![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Horror Fan
Data rejestracji: 27.06.2005
![]() ![]() ![]() ![]() |
szkoda ze dziala to z SP2, a moze nie? jak jest z tym nforcem i disable node? widac przejsciowka usb nadal gora
P
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.10.2005
![]() |
No ja przetestowalem wg powyzszej metody i kupa. Moze problem w tym, ze mam plyte na nForce 2. Jutro sprobuje jeszcze wyciagnac kable. A wlasnie, czy wirtualny naped tez trzeba odinstalowac? Bo ja zostawilem, a potem wylaczylem. I tez kupa. A tak w ogole to ta metoda na USB2IDE dziala??
Pozdro |
|
|
|
|
#3 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 03.09.2004
![]() |
@macsob
Jak sądzisz, czy nie jest mozliwe że udało Ci się odpalić SCCT z obrazu przy użyciu SFAFSB dlatego, że miałeś wcześniej zainstalowanego oryginała? (bo z Twoich wypowiedzi wynika, że miałeś, chyba że się mylę). Na razie tylko dwóm osobom się to udało; Tobie i Sight'owi - ale on nabrał wody w usta. |
|
|
|
|
#4 |
|
Zagłebiak
Data rejestracji: 04.10.2005
![]() |
re
"Uwaga ! Uwaga !
Pojawił sie nowy sposób na StarForca w Splinter Cellu 3 oto i on: s some of you know by now a tool called sfcure has been released on a well known site. There a versions of this tool avaiable. One is a bit older than the other one. I tested the newer one. Here is a little manual for you all. 1. Unzip sfcure01.zip 2. doubleclick !setup.bat to install the driver and press "ok" to put the needed information into your registry 3. restart your computer 4. to start the driver doubleclick !start.bat (to stop it after use doubleclick !stop.bat) 5. Get yourself a copy of Splinter Cell Chaos in mdf/mds format made with Alcohol 120%. The mds-file has to contain the DPM-information (DPM= Data Position Measurement) and the mdf-file has to one big non-splitted image. A image splitted into for example 2 gig segments wont work, at least it didnt work for me. The mdf-filesize for Splinter Cell Chaos Theory is 4,15 gigabyte for me. 6. Mount the image and install the game. 7. Start Starforce Nightmare 1.12 and disable your internal ide-Cd and DVD-drives and also disable node. 8. Now start the game while the sfcure-driver is started and starforce will verify that the mounted image is real. (Some of you maybe have to restart your computer because Starforce tells you to do this) 9. Enjoy Splinter Cell Chaos Theory without an USB-drive! Btw: The above mentioned method has also been tested by me on the following games 1944: Battle of the Bulge, Panzers: Phase Two, Cross Racing Championship 2005 and Trackmania: Sunrise. I can personally confirm that I played them without a problem. Also a short note on Starforce Nightmare 1.12. From starforce version 3.5.XX.XX and further you cant use Starforce Nightmare to disable your internal ide-CD and DVD-drives. In such a case you have to manually remove the powercable from your drives. But you still have to use Starforce Nightmare to disable node, because this is needed to hide your virtual drives. I hope this manual helps some of you without an USB-drive to play Splinter Cell Chaos Theory and other SF-titles, while we wait for Daemon Tools 4. I also hope that some clone-groups release high-DPM versions of newer SF-titles such as Bet on Soldier or the upcoming Brothers in Arms. Teraz jeżeli komuś to nie bedzie działać to nie zawalc forum postami typu "nie działa mi " tylko wejśc na http://www.nforce.nl/forum/viewtopic...er=asc&start=0 i tam kierowac pytania." znalazlem w sieci, szczegolnie polecam wejsc na: http://www.nforce.nl/forum/viewtopic...er=asc&start=0 tam jest duuuzo osob, ktorym to dziala, ja cos chyba zle robie, sprawdzcie pozdro |
|
|
|
|
#5 | |
|
Bywalec
Data rejestracji: 21.06.2004
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zagłebiak
![]() |
re
postapilem tak, jak jest w tej instrukcji, ktora tu umiescilem, niektorym dziala, niektorym nie....
![]() mnie wyskakuje komunikat: "wprowadzony klucz nie odpowiada plycie umieszczonej w napedzie"... pomocy
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Horror Fan
Cytat:
|
|
|
#8 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 21.06.2004
![]() |
Panowie używacie Windowsa XP Pro SP2?? Czy może HOME SP2??
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zagłebiak
![]() |
re
xp pro z sp2
|
|
|
|
|
#10 |
|
Horror Fan
najlepsze jest to ze kolejnosc punktow ktore nalezy wykonac czesto jest rozna. np. najpierw zainstaluj SFcure a potem gre, lub na odwrot. moze to miec jakies znaczenie?
|
|
#11 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 03.09.2004
![]() |
Jest nowy (?) sposób z sfcure.
Na PT pojawił się SCCT z opisem nfo: Installation Notes: ------------------ 1. IDE PCI Controller Drivers MUST be OS STANDARD IDE PCI Drivers. 2. Unpack file sfcure01 that's in tools.rar and launch file !setup.bat through MS-Dos Prompt and reboot your box. 3. If u have AMD64, then use sfcure_x64 that works same way as the other. 4. Mount Alcohol 120% img and install the game. 5. Once installation is complete, launch sfdrup.exe to update StarForce3 drivers and reboot the box. 6. Launch through MS-Dos Prompt the file !start.bat that's in the unpacked file sfcure01. 7. Unpack file sfn.rar e launch sfn.exe (StarForce Nightmare 1.12) 8. Select in this order "Disable node" , "Disable CD" , "Disable node", and the IDE channel you use for real CD/DVD units (Pr. Slave , Sc. Master o Sc. Slave ) , depending on how your IDE units are connected 9. Launch the game and use this serial: *********************. 10. Play. Further Hints For Common Problems ------------------------------------------ 1. If you installed any bus monitoring tool (ide or scsi) such BusHound uninstall it as it gives some troubles. 2. If launching !start.bat you get a system error message like "System Error .1 Not correct function", do this: edit boot.ini file that u find in C: root. As boot.ini is a hidden file, be sure u set the system to show u hidden files. Edit boot.ini and change the string with /noexecute=optin / /fastdetect to /execute=optin /fastdetect. 3. Reboot your PC and relaunch !start.bat. This way you should have solved your incompatibility problems. 4. You have to virtually mount the game with Alcohol (even if Daemon Tools should do as well). RELASE DATE:03/10/05 W załączonym pliku jest: -sfcure01 -sfcure03_x64 -StarForceNightmare 1.12, -sfdrvup - czyściciel ze śmieci po SF. Podobno to działa. Mam inny obraz SCCT sprzed kilku m-cy, ale dobry (?-to się okaże). Spróbuję z nim, bo nie chce mi się znowu ssać ponad 4 GB. |
|
|
|
|
#12 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
Mam oryginał tej gry i chce zrobić obraz Alcoholem. Jaki mam użyć profil podczas kopiowania (własny , starforce) ?. I czy mogę nagrać to na płyte czy muszę mieć ten obraz na dysku by to wszytsko działało ?
Na cdrinfo pisze "Dodatkowo ten trik działa tylko z płytami CD, ponieważ wymaga wypalania w trybie surowym DAO z subkanałami. Nie da się nagrać w ten sposób DVD, ponieważ wypalenie DVD w trybie surowym jest niemożliwe." A ja mam to na dvd , więc nie da się z tego zrobić obrazu lub przegrać ?
Ostatnio zmieniany przez mikas : 05.10.2005 o godz. 22:18 |
|
|
|
|
#13 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.12.2005
![]() |
Gdzie znaleźć ten SFcure driver
|
|
|
|
|
#14 | |
|
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() |
Cytat:
-edit- Wpadł mi ostatnio w ręcę oryginał Prince Of Persia T2T DVD SF 3.6 ... Ze znajomymi zrobiliśmy poprawny obraz no i postanowiłem sprawdzić czy gra jest tak dobrze zabezpieczona ![]() Jako, że mam win XP bez SP2 postanowiłem zawalczyc bez SFCure i tym podobnych... a Alcohol tradycyjnie wykładał się krzycząc o nieprawidłowy klucz ![]() Metoda sprawdzona przeze mnie i działa w 100%: 1. Wyłączamy komp i odpinamy wtyczki zasilania od wszystkich napędów optycznych. 2. Instalujemy grę z wirtuala DAEMON Tools 4.00HE (po czym będzie wymagany restart) 3. Uruchamiamy grę i po krótkim sprawdzaniu zabezpieczenia SF pasek postępu przejdzie do końca - po czym cieszymy się grą ![]() Gra się uruchamia absolutnie zawsze. Niestety nie mogłem sprwdzić jak radzi sobie SFNightmare zamiast fizyczne odpinanie czytników gdyż mam w chwili obecnej tylko czytnik CD (brak DVD) a czytnik ten nie przeszkadzał zabezpieczeniu i niezależnie czy z nim czy bez gra sie uruchamiała ( w sumie ciężko by było odpalić DVD w CD-Romie to zabezpieczenie się nie czepiało )
Ostatnio zmieniany przez Ghost_mode : 11.12.2005 o godz. 16:57 |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.12.2005
![]() |
A czy komuś w przez wymienione tutaj sposoby udało się odpalic Cold War, u mnie wywala żebym włożył płytę do innego napędu, aha jak odepnę fizycznie napędy jest ok
![]() Paweł |
|
|
![]() |
|
|