![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#151 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 03.09.2004
![]() |
Widzę, że nadal niektórzy mają problemy z odpaleniem SCCT. Wg mnie jest to w 99% (co najmniej) przypadków spowodowane pomyłkami (ludzkimi) przy odpaleniu, a nie konfiguracją sprzętową. Jeśli ktoś potrzebuje mogę zamieścić instrukcję b. szczegółową, która już niektórym pomogła
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#152 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.01.2005
![]() |
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#153 | |
..: DVD-VIDEO :..
Data rejestracji: 20.08.2003
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#154 | |
Bywalec
Data rejestracji: 20.10.2005
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#155 | |
Nowy na forum
![]() |
![]() Cytat:
Zrobiłem tak: install sfcure restart system start sfcure services install game from image mounted on alcohol build 3015 restart start sfcure services run starforce nightmare, diabled CD and node and channel 2 run game, and used the widely available key when prompted Jednak odpaliłem tą gre. Mialem obraz iso i przekonwertowałem na MDF, MDS ściągnąłem z netu. A do tych czynności kroki w nightmare to w kolejności disable node, disable cd, disable node, disable channel 2 gdy cd/dvd tu podpiete. Ostatnio zmieniany przez P!otrek : 30.10.2005 o godz. 01:27 |
|
![]() |
![]() |
#156 |
Wyjadacz ;)
![]() |
@P!otrek; nie rozumiem, dlaczego "cwaniaku"? To nie kwestia klucza - popełniasz pomyłki przy odpaleniu.
Instrukcja odpalenia "SPLINTER CELL;CHAOS THEORY" i nie tylko(?) 1. Przeczytaj plik "*nfo" dołączony do plików rar z grą. 2. Musisz mieć Windows XP SP2; jesli nie masz SP2 - zainstaluj. 3. Musisz mieć zwykłe sterowniki kontrolerów IDE/ATAPI od Microsoftu (Windosowskie). Wejdź w Moj komputer>Wlasciwosci>sprzet>menadzer urzadzen>kontroleryide/atapi i sprawdź. Jesli masz inne - zmień je na takie jak opisano wyzej: PPM na kontrolerze>aktualizuj sterownik>pierwsze klikamy" nie tym razem" dalej>zainstaluj z listy lub okreslonej lokalizacji dalej>nie wyszukuj, wybiore sterownik do zainstalowania dalej>teraz klikaj "standardowy podwojny kontroler pci ide" dalej>koniec (jesli masz 2 kontrolery- powtórz). 4. Rozpakuj plik "Tools" - do końca, gdyż jest (chyba) dwukrotnie pakowany. W zależnosci od tego jaki masz procesor: jesli nie masz Athlona 64, rozpakuj "sfcure01.zip". Jeśli masz Athlona 64 - wówczas rozpakuj "sfcure03_x64.zip" 5. Jeśli miałeś do czynienia z StarForce albo na wszelki wypadek odpal czyściciela śmieci pozostałych po SF, czyli sfclean lub sfdrvrem, gdy zażąda restartu - daj OK. 6. Odpal plik "setup.bat". Pojawi się zakładka z pytaniem, czy chcesz dodać do rejestru , daj OK,znowu info, że zmiany w rejestrze wprowadzono. Zrestartuj komputer. Aby się upewnić, że plik ten działa możesz zastosować sposób, który jest opisany w pliku nfo gry: w opcjach folderów zaznacz "Pokaż pliki ukryte", wejdź w C, znajdź boot.ini, edytuj go i zmień linijkę "/noexecute=optin /fastdetect" na "/execute=optin /fastdetect", (możesz zrobić to niezależnie od tego czy masz komunikaty o błędach, czy nie). 7. Zamontuj obraz gry SCCT (wersja 4,14 GB) w napędzie wirtualnym Alcohol120% ver. 195.3105, zaznacz (tylko) emulację RMPS. Podobno Daemon v.3.47 nie sprawdza się tu tak dobrze jak Alcohol, zwłaszcza v.195.3105, który podobno ma najlepszą emulację RMPS. 8. Zainstaluj grę. 9. Odpal grę (np. ze skrótu).Zażąda restaru - daj OK. 10. Odpal plik "sfdrvup.exe". Powinna się pojawić zakładka z informacją w stylu "po update należy zrestartować komputer". Zrestartuj komputer. 11. Odpal plik "start.bat". Żeby sprawdzic, czy SFcure poprawnie dziala (nie ma zadnych bledow) trzeba do linii polecen dopisac slowo PAUSE. PPM na "start.bat" -edytuj i dopisz "pause". Wowczas linia polecen powinna miec postac: --------------- net start sfcure01 pause -------------- Po odpaleniu programu widzimy w oknie dos'owskim, czy aplikacja dziala. 12. Odpal "StarForceNightmare" i wyświetlonym okienku naciśnij (tylko raz!) "Disable CD" a potem "Disable node". Można też nacisnąć inne opcje - te, które dotyczą Twoich napędów optycznych ("Sec. Master Off", "Disable ch.2" itp - w zaleznosci od tego, gdzie masz podpięte napędy optyczne). Oczywiście nie naciskaj "Prim. Master Off" bo zrestartujesz komputer. UWAGA: po naciśnięciu przycisku napis "Starforcenightmare" na pasku zmieni się na "Processing". Dopóki napis ten nie zmieni się z powrotem na "Starforcenightmare" nie wolno naciskać żadnego z przycisków wyłączających. Czas ten może się wydłużać i wtedy można wyjść z programu "StarForceNightmare" zamykając go przyciskiem "Exit", ale dopiero gdy: - w otwartym wczesniej menadżerze zadań aktywność programu (użycie procesora) spadnie do zera, oraz gdy - kursor myszy zawieszony na okienku "StarForceNightmare" zmieni się z klepsydry z powrotem na normalny. Nieprzestrzeganie tych zaleceń (klikanie na przyciski wyłączające zbyt szybko) może sprawić Ci późniejsze kłopoty np. poginą napędy wirtualne lub optyczne, albo będą się dziwnie zachowywać (tak miałem po instalacji gry "Second Sight" - napędy wirtualne i optyczne widziały płytę poprzednią, mimo że była już zamontowana/włożona inna płyta- i to widziały całą jej zawartość, którą mozna było kopiować). Po przeprowadzeniu tej operacji, mozna sprawdzić jakie napedy sa widzialne przez system -powinny byc widzialne TYLKO napedy wirtulane. 13. Włącz Alcohol z zamontowanym obrazem gry i włączoną emulacją RMPS (moze być tylko w trayu). Odpal gre i wpisz serial XXXXXXXXXXXXXXXXXXXX. Nastąpi weryfikacja płyty; powinno to trwac krótko - kilka-kilkanaście sek.(u mnie -ok.5 sek) Jeśli trwa to długo, to znaczy że coś poszło źle. 14. Graj. Uwagi: - jeśli Ci się nie udało odpalić gry, musisz dać stop.bat, po deinstalacji gry wyczyścić system z pozostałości po SF; użyj sfdrvem , restart kompa. Ja czyściłem też rejestry z wpisów. - jeśli nie jesteś pewien działania "StarForceNightmare" - wyłącz napedy optyczne ręcznie (odepnij taśmy), albo w biosie. - podobno pomaga też niezamykanie "StarForceNightmare" (nie klikaj "Exit")- ja w to nie bardzo wierzę. - jeśli gra nie odpaliła - próbuj do skutku (pod warunkiem, że jesteś pewien że pkt. 1-10 wykonałeś poprawnie): "StarForceNightmare" - włącz to co wyłączyłeś poprzednio, odpal plik "stop.bat" a następnie pkt. 11-14. Jeśli gra odpaliła, wówczas: - po wyjściu z gry włącz "StarForceNightmare" i w nim włącz to co poprzednio wyłączyłeś, - odpal plik "stop.bat" (można w odwrotnej kolejności, ale wtedy komputer się restartuje). Aby ponownie włączyć grę: - odpal Alcohol z zamontowanym obrazem i emulacją RMPS, - odpal "start.bat", - "StarForceNightmare" - wyłącz co trzeba, - odpal gre. Niech (star)FORCE będzie z Wami. Ten opis pomógł już kilku osobom, które zrezygnowały. Ostatnio zmieniany przez marekzi : 30.10.2005 o godz. 11:18 |
![]() |
![]() |
#157 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.11.2005
![]() |
Probelm
Witam
Mam problem z odpaleniem gry BET ON SOLIDER zrobilem wszystko zgodnie z ta instrukcja: Odpalasz to coś (fsafsb) i klikasz fscure driver. 2. reset systemu 3.znowu odpalasz i Klikasz START FSAFSB 4. Instalka gry z obrazu w alkoholu Version 1.9.5 (build 3105) Ten najnowszy :-) 5. odpalasz gre. (nie uruchomi sie ) :-))))) 6. reset ( u mnie poszło bez resetu za 2 razem) 7. Odpalasz FSAFSB i klikasz na START FSAFSB 8. Ściagasz i odpalasz STARFORCE NIGHTMARE (pacnij w disable CD i disable node) 9. odpalsz gierke i jazda..... GRA DZIAŁAŁA po wyjscu z gry cofnolem zmiany natomiast dzisiaj gdy probuje uruchomic gre wg instrucji (pomijajac instalacje) gre sie NIE URUCHAMIA i nie mam pojecia dlaczego ?? moze ktos wie ?? |
![]() |
![]() |
#158 | |
Nowy na forum
![]() |
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#159 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.11.2005
![]() |
A ja mam taki oto problem. Mam Twierdze Krzyżowiec PL zainstalowałem,m wszystko w porządku. Chce uruchomic i wyskakuje okienko "Prosze podac klucz" A na okienku napisane starforce. Ma ktoś jakiś pomysł jak to obejsc?
|
![]() |
![]() |
#160 | |
Darkly dreaming...
Data rejestracji: 10.08.2004
![]() |
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#161 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.11.2005
![]() |
ta...to chyba lgiczne ze nie mam tego klucza tak? Wiec sie pytam czy da sie to obejsc bez wpisywania klucza.
|
![]() |
![]() |
#162 |
Darkly dreaming...
Data rejestracji: 10.08.2004
![]() |
To wcale nie jest logiczne, zwazywszy na fakt, ze nie da sie tego obejsc i nawet jesli sciagnales gre, to ZAWSZE bedzie wymagac klucza i NIC z tym nie zrobisz...
A klucz to dopiero poczatek zabawy ze starforcem... |
![]() |
![]() |
#163 |
Bywalec
Data rejestracji: 20.10.2005
![]() |
splinter cell chaos theory
Witam!! Chcialem sie dowiedziec jak odpalic splinter cell CT jezeli moj kumpel ma 2 dyski na ktorym obsluguja tylko pliki fat 32 i nie mozna zrobic normalnego obrazu plyty MDF.Jesli ktos wie jak to mozna zrobic prosze o odpowiedz z gory thx
![]() |
![]() |
![]() |
#164 | |
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#165 |
Bywalec
Data rejestracji: 04.08.2004
![]() |
A ja jestem ciekawy (i tu chyba raczej ulkon w strone DEUS a) dlaczego po odlaczeniu napedow fizycznie da sie oszukac SF, a po wylaczeniu w biosie calego drugiego kontrolera, na ktorym mam napedy - nic z tego. System nie widzi przeciez napedow... w jaki sposob SF jest w stanie sprawdzic ze te napedy (mimo ze komp ich nie widzi) sa
![]() |
![]() |
![]() |
|
|