![]() |
Panowie a jak uruchomic to na przejściówce ide usb.Wywala cały czas wadliwy serial?
|
Nie moge uruchomic gierek na starforce
Proadzilem sobi juz z tym ze mi wiecznie resetuje ale i tak nie moge na tym paskudnym 64 bitoeym procku nic uruchomic na starforce z crackiem
jak uruchamiam start! mam komunikat "wystapił bład systemu 2001" Moze ktos pomoze ?? |
opis tego błędu to 'Określony sterownik jest nieprawidłowy.' - jak widać coś się 'zmieniło' np. skoro sumy kontrolne się nie zgadzają /najczęstsza przyczyna/. Wystarczy zmienić 1 bit w sterowniku aby zobaczyć podobne info... napisz dokładnie co zrobiłeś i jak - jakoś dojdziemy... BTW o jakim cracku mówisz?! sf_cure to nie *****, ale mniejsza o szczegóły...
|
Wreszcie wszystko gra
Dzieki DEUS ale dalem na szczescie rade. Okazalo sie ze koniecznie trzeba wylaczyc Nightmarem rowniez second ide channel. Node i same Cdki nie wystarczyly. Do tego musi byc to zrobione po kazdym restracie na nowo nawet jak zresetuje kompa bez cdkow od razu przy starcie nie dziala . Trzeba wlaczyc cdromy node i second channel i ponownie wszystko wylaczyc. U mnie inaczej nie bryka. A co do tego bledu 2001 to po prostu sciagnalem inny sfcure i poszlo glanc malinka :)
Raz jeszcze Deus dzieki za chec pomocy . Most helpfull man here :)) 8 ) Acha i jedno pytanko o co chodzi z tym usb ?? Jak to dziala co to jest i czy rozkodowuje wszystkie starfosy ?? Nie mam o tym zadnego pojecia ?? ??? |
panowie ale jajca. odpalilem gierke z StarForcem 3.6.10.03 bez sfcure i odlaczania napedow. jedyne co zrobilem to instalacja i emulacja RMPS w alcoholu. powiem szczerze ze to dziwne :PP
|
nawet bardziej niż dziwne, ale chłopakom od czasu do czasu zdarza się jakaś zwichrowana wersja - można im to wybaczyć :P
//a może miałeś oryginał w napędzie? :P |
ma ktos moze linka do najnowszej wersie alcohol build 3015 bo w necie widze same niedziałąjace linki i triale :>
|
Piekny start... Czytaj regulamin, a jak sie powtorzy to ban.
|
Ja to kurcze sie chyba załamie:( zainstalowalem SP2 do XP i kurcze zaden sposób nie działa:( normalnie dupa:(i nie iwem co zrobic zeby odpalic SP Chaos Theory
|
Witam wszystkich,
to mowicie ze z ver.4.18 gb nie da sie nic zrobic?? jak nie,to nie wiecie czy szukuje sie jakis universal crck?:] |
Cytat:
|
Cytat:
|
Deus : a dla Ciebie dlaczego?
@PIOTR34 : skwaszony troche bylem, ale tak czy tak pod regulamin podpada... |
chodziło mi bardziej o to iż prędzej dostanę bana /przecież jestem strasznym, 'złym crackerem' ;) / niż wyjdzie jakikolwiek uniwersalny cukerek rozwiazujący całkowicie problem SF...
|
mógłby mi ktoś podać link do tego starforce nightmare nigdzie nie moge tego znaleźć :smutny:
|
Cytat:
|
dzieki przeoczyłem
|
Bos
Mam problem z Bet on Soldier. Robie tym programem (SFAFSB). Postępuje zgodnie z instrukcjami i nadal prosi mnie o płyte.
|
HOHO panowie.. na początku Gratulacje za częściowe pokonanie starforc'a ale mam pytanko... mam gierkę Pro cycling manager.. i .... można ją uruchomić ale trzeba odłączać cdromy.. widze że wy tak nie robicie a pro cycling manager zabezpieczony jest star forcem więc czy sądzicie czy wasz sposób będzie na niego dobry??
|
Cytat:
btw. ja odlaczam napedy recznie + poprzez SN |
No dobra ale czy da się tak zrobić aby nie trzeba było odłączać napędów>?? No i tehn problemik popróbuję to odpalić ale za chiny nie wiem skąd to pościągać... ?? ???
1.SFcure driver 2.Starforce Nightmare 3.SF Anti File System Blocker |
Cytat:
|
Cytat:
EDIT: Spoko @Piotr :piwo: , kolega rutek tez nie wiedzial, bo pytal dwa razy o to samo. Linkow szukaj we wczesniejszych postach |
Cytat:
|
No to dzięki thx może odpalę pro cycling manager beż potrzeby odłączania cdromów wtedy napiszę wam to ! Zobaczymy ok 16 jak wrócę ze szkoły!
|
czec jutro bede mial oryginala Blitza 2 :D::D slyszalem ze on ma SF . poprobuje z tym ^^
|
Mój sposób na działanie Trackmanii Sunrise (i pewnie innych StarForce'owych gier też)...
[Procesor AMD Athlon 64, płyta oparta na nForce4] 1. Instalujemy WinXP Service Pack 2 2. Instalujemy Daemon Tools 3.47 (najnowsza wersja) [ponoć działa też na Alcoholu] 3. W zaleznosci od posiadanego procesora sciagamy odpowiedni pakiet: 32-bit --> http://www.toya.net.pl/~cj_koro/plik...orce_32bit.rar 64-bit --> http://www.toya.net.pl/~cj_koro/plik...orce_64bit.rar (64 bit - np. AMD Athlon 64, lub Sempron 64) (32 bit - wszystko inne :) ) [KONIECZNIE WYBIERZ WERSJĘ POD SWÓJ PROCESOR!!!] 4. W przypadku, gdy posiadamy Chipset nForce i zainstalowane sterowniki IDE od nVidii, musimy je odinstalować -> klikamy prawym na "Mój komputer" -> Właściwości -> zakładka "Sprzęt" -> "Menedżer urządzeń" -> "Kontrolery IDE ATA/ATAPI" -> aktualizuj sterownik i wybieramy standardowy sterownik Windows (KONIECZNE DO DZIAŁANIA - BEZ TEGO NIE RUSZY)!!! 5. Po rozpakowaniu pliku z punktu 3 otwieramy folder "sfcure..." i uruchamiamy plik "!setup.bat", dodajemy informację do rejestru i ponownie uruchamiany komputer. 6. Instalujemy grę z zamontowanego obrazu 7. Uruchamiamy grę, aby zainstalowała sterowniki StarForce'a, wpisujemy CD-KEY (oczywiście pokaże nam, że mamy złą płytę - wychodzimy) 8. Z folderu "sfcure..." uruchamiamy plik "!start.bat" 9. Z folderu sfn uruchamiamy program SFNightmare.exe 10. Wybieramy Disable CD oraz Disable node 11. Uruchamiamy grę 12. Cieszymy się widokiem :D 13. Jeśli gra nie działa nadal sprawdzamy czy robiliśmy wszystko po kolei 14. Jeśli robiliśmy wszystko po kolei, a gra nadal nie działa, musimy wyłączyć w BIOSie nasze fizyczne napędy CD i DVD 15. Jeśli to nie działa, to albo coś źle zrobiłeś, albo po prostu masz pecha i gra nie pójdzie... :( Wszystko sprawdzone przeze mnie na procesorze AMD Athlon 64 - działa bez wyłączania dysków w BIOSie Wiem, że opis się powtarza, ale generalnie ciężko było mi znaleźć opis pod moją konfigurację (A64 + nF4), więc postanowiłem napisać wszystko sam :) Pozdrawiam i życzę miłego giercowania :) |
Chłopaki teraz wasza kolej... tak o... bierzemy mini image.. odpalamy go.. w daemonie (musi byc na zielono czyli all options on) poczym programem VirtualCDHide ukrywamy dyski... i tu zaczynają się schody.. bo jest tak... nie ma juz weryfikacji płyty ale gra się odpal .. naraz biały ekran i błąd krytyczny,,, jest już bliżej niż dalej ale trza coś skombinować... POMOŻECIE?? :)
|
Acha mam nową wieść... nie trzeba włączac mini image może być wszystko normalnie ale myślę że ten cracka jest walnięty czy coś.. może zobaczycie .. z megagames?
|
LUUDZIE DZIAŁA!! Prost sprawa!! Dajemy tego cracka i instalujemy path 15A i wszystko!! Star force kiśnie!!
|
Sposob pablocoo dziala (post nr 74) !! Odpalilem tak The Suffering Ties That Bind. Tylko ze musialem odlaczyc recznie nagryware ( jesli wam nie chce pujsc to sprobujcie odlaczyc napedy ). Kolejnosc wg. schematu pablocoo. Dzieki za pomoc :piwo:
|
Panowie niemooge odinstalować sterowników IDE od nvidii , tzn. odinstaluje ale po restarcie niemoge zainstalować windowsowych. Wyskakuje monit że sterownik nie jest dla tej platformy i w menadżerze zadań widnieją dwa znaki zapytania. Czy można pobrać z kądś stery windowsowskie? Mam Abita nf7 i bartona na nim. :| :ysz:
|
rutek jakiego cra*ka dajemy i jakiego patha :ysz:
|
ludzie, przystopujcie troche bo robicie syfik z fajnego tematu. na dobra sprawe juz jest syf bo nie mozna sie dowiedziec komu o co chodzi. metod odpalenia podana i wsio, nie ma sie co nad tym rozdrabniać.
|
Cytat:
|
Czy może ktoś z was tutaj wruchamiał Wormas 4 Mayhem jeśli tak to w jaki sposób ???
|
Dzisiaj zacholowałem Trackmania Sunrise i mam problem.
Nie da sie jej odpalić!!!!!! qrwaaa próbowałem juz z: StarForce Nightmare v1.12, StarFuck i SF_Anti_File_System_Blocker POMOCY niech ktoś wypisze w punktach jak to uruchomić :wsciekly: |
splinter cell chaos theory
Chcialem was poprosic o pomoc.Mam wersje splinter cell-a CT 4.14GB.Zainstalowalem gre tak jak jest to opisane na forum zrobilem obraz format mdf.Po zainstalowaniu wlaczam ten program anti file system bloker chowam wirtualne napedy programem virtual cd hide.Odpal gre czekam kilka minut (weryfikacja plyty)i mowi mi ze mam niewlasciwy klucz.Prosze pomozcie mi .Z gory dziekuje:)
|
PS
zapomnialem dodac ze robiac obraz w nowym alcoholu wlaczylem emulacje RMPS.Czy jesli mam jeszcze daemona to mam go wywalic?? |
Witam. Moze mi ktos wyslac pliczek nfo od wersji SCCT co ma 4.18 GB ?? Bodajze iTwins bo iTWINS dziala na bank bo juz ja wlaczalem ale odinstalowalem i wywalilem przez przypadek plik nfo z serialem :/ Z gory dzekowa
|
Cytat:
VirtualCDHide nie jest do Starforca. Odpal StarForceNightmare i daj 'disable cd' 'disable node' i wylacz fizyczny naped w zaleznosci od tego, jak masz go podpietego (jesli na drugim kanale to dajesz 'disable ch2', jesli nie to szukasz konkretnego przycisku odnoszacego sie do twojego napedu). Wtedy odpalasz sf anti file system blocker i gra powinna ruszyc. BTW. Obraz robiles sam z oryginalnej gry i wpisujesz oryginalny serial? |
mam XP i SP2
wlasnie chodzi oto ze kupilem gre na allegro miala to byc oryginalna wersja ale okazalo sie ze jest to kopia tak wiec nie mam oryginalnego klucza.Mam 2 nagrywarki i jeden naped.Wszystkie odlaczylem wyjalem tasme itd.jesli sa wszystkie odlaczone to tez musze wybrac w sf jakas opcje ktora wylaczy channel1 lub2 czy juz nie trzeba tego robic.Czy moze wystarczy tylko disable node i cd??
|
Ps
jezeli mam podpieta pierwsza nagrywarke cd (zworka jest na master)czyli w sf mam wylaczyc master tak?? jesli nie to czy moglbys mi to wytlumaczyc.Z gory dziekuje
|
Jesli odpinasz recznie napedy, to chyba nie trzeba.
Ale problemem moze byc ta plytka. O ile oryginalna plytke da sie odczytac na tyle, zeby moc odpalic przez sfcure, o tyle po nagraniu obrazu na plyte mysle, ze wiekszosc informacji przepada. Sprobuj sciagnac STAD plik mds (nr 3, LeatherFace) i sprawdz PM... |
wlasnie go sciagnalem ale nie mozna go zamontowac jako obraz chyba dlatego ze ma 1 plik mds.Jesli nie to oco chodzi??
|
i co to jest PM??
|
Musisz skopiowac stary i zmieniac mu nazwe na taka, jaki ma twoj plik mdf z obrazem.
PM to jest wiadomosc prywatna PPP to jest post pod postem, uzywaj opcji 'edytuj' |
YEAH!!!!!!!!!!! splinter cell CT uruchomil sie dzieki twojej pomocy!!!!.Wielke dzieki za to.Cos czuje ze dzisiaj nie bede spal:)
|
:\ Próbuje uruchomić SCCT wydaje mi się że robie wszystko wg. przepisów ale kończy się na tym że wprowadzony klucz nie odpowiada płycie umieszczonej w napędzie. Co zrobić? Mam zestaw na P4 i chipie Intela. SCCT par snake.
|
Cytat:
|
Widzę, że nadal niektórzy mają problemy z odpaleniem SCCT. Wg mnie jest to w 99% (co najmniej) przypadków spowodowane pomyłkami (ludzkimi) przy odpaleniu, a nie konfiguracją sprzętową. Jeśli ktoś potrzebuje mogę zamieścić instrukcję b. szczegółową, która już niektórym pomogła
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Zrobiłem tak: install sfcure restart system start sfcure services install game from image mounted on alcohol build 3015 restart start sfcure services run starforce nightmare, diabled CD and node and channel 2 run game, and used the widely available key when prompted Jednak odpaliłem tą gre. Mialem obraz iso i przekonwertowałem na MDF, MDS ściągnąłem z netu. A do tych czynności kroki w nightmare to w kolejności disable node, disable cd, disable node, disable channel 2 gdy cd/dvd tu podpiete. |
@P!otrek; nie rozumiem, dlaczego "cwaniaku"? To nie kwestia klucza - popełniasz pomyłki przy odpaleniu.
Instrukcja odpalenia "SPLINTER CELL;CHAOS THEORY" i nie tylko(?) 1. Przeczytaj plik "*nfo" dołączony do plików rar z grą. 2. Musisz mieć Windows XP SP2; jesli nie masz SP2 - zainstaluj. 3. Musisz mieć zwykłe sterowniki kontrolerów IDE/ATAPI od Microsoftu (Windosowskie). Wejdź w Moj komputer>Wlasciwosci>sprzet>menadzer urzadzen>kontroleryide/atapi i sprawdź. Jesli masz inne - zmień je na takie jak opisano wyzej: PPM na kontrolerze>aktualizuj sterownik>pierwsze klikamy" nie tym razem" dalej>zainstaluj z listy lub okreslonej lokalizacji dalej>nie wyszukuj, wybiore sterownik do zainstalowania dalej>teraz klikaj "standardowy podwojny kontroler pci ide" dalej>koniec (jesli masz 2 kontrolery- powtórz). 4. Rozpakuj plik "Tools" - do końca, gdyż jest (chyba) dwukrotnie pakowany. W zależnosci od tego jaki masz procesor: jesli nie masz Athlona 64, rozpakuj "sfcure01.zip". Jeśli masz Athlona 64 - wówczas rozpakuj "sfcure03_x64.zip" 5. Jeśli miałeś do czynienia z StarForce albo na wszelki wypadek odpal czyściciela śmieci pozostałych po SF, czyli sfclean lub sfdrvrem, gdy zażąda restartu - daj OK. 6. Odpal plik "setup.bat". Pojawi się zakładka z pytaniem, czy chcesz dodać do rejestru , daj OK,znowu info, że zmiany w rejestrze wprowadzono. Zrestartuj komputer. Aby się upewnić, że plik ten działa możesz zastosować sposób, który jest opisany w pliku nfo gry: w opcjach folderów zaznacz "Pokaż pliki ukryte", wejdź w C, znajdź boot.ini, edytuj go i zmień linijkę "/noexecute=optin /fastdetect" na "/execute=optin /fastdetect", (możesz zrobić to niezależnie od tego czy masz komunikaty o błędach, czy nie). 7. Zamontuj obraz gry SCCT (wersja 4,14 GB) w napędzie wirtualnym Alcohol120% ver. 195.3105, zaznacz (tylko) emulację RMPS. Podobno Daemon v.3.47 nie sprawdza się tu tak dobrze jak Alcohol, zwłaszcza v.195.3105, który podobno ma najlepszą emulację RMPS. 8. Zainstaluj grę. 9. Odpal grę (np. ze skrótu).Zażąda restaru - daj OK. 10. Odpal plik "sfdrvup.exe". Powinna się pojawić zakładka z informacją w stylu "po update należy zrestartować komputer". Zrestartuj komputer. 11. Odpal plik "start.bat". Żeby sprawdzic, czy SFcure poprawnie dziala (nie ma zadnych bledow) trzeba do linii polecen dopisac slowo PAUSE. PPM na "start.bat" -edytuj i dopisz "pause". Wowczas linia polecen powinna miec postac: --------------- net start sfcure01 pause -------------- Po odpaleniu programu widzimy w oknie dos'owskim, czy aplikacja dziala. 12. Odpal "StarForceNightmare" i wyświetlonym okienku naciśnij (tylko raz!) "Disable CD" a potem "Disable node". Można też nacisnąć inne opcje - te, które dotyczą Twoich napędów optycznych ("Sec. Master Off", "Disable ch.2" itp - w zaleznosci od tego, gdzie masz podpięte napędy optyczne). Oczywiście nie naciskaj "Prim. Master Off" bo zrestartujesz komputer. UWAGA: po naciśnięciu przycisku napis "Starforcenightmare" na pasku zmieni się na "Processing". Dopóki napis ten nie zmieni się z powrotem na "Starforcenightmare" nie wolno naciskać żadnego z przycisków wyłączających. Czas ten może się wydłużać i wtedy można wyjść z programu "StarForceNightmare" zamykając go przyciskiem "Exit", ale dopiero gdy: - w otwartym wczesniej menadżerze zadań aktywność programu (użycie procesora) spadnie do zera, oraz gdy - kursor myszy zawieszony na okienku "StarForceNightmare" zmieni się z klepsydry z powrotem na normalny. Nieprzestrzeganie tych zaleceń (klikanie na przyciski wyłączające zbyt szybko) może sprawić Ci późniejsze kłopoty np. poginą napędy wirtualne lub optyczne, albo będą się dziwnie zachowywać (tak miałem po instalacji gry "Second Sight" - napędy wirtualne i optyczne widziały płytę poprzednią, mimo że była już zamontowana/włożona inna płyta- i to widziały całą jej zawartość, którą mozna było kopiować). Po przeprowadzeniu tej operacji, mozna sprawdzić jakie napedy sa widzialne przez system -powinny byc widzialne TYLKO napedy wirtulane. 13. Włącz Alcohol z zamontowanym obrazem gry i włączoną emulacją RMPS (moze być tylko w trayu). Odpal gre i wpisz serial XXXXXXXXXXXXXXXXXXXX. Nastąpi weryfikacja płyty; powinno to trwac krótko - kilka-kilkanaście sek.(u mnie -ok.5 sek) Jeśli trwa to długo, to znaczy że coś poszło źle. 14. Graj. Uwagi: - jeśli Ci się nie udało odpalić gry, musisz dać stop.bat, po deinstalacji gry wyczyścić system z pozostałości po SF; użyj sfdrvem , restart kompa. Ja czyściłem też rejestry z wpisów. - jeśli nie jesteś pewien działania "StarForceNightmare" - wyłącz napedy optyczne ręcznie (odepnij taśmy), albo w biosie. - podobno pomaga też niezamykanie "StarForceNightmare" (nie klikaj "Exit")- ja w to nie bardzo wierzę. - jeśli gra nie odpaliła - próbuj do skutku (pod warunkiem, że jesteś pewien że pkt. 1-10 wykonałeś poprawnie): "StarForceNightmare" - włącz to co wyłączyłeś poprzednio, odpal plik "stop.bat" a następnie pkt. 11-14. Jeśli gra odpaliła, wówczas: - po wyjściu z gry włącz "StarForceNightmare" i w nim włącz to co poprzednio wyłączyłeś, - odpal plik "stop.bat" (można w odwrotnej kolejności, ale wtedy komputer się restartuje). Aby ponownie włączyć grę: - odpal Alcohol z zamontowanym obrazem i emulacją RMPS, - odpal "start.bat", - "StarForceNightmare" - wyłącz co trzeba, - odpal gre. Niech (star)FORCE będzie z Wami. Ten opis pomógł już kilku osobom, które zrezygnowały. |
Probelm
Witam
Mam problem z odpaleniem gry BET ON SOLIDER zrobilem wszystko zgodnie z ta instrukcja: Odpalasz to coś (fsafsb) i klikasz fscure driver. 2. reset systemu 3.znowu odpalasz i Klikasz START FSAFSB 4. Instalka gry z obrazu w alkoholu Version 1.9.5 (build 3105) Ten najnowszy :-) 5. odpalasz gre. (nie uruchomi sie ) :-))))) 6. reset ( u mnie poszło bez resetu za 2 razem) 7. Odpalasz FSAFSB i klikasz na START FSAFSB 8. Ściagasz i odpalasz STARFORCE NIGHTMARE (pacnij w disable CD i disable node) 9. odpalsz gierke i jazda..... GRA DZIAŁAŁA po wyjscu z gry cofnolem zmiany natomiast dzisiaj gdy probuje uruchomic gre wg instrucji (pomijajac instalacje) gre sie NIE URUCHAMIA i nie mam pojecia dlaczego ?? moze ktos wie ?? |
Cytat:
|
A ja mam taki oto problem. Mam Twierdze Krzyżowiec PL zainstalowałem,m wszystko w porządku. Chce uruchomic i wyskakuje okienko "Prosze podac klucz" A na okienku napisane starforce. Ma ktoś jakiś pomysł jak to obejsc?
|
Cytat:
|
ta...to chyba lgiczne ze nie mam tego klucza tak? Wiec sie pytam czy da sie to obejsc bez wpisywania klucza.
|
To wcale nie jest logiczne, zwazywszy na fakt, ze nie da sie tego obejsc i nawet jesli sciagnales gre, to ZAWSZE bedzie wymagac klucza i NIC z tym nie zrobisz...
A klucz to dopiero poczatek zabawy ze starforcem... |
splinter cell chaos theory
Witam!! Chcialem sie dowiedziec jak odpalic splinter cell CT jezeli moj kumpel ma 2 dyski na ktorym obsluguja tylko pliki fat 32 i nie mozna zrobic normalnego obrazu plyty MDF.Jesli ktos wie jak to mozna zrobic prosze o odpowiedz z gory thx:)
|
Cytat:
|
A ja jestem ciekawy (i tu chyba raczej ulkon w strone DEUS a) dlaczego po odlaczeniu napedow fizycznie da sie oszukac SF, a po wylaczeniu w biosie calego drugiego kontrolera, na ktorym mam napedy - nic z tego. System nie widzi przeciez napedow... w jaki sposob SF jest w stanie sprawdzic ze te napedy (mimo ze komp ich nie widzi) sa???
|
Wiem ze to by dluuugpo trwalo i wogole ale czy da sie puscic jakos program ktory by sprawdzal wszystkie kombinacje i znalazl wlasciwa?
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
* ile zajmuje sprawdzenie płyty przy niewłaściwym kluczu? powiedzmy, że minutę; * ile mamy znaków w kluczu? 24. * jakich? duże litery+cyfry /czyli 36 kombinacji na znak/ nie jestem pewien, czy dobrze liczę - jestem zmęczony i myślenie przychodzi mi z trudem - ale przyjmijmy, że mamy system liczbowy o podstawie 36 /mozna przyjąć, że klucz SF to 24 cyfrowa liczba w systemie o podstawie 36/; jak wyliczyć liczbę kombinacji dla danej liczby cyfr danego systemu? (podstawa_systemu^liczba_cyfr)-1. Tak więc liczba kombinacji to x=36^24-1 a więc czas potrzebny na sprawdzenie wszystkich wynosi x/525960 (liczba minut w roku przyjmując, że rok ma 365,25 dnia/ lat; a to daje... 42688146831231571298363394790084 lat ...trochę dużo :P napisać bruteforce'a można, ale... w sumie możnaby znacząco to przyspieszyć odczytując parametry płyty tylko raz pod warunkiem, że to, jak wyznaczyć parametry nie zależy od klucza. Ale nawet dla 'zwykłych' funkcji kryptograficznych sprawdzenie (2^64)-1 czyli klucza 64 bitowego przekracza możliwości pojedyńczego komputera w przeciągu wielu lat /jedyne wyjście to poczekać... albo atak rozproszony/. Skoro już wspomniałem o ataku rozproszonym to w przypadku SF nie ma on znaczenia - liczba kombinacji jest tak wielka, że ilość dostępnych komputerów na świecie nie pozwoli sparawdzić pełnego zakresu do 'końca świata'. Pozostają 2 wyjścia: * rozpracowanie algorytmu generacji\sprawdzania poprawności klucza * znalezienie powiązań pomiędzy elementami klucza w celu zmniejszenia liczby możliwych kombinacji /nie oszukujmy się - nia ma szans, aby istniały tak silne powiązania aby pozwolić na atak siłowy/. Optymistyczne, co? To zabezpieczenie nie posiada żadnych słabych stron, ustala twarde reguły, których nie sposób nagiąć... ale będę walczył dalej... pozdrawiam |
Dodam ze mam bios phoenix-award a chipset to leciwy juz i865 (abit is7e), system to oczywiscie XP z SP2 a strewniki pochodza od MSa (bo przy intelu - wiadomo...)
|
oj, coś nie mogę przeedytować mojego ostatniego posta... ekhm... faktycznie byłm zmęczony - machnąłem się we wzorze /(podstawa_systemu^liczba_cyfr)-1/, tego '-1' być nie powinno /w tym wypadku wynikiem nie była liczba kombinacji a maksymalna wartość - należy uwzględnić także wartość zerową/. Ale generalnie liczba lat się zgasza ;) przepraszam za pomyłkę...
|
No to fajnie...Może poczekam =D A tak na serio to szukam wlasnie w eMule jakichś kluczy...
|
Dzięki Marekzi. Twoja instrukcja jest ok. Wszystko działa wyśmienicie.
|
Miło mi to słyszeć
|
POMOCY!!!
Mam problem z UFO aftershock: robię wszystko tak ja ktu piszecie i nic, starforce zawsze wywala, że mam wsadzić płytkę. ??? z góry thx |
Witam,
nie wiecie czy jest cos nowego na splinter cell'a CT co sprawi ze odpali nie tylko raz przy dobrych wiatrach?? bo (przynajmniej u mnie) jak odpalil sie raz,to po restarcie kompa wiecej juz nie dalo rady go uruchomic.A probowalem z dt4.0 i sfn. |
Cytat:
Najlepiej odinstaluj grą, sfclean/sfdvrem, i instalacja od nowa wg mojej instrukcji. Musi odpalić - a to wiem stad, że już kilka razy słyszałem takie zrezygnowane głosy "nie pójdzie, nie da rady..." - a potem "Hurra... - to takie proste". Z doświadczenia wiem, że ok.90 a może i 99% niepowodzeń przy odpalaniu SCCT tą metodą to błędy ludzkie (zwykłe pomyłki typu brak restartu w określonym miejscu). Dopuszczam mozliwość niepowodzenia spowodowanego konfiguracją sprzętową (i to jest ten 1%) - choć się z takim przypadkiem nie spotkałem. Powodzenia. |
Gdzie znaleźć ten SFcure driver???
|
Cytat:
-edit- Wpadł mi ostatnio w ręcę oryginał Prince Of Persia T2T DVD SF 3.6 ... Ze znajomymi zrobiliśmy poprawny obraz no i postanowiłem sprawdzić czy gra jest tak dobrze zabezpieczona :) Jako, że mam win XP bez SP2 postanowiłem zawalczyc bez SFCure i tym podobnych... a Alcohol tradycyjnie wykładał się krzycząc o nieprawidłowy klucz ;) Metoda sprawdzona przeze mnie i działa w 100%: 1. Wyłączamy komp i odpinamy wtyczki zasilania od wszystkich napędów optycznych. 2. Instalujemy grę z wirtuala DAEMON Tools 4.00HE (po czym będzie wymagany restart) 3. Uruchamiamy grę i po krótkim sprawdzaniu zabezpieczenia SF pasek postępu przejdzie do końca - po czym cieszymy się grą :) Gra się uruchamia absolutnie zawsze. Niestety nie mogłem sprwdzić jak radzi sobie SFNightmare zamiast fizyczne odpinanie czytników gdyż mam w chwili obecnej tylko czytnik CD (brak DVD) a czytnik ten nie przeszkadzał zabezpieczeniu i niezależnie czy z nim czy bez gra sie uruchamiała ( w sumie ciężko by było odpalić DVD w CD-Romie to zabezpieczenie się nie czepiało :) ) |
A czy komuś w przez wymienione tutaj sposoby udało się odpalic Cold War, u mnie wywala żebym włożył płytę do innego napędu, aha jak odepnę fizycznie napędy jest ok :(
Paweł |
Co do POP TTT to trzeba odłączać napędy bo np. mój LG 8526B (cdrw) i LiteOn 1653S (DVDRW) nie pozwalały na włączenie gry nawet jak je wyłaczyłem programikiem sfnightmare (najnowszym) a nawet jak wyłaczyłem napędy i kanał ATA w menedżerze urządzeń Windowsa :-(
Oczywiście używałem DT4 HE |
Cytat:
nic nie rozumiem np: neuro hunter czy Codename Panzers Phase 2 poszło a cold war i np The Suffering Ties That Bind nie chcą, nie mam więcej obrazów żeby potestować. czemu niektóre gry mogę oszukać a niektóre wymagają aż fizycznego odpięcia napędów? Paweł |
Cytat:
Czy wszystkie obrazy są zrobione przez tę samą osobę, tą samą metodą ? |
Ostatnio miałem troszkę zaległości z zabezpieczeniami ale teraz nadrabiam...
Zaciekawiła mnie metoda robienia obrazów przez grupę hakerską MIRROR. Zainteresowany jak oni kombinują ściągnąłem tylko plik .NFO, który dołączyli do wydanej przez siebie pirackiej wersji TRACKMANIA SUNRISE. Oto fragmenty: Cytat:
Jeżeli dalej tak pójdzie to będziemy mieć kopie SF wypalane na CD, o ile tylko udostępniony zostanie wsponiany powyżej 'TOOL' do robie obrazu idealnego lub technika zostanie przekazana autorom oprogramowania typu Alcohol/CloneCD/BlindWrite... |
Cytat:
nie dwa które chodzą zrobił kumpel a te które nie to wytwór grupy "mirror" |
Cytat:
|
Cytat:
tak też podejrzewam bo oni niby przygotowują obrazy do nagrania przez Alcohol(kolega pisał o tym jeden post wyżej) ale po nagraniu też nie chodzą. Ale jak się ładnie napędy od MB odłączy to jest git :) Paweł |
Siemka wszystkim mam takie pytanko. Ja mam instalacje splinter cella 3 spakowanego rarem i podzielonego na 7 części.
To co jaj mam zrobić by mi działąło a żadnego kodu aktywacyjnego mi nie przyjmuje. POMUŻCIE. |
kupic oryginal i nie chwalic sie tym ze jestes kozak i sciagnales z netu, a po drugie spojrz w regulamin
|
Cytat:
A co do patchowania obrazu jest soft do Kingonga i Prine nowej :D, ale tylko CD :( |
Ma ktoś moze jakiś program, dzięki czemu nie trzeba będzie odpinać napędów ??? Chodzi mi o PoP:T2T.
|
Cytat:
SOFT??? JAKI SOFT?? PLZ !!!! :-) nazwa= ???? |
Ja juz zrezygnowalem, probowalem wszystkich mozliwych sposobow setki razy, łącznie z fizycznym odłączaniem napędu. Za kazdym razem pokazuje sie to
http://img385.imageshack.us/img385/7186/king5vc.th.jpg Dodam, że chodzi o grę king kong |
A skąd mogę wziąźć SF Nightmare?
|
Cytat:
Z internetu ? :idea: |
ale z jakiej strony, najlepiej z szybkim servem?
BTW znam google |
No dobra, zrobiłem wszystko i nie działa. robiłem z opisu na CRC2005 czy jakoś tak. Staram się odpalić Prince Of Persia. Co robić??
|
odłączyć napędy żeby zagrać najlepszy spoób
|
Dokladnie, odlaczyc napedy, zamontowac obraz w DT4 i tylko w nielicznych wypadkach nie zadziala...
BTW. Odpalil ktos moze scct na W2003? |
Ale jak mam odłączyć? Nightmare nie działa, a grzebać w kompie nie będę. Zainstalowałem w daemonie 4.0, w Nightmare "Distable CD" I "Distable node", włączam grę i nie działa!
PS. mam wersję "PC - Prince Of Persia The Two Thrones [3CDs] [MULTI5] [PatchTool] [WwW.GamesTorrents.CoM]" z torrenta i nie mam pliczku *.nfo. POMocY! A skąd mam wziąźć goddamn? czy jest potrzebny? |
Otworzyc obudowe i wyciagnac kabel od zasilania...
Jesli to za duzo roboty, to polecam kupic oryginal :> |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:08. |