalną płytę. Istnieje szansa zrobienia działającej kopii na CloneCD z profilem Normal CD, ale już przędzej trafię w totka/zważywszy, że nie gram/ niż komuś się to powiedzie... Zawsze kopia w porównaniu do oryginału ma jakieś odchylenia - stąd nawet przy specjalnie spreparowanych obrazach mogą być problemy... jedynym pewnym wyjściem jest 'zreverse'ować' /czy jak to ktoś określił 'zreinżynierować'/ serce zabezpieczenia - drivery. W starej dokumentacji autorzy piszą, że owszem da się złamać ale wymagałoby to głębokiej ingerencji w system zabezpieczeń - ktoś kiedyś tego dokona.

Diabolique 19.09.2005 02:04

Cytat:

Napisany przez Deus
Zależy co rozumiesz poprzez DT4 - coś nie mogę załapać o co chodzi ;)

Daemon Tools 4. No kurde niesiesz ponure wiesci, przeciez ktos musi to zlamać bo jesli wiekszosc softu zacznie wychodzic z SF to bedzie kaszana. Jedynym wyjsciem narazie jest chyba tylko USB, ale czy aby dziala w 100% :|

Bizoniasty 19.09.2005 11:55

Scaigam z emula tego PCM wypuszczonego przez Mirrorów. Zobacze iel w tym wszystkim jest prawdy

Deus 19.09.2005 12:12

DT4... virtual to virtual - są określone reguły wiec nie spodziewałbym się rewelacji...chociaż kto wie... może pojawi się wreszcie opcja instalacji virtuala jako napęd podpięty do usb ;) /z technicznego punktu widzenia to jest możliwe, pytanie tylko czy SF by się na to nabrał/

ynsiwy 19.09.2005 14:26

Co do Pro.Cycling.Manager.SFClone.READNFO-MiRROR to czytajcie:

Functioning copies of this CD, however, can only be created on certain burners and with certain types/brands of CDs. A DVD-reader (NOT a burner) is also required to play the game, because if you put even a good copy of the CD in a burner SF3 will realise it's a burned CD and not a store bought original.

pablocoo 19.09.2005 14:54

Cytat:

Napisany przez Deus
... może pojawi się wreszcie opcja instalacji virtuala jako napęd podpięty do usb ;)

Ma miec jako IDE

Deus 19.09.2005 15:47

jestem lekko do tyłu, jeśli chodzi o najnowszy soft... IDE brzmi świetnie, ale obawiam się, że jeżeli SF jeszcze nie wykrywa wirtualnych IDE to w najbliższym czasie zostanie to dodane... pożyjemy - zobaczymy.

qwerty01 23.09.2005 11:02

Czy ktoś może napisać jak obejść zabezpieczenie w TrackMania Sunrise i Cross Racing Championship 2005 ? Chciałbym w nie pograc. Wypalałem tak jak jest napisane w NFO (niestety 8x bo to najwolniejszy tryb w mojej palarce).

Deus 23.09.2005 15:34

minimalna pędkość zależy od płyty i nagrywarki, ale 4x to tylko wartość umowna... chciałoby się popiracić co? te obrazy nie są na 100% pewne i poprawnie dają się odtworzyć tylko w czytnikach DVD /nie nagrywarkach/. A propos... twój post nie dotyczył robienia kopii zapasowej, ale piracenia - a to nie zgodne z regulaminem ;)

Deus 10.10.2005 17:09

witam...

miałbym taką jedną sprawę... a mianowicie prosiłbym Was o przesłanie mi na maila paru drobiazgów a mianowicie:
-exec gry zabezpieczonej SF
-plik protect.dll
-ew. mini image /chociaż nie konieczne, a przy nowszym SF wręcz zbędne/
no właśnie nowszym - potrzebuję zrobić porównanie SF 3.3 z nowszym /najlepiej jak najnowszym/, gdyby nie sprawiło to komuś zbytniego kłopotu to byłbym bardzo wdzięczny...
mail: deus_kontakt@o2.pl

pozdrawiam
Deus

p.s. nie oznacza to, że jestem bliski rozpracowania tego 'sprzętu', ale...

Diabolique 10.10.2005 21:06

Deus, masz juz te bonusy? bo ja moge cos podrzucić jesli to nadal aktualne.

Deus 10.10.2005 21:22

jak masz to podrzuć, będę wdzięczny - jeszcze nic nie dostałem...

Diabolique 10.10.2005 21:56

w ... pupe troche sie rozpedzilem z checia pomocy :) nie mam obecnie nic z niezmodyfikowanymi plikami SFa, tylko dzialajace juz przerobki :(

kojak_ct 10.10.2005 22:06

Przeglądałem forum i zarejestrowałem się tylko dla tego, żeby napisać, że kopia mirror trackmanii sunrise działa!!! Ale co dziwne. Wypaliłem jedną kopię na badziewnej CD z prędkością 4x i giera śmiga. Więc chciałem wypalić kolejną tym razem na markowej CD i co? I nic. Zabezpieczenie zadziałało. Pomyślałem sobie, że to pewnie przez prędkosć zapisu 4x. Wiec nastepnego dnia objeździłem sklepy komputerowe i nakupiłem najróżniejszych płytek, żeby działały na 4x. Niestety żadna nie zeszła poniżej 8x. (( . Więc poszedłem do brachola i wypaliłem na Liteonie z prędkością 4x. Co dziwne u niego większość płytek widziana była jako 4x ale żadna kopia nie odpaliła. Ja wypalałem na mojej MSI 52xMaxx. Sprawdzałem u siebie na 8x i też żadna nie odpaliła. W sumie z 10CD poszło do kosza. A ta jedyna pierwsza działa! 8 ) Giera nie odpali z nagrywarki. Kopia 1:1 musi iść z CDromu albo DVD. No i o co tu chodzi? Jutro wpadne do MM i zobacze te ich CD. Może coś odpali na 4x. :\ Aha. czasami nie chce zaskoczyć i trzeba wyjąć i włożyc CD ponownie.

pozdro

MaX2004 12.10.2005 22:54

Mam Toca Race Driver obraz DVD i nie wiem jak ja odpalić. Czy może mi ktoś wysłać na maila działający miniimage?
max2004@interia.pl

MaX2004 13.10.2005 07:29

Czy podczas uruchamiania StarFuck miniimage musi być zamontowany w wirtualnym napedzie?

ynsiwy 13.10.2005 15:18

a ja z innej beczki troszke:) dzisiaj wyszla TOCA.Race.Driver.2 z cukierkiem.... czyli starforce powoli odchodzi w zapomnienie :)

MaX2004 13.10.2005 17:04

Cytat:

Napisany przez ynsiwy
a ja z innej beczki troszke:) dzisiaj wyszla TOCA.Race.Driver.2 z cukierkiem.... czyli starforce powoli odchodzi w zapomnienie :)

Z kąd ja wziąść?

ynsiwy 13.10.2005 17:52

MaX2004 >> a to juz nie jest zgodne z regulaminem forum :)

anarchy 15.10.2005 18:21

dziala komus Cold War bo ja probowalem prawie wszystkiego i nic
zainstalowalem sfcure drivers odpialem napedy starforce nightmare ale nic nie dal, probowalem starfuckiem ale tez nie poszlo.

ps. jaka wersje starforce ma ta gra? jakim progsem sie to sprawdza ?

M@X 15.10.2005 18:32

Odepnij recznie, a nie przez SFN. W nowym SF zabezpieczenie blacklistuje odpinanie software'owe.

casio 15.10.2005 22:38

Właśnie zakupiłem przejściówkę ide usb lecz problem z zabezpieczeniem np splinter cell pozostaje,prosi p właściwego seriala.Co z tym zrobic,ktoś się orientuje?

Diabolique 16.10.2005 00:19

Cytat:

Napisany przez casio
Co z tym zrobic,ktoś się orientuje?

wprowadzic wlasciwy serial ||

anarchy 16.10.2005 16:51

Cytat:

Napisany przez M@X
Odepnij recznie, a nie przez SFN. W nowym SF zabezpieczenie blacklistuje odpinanie software'owe.

odpialem, teraz przy sprawdzianu plytki zatrzymuje sie gdzies na 20% i staje :/ <brak odpowiedzi>

-mullen- 01.11.2005 09:39

Ja zacholowałem Trackmanie i nie moge jej odpalić.W pliku nfo pisze że jest zabezpieczone StarForc'em 3.5.ClonyXXL nie wykrył nic tzn. czaszek było 5 ale nie wykrył nazwy tego "dziada".Próbowałem już Starforce nieghtmare i strafuck i wszystkiego i niccccc (( (( ((

wiedzma 13.11.2005 08:35

Witam wszystkich!!! Mam pytanie i zarazem prośbę. Znalazłem w necie jakąś instrukcję która prawdopodobnie pozwala na odpalenie gier przy zabezpieczeniu SF 3 a dokładniej chyba chodzi o jedną z gier ***8220;Splinter Cell: Chaos Theory***8221;. Instrukcja jest w języku angielskim a u mnie jest nie za specjalnie z tym językiem więc prosiłbym kogoś o objaśnienie. Dzięki z góry.

Info:
If you have installed DTOOLS, remove and uninstall them first.
Use and install Alcohol 120% v1.9.5.3105

All your internal ATAPI CD/DVD ROM/RW drives MUST be connected
just and only to SECONDARY IDE CHANNEL!

SFCure NEEDS Windows XP SP2 installed!
If you don't have it, download SP2 and run its installation first!
Don't attempt to continue with installing this game if you don't run Windows XP SP2!

Pre-step:
If you already have SCCT installed, uninstall it.
Use sfdrvrem.exe from sfdrvrem.zip to remove StarForce 3.

Step 1:
Unzip 'sfcure.zip'

Step 1.1:
Run SFCure (SFAFSB.EXE).

Step 1.2:
Press button 'Install SFAFSB'

Step 1.3:
Press button 'Start SFAFSB'

Step 2:
Unzip SFNightmare.zip

Step 2.1:
Run SFNightmare.exe

Step 2.2:
Press 'Disable Node'.

Step 2.3:
Press 'Disable CD'.
(It may take up to 20 seconds to disable CD, wait until done!)

Step 3:
Reboot (even if you are not prompted.)

Step 4:
Run SFAFSB.EXE.

Step 4.1:
Press button 'Start SFAFSB'.

Step 5:
Run SFNightmare.exe

Step 5.1:
Press 'Disable Node'.

Step 5.2:
Press 'Disable CD'.

Step 6:
Make a copy of SCCT with Alcohol 120% with exact DPM
(or you could use the one from the archive (DPM.zip)).

Step 6.1:
Mount SCCT image to 'Alcohol 120% v1.9.5.3105'

Step 6.2: Install the game from your virtual driver.

Step 7:
Reboot once again.

Step 8:
Run SFAFSB.EXE.

Step 8.1:

Step 9:
Run SFNightmare.exe

Step 9.1:
Press 'Disable Node'.

Step 9.2:
Press 'Disable CD'.

Step 10:
(optional) Update SC:CT from v1.00 to v1.04 game using update file (86MB).

Step 11:
Click on SCCT desktop icon. You will be asked to reboot. Do it!

Step 12:
Run SFAFSB.EXE.

Step 12.1:

Step 13:
Run SFNightmare.exe

Step 13.1:
Press 'Disable Node'.

Step 13.2:
Press 'Disable CD'.

Step 13.3:
Still in SFNightmare, press 'Disable CH2'.

Step 14:
Click on SCCT desktop icon.

Step 14.1:
Enter your serial.

Step 14.2:
Wait for 3-6 seconds for SF3 to check the disc.

Step 15:
Play!

When you finsh playing and want to revert all drives back, follow these steps:

Step 1:
Unmount image from Alcohol 120%!
(Stopping SFAFSB below with still mounted image may crash your PC into BSOD.
Never leave the image mounted if you revert drives back!)

Step 2:
Run SFNightmare.exe

Step 2.1:
Press 'Enable CH2'

Step 2.2:
Press 'Enable CD'

Step 2.3:
Press 'Enable Node'

Step 3:
Run SFAFSB.EXE

Step 3.1:
Press 'Stop SFAFSB'

Step 4:
You can now safely un-mount you image.

Enjoy!

Te wszystkie programiki które są wymienione w tej instrukcji były dołączone do opisu. Jeżeli będą komuś potrzebne to mogę je podesłać.

kris100 12.02.2006 19:56

Cytat:

Napisany przez scoobi
no a jakim programem sprawdzać zabezpieczenie?

Spróbuj ARay czy jakos tak byl w niezbędniku a numeru nie pamiętam

Burt 13.02.2006 02:56

Cytat:

Napisany przez kris100
Spróbuj ARay czy jakos tak byl w niezbędniku a numeru nie pamiętam

Archeologia wspaniałe zajęcie. ||23 kwiecień 2005 to był piękny dzień. :)

Neo 21.02.2006 18:10

dobra.. moze juz ktos ma myk na toce 3 bez odpinania napedow?:P

qwerty01 21.02.2006 18:18

Kupić oryginał ? :)

Burt 21.02.2006 23:03

Cytat:

Napisany przez Neo
dobra.. moze juz ktos ma myk na toce 3 bez odpinania napedow?:P

Jak by to było tak proste to by nie było tego działu,bo wszyscy by robili ''myk'' i by grali.Inni sie męczą z odpinaniem napędów stosują kłopotliwy ''soft'' a ty byś chciał ''myk''.Lenistwo proszę pana.Co złego jest w odpinaniu napędów?.Masz ''pirata'' i jeszcze ci mało?
Poczytaj trochę artykułów @Ghost_mode'a poszukaj na forum albo na gamecopyworld.Pozdrawiam. :piwo:

FatAlbert 21.02.2006 23:57

na gamecopyworld nic nie znajdziesz mozę jedynie super c.racki w rarach w których śą SFnightmare albo Starfak itym podone które szczerze piszać gó*no dadzą bo i tak trzeba odpiąć napedy :)

Neo 23.02.2006 00:59

@qwerty01 tyle to i ja wiem.. tylko ile mozna czekac na orginal ktory wyjdzie w polsce.. jak wyjdzie to kupie
@Burt co sie stresujesz... dla mnie nie jest problemem odpiecie napedu.. dla mnie problemem jest to zeby pograc w toce to musze miec 10 gb wolnej partycji

a tak swoja droga... nie mam humoru i musze sie troche dzisiaj wyzyc ;)
pozakladali se tacy konta 2 miesiace temu i nabijaja posty by poprzesuwac liczniki... troche z glowa piszcie a nie walicie za przeproszeniem texty z du*y.. to by bylo na tyle.. ;)

Burt 23.02.2006 01:59

No widzisz ,ty zakładałeś konto w 2002 i nic się nie nauczyłeś.A co do ''textów do du*y to takie właśnie było twoje pytanie.

Dr4goNPL 23.02.2006 08:49

Cytat:

Napisany przez Burt
No widzisz ,ty zakładałeś konto w 2002 i nic się nie nauczyłeś.

Całkowita prawda. Ja założyłem pod koniec ubiegłego roku i nauczyłem się wielu rzeczy. Np. kupowania oryginałów i robienia legalnych kopii zapasowych.

Neo 23.02.2006 13:56

hehe :) zaloze sie ze zyjecie krocej niz ja siedze w kompach :) ale nie wazne... szkoda robic OT

M@X 30.03.2006 23:33

No i nareszcie!!! Grupa RELOADED opublikowala zrodla (C++ i Delphi) do reverse-engineeringu zabezpieczenia StarForce - zestaw narzedz pozwala tez na uruchomienie kazdej gry zabezpieczonej StarForce 3! Polecam poszukac na torrentach - to maly plik, a daje kupe radochy!

Theo16 31.03.2006 08:09

No właśnie probem jest w tym że nie zawsze chce działać...

Mich@ł 31.03.2006 09:13

Mo***380;na gdzie***347; to dosta***263; pomijaj***261;c torrent/p2p?

Theo16 31.03.2006 09:57

Cytat:

Napisany przez Dj Mich@ł
Można gdzieś to dostać pomijając torrent/p2p?

Jak chcesz to moge ci na maila wyslac tylko podaj

Mich@ł 31.03.2006 14:46

Cytat:

Napisany przez Theo16
Jak chcesz to moge ci na maila wyslac tylko podaj

Wysłałem Ci na PW mój adres e-mail :>

vcres 31.03.2006 20:47

Pomocy!!!

HELP!!! HELP!!! HELP!!
Zainstalowałem Splinter Cella 3 wg instrukcji. Zostało mi zamontować mini obraz, odłaczyc napedy i grac. Ale tutaj niespodzewanko- mini obraz nie chce sie zamontowac ani w deamonie ani w alkoholu- nigdzie. Wyskakuje "Unable to mount image. File not accessable" (dysk nie dostepny). Co mam zrobić?! Pomożcie?! Jak co to mój email vcres@o2.pl
Prosze o szybka odpowiedz!

Mich@ł 31.03.2006 20:50

Cytat:

Napisany przez vcres
HELP!!! HELP!!! HELP!!
Zainstalowałem Splinter Cella 3 wg instrukcji. Zostało mi zamontować mini obraz, odłaczyc napedy i grac. Ale tutaj niespodzewanko- mini obraz nie chce sie zamontowac ani w deamonie ani w alkoholu- nigdzie. Wyskakuje "Unable to mount image. File not accessable" (dysk nie dostepny). Co mam zrobić?! Pomożcie?! Jak co to mój email vcres@o2.pl
Prosze o szybka odpowiedz!

A możesz montować inne obrazy pod wirtualny naoęd?
Może mini image jest walnięty?

qwerty01 31.03.2006 20:51

Lepiej wydać te 50 zł i kupić oryginał, a nie męczyć się.

vcres 31.03.2006 21:44

Mogę montować wszystkie obrazy tylko tego nie. Chyba bedzie cos z ustawieniami tylko nie wiem co. Ściągnolem taki sam z neta i tez mi nie zamontuje.

MW 04.04.2006 10:28

Jest taki program kt***243;ry ***322;amie StarForce'a bez odpinania nap***281;d***243;w nazywa si***281; StarForce 3 Reverse-Engineering Tools stworzony przez grup***281; Reoladed

Oto instrukcja:
Program stworzony przez grup***281; Reloaded do hackowania oprogramowania StarForce, kt***243;re instaluje si***281; wraz z najnowszymi grami, bez naszej wiedzy i zgody. Za pomoc***261; tego programu mo***380;na odpali***263; gr***281; zabezpieczon***261; w***322;a***347;nie StarForcem, bez konieczno***347;ci wcze***347;niejszej weryfikacji oryginalnej p***322;yty z gr***261;. Zazwyczaj jest tak, i***380; trzeba fizycznie od***322;ancza***263; nap***281;dy CD-ROM i gra wtedy dzia***322;a. Ten program umo***380;liwi odpalenie gry bez ***380;adnego kombinowania.

Opis, kt***243;ry pomo***380;e wam jak zrobi***263; gr***281;, aby chodzi***322;a jak to si***281; m***243;wi bez p***322;yty:
- po pierwsze instalujemy gr***281; zabezpieczon***261; StarForcem
- po drugie zamykamy wszystkie inne chodz***261;ce aplikacje
- po trzecie rozpakowujemy do jednego folderu plik rld-sfrt.rar
- po czwarte wchodzimy do folderu bin_log i naciskamy dwukrotnie myszk***261; na plik sf3_reg.cmd
- po pi***261;te z tego samego folderu kopiujemy dwa pliki: sf3.dll i sf3_ext.dll i wklejamy je do folderu z zainstalowan***261; gr***261; (tam gdzie znajduje si***281; plik exe gry)
- po sz***243;ste restartujemy kompa i cieszymy sie gr***261; odpalan***261; bez ***380;adnych kombinacji z odpinaniem nap***281;d***243;w

Dr4goNPL 04.04.2006 12:32

Nie ma pliku sf3.sys - bez tego gry nie uruchomisz.

loki7777 04.04.2006 13:25

dobra udalo mi sie poszukac toola reloaded na http, oto link dla zainteresowanych w celach naukowych i edukacyjnych itp.
www.chip-on.com/rld-sfrt.rar

solumedrol 04.04.2006 19:04

czy ktoś wogóle uruchomił cokolwiek wykorzystując StarForce 3 Reverse-Engineering Tools??

qwerty01 04.04.2006 19:42

Nawet Norris nie odpalił softu za pomocą StarForce 3 Reverse-Engineering Tools. :)

loki7777 07.04.2006 10:34

widze ze link wrocil, wlasnie za pomoca tego nie da sie nic odpalic, tylko mozna przygotowac cr a cka.ale to juz wyzsza szkola jazdy:)

Dr4goNPL 11.04.2006 14:16

I znajomo***347;***263; C++. Pewnie nasi s***261;siedzi z Litwy chcieli aby nauczyciele informatyki zacz***281;li uczy***263; w szkole reverse engineeringu ;)

brajo 05.07.2006 19:29

Od***347;wie***380;am temat.

jak obej***347;***263; Star Force dla gry Pro Cycling Manager 2006??

andy 05.07.2006 20:07

@brajo tak trudno poszuka***263; ?

chris996 05.07.2006 23:52

OK Grupa Reloaded wydała już fixy do SF3. Ale jak jest z działaniem. Czy gry uruchamiają się bez problemów??

brajo 06.07.2006 12:09

A co my***347;lisz, ***380;e nie szuka***322;em? Ot***243;***380; szuka***322;em i jak w***322;***261;czy***322;em StarForce Nightmare to wysz***322;o tylko na gorsze ni***380; na lepsze... Komp wogle si***281; zawiesi***322; bez mo***380;liwo***347;ci w***322;***261;czenia kompa na nowo...musia***322;em pod***322;***261;czy***263; cd-rom'a r***281;cznie jescze raz by m***243;c uruchomi***263; kompa... Tak wi***281;c pytam> Jka obej***347;***263; tego StarForce????

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:55.