Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray

Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video).

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 26.08.2004, 14:45   #1
grzeniu
XV1100
Zlotowicz

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez mallow
To mozna sobie zabezpieczenia miec i nimi se zabezpieczac ??
Oczywiscie - np kłódke 8 )

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.10.2004, 19:50   #2
m1si0
Nowy na forum

Data rejestracji: 06.10.2004
m1si0 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Niedawno sciagnalem sobie sposob na SF3.3 ale nie wiem czy na 100% dziala... Wiem ze gra ktora trzeba bylo w taki sam sposob "zrobic" dzialala, tylko nie wiem czy byla zabezpieczona SF3 czy czyms innym. A oto sposob sciagniety z netu (jest to sposob dla pewnej gry - ANG)[nazwa gry zastapiona - "xxx"] :
- Shut the power off your play pc
- Unplug all your cd-rom's connected @ the play pc!!(You have to unplug the power!)
- Power on your play pc
- Install included DaemonTools 3.46 on your play pc
- Reboot play pc
- Make on the second pc a folder that you can reach with your play pc
- Then copy the RaR-image to the shared folder on your second pc
- On your play pc you must select in daemon-tools the image on the second pc
- install the game on your play-pc, from the second pc (over LAN)
- When finished installation, reboot play pc
- You have the xxx image still mounted with daemon-tools
- Double-click short-cut on play pc to start xxx
- Use this serial when asked: xxxx-xxx-xxx-xxxx
- Then the game will start, it will take up to 5-10 minutes before cd-check is accomplished
- When everything is right, the game will now start......(if not, try to unmount and remount the xxx-image in Daemontools)
- Enjoy the game

Pozdrawiam
Stary 26.08.2004, 14:14   #3
Loczek
Kocham Agnieszke T. !!!

Data rejestracji: 24.02.2003
Loczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Drazil tages i StarForce to sa komercyjne zabezpieczenia. Nikt nie wie dokladnie o co tam chodzi i na jakiej zasadzie odbywa sie zabezpieczanie plyt. Tym bardziej nie ma programu ktory moglby sprawic ze mialbys zabezpieczona plyte.
Loczek jest offline  
Stary 12.07.2005, 23:48   #4
raj
Nowy na forum

Data rejestracji: 12.07.2005
raj w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Loczek
Drazil tages i StarForce to sa komercyjne zabezpieczenia. Nikt nie wie dokladnie o co tam chodzi i na jakiej zasadzie odbywa sie zabezpieczanie plyt. Tym bardziej nie ma programu ktory moglby sprawic ze mialbys zabezpieczona plyte.
Oczywiscie ze taki program jest. Trzeba go kupic od Starforce za grube $$$ ;-)
Dokladnie tego uzywaja producenci gier do ich zabezpieczania... ;-)
raj jest offline  
Stary 08.10.2004, 23:02   #5
wolf
No Guts, No Glory

Data rejestracji: 06.07.2002
wolf zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ten sposób działa z wcześniejszą wersją SF3 w pózniejszych wersjach już nie
wolf jest offline  
Stary 27.10.2004, 10:24   #6
Mikelo3
Nowy na forum

Data rejestracji: 24.10.2004
Mikelo3 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jeśli chodzi o Starforce 3 (a dokładnie 3.3) to ja właśnie skończyłem ściągać Xpand Rally (grupy Ultima) z osiołka.

Co ciekawe gra chodzi IDEALNIE bez żadnych problemów z instalacją czy też crackiem. Instaluje się tak samo jak oryginał i od razu zawiera w sobie cr**ka.

Jeszcze ciekawsze jest to, że gra działa ze..... Starforce! Tak, tak. Wstawiłem nawet oryginalny plik Xpandrally.exe i cr*ck dalej działa. Poszukałem różnic w stosunku do oryginału i zobaczyłem, że scr**kowany jest plik xpand.bin (czy jakoś tak). Jest to chyba silnik Starforce (bo gra działa bez modyfikacji zabezpieczonych chromeengine.dll i xpandrally.exe).

Mam nadzieję, że to jest właśnie emulacja, bo jest cholernie skuteczna.
Wygląda na to, że ktoś w końcu znalazł skuteczne lekarstwo na Starforce.

A Techland tak mocno starał się zabezpieczyć tą grę, nawet demo zabezpieczyli(!). I po co?
Mikelo3 jest offline  
Stary 14.07.2005, 23:11   #7
Deus
cracker

Data rejestracji: 22.06.2005
Deus zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
do niektórych gier zabezpieczonych tymi zabezpieczeniami są cukierki ... w przypadku SF werje z lukami doczekały się 'posłodzenia'... A na co komu zakup SF? głupie pytanie - w skład pakietu wchodzi generator kluczy /na podstawie parametrów nośnika/ - parametry płyty z tego co pamiętam nie są zapisane w execu tylko właśnie w kluczu...

Twoje uprawnienia: