Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Starforce- metoda bez usb (https://forum.cdrinfo.pl/f11/starforce-metoda-bez-usb-57215/)

casio 14.10.2005 00:03

Panowie a jak uruchomic to na przejściówce ide usb.Wywala cały czas wadliwy serial?

+Avatar+ 14.10.2005 00:18

Nie moge uruchomic gierek na starforce

Proadzilem sobi juz z tym ze mi wiecznie resetuje ale i tak nie moge na tym paskudnym 64 bitoeym procku nic uruchomic na starforce z crackiem
jak uruchamiam start! mam komunikat "wystapił bład systemu 2001"

Moze ktos pomoze ??

Deus 14.10.2005 00:30

opis tego błędu to 'Określony sterownik jest nieprawidłowy.' - jak widać coś się 'zmieniło' np. skoro sumy kontrolne się nie zgadzają /najczęstsza przyczyna/. Wystarczy zmienić 1 bit w sterowniku aby zobaczyć podobne info... napisz dokładnie co zrobiłeś i jak - jakoś dojdziemy... BTW o jakim cracku mówisz?! sf_cure to nie *****, ale mniejsza o szczegóły...

+Avatar+ 14.10.2005 03:48

Wreszcie wszystko gra

Dzieki DEUS ale dalem na szczescie rade. Okazalo sie ze koniecznie trzeba wylaczyc Nightmarem rowniez second ide channel. Node i same Cdki nie wystarczyly. Do tego musi byc to zrobione po kazdym restracie na nowo nawet jak zresetuje kompa bez cdkow od razu przy starcie nie dziala . Trzeba wlaczyc cdromy node i second channel i ponownie wszystko wylaczyc. U mnie inaczej nie bryka. A co do tego bledu 2001 to po prostu sciagnalem inny sfcure i poszlo glanc malinka :)

Raz jeszcze Deus dzieki za chec pomocy . Most helpfull man here :)) 8 )

Acha i jedno pytanko o co chodzi z tym usb ?? Jak to dziala co to jest i czy rozkodowuje wszystkie starfosy ?? Nie mam o tym zadnego pojecia ?? ???

Diabolique 14.10.2005 12:38

panowie ale jajca. odpalilem gierke z StarForcem 3.6.10.03 bez sfcure i odlaczania napedow. jedyne co zrobilem to instalacja i emulacja RMPS w alcoholu. powiem szczerze ze to dziwne :PP

Deus 14.10.2005 12:45

nawet bardziej niż dziwne, ale chłopakom od czasu do czasu zdarza się jakaś zwichrowana wersja - można im to wybaczyć :P

//a może miałeś oryginał w napędzie? :P

gregoryx3 14.10.2005 23:09

ma ktos moze linka do najnowszej wersie alcohol build 3015 bo w necie widze same niedziałąjace linki i triale :>

M@X 14.10.2005 23:15

Piekny start... Czytaj regulamin, a jak sie powtorzy to ban.

radexon 14.10.2005 23:26

Ja to kurcze sie chyba załamie:( zainstalowalem SP2 do XP i kurcze zaden sposób nie działa:( normalnie dupa:(i nie iwem co zrobic zeby odpalic SP Chaos Theory

8crusher7 14.10.2005 23:31

Witam wszystkich,
to mowicie ze z ver.4.18 gb nie da sie nic zrobic??
jak nie,to nie wiecie czy szukuje sie jakis universal crck?:]

PIOTR34 14.10.2005 23:45

Cytat:

Napisany przez M@X
Piekny start... Czytaj regulamin, a jak sie powtorzy to ban.

|| widzę, że humorek dziś dopisuje ;)

Deus 15.10.2005 12:19

Cytat:

Napisany przez 8crusher7
Witam wszystkich,
to mowicie ze z ver.4.18 gb nie da sie nic zrobic??
jak nie,to nie wiecie czy szukuje sie jakis universal crck?:]

już bardziej prawdopodobne, że szykuje się ban i dla Ciebie i dla mnie...

M@X 15.10.2005 12:28

Deus : a dla Ciebie dlaczego?

@PIOTR34 : skwaszony troche bylem, ale tak czy tak pod regulamin podpada...

Deus 15.10.2005 12:38

chodziło mi bardziej o to iż prędzej dostanę bana /przecież jestem strasznym, 'złym crackerem' ;) / niż wyjdzie jakikolwiek uniwersalny cukerek rozwiazujący całkowicie problem SF...

RAFAELLO14 15.10.2005 14:34

mógłby mi ktoś podać link do tego starforce nightmare nigdzie nie moge tego znaleźć :smutny:

PIOTR34 15.10.2005 16:44

Cytat:

Napisany przez RAFAELLO14
mógłby mi ktoś podać link do tego starforce nightmare nigdzie nie moge tego znaleźć :smutny:

@pablocoo umieścił w którymś ze swoich poprzednich postów --> linka

RAFAELLO14 15.10.2005 17:02

dzieki przeoczyłem

zigor1 15.10.2005 18:58

Bos

Mam problem z Bet on Soldier. Robie tym programem (SFAFSB). Postępuje zgodnie z instrukcjami i nadal prosi mnie o płyte.

rutek87 20.10.2005 17:06

HOHO panowie.. na początku Gratulacje za częściowe pokonanie starforc'a ale mam pytanko... mam gierkę Pro cycling manager.. i .... można ją uruchomić ale trzeba odłączać cdromy.. widze że wy tak nie robicie a pro cycling manager zabezpieczony jest star forcem więc czy sądzicie czy wasz sposób będzie na niego dobry??

Diabolique 20.10.2005 18:36

Cytat:

Napisany przez rutek87
HOHOwidze że wy tak nie robicie a pro cycling manager zabezpieczony jest star forcem więc czy sądzicie czy wasz sposób będzie na niego dobry??

halo, czy to temat o SF? tak!:] wiec dlaczego mialby byc ten sposob zly?

btw. ja odlaczam napedy recznie + poprzez SN

rutek87 20.10.2005 18:40

No dobra ale czy da się tak zrobić aby nie trzeba było odłączać napędów>?? No i tehn problemik popróbuję to odpalić ale za chiny nie wiem skąd to pościągać... ?? ???

1.SFcure driver
2.Starforce Nightmare
3.SF Anti File System Blocker

PIOTR34 20.10.2005 20:03

Cytat:

Napisany przez rutek87
No dobra ale czy da się tak zrobić aby nie trzeba było odłączać napędów>?? No i tehn problemik popróbuję to odpalić ale za chiny nie wiem skąd to pościągać... ?? ???

1.SFcure driver
2.Starforce Nightmare
3.SF Anti File System Blocker

Nie daleko spada jabłko od jabłoni, zwracajcie uwagę na linki nie ma tam bodajże "SFcure driver" ale możesz poszukać TU

pablocoo 20.10.2005 21:12

Cytat:

Napisany przez PIOTR34
Nie daleko spada jabłko od jabłoni, zwracajcie uwagę na linki nie ma tam bodajże "SFcure driver" ale możesz poszukać TU

SFcure driver = SF Anti File System Blocker

EDIT: Spoko @Piotr :piwo: , kolega rutek tez nie wiedzial, bo pytal dwa razy o to samo.
Linkow szukaj we wczesniejszych postach

PIOTR34 20.10.2005 21:17

Cytat:

Napisany przez pablocoo
SFcure driver = SF Anti File System Blocker

No tak :piwo: w tym temacie jestem zielony ;)

rutek87 21.10.2005 08:21

No to dzięki thx może odpalę pro cycling manager beż potrzeby odłączania cdromów wtedy napiszę wam to ! Zobaczymy ok 16 jak wrócę ze szkoły!

STARFORCEISSHIT 22.10.2005 10:26

czec jutro bede mial oryginala Blitza 2 :D::D slyszalem ze on ma SF . poprobuje z tym ^^

Koro 22.10.2005 14:17

Mój sposób na działanie Trackmanii Sunrise (i pewnie innych StarForce'owych gier też)...

[Procesor AMD Athlon 64, płyta oparta na nForce4]

1. Instalujemy WinXP Service Pack 2

2. Instalujemy Daemon Tools 3.47 (najnowsza wersja) [ponoć działa też na Alcoholu]

3. W zaleznosci od posiadanego procesora sciagamy odpowiedni pakiet:

32-bit --> http://www.toya.net.pl/~cj_koro/plik...orce_32bit.rar
64-bit --> http://www.toya.net.pl/~cj_koro/plik...orce_64bit.rar

(64 bit - np. AMD Athlon 64, lub Sempron 64)
(32 bit - wszystko inne :) )

[KONIECZNIE WYBIERZ WERSJĘ POD SWÓJ PROCESOR!!!]

4. W przypadku, gdy posiadamy Chipset nForce i zainstalowane sterowniki IDE od nVidii, musimy je odinstalować -> klikamy prawym na "Mój komputer" -> Właściwości -> zakładka "Sprzęt" -> "Menedżer urządzeń" -> "Kontrolery IDE ATA/ATAPI" -> aktualizuj sterownik i wybieramy standardowy sterownik Windows (KONIECZNE DO DZIAŁANIA - BEZ TEGO NIE RUSZY)!!!

5. Po rozpakowaniu pliku z punktu 3 otwieramy folder "sfcure..." i uruchamiamy plik "!setup.bat", dodajemy informację do rejestru i ponownie uruchamiany komputer.

6. Instalujemy grę z zamontowanego obrazu

7. Uruchamiamy grę, aby zainstalowała sterowniki StarForce'a, wpisujemy CD-KEY (oczywiście pokaże nam, że mamy złą płytę - wychodzimy)

8. Z folderu "sfcure..." uruchamiamy plik "!start.bat"

9. Z folderu sfn uruchamiamy program SFNightmare.exe

10. Wybieramy Disable CD oraz Disable node

11. Uruchamiamy grę

12. Cieszymy się widokiem :D

13. Jeśli gra nie działa nadal sprawdzamy czy robiliśmy wszystko po kolei

14. Jeśli robiliśmy wszystko po kolei, a gra nadal nie działa, musimy wyłączyć w BIOSie nasze fizyczne napędy CD i DVD

15. Jeśli to nie działa, to albo coś źle zrobiłeś, albo po prostu masz pecha i gra nie pójdzie... :(

Wszystko sprawdzone przeze mnie na procesorze AMD Athlon 64 - działa bez wyłączania dysków w BIOSie

Wiem, że opis się powtarza, ale generalnie ciężko było mi znaleźć opis pod moją konfigurację (A64 + nF4), więc postanowiłem napisać wszystko sam :) Pozdrawiam i życzę miłego giercowania :)

rutek87 22.10.2005 19:12

Chłopaki teraz wasza kolej... tak o... bierzemy mini image.. odpalamy go.. w daemonie (musi byc na zielono czyli all options on) poczym programem VirtualCDHide ukrywamy dyski... i tu zaczynają się schody.. bo jest tak... nie ma juz weryfikacji płyty ale gra się odpal .. naraz biały ekran i błąd krytyczny,,, jest już bliżej niż dalej ale trza coś skombinować... POMOŻECIE?? :)

rutek87 23.10.2005 10:27

Acha mam nową wieść... nie trzeba włączac mini image może być wszystko normalnie ale myślę że ten cracka jest walnięty czy coś.. może zobaczycie .. z megagames?

rutek87 23.10.2005 10:46

LUUDZIE DZIAŁA!! Prost sprawa!! Dajemy tego cracka i instalujemy path 15A i wszystko!! Star force kiśnie!!

YanKEs 23.10.2005 14:59

Sposob pablocoo dziala (post nr 74) !! Odpalilem tak The Suffering Ties That Bind. Tylko ze musialem odlaczyc recznie nagryware ( jesli wam nie chce pujsc to sprobujcie odlaczyc napedy ). Kolejnosc wg. schematu pablocoo. Dzieki za pomoc :piwo:

wit-git 25.10.2005 14:41

Panowie niemooge odinstalować sterowników IDE od nvidii , tzn. odinstaluje ale po restarcie niemoge zainstalować windowsowych. Wyskakuje monit że sterownik nie jest dla tej platformy i w menadżerze zadań widnieją dwa znaki zapytania. Czy można pobrać z kądś stery windowsowskie? Mam Abita nf7 i bartona na nim. :| :ysz:

RAFAELLO14 25.10.2005 15:10

rutek jakiego cra*ka dajemy i jakiego patha :ysz:

Diabolique 25.10.2005 17:55

ludzie, przystopujcie troche bo robicie syfik z fajnego tematu. na dobra sprawe juz jest syf bo nie mozna sie dowiedziec komu o co chodzi. metod odpalenia podana i wsio, nie ma sie co nad tym rozdrabniać.

PIOTR34 25.10.2005 18:11

Cytat:

Napisany przez Diabolique
ludzie, przystopujcie troche bo robicie syfik z fajnego tematu. na dobra sprawe juz jest syf bo nie mozna sie dowiedziec komu o co chodzi. metod odpalenia podana i wsio, nie ma sie co nad tym rozdrabniać.

Popieram :spoko: dać mu :piwo:

Szarki 26.10.2005 18:42

Czy może ktoś z was tutaj wruchamiał Wormas 4 Mayhem jeśli tak to w jaki sposób ???

-mullen- 28.10.2005 18:20

Dzisiaj zacholowałem Trackmania Sunrise i mam problem.
Nie da sie jej odpalić!!!!!! qrwaaa próbowałem juz z: StarForce Nightmare v1.12, StarFuck i SF_Anti_File_System_Blocker
POMOCY niech ktoś wypisze w punktach jak to uruchomić :wsciekly:

andros 29.10.2005 15:04

splinter cell chaos theory

Chcialem was poprosic o pomoc.Mam wersje splinter cell-a CT 4.14GB.Zainstalowalem gre tak jak jest to opisane na forum zrobilem obraz format mdf.Po zainstalowaniu wlaczam ten program anti file system bloker chowam wirtualne napedy programem virtual cd hide.Odpal gre czekam kilka minut (weryfikacja plyty)i mowi mi ze mam niewlasciwy klucz.Prosze pomozcie mi .Z gory dziekuje:)

andros 29.10.2005 15:18

PS
zapomnialem dodac ze robiac obraz w nowym alcoholu wlaczylem emulacje RMPS.Czy jesli mam jeszcze daemona to mam go wywalic??

adrian414 29.10.2005 15:19

Witam. Moze mi ktos wyslac pliczek nfo od wersji SCCT co ma 4.18 GB ?? Bodajze iTwins bo iTWINS dziala na bank bo juz ja wlaczalem ale odinstalowalem i wywalilem przez przypadek plik nfo z serialem :/ Z gory dzekowa

pablocoo 29.10.2005 16:26

Cytat:

Napisany przez andros
Chcialem was poprosic o pomoc.Mam wersje splinter cell-a CT 4.14GB.Zainstalowalem gre tak jak jest to opisane na forum zrobilem obraz format mdf.Po zainstalowaniu wlaczam ten program anti file system bloker chowam wirtualne napedy programem virtual cd hide.Odpal gre czekam kilka minut (weryfikacja plyty)i mowi mi ze mam niewlasciwy klucz.Prosze pomozcie mi .Z gory dziekuje:)

Masz XP z SP2?
VirtualCDHide nie jest do Starforca. Odpal StarForceNightmare i daj 'disable cd' 'disable node' i wylacz fizyczny naped w zaleznosci od tego, jak masz go podpietego (jesli na drugim kanale to dajesz 'disable ch2', jesli nie to szukasz konkretnego przycisku odnoszacego sie do twojego napedu). Wtedy odpalasz sf anti file system blocker i gra powinna ruszyc.
BTW. Obraz robiles sam z oryginalnej gry i wpisujesz oryginalny serial?

andros 29.10.2005 17:04

mam XP i SP2

wlasnie chodzi oto ze kupilem gre na allegro miala to byc oryginalna wersja ale okazalo sie ze jest to kopia tak wiec nie mam oryginalnego klucza.Mam 2 nagrywarki i jeden naped.Wszystkie odlaczylem wyjalem tasme itd.jesli sa wszystkie odlaczone to tez musze wybrac w sf jakas opcje ktora wylaczy channel1 lub2 czy juz nie trzeba tego robic.Czy moze wystarczy tylko disable node i cd??

andros 29.10.2005 17:08

Ps

jezeli mam podpieta pierwsza nagrywarke cd (zworka jest na master)czyli w sf mam wylaczyc master tak?? jesli nie to czy moglbys mi to wytlumaczyc.Z gory dziekuje

pablocoo 29.10.2005 18:01

Jesli odpinasz recznie napedy, to chyba nie trzeba.
Ale problemem moze byc ta plytka. O ile oryginalna plytke da sie odczytac na tyle, zeby moc odpalic przez sfcure, o tyle po nagraniu obrazu na plyte mysle, ze wiekszosc informacji przepada.
Sprobuj sciagnac STAD plik mds (nr 3, LeatherFace) i sprawdz PM...

andros 29.10.2005 18:15

wlasnie go sciagnalem ale nie mozna go zamontowac jako obraz chyba dlatego ze ma 1 plik mds.Jesli nie to oco chodzi??

andros 29.10.2005 18:21

i co to jest PM??

pablocoo 29.10.2005 18:26

Musisz skopiowac stary i zmieniac mu nazwe na taka, jaki ma twoj plik mdf z obrazem.
PM to jest wiadomosc prywatna
PPP to jest post pod postem, uzywaj opcji 'edytuj'

andros 29.10.2005 18:38

YEAH!!!!!!!!!!! splinter cell CT uruchomil sie dzieki twojej pomocy!!!!.Wielke dzieki za to.Cos czuje ze dzisiaj nie bede spal:)

P!otrek 29.10.2005 20:18

:\ Próbuje uruchomić SCCT wydaje mi się że robie wszystko wg. przepisów ale kończy się na tym że wprowadzony klucz nie odpowiada płycie umieszczonej w napędzie. Co zrobić? Mam zestaw na P4 i chipie Intela. SCCT par snake.

PIOTR34 29.10.2005 22:13

Cytat:

Napisany przez andros
wlasnie chodzi oto ze kupilem gre na allegro miala to byc oryginalna wersja ale okazalo sie ze jest to kopia tak wiec nie mam oryginalnego klucza.

Ja bym to zgłosił gdzie trzeba.

marekzi 29.10.2005 22:54

Widzę, że nadal niektórzy mają problemy z odpaleniem SCCT. Wg mnie jest to w 99% (co najmniej) przypadków spowodowane pomyłkami (ludzkimi) przy odpaleniu, a nie konfiguracją sprzętową. Jeśli ktoś potrzebuje mogę zamieścić instrukcję b. szczegółową, która już niektórym pomogła

P!otrek 29.10.2005 23:16

Cytat:

Napisany przez marekzi
Widzę, że nadal niektórzy mają problemy z odpaleniem SCCT. Wg mnie jest to w 99% (co najmniej) przypadków spowodowane pomyłkami (ludzkimi) przy odpaleniu, a nie konfiguracją sprzętową. Jeśli ktoś potrzebuje mogę zamieścić instrukcję b. szczegółową, która już niektórym pomogła

Czekam cwaniaku na tą instrukcję, bo wszystko jest ok, ale się nie uruchamia bo wprowadzony klucz nie odpowiada płycie umieszczonej w napędzie, może mam zły klucz? Ale to jest chyba ten najpopularniejszy.

PIOTR34 29.10.2005 23:38

Cytat:

Napisany przez marekzi

I zamkną temat jak tu --> http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=22523

andros 29.10.2005 23:46

Cytat:

Napisany przez P!otrek
:\ Próbuje uruchomić SCCT wydaje mi się że robie wszystko wg. przepisów ale kończy się na tym że wprowadzony klucz nie odpowiada płycie umieszczonej w napędzie. Co zrobić? Mam zestaw na P4 i chipie Intela. SCCT par snake.

postepoj tak jak w moim przypadku a gra powinna sie uruchomic.Ja mialem taki sam problem

P!otrek 30.10.2005 00:02

Cytat:

Napisany przez andros
postepoj tak jak w moim przypadku a gra powinna sie uruchomic.Ja mialem taki sam problem

Nie uruchamia się, co zrobiłeś z "tym" problemem?

Zrobiłem tak:
install sfcure
restart system
start sfcure services
install game from image mounted on alcohol build 3015
restart
start sfcure services
run starforce nightmare, diabled CD and node and channel 2
run game, and used the widely available key when prompted

Jednak odpaliłem tą gre. Mialem obraz iso i przekonwertowałem na MDF, MDS ściągnąłem z netu. A do tych czynności kroki w nightmare to w kolejności disable node, disable cd, disable node, disable channel 2 gdy cd/dvd tu podpiete.

marekzi 30.10.2005 11:10

@P!otrek; nie rozumiem, dlaczego "cwaniaku"? To nie kwestia klucza - popełniasz pomyłki przy odpaleniu.

Instrukcja odpalenia "SPLINTER CELL;CHAOS THEORY" i nie tylko(?)

1. Przeczytaj plik "*nfo" dołączony do plików rar z grą.
2. Musisz mieć Windows XP SP2; jesli nie masz SP2 - zainstaluj.
3. Musisz mieć zwykłe sterowniki kontrolerów IDE/ATAPI od Microsoftu
(Windosowskie).
Wejdź w Moj komputer>Wlasciwosci>sprzet>menadzer urzadzen>kontroleryide/atapi
i sprawdź.
Jesli masz inne - zmień je na takie jak opisano wyzej: PPM na kontrolerze>aktualizuj
sterownik>pierwsze klikamy" nie tym razem" dalej>zainstaluj z listy lub okreslonej
lokalizacji dalej>nie wyszukuj, wybiore sterownik do zainstalowania dalej>teraz klikaj
"standardowy podwojny kontroler pci ide" dalej>koniec (jesli masz 2 kontrolery-
powtórz).
4. Rozpakuj plik "Tools" - do końca, gdyż jest (chyba) dwukrotnie pakowany.
W zależnosci od tego jaki masz procesor: jesli nie masz Athlona 64, rozpakuj
"sfcure01.zip".
Jeśli masz Athlona 64 - wówczas rozpakuj "sfcure03_x64.zip"
5. Jeśli miałeś do czynienia z StarForce albo na wszelki wypadek odpal czyściciela
śmieci pozostałych po SF, czyli sfclean lub sfdrvrem, gdy zażąda restartu - daj OK.
6. Odpal plik "setup.bat". Pojawi się zakładka z pytaniem, czy chcesz dodać do
rejestru , daj OK,znowu info, że zmiany w rejestrze wprowadzono.
Zrestartuj komputer.
Aby się upewnić, że plik ten działa możesz zastosować sposób, który jest opisany w
pliku nfo gry: w opcjach folderów zaznacz "Pokaż pliki ukryte", wejdź w C, znajdź
boot.ini, edytuj go i zmień linijkę "/noexecute=optin /fastdetect" na "/execute=optin
/fastdetect", (możesz zrobić to niezależnie od tego czy masz komunikaty o błędach,
czy nie).
7. Zamontuj obraz gry SCCT (wersja 4,14 GB) w napędzie wirtualnym Alcohol120%
ver. 195.3105, zaznacz (tylko) emulację RMPS.
Podobno Daemon v.3.47 nie sprawdza się tu tak dobrze jak Alcohol, zwłaszcza
v.195.3105, który podobno ma najlepszą emulację RMPS.
8. Zainstaluj grę.
9. Odpal grę (np. ze skrótu).Zażąda restaru - daj OK.
10. Odpal plik "sfdrvup.exe".
Powinna się pojawić zakładka z informacją w stylu "po update należy zrestartować
komputer".
Zrestartuj komputer.
11. Odpal plik "start.bat".
Żeby sprawdzic, czy SFcure poprawnie dziala (nie ma zadnych bledow) trzeba do
linii polecen dopisac slowo PAUSE. PPM na "start.bat" -edytuj i dopisz "pause".
Wowczas linia polecen powinna miec postac:
---------------
net start sfcure01
pause
--------------
Po odpaleniu programu widzimy w oknie dos'owskim, czy aplikacja dziala.
12. Odpal "StarForceNightmare" i wyświetlonym okienku naciśnij (tylko raz!) "Disable
CD" a potem "Disable node". Można też nacisnąć inne opcje - te, które dotyczą
Twoich napędów optycznych ("Sec. Master Off", "Disable ch.2" itp - w zaleznosci
od tego, gdzie masz podpięte napędy optyczne). Oczywiście nie naciskaj "Prim.
Master Off" bo zrestartujesz komputer.
UWAGA: po naciśnięciu przycisku napis "Starforcenightmare" na pasku zmieni się na
"Processing".
Dopóki napis ten nie zmieni się z powrotem na "Starforcenightmare" nie
wolno naciskać żadnego z przycisków wyłączających. Czas ten może się
wydłużać i wtedy można wyjść z programu "StarForceNightmare"
zamykając go przyciskiem "Exit", ale dopiero gdy:
- w otwartym wczesniej menadżerze zadań aktywność programu (użycie
procesora) spadnie do zera, oraz gdy
- kursor myszy zawieszony na okienku "StarForceNightmare" zmieni się z
klepsydry z powrotem na normalny.
Nieprzestrzeganie tych zaleceń (klikanie na przyciski wyłączające zbyt
szybko) może sprawić Ci późniejsze kłopoty np. poginą napędy wirtualne
lub optyczne, albo będą się dziwnie zachowywać (tak miałem po instalacji
gry "Second Sight" - napędy wirtualne i optyczne widziały płytę
poprzednią, mimo że była już zamontowana/włożona inna płyta- i
to widziały całą jej zawartość, którą mozna było kopiować).
Po przeprowadzeniu tej operacji, mozna sprawdzić jakie napedy sa widzialne przez
system -powinny byc widzialne TYLKO napedy wirtulane.
13. Włącz Alcohol z zamontowanym obrazem gry i włączoną emulacją RMPS (moze być
tylko w trayu).
Odpal gre i wpisz serial XXXXXXXXXXXXXXXXXXXX.
Nastąpi weryfikacja płyty; powinno to trwac krótko - kilka-kilkanaście sek.(u mnie
-ok.5 sek)
Jeśli trwa to długo, to znaczy że coś poszło źle.
14. Graj.

Uwagi:
- jeśli Ci się nie udało odpalić gry, musisz dać stop.bat, po deinstalacji gry wyczyścić
system z pozostałości po SF; użyj sfdrvem , restart kompa. Ja czyściłem też rejestry
z wpisów.
- jeśli nie jesteś pewien działania "StarForceNightmare" - wyłącz napedy optyczne
ręcznie (odepnij taśmy), albo w biosie.
- podobno pomaga też niezamykanie "StarForceNightmare" (nie klikaj "Exit")- ja w to
nie bardzo wierzę.
- jeśli gra nie odpaliła - próbuj do skutku (pod warunkiem, że jesteś pewien że pkt.
1-10 wykonałeś poprawnie): "StarForceNightmare" - włącz to co wyłączyłeś
poprzednio, odpal plik "stop.bat" a następnie pkt. 11-14.

Jeśli gra odpaliła, wówczas:
- po wyjściu z gry włącz "StarForceNightmare" i w nim włącz to co poprzednio
wyłączyłeś,
- odpal plik "stop.bat" (można w odwrotnej kolejności, ale wtedy komputer się
restartuje).
Aby ponownie włączyć grę:
- odpal Alcohol z zamontowanym obrazem i emulacją RMPS,
- odpal "start.bat",
- "StarForceNightmare" - wyłącz co trzeba,
- odpal gre.
Niech (star)FORCE będzie z Wami.
Ten opis pomógł już kilku osobom, które zrezygnowały.

fopman 01.11.2005 12:27

Probelm

Witam

Mam problem z odpaleniem gry BET ON SOLIDER
zrobilem wszystko zgodnie z ta instrukcja:

Odpalasz to coś (fsafsb) i klikasz fscure driver.
2. reset systemu
3.znowu odpalasz i Klikasz START FSAFSB
4. Instalka gry z obrazu w alkoholu Version 1.9.5 (build 3105) Ten najnowszy :-)
5. odpalasz gre. (nie uruchomi sie ) :-)))))
6. reset ( u mnie poszło bez resetu za 2 razem)
7. Odpalasz FSAFSB i klikasz na START FSAFSB
8. Ściagasz i odpalasz STARFORCE NIGHTMARE (pacnij w disable CD i disable node)
9. odpalsz gierke i jazda.....

GRA DZIAŁAŁA

po wyjscu z gry cofnolem zmiany natomiast dzisiaj gdy probuje uruchomic gre wg instrucji (pomijajac instalacje) gre sie NIE URUCHAMIA i nie mam pojecia dlaczego ?? moze ktos wie ??

P!otrek 04.11.2005 17:00

Cytat:

Napisany przez fopman
GRA DZIAŁAŁA

po wyjscu z gry cofnolem zmiany natomiast dzisiaj gdy probuje uruchomic gre wg instrucji (pomijajac instalacje) gre sie NIE URUCHAMIA i nie mam pojecia dlaczego ?? moze ktos wie ??

Mam ten sam problem, gra działała kilka dni i teraz znów to samo. A wszystko robie jak przedtem. Nie instalowałem żadnych programów, ani poprawek do windowsa. Ta metoda to jest chyba uda się lub nie uda.

Teamon 05.11.2005 20:30

A ja mam taki oto problem. Mam Twierdze Krzyżowiec PL zainstalowałem,m wszystko w porządku. Chce uruchomic i wyskakuje okienko "Prosze podac klucz" A na okienku napisane starforce. Ma ktoś jakiś pomysł jak to obejsc?

pablocoo 05.11.2005 21:57

Cytat:

Napisany przez Teamon
A ja mam taki oto problem. Mam Twierdze Krzyżowiec PL zainstalowałem,m wszystko w porządku. Chce uruchomic i wyskakuje okienko "Prosze podac klucz" A na okienku napisane starforce. Ma ktoś jakiś pomysł jak to obejsc?

Podac klucz? :idea: ||

Teamon 06.11.2005 10:35

ta...to chyba lgiczne ze nie mam tego klucza tak? Wiec sie pytam czy da sie to obejsc bez wpisywania klucza.

pablocoo 06.11.2005 11:16

To wcale nie jest logiczne, zwazywszy na fakt, ze nie da sie tego obejsc i nawet jesli sciagnales gre, to ZAWSZE bedzie wymagac klucza i NIC z tym nie zrobisz...
A klucz to dopiero poczatek zabawy ze starforcem...

andros 06.11.2005 13:05

splinter cell chaos theory

Witam!! Chcialem sie dowiedziec jak odpalic splinter cell CT jezeli moj kumpel ma 2 dyski na ktorym obsluguja tylko pliki fat 32 i nie mozna zrobic normalnego obrazu plyty MDF.Jesli ktos wie jak to mozna zrobic prosze o odpowiedz z gory thx:)

marekzi 06.11.2005 16:38

Cytat:

Napisany przez andros
Witam!! Chcialem sie dowiedziec jak odpalic splinter cell CT jezeli moj kumpel ma 2 dyski na ktorym obsluguja tylko pliki fat 32 i nie mozna zrobic normalnego obrazu plyty MDF.Jesli ktos wie jak to mozna zrobic prosze o odpowiedz z gory thx:)

Nikt Ci na ten problem nic nie poradzi, gdyż takowej rady nie ma. Jedyny sposób to konwersja partycji z fat na NTFS.

Zybeks 06.11.2005 18:29

A ja jestem ciekawy (i tu chyba raczej ulkon w strone DEUS a) dlaczego po odlaczeniu napedow fizycznie da sie oszukac SF, a po wylaczeniu w biosie calego drugiego kontrolera, na ktorym mam napedy - nic z tego. System nie widzi przeciez napedow... w jaki sposob SF jest w stanie sprawdzic ze te napedy (mimo ze komp ich nie widzi) sa???

Teamon 06.11.2005 21:40

Wiem ze to by dluuugpo trwalo i wogole ale czy da sie puscic jakos program ktory by sprawdzal wszystkie kombinacje i znalazl wlasciwa?

pablocoo 07.11.2005 00:10

Cytat:

Napisany przez Teamon
Wiem ze to by dluuugpo trwalo i wogole ale czy da sie puscic jakos program ktory by sprawdzal wszystkie kombinacje i znalazl wlasciwa?

Nie mozesz po prostu poszukac w internecie klucza do twojej wersji? :|

Deus 07.11.2005 00:38

Cytat:

Napisany przez Zybeks
A ja jestem ciekawy (i tu chyba raczej ulkon w strone DEUS a) dlaczego po odlaczeniu napedow fizycznie da sie oszukac SF, a po wylaczeniu w biosie calego drugiego kontrolera, na ktorym mam napedy - nic z tego. System nie widzi przeciez napedow... w jaki sposob SF jest w stanie sprawdzic ze te napedy (mimo ze komp ich nie widzi) sa???

nie jestem jeszcze pewiem /w tym tygodniu postaram się to sprawadzić/, ale sprawa 'chyba' przedstawia się tak: bezpośredni dostęp do napędu poprzez bios\porty... swoją drogą dziwna sprawa - wyłączenie w biosie kontrolera powinno zadziałać /mnie przynajmniej zawsze działało/, możliwe, że jest to zależne od chipsetu i samego biosu... faktycznie to jeśli chodzi o SF to ostatnio się trochę obijam, ale mam pare ważnych spraw na głownie :/ tak czy inaczej to dosyć ciekawe i postaram się to jak najszybciej sprawdzić.
Cytat:

Napisany przez Teamon

dać się da, ale może przejdźmy do analizy sedna problemu:

* ile zajmuje sprawdzenie płyty przy niewłaściwym kluczu? powiedzmy, że minutę;
* ile mamy znaków w kluczu? 24.
* jakich? duże litery+cyfry /czyli 36 kombinacji na znak/

nie jestem pewien, czy dobrze liczę - jestem zmęczony i myślenie przychodzi mi z trudem - ale przyjmijmy, że mamy system liczbowy o podstawie 36 /mozna przyjąć, że klucz SF to 24 cyfrowa liczba w systemie o podstawie 36/; jak wyliczyć liczbę kombinacji dla danej liczby cyfr danego systemu? (podstawa_systemu^liczba_cyfr)-1. Tak więc liczba kombinacji to x=36^24-1 a więc czas potrzebny na sprawdzenie wszystkich wynosi x/525960 (liczba minut w roku przyjmując, że rok ma 365,25 dnia/ lat; a to daje... 42688146831231571298363394790084 lat ...trochę dużo :P napisać bruteforce'a można, ale... w sumie możnaby znacząco to przyspieszyć odczytując parametry płyty tylko raz pod warunkiem, że to, jak wyznaczyć parametry nie zależy od klucza. Ale nawet dla 'zwykłych' funkcji kryptograficznych sprawdzenie (2^64)-1 czyli klucza 64 bitowego przekracza możliwości pojedyńczego komputera w przeciągu wielu lat /jedyne wyjście to poczekać... albo atak rozproszony/. Skoro już wspomniałem o ataku rozproszonym to w przypadku SF nie ma on znaczenia - liczba kombinacji jest tak wielka, że ilość dostępnych komputerów na świecie nie pozwoli sparawdzić pełnego zakresu do 'końca świata'. Pozostają 2 wyjścia:

* rozpracowanie algorytmu generacji\sprawdzania poprawności klucza
* znalezienie powiązań pomiędzy elementami klucza w celu zmniejszenia liczby możliwych kombinacji /nie oszukujmy się - nia ma szans, aby istniały tak silne powiązania aby pozwolić na atak siłowy/.

Optymistyczne, co? To zabezpieczenie nie posiada żadnych słabych stron, ustala twarde reguły, których nie sposób nagiąć... ale będę walczył dalej...

pozdrawiam

Zybeks 07.11.2005 07:53

Dodam ze mam bios phoenix-award a chipset to leciwy juz i865 (abit is7e), system to oczywiscie XP z SP2 a strewniki pochodza od MSa (bo przy intelu - wiadomo...)

Deus 07.11.2005 12:15

oj, coś nie mogę przeedytować mojego ostatniego posta... ekhm... faktycznie byłm zmęczony - machnąłem się we wzorze /(podstawa_systemu^liczba_cyfr)-1/, tego '-1' być nie powinno /w tym wypadku wynikiem nie była liczba kombinacji a maksymalna wartość - należy uwzględnić także wartość zerową/. Ale generalnie liczba lat się zgasza ;) przepraszam za pomyłkę...

Teamon 07.11.2005 18:17

No to fajnie...Może poczekam =D A tak na serio to szukam wlasnie w eMule jakichś kluczy...

Edi 16.11.2005 14:01

Dzięki Marekzi. Twoja instrukcja jest ok. Wszystko działa wyśmienicie.

marekzi 16.11.2005 22:31

Miło mi to słyszeć

darkmaster32 07.12.2005 18:36

POMOCY!!!
Mam problem z UFO aftershock: robię wszystko tak ja ktu piszecie i nic, starforce zawsze wywala, że mam wsadzić płytkę. ???
z góry thx

8crusher7 08.12.2005 00:13

Witam,
nie wiecie czy jest cos nowego na splinter cell'a CT co sprawi ze odpali nie tylko raz przy dobrych wiatrach?? bo (przynajmniej u mnie) jak odpalil sie raz,to po restarcie kompa wiecej juz nie dalo rady go uruchomic.A probowalem z dt4.0 i sfn.

marekzi 08.12.2005 17:53

Cytat:

Napisany przez 8crusher7
Witam,
nie wiecie czy jest cos nowego na splinter cell'a CT co sprawi ze odpali nie tylko raz przy dobrych wiatrach?? bo (przynajmniej u mnie) jak odpalil sie raz,to po restarcie kompa wiecej juz nie dalo rady go uruchomic.A probowalem z dt4.0 i sfn.

Jesli gra odpaliła raz a teraz nie chce, to znaczy że teraz popełniasz jakiś błąd (przy założeniu, że w miedzyczasie nic w systemie nie zmieniałeś). Postępuj powoli i rozważnie krok za krokiem. Możesz kierowac sie moją instrukcja kilka postów wyżej.
Najlepiej odinstaluj grą, sfclean/sfdvrem, i instalacja od nowa wg mojej instrukcji.
Musi odpalić - a to wiem stad, że już kilka razy słyszałem takie zrezygnowane głosy "nie pójdzie, nie da rady..." - a potem "Hurra... - to takie proste".
Z doświadczenia wiem, że ok.90 a może i 99% niepowodzeń przy odpalaniu SCCT tą metodą to błędy ludzkie (zwykłe pomyłki typu brak restartu w określonym miejscu). Dopuszczam mozliwość niepowodzenia spowodowanego konfiguracją sprzętową (i to jest ten 1%) - choć się z takim przypadkiem nie spotkałem.
Powodzenia.

hrumkules 09.12.2005 17:51

Gdzie znaleźć ten SFcure driver???

Ghost_mode 09.12.2005 18:06

Cytat:

Napisany przez hrumkules
Gdzie znaleźć ten SFcure driver???

http://cdmediaworld.com/hardware/cdrom/cd_utils_8.shtml

-edit-
Wpadł mi ostatnio w ręcę oryginał Prince Of Persia T2T DVD SF 3.6 ... Ze znajomymi zrobiliśmy poprawny obraz no i postanowiłem sprawdzić czy gra jest tak dobrze zabezpieczona :)

Jako, że mam win XP bez SP2 postanowiłem zawalczyc bez SFCure i tym podobnych...
a Alcohol tradycyjnie wykładał się krzycząc o nieprawidłowy klucz ;)

Metoda sprawdzona przeze mnie i działa w 100%:

1. Wyłączamy komp i odpinamy wtyczki zasilania od wszystkich napędów optycznych.
2. Instalujemy grę z wirtuala DAEMON Tools 4.00HE (po czym będzie wymagany restart)
3. Uruchamiamy grę i po krótkim sprawdzaniu zabezpieczenia SF pasek postępu przejdzie do końca - po czym cieszymy się grą :)
Gra się uruchamia absolutnie zawsze.

Niestety nie mogłem sprwdzić jak radzi sobie SFNightmare zamiast fizyczne odpinanie czytników gdyż mam w chwili obecnej tylko czytnik CD (brak DVD) a czytnik ten nie przeszkadzał zabezpieczeniu i niezależnie czy z nim czy bez gra sie uruchamiała ( w sumie ciężko by było odpalić DVD w CD-Romie to zabezpieczenie się nie czepiało :) )

Pablik 11.12.2005 00:28

A czy komuś w przez wymienione tutaj sposoby udało się odpalic Cold War, u mnie wywala żebym włożył płytę do innego napędu, aha jak odepnę fizycznie napędy jest ok :(

Paweł

ChupacabraDK 11.12.2005 12:41

Co do POP TTT to trzeba odłączać napędy bo np. mój LG 8526B (cdrw) i LiteOn 1653S (DVDRW) nie pozwalały na włączenie gry nawet jak je wyłaczyłem programikiem sfnightmare (najnowszym) a nawet jak wyłaczyłem napędy i kanał ATA w menedżerze urządzeń Windowsa :-(
Oczywiście używałem DT4 HE

Pablik 11.12.2005 14:03

Cytat:

Napisany przez Pablik
A czy komuś w przez wymienione tutaj sposoby udało się odpalic Cold War, u mnie wywala żebym włożył płytę do innego napędu, aha jak odepnę fizycznie napędy jest ok :(

nic nie rozumiem np: neuro hunter czy Codename Panzers Phase 2 poszło a cold war i np The Suffering Ties That Bind nie chcą, nie mam więcej obrazów żeby potestować. czemu niektóre gry mogę oszukać a niektóre wymagają aż fizycznego odpięcia napędów?

Paweł

Ghost_mode 11.12.2005 14:19

Cytat:

Napisany przez Pablik
nic nie rozumiem np: neuro hunter czy Codename Panzers Phase 2 poszło a cold war i np The Suffering Ties That Bind nie chcą, nie mam więcej obrazów żeby potestować. czemu niektóre gry mogę oszukać a niektóre wymagają aż fizycznego odpięcia napędów?

A które z tych to obrazy CD a które DVD ?

Czy wszystkie obrazy są zrobione przez tę samą osobę, tą samą metodą ?

Ghost_mode 11.12.2005 15:00

Ostatnio miałem troszkę zaległości z zabezpieczeniami ale teraz nadrabiam...

Zaciekawiła mnie metoda robienia obrazów przez grupę hakerską MIRROR.
Zainteresowany jak oni kombinują ściągnąłem tylko plik .NFO, który dołączyli do wydanej przez siebie pirackiej wersji TRACKMANIA SUNRISE.

Oto fragmenty:
Cytat:

PROTECTION :: Starforce 3.5
FORMAT :: A120

1. Burn with Alcohol 120, at 4x speed, use securom NEW profile. Make sure RAW DAO is selected. (DO NOT USE SECUROM NEW 4/5, MAKE SURE RMPS IS OFF)
2. When asked, select "Keep TOC as on source cd, write until end of image file"
3. Play

***9608;***9608;***9608; ***9608;***9608;
***9608;***9608;***9608; Tech Notes: ***9608;***9608;
***9608;***9608;***9608; This is a 1:1 true clone of a starforce protected disc, not some ***9608;***9608;
***9608;***9608;***9608; upgrade/downgrade starforce driver workaround or a usb nonide ***9608;***9608;
***9608;***9608;***9608; only clone. This image is a true 1:1 replica of the original ***9608;***9608;
***9608;***9608;***9608; disc, sectors are replicated using tools designed to ***9608;***9608;
***9608;***9608;***9608; copy the uncopyable starforce sectors and implant them in the ***9608;***9608;
***9608;***9608;***9608; image, thus the larger than toc size. This is considered ***9608;***9608;
***9608;***9608;***9608; ***HIGHLY EXPERIMENTAL.*** This means that we can not say 100% ***9608;***9608;
***9608;***9608;***9608; for sure your burned image will work however if you use the the ***9608;***9608;
***9608;***9608;***9608; media listed in the included html( in the zip) ***9608;***9608;
***9608;***9608;***9608; which we will include and ***9608;***9608;
***9608;***9608;***9608; update on every pre you should be fine. ( we did not find an ***9608;***9608;
***9608;***9608;***9608; problems with certain burners or readers seems to be only ***9608;***9608;
***9608;***9608;***9608; media depended). ***9608;***9608;
***9608;***9608;***9608; Even though this is experimental we are ready to release ***9608;***9608;
***9608;***9608;***9608; this to the public after 1 month of intense internal testing ***9608;***9608;
***9608;***9608;***9608; of various drives, media and readers and have some decent ***9608;***9608;
***9608;***9608;***9608; compatibility for a clone that we can warrant this release and ***9608;***9608;
***9608;***9608;***9608; all future ones. ***9608;***9608;
***9608;***9608;***9608; Unfortunate dvd clones will not work as the burners simply cant ***9608;***9608;
***9608;***9608;***9608; do it yet. ***9608;***9608;
***9608;***9608;***9608; Remember again this is experimental if your version seems not to ***9608;***9608;
***9608;***9608;***9608; try different media and at one point you will find a working one. ***9608;***9608;
***9608;***9608;***9608; since sf checks the media type/chemicals of the media the ***9608;***9608;
***9608;***9608;***9608; game is burned on, only certain media will work, specifically ***9608;***9608;
***9608;***9608;***9608; ones that are close to the store bought game. The media that we ***9608;***9608;
***9608;***9608;***9608; have had successes on are included in the html fail also the ones ***9608;***9608;
***9608;***9608;***9608; we failed are listed. Be aware that other medias can work ***9608;***9608;
***9608;***9608;***9608; just as well as what we have listed. Again, this is a EXPRIMENTAL ***9608;***9608;
***9608;***9608;***9608; IMAGE, we are still running tests on it to see what other configs ***9608;***9608;
***9608;***9608;***9608; work, but at the same time, we cannot test every single piece of ***9608;***9608;
***9608;***9608;***9608; media that is made to see if it works with this image. If you ***9608;***9608;
***9608;***9608;***9608; discover other media types that work and you know how to contact ***9608;***9608;
***9608;***9608;***9608; us, then tell us your own experiences. Assuming you got the ***9608;***9608;
***9608;***9608;***9608; right media, we have found that most readers are able to verify ***9608;***9608;
***9608;***9608;***9608; the protection and run the game, but this is to a point. (in ***9608;***9608;
***9608;***9608;***9608; other words, dont expect your crappy 5 dollar 4x TAO burner ***9608;***9608;
***9608;***9608;***9608; to be able to burn starforce clones and dont expect your crappy ***9608;***9608;
***9608;***9608;***9608; 10x reader from 1997 to work with these clones) ***9608;***9608;
***9608;***9608;***9608; Secondly, this game will work on IDE drives, but they have to be ***9608;***9608;
***9608;***9608;***9608; cdrom/dvdrom (not burner) drives. This is because Starforce ***9608;***9608;
***9608;***9608;***9608; checks the ATIP on the media, and today's ATIP hiders are not ***9608;***9608;
***9608;***9608;***9608; advanced enough to hide the atip through starforce's drivers. We ***9608;***9608;
***9608;***9608;***9608; have had some success with using plextool's atip hider, but the ***9608;***9608;
***9608;***9608;***9608; results with plextools are spotty and very drive dependent. You ***9608;***9608;
***9608;***9608;***9608; just have to wait until someone else with intelligence comes ***9608;***9608;
***9608;***9608;***9608; along and makes an atip hider that isnt weak. Also note mounting ***9608;***9608;
***9608;***9608;***9608; these images in a120 wont work, there needs modifications done on ***9608;***9608;
***9608;***9608;***9608; vdrives to recognize the implanted data. ***9608;***9608;
***9608;***9608;***9608; the bottom line - burn with good media listed above, and we ***9608;***9608;
***9608;***9608;***9608; recommend good burners like plextors, liteys, etc, and use good ***9608;***9608;
***9608;***9608;***9608; cdrom/dvdrom readers to read the clone. make sure you stay at 4x ***9608;***9608;
***9608;***9608;***9608; speed, raw dao, dont enable stupid emulation crap like rmps, it ***9608;***9608;
***9608;***9608;***9608; is not needed as this is a true sfclone. remember, this is still ***9608;***9608;
***9608;***9608;***9608; cutting edge experimental stuff, experiment with it, if it ***9608;***9608;
***9608;***9608;***9608; doesnt work, try another media type/reader/burner until you get ***9608;***9608;
***9608;***9608;***9608; it to work. ***9608;***9608;
***9608;***9608;***9608; TEAM MiRROR 2005

Jako, że powyższy fragment textu nie narusza regulaminu forum postanowiłem go umieścić jako ciekawostka. szkoda tylko, że w lekturze autorzy nie podaali czym modyfikują obraz Alcohola aby DPM był zbędny.

Jeżeli dalej tak pójdzie to będziemy mieć kopie SF wypalane na CD, o ile tylko udostępniony zostanie wsponiany powyżej 'TOOL' do robie obrazu idealnego lub technika zostanie przekazana autorom oprogramowania typu Alcohol/CloneCD/BlindWrite...

Pablik 11.12.2005 15:08

Cytat:

Napisany przez Ghost_mode
A które z tych to obrazy CD a które DVD ?

Czy wszystkie obrazy są zrobione przez tę samą osobę, tą samą metodą ?

nie dwa które chodzą zrobił kumpel a te które nie to wytwór grupy "mirror"

Ghost_mode 11.12.2005 15:22

Cytat:

Napisany przez Pablik
nie dwa które chodzą zrobił kumpel a te które nie to wytwór grupy "mirror"

nie mam pewności, ale całkiem możliwe, że właśnie sam sobie odpowiedziałeś gdzie może leżeć przyczyna :)

Pablik 11.12.2005 17:27

Cytat:

Napisany przez Ghost_mode
nie mam pewności, ale całkiem możliwe, że właśnie sam sobie odpowiedziałeś gdzie może leżeć przyczyna :)

tak też podejrzewam bo oni niby przygotowują obrazy do nagrania przez Alcohol(kolega pisał o tym jeden post wyżej) ale po nagraniu też nie chodzą.
Ale jak się ładnie napędy od MB odłączy to jest git :)

Paweł

Mati-PL 16.12.2005 10:59

Siemka wszystkim mam takie pytanko. Ja mam instalacje splinter cella 3 spakowanego rarem i podzielonego na 7 części.

To co jaj mam zrobić by mi działąło a żadnego kodu aktywacyjnego mi nie przyjmuje. POMUŻCIE.

loki7777 16.12.2005 11:11

kupic oryginal i nie chwalic sie tym ze jestes kozak i sciagnales z netu, a po drugie spojrz w regulamin

GrZyB997 16.12.2005 23:12

Cytat:

Napisany przez Mati-PL
Siemka wszystkim mam takie pytanko. Ja mam instalacje splinter cella 3 spakowanego rarem i podzielonego na 7 części.

To co jaj mam zrobić by mi działąło a żadnego kodu aktywacyjnego mi nie przyjmuje. POMUŻCIE.

Sciągnął z neta PIRAT (ja jaki on zły :D ) u nas nie dostaniesz odpowiedzi, ze tak powiem wypie****** ;)

A co do patchowania obrazu jest soft do Kingonga i Prine nowej :D, ale tylko CD :(

Hit-man 25.12.2005 18:45

Ma ktoś moze jakiś program, dzięki czemu nie trzeba będzie odpinać napędów ??? Chodzi mi o PoP:T2T.

ChupacabraDK 26.12.2005 15:00

Cytat:

Napisany przez GrZyB997
Sciągnął z neta PIRAT (ja jaki on zły :D ) u nas nie dostaniesz odpowiedzi, ze tak powiem wypie****** ;)

A co do patchowania obrazu jest soft do Kingonga i Prine nowej :D, ale tylko CD :(

SOFT??? JAKI SOFT?? PLZ !!!! :-) nazwa= ????

kojak83 27.12.2005 16:18

Ja juz zrezygnowalem, probowalem wszystkich mozliwych sposobow setki razy, łącznie z fizycznym odłączaniem napędu. Za kazdym razem pokazuje sie to
http://img385.imageshack.us/img385/7186/king5vc.th.jpg
Dodam, że chodzi o grę king kong

Krezo 29.12.2005 12:27

A skąd mogę wziąźć SF Nightmare?

lukasss 29.12.2005 12:29

Cytat:

Napisany przez Krezo
A skąd mogę wziąźć SF Nightmare?

Z internetu ? :idea:

Krezo 29.12.2005 12:37

ale z jakiej strony, najlepiej z szybkim servem?

BTW znam google

Krezo 29.12.2005 13:01

No dobra, zrobiłem wszystko i nie działa. robiłem z opisu na CRC2005 czy jakoś tak. Staram się odpalić Prince Of Persia. Co robić??

FatAlbert 29.12.2005 13:07

odłączyć napędy żeby zagrać najlepszy spoób

pablocoo 29.12.2005 13:17

Dokladnie, odlaczyc napedy, zamontowac obraz w DT4 i tylko w nielicznych wypadkach nie zadziala...

BTW. Odpalil ktos moze scct na W2003?

Krezo 29.12.2005 13:50

Ale jak mam odłączyć? Nightmare nie działa, a grzebać w kompie nie będę. Zainstalowałem w daemonie 4.0, w Nightmare "Distable CD" I "Distable node", włączam grę i nie działa!

PS. mam wersję "PC - Prince Of Persia The Two Thrones [3CDs] [MULTI5] [PatchTool] [WwW.GamesTorrents.CoM]" z torrenta i nie mam pliczku *.nfo. POMocY!

A skąd mam wziąźć goddamn? czy jest potrzebny?

pablocoo 29.12.2005 14:57

Otworzyc obudowe i wyciagnac kabel od zasilania...
Jesli to za duzo roboty, to polecam kupic oryginal :>

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:08.