![]() |
Trudna sprawa z Travel Pilot E
Witam forumowiczów, faktycznie trudna sprawa z tym NAVI.
Właśnie kupiłem taką nawigację i zaczynam również walczyć ze skopiowaniem takiej płytki. Jasne jest że uszkodzenie orginału może skończyć się zawałem ale czy ktoś sprawdził czy Blaupunkt nie wymieni w razie czego uszkodzonej na nową ?? Jeśli problem jest faktycznie w nośniku, to może wystarczy zrobić dobry obraz na różnych płytach CD-Audio , które sa najbardziej podobne kolorem do tłoczonych. Kiedyś pamiętam dystrybułowaliśmy CD-R w kolorze srebrnym ale w obecnym czasie nie spotkałem się z nimi na rynku. Pozdrawiam Piter |
Znam przepisy dotyczące możliwości zrobienia kopii zapasowej oryginału. Jestem autorem wielu artykułów n/t zabezpieczeń nośników i staram się każdemu pomóc.
Jednak proszę abyś dostrzegł różnicę między tworzeniem kopii zapasowowej a piractwem. (Czerwone wyrazy Cię naprowadzą.) pozdrawiam |
[jesli chodzi o te dyskusje o legalnosci kopiowania to wydaje mi sie troche dziwne ostrzeganie kogokolwiek przed zrobieniem kopii do uzytku wlasnego jesli posiadamy oczywiscie legalna plytke oto cytat z magazynu "chip":
,,Zgodnie z obowiązującym w Polsce prawem (art. 75 ustawy o prawie autorskim) każdy właściciel oryginalnego "softu" ma prawo do wykonania jednego duplikatu w celach archiwizacyjnych. wiec fajnie byloby skupic sie na dojsciu do sposobu korzystania z legalnej kopii a nie na machaniu komus przed nosem palcem, sam jestem posiadaczem mapy do navi wartej kilka stowek i obchodze sie z oryginalnym cd z mapa jak z jajkiem, a naprawde wolalbym korzystac z legalnej kopii nie bojac sie ze ja zniszcze i ze przy ewentualnej kradziezy radia stracic moglbym umieszczony w nim krazek warty tyle co radio, jak ktos ma jakis sposob na zriobienie tej kopii niech da znac pozdr |
Cytat:
Chętnie byśmy pomogli jednak z oczywistych powodów jest to niemożliwe. Przeczytaj to: http://forum.cdrinfo.pl/announcement.php?f=11&a=23 :czytaj: nie wysiliłeś się, żeby poszukać informacji na ten temat w archiwum, prosisz o pomoc z pirackim oprogramowaniem kwestię ortografii już wolę pominąć Szanuj wkład innych na forum a sam będziesz szanowany, pozdrawiam. |
Mapa do E1
witam
Potrzebuje mapy polski do navi blaupunkta e1 czy mógł by mi ktos pomuc najlepiej jak bym mugł skad sciagnac ja i nagrac na płytke. prosze o pomoc:help: |
Hmm, ja jestem raczej pewien że chodzi o to czy płyta jest tłoczona czy nie...Zajmuję się serwisem nawigacji i miałem w rękach nawigację z wgranym przez serwis producenta sofwarem który "pozwalał" czytać nawigacji płyty CD-R i działały w niej zwyczjanie skopiowane płyty z mapą. Z drugiej strony w zeszłym roku kupiłem (tylko w celach edukacyjnych!) piracką ale wytłoczoną kopię takiej mapy - co prawda była tam tylko Polska,( bez Czech) - ale działała rzeczywiście z każdym TravelPilotem E. Z tych doświadczeń moja pewność że chodzi o to o typ nośnika z danymi do navi...Potwierdził mi to zresztą nieoficjalnie serwis producenta w Hildesheim... Wychodzi że rzeczywiście nic nie da się zrobić, bo wytłaczanie kopii map jest po prostu nielegalne :(
|
Cytat:
|
[OT]@Ghost Witam po d***322;ugiej przerwie ;)[/OT]
|
Cytat:
Cytat:
Skoro tak wiele osób jest zainteresowanych masteringiem płyt to podam przykładową firmę zajmującą sie tym: http://eura7.com/internet/oferta_cd.php Jak widać koszta są dość wysokie, a możliwość utworzenia kopii nośnika z zachowaniem jego parametrów fizycznych nadal stoi pod znakiem zapytania... Wszelkie pytania dotyczące możliwości tłoczni, należy kierować do obsługi technicznej. |
może by działała kopia tłoczona ,ale która firma zrobi to??
przecież to nie jest legalne |
a jak by taka plytke z mapa wyt***322;oczyc? widzialem na allego kiedys reklame jakiejs firmy co kopiuja nawet od jedej szuki ? czy cos to da ?? mielibysmy wtedy plyte tloczona a nie nagrywana ??
|
Może ktoś wie czy pojawiły się jakieś nowe informacje na temat możliwości zrobienia kopii bezpieczeństwa płyty systemu TravelPilot E ? A może ktoś wie jak "oszukać" urządzenie że skopiowana płyta jest tłoczona - jak wiadomo (zresztą ktoś pisał już wcześniej) software urządzenia nie czyta danych z płyt CDR...
|
BLAUPUNKT travel pilot E1
Koledzy mam pytanko gdzie można zdobyć miare tanią płytke do BLAUPUNKT travel pilot E1.Czy da się taką płytke skopiow>>>>Jestem w tym dziale początkującym.Prosze o wyrozumiałość.Pozdrawiam.<Marcin>.
|
Cytat:
Mam taką navi pod ręką i oryginał, wszystko da się złamać ale jak wspomniałem zabezpieczenie to ogólnie działa podobnie jak wszystkie inne bazujace na strukturze fizycznej. Co do argumentacji "100%" to się uśmiaem ja nigdy :haha: - to postęp zapisu a nie odwzorowanie oryginału. Ta dyskusja nie ma dalszego sensu. Jeżeli dokształcisz się na temat zabezpieczeń i zrozumiesz na czym polegają mozemy do niej wrócić. EOT |
no wlasnie, kopiowanie na kompie nic ci nie da bo zawsze bedzie pisalo ze wykonano kopie w 100% musialbys miec taka navi pod reka i orginal. slyszalem ze jakis gosc ze szczecina juz to zrobil,
co czlowiek zabezpieczy to drugi rozpracuje... |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:18. |