Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   StarForce 5.0.08.05 jak to sie je? (https://forum.cdrinfo.pl/f11/starforce-5-0-08-05-jak-sie-je-78928/)

DejaVu 03.09.2011 12:40

:sciana: no tak ja mam wersję PL - a co do Win7 to niby tam jest jakiś emulator XP to dlaczego to nie działa? - i to jest kolejny powód aby nie wywalać kasy na 7 :taktak:

loki7777 03.09.2011 15:04

Emulator jest ale nie w wersji starter/home/home premium;) I raczej nie sluzy do uruchamiania geir;)

marekzi 04.09.2011 09:58

Jak pisze loki7777; - Starforce sprawdza system a nie nakładkę, jaką jest emulator.
Co do systemu do gier - tak, XP nadal jest równie dobry jak Win7/32 do nowych gier, do starych jest niezastąpiony.
Wiele osób ekscytuje się nowościami instalując Win7/64 i często narzekają, że jakaś gra nie działa (nowa czy stara). Jak widzę w sieci, większość kłopotów z grami dotyczy tego systemu. Bo o XP64 czy Viście nie ma co wspominać, gdyż ich użytkowników jest już jak na lekarstwo.

DejaVu 04.09.2011 11:35

Dlatego ja ciągle mam XP :taktak: nie potrzebuję wodotrysków :> chociaż jakiś czas temu dostawałem komunikat od Steam że nie będzie wsparcia dla XP tak że miałem zamiar już zainwestować w 7 :sciana: to samo słychać o Battlefield3 który ma nie działać na XP : wymagania sprzętowe: Quad Core i5 2.6 GHz, 4 GB RAM, karta grafiki 1 GB (GeForce GTX 460 lub lepszy), 15 GB HDD, Windows Vista/7 :buu:

wolf 04.09.2011 12:04

Dlatego szanujący się producent nie zabezpiecza gry Star - gównem. Jeżeli nawet nie działa oryginał to można domagać się zwrotu kasy za grę. Chociaż mój Hotel Giant 2 z SF na płycie który jest przewidziany dla systemów XP, Vista i 7 działa na Win2008R2 i SF nic nie krzyczy (uruchamiany z obrazu płyty).

DejaVu 04.09.2011 12:09

W StarForcu to kochają się za wschodnią granicą ;) dwa Stalkery go miały :taktak: gram teraz w Zew Prypeci z krakersem i jakoś StarForce nie krzyczy :>

wolf 04.09.2011 21:46

Cytat:

Napisany przez DejaVu (Post 1179684)
W StarForcu to kochają się za wschodnią granicą ;) dwa Stalkery go miały :taktak: gram teraz w Zew Prypeci z krakersem i jakoś StarForce nie krzyczy :>

Problem jest w tym ze w.w gra jest zabezpieczona Star-Gównem w wersji chyba 3.6 a sterowniki tego zabezpieczenia nie są kompatybilne z 7. I tutaj zaczynają się problemy. Dopiero wersja 5.5 zabezpieczania jest kompatybilna z 7.

Co mogę polecić a tylko cytat z strony producentów tego rootkita :

Protection versions below 5.5 do not support Windows 7.
Users of products that protected with 3.x/4.x/5.0 versions should contact the protected program developers or publishers to obtain Windows 7 patches, or use previous Windows version to run the products.

http://www.star-force.com/support/users/windows7/

marekzi 04.09.2011 22:34

Cytat:

Napisany przez DejaVu (Post 1179684)
W StarForcu to kochają się za wschodnią granicą ;) :>

Wersja PL miała SF?
Bo nie pamiętam, ale chyba nie. Chyba tylko wersja RU miała SF, a reszta - Securom. To w jaką ty wersję grasz -RU?
Kochają go z konieczności - to było (jest) jedyne prawdziwie "nie do złamania" zabezpieczenie. I jako takie jest odpowiednie dla tych największych piratów jakimi są Rosjanie.
Chociaż ja też grałem w wersję RU. :P

"Users of products that protected with 3.x/4.x/5.0 versions should contact the protected program developers or publishers to obtain Windows 7 patches, or use previous Windows version to run the products. "
haha, ale rżną głupa. Co niby ma wydawca gry zrobić - jakiego patcha wydać? - do systemu?
Rżną głupa, bo to oni (producent SF) na zamówienie implementują SF do gry i tylko oni byliby w stanie coś z tym zrobić. Ale to kosztuje i takie patche zawsze są niebezpieczne bo mogą pomóc w rozgryzieniu SF.
I taki kłopot z niedziałającą grą na nowym systemie jest jeszcze jednym z powodów, dla których cywilizowany świat odszedł od SF.

DejaVu 05.09.2011 05:15

U mnie:
Stalker Czyste Niebo - Tages 5.5.4.1
Stalker Cień Czarnobyla-Securom7
Stalker Zew Prypeci-StarForce5.70

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:08.