![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#121 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.10.2005
![]() |
No dobra ale czy da się tak zrobić aby nie trzeba było odłączać napędów>?? No i tehn problemik popróbuję to odpalić ale za chiny nie wiem skąd to pościągać... ??
![]() 1.SFcure driver 2.Starforce Nightmare 3.SF Anti File System Blocker Ostatnio zmieniany przez rutek87 : 20.10.2005 o godz. 18:52 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#122 | |
..: DVD-VIDEO :..
Data rejestracji: 20.08.2003
![]() |
Cytat:
Ostatnio zmieniany przez PIOTR34 : 20.10.2005 o godz. 20:06 |
|
![]() |
![]() |
#123 | |
Darkly dreaming...
Data rejestracji: 10.08.2004
![]() |
Cytat:
EDIT: Spoko @Piotr ![]() Linkow szukaj we wczesniejszych postach Ostatnio zmieniany przez pablocoo : 20.10.2005 o godz. 22:46 |
|
![]() |
![]() |
#124 | |
![]() |
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#125 |
Nowy na forum
![]() |
No to dzięki thx może odpalę pro cycling manager beż potrzeby odłączania cdromów wtedy napiszę wam to ! Zobaczymy ok 16 jak wrócę ze szkoły!
|
![]() |
![]() |
#126 |
Bywalec
Data rejestracji: 22.05.2005
![]() |
czec jutro bede mial oryginala Blitza 2
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.05.2005
![]() |
Mój sposób na działanie Trackmanii Sunrise (i pewnie innych StarForce'owych gier też)...
[Procesor AMD Athlon 64, płyta oparta na nForce4] 1. Instalujemy WinXP Service Pack 2 2. Instalujemy Daemon Tools 3.47 (najnowsza wersja) [ponoć działa też na Alcoholu] 3. W zaleznosci od posiadanego procesora sciagamy odpowiedni pakiet: 32-bit --> http://www.toya.net.pl/~cj_koro/plik...orce_32bit.rar 64-bit --> http://www.toya.net.pl/~cj_koro/plik...orce_64bit.rar (64 bit - np. AMD Athlon 64, lub Sempron 64) (32 bit - wszystko inne ![]() [KONIECZNIE WYBIERZ WERSJĘ POD SWÓJ PROCESOR!!!] 4. W przypadku, gdy posiadamy Chipset nForce i zainstalowane sterowniki IDE od nVidii, musimy je odinstalować -> klikamy prawym na "Mój komputer" -> Właściwości -> zakładka "Sprzęt" -> "Menedżer urządzeń" -> "Kontrolery IDE ATA/ATAPI" -> aktualizuj sterownik i wybieramy standardowy sterownik Windows (KONIECZNE DO DZIAŁANIA - BEZ TEGO NIE RUSZY)!!! 5. Po rozpakowaniu pliku z punktu 3 otwieramy folder "sfcure..." i uruchamiamy plik "!setup.bat", dodajemy informację do rejestru i ponownie uruchamiany komputer. 6. Instalujemy grę z zamontowanego obrazu 7. Uruchamiamy grę, aby zainstalowała sterowniki StarForce'a, wpisujemy CD-KEY (oczywiście pokaże nam, że mamy złą płytę - wychodzimy) 8. Z folderu "sfcure..." uruchamiamy plik "!start.bat" 9. Z folderu sfn uruchamiamy program SFNightmare.exe 10. Wybieramy Disable CD oraz Disable node 11. Uruchamiamy grę 12. Cieszymy się widokiem ![]() 13. Jeśli gra nie działa nadal sprawdzamy czy robiliśmy wszystko po kolei 14. Jeśli robiliśmy wszystko po kolei, a gra nadal nie działa, musimy wyłączyć w BIOSie nasze fizyczne napędy CD i DVD 15. Jeśli to nie działa, to albo coś źle zrobiłeś, albo po prostu masz pecha i gra nie pójdzie... ![]() Wszystko sprawdzone przeze mnie na procesorze AMD Athlon 64 - działa bez wyłączania dysków w BIOSie Wiem, że opis się powtarza, ale generalnie ciężko było mi znaleźć opis pod moją konfigurację (A64 + nF4), więc postanowiłem napisać wszystko sam ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Nowy na forum
![]() |
Chłopaki teraz wasza kolej... tak o... bierzemy mini image.. odpalamy go.. w daemonie (musi byc na zielono czyli all options on) poczym programem VirtualCDHide ukrywamy dyski... i tu zaczynają się schody.. bo jest tak... nie ma juz weryfikacji płyty ale gra się odpal .. naraz biały ekran i błąd krytyczny,,, jest już bliżej niż dalej ale trza coś skombinować... POMOŻECIE??
![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Nowy na forum
![]() |
Acha mam nową wieść... nie trzeba włączac mini image może być wszystko normalnie ale myślę że ten cracka jest walnięty czy coś.. może zobaczycie .. z megagames?
|
![]() |
![]() |
#130 |
Nowy na forum
![]() |
LUUDZIE DZIAŁA!! Prost sprawa!! Dajemy tego cracka i instalujemy path 15A i wszystko!! Star force kiśnie!!
|
![]() |
![]() |
#131 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.01.2004
![]() |
Sposob pablocoo dziala (post nr 74) !! Odpalilem tak The Suffering Ties That Bind. Tylko ze musialem odlaczyc recznie nagryware ( jesli wam nie chce pujsc to sprobujcie odlaczyc napedy ). Kolejnosc wg. schematu pablocoo. Dzieki za pomoc
![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.09.2004
![]() |
Panowie niemooge odinstalować sterowników IDE od nvidii , tzn. odinstaluje ale po restarcie niemoge zainstalować windowsowych. Wyskakuje monit że sterownik nie jest dla tej platformy i w menadżerze zadań widnieją dwa znaki zapytania. Czy można pobrać z kądś stery windowsowskie? Mam Abita nf7 i bartona na nim.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.09.2005
![]() |
rutek jakiego cra*ka dajemy i jakiego patha
![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Horror Fan
Data rejestracji: 27.06.2005
![]() ![]() ![]() ![]() |
ludzie, przystopujcie troche bo robicie syfik z fajnego tematu. na dobra sprawe juz jest syf bo nie mozna sie dowiedziec komu o co chodzi. metod odpalenia podana i wsio, nie ma sie co nad tym rozdrabniać.
#135 | |
![]() |
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|