![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 27.09.2004
![]() |
Szukam programu do Rippowania zabezpieczonych płyt Audio
Szukam programu do Rippowania zabezpieczonych płyt Audio do formatu mp3 ,takich które nagrywarka widzi jako płyte z danymi. Miałem kilka Ripperów ,ale żaden nie radzi sobie z takim zabezpieczeniem.
Ostatnio zmieniany przez Michael00 : 27.09.2004 o godz. 15:39 |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
hmm...w tym przypadku ważniejszy jest sprzęt a potem program.
ale możesz próbować CDex lub EAC.
|
|
#3 | |
|
Bywalec
![]() |
Cytat:
Tymi programami już próbowałem i nic, ale jak wiadomo nawet najlepszy sprzęt jest mało wart bez dobrego programu |
|
|
|
|
|
#4 |
|
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
no dobra ...sprzęt masz do bani.
zacznijmy od początku ...sprawdż co to za zabezpieczenia.
Jak mądrze zadawać pytania Ostatnio zmieniany przez Maciej : 27.09.2004 o godz. 20:47 |
|
|
|
|
#5 | |
|
Bywalec
![]() |
Cytat:
Jeżeli zaś chodzi o to zabezpieczenie to chyba jest to zabezpieczone jakimś domowym sposobem (może którymś z programów: Clone Audio Protector, Easy Audio Lock lub czymś podobnym) , ponieważ jest to taka zwykła składanka. Clony XXL nie rozpoznaje tego zabezpieczenia. Gdy próbuje to zrippować to udaje się tylko 2 pierwsze ścieżki reszta widoczna jest jako ścieżki z danymi.Próbowałem już CDex i EAC i dalej to samo. Jeżeli nie znajdę takiego programu to pozostaje mi mój uniwersalny sposób z kabelkiem i wieżą lub spróbować alternatywnych sterowników. Jednak gdyby był taki program było by to wygodniejsze w użyciu. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 30.10.2002
![]() |
Audiograbber powinień ci pomóc. Ma funkcję omijania cześci zabezpieczeń. W EAC też jest opcja recznego wykrywania TOC.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Koordynator
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 03.03.2003
![]() |
a moze plyta "domowa skladanka" jest po prostu zle wypalona ? ale bardziej prawdopodbne ze twoj sprzecior nie wyrabia
idz do kogos kto ma LG albo LiteONpozdro
|
|
#8 |
|
No Guts, No Glory
Data rejestracji: 06.07.2002
![]() |
Zainstaluj AnyDVD umożliwia on kopiowanie oraz ripowanie większości zabezpieczonych płyt CD może on pomoże
145 Sqr PFT Skalski's Circus: February - July 1943 Thomas St John Marmaduke "Pat" Pattle (AS988)80 Sqr RAF 20 April 1941 - credited with 50 victories, 8 probable Ray "Throttle" Thorold-Smith (BS231)452 Sqr RAAF 15 March 1943 - credited with 5.5 victories |
|
|
|
|
#9 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.10.2004
![]() |
Producentom i wydawcom płyt proponuję metodę prostą, acz skuteczną, i to w 100% skuteczną. Otóż wystarczyłoby sprzedawać płytki nie odtwarzające się na absolutnie żadnym odtwarzaczu - nie posłuchasz, to i nie spiracisz.
Nawet nieszczęśnik, któremu - załóżmy - spalil się komputerowy czytnik, nie pomyślałby wówczas o podłączeniu pewexowego cd-playera do wejścia S/PDIF karty muzycznej i nie będzie go kusiło aby wcisnąć "play", delektując się jednocześnie wyśmienitą funkcjonalnością systemowego rejestratora dźwięku (czy tam innego Sound Forge'a - pod warunkiem że posiada ważną licencję, buehehe)... Dostojnych specjalistów pracujących nad "krążkami nie do skopiowania" gorąco pozdrawiam. Mam nadzieję, że już za kilka lat zaskoczycie nas państwo błyskotliwymi osiągnięciami podczas prac nad perpetuum mobile, oczywiście na potrzeby tzw. "branży"...
|
|
|
![]() |
|
|